Niestety, ta okazja wygasła 24 marca 2023.
1208°
128 Opublikowano 22 lutego 2023
Sok jabłkowy słodki tłoczony 5l
8,99zł z Polska
Opublikowane przez
Dołączył w 2021
1
81
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Sok Jabłkowy Tłoczony 100% - Słodki 5l
Sok NFC - sok tłoczony NIE z koncentratu
Producent: Tłocznia Szymanowice
Edit:
z kodem WITAJ10 z wstawki użytkownika @ziemniak cena niższa o 10%. LINK
Termin przechowywania soków tłoczonych wynosi do 10 miesięcy od daty produkcji.
Paczka dotarła dobrze zabezpieczona przed ewentualnym uszkodzeniem worków.
Dostępny również sok wytrawny w tej samej cenie:
wspolceznatura.pl/sok…-5l
Smaczny sok, sam zamawiałem i wykorzystałem do produkcji domowego cydru (pomiar cukru wskazuje możliwość osiągnięcia 6,5% alkoholu).
Sok NFC - sok tłoczony NIE z koncentratu
Producent: Tłocznia Szymanowice
Edit:
z kodem WITAJ10 z wstawki użytkownika @ziemniak cena niższa o 10%. LINK
- Dodatkowa można uzyskać 3,5% cashabcku od rufunder
Termin przechowywania soków tłoczonych wynosi do 10 miesięcy od daty produkcji.
Paczka dotarła dobrze zabezpieczona przed ewentualnym uszkodzeniem worków.
Dostępny również sok wytrawny w tej samej cenie:
wspolceznatura.pl/sok…-5l
Smaczny sok, sam zamawiałem i wykorzystałem do produkcji domowego cydru (pomiar cukru wskazuje możliwość osiągnięcia 6,5% alkoholu).
Więcej szczegółów od sprzedawca
Aktualizacje społecznościowe
128 Komentarzy
sortowanie:1. Przelać do odpowiedniego pojemnika (polecam wiadra fermentacyjne, ważne żeby wiadro było wypełnione przynajmniej w 60%).
2. Jeśli mamy możliwość zostawiamy wiadro w chłodni (w zimie można na balkonie) na 2 doby. Po tym czasie zlewamy znad osadu powstałego na dnie wiadra. Pozbywamy się w ten sposób frakcji owocowych, co przełoży się na lepszą klarowność cydru.
3. Kiedy sok nam się ogrzeje do temperatury pokojowej dodajemy przygotowane zgodnie z instrukcją drożdże do cydru oraz pożywkę do wina (są one możliwe do kupienia nawet w marketach budowlanych).
4. Wiadro musi mieć rurkę fermentacyjną inaczej całość wybuchnie - efektem ubocznym fermentacji jest powstawanie dwutlenku węgla.
5. Po ustaniu fermentacji (zwykle 3 tygodnie) przelewamy do szklanych butelek i odstawiamy (na kolejne 3 tygodnie) do referemntacji (ponowna ferementacja w celu "zagazowania" trunku). Do refermentacji używam 3,5g białego cukru na 0,5 l butelkę i 7-8 g słodzika (np. ksylitolu) do dosłodzenia cydru. Zależy od tego jaką słodkość chcemy uzyskać. Konieczne jest użycie słodzika, którego drożdże nie przefermentują.
Polecam filmiki instruktażowe Malinowego Nosa
wytrawny: allegro.pl/ofe…245
słodki: allegro.pl/ofe…169 (Edytowano)
allegro.pl/ofe…169
Ps. Ostatnio testuję soki z okolicznej tłoczni: szczepanowka.pl/. Zupełnie inna jakość, ale też i inne ceny. Gdyby ktoś był zainteresowany, polecam najpierw do nich zadzwonić. Można sobie wybrać co się chce (odmianę jabłek, mieszanki typu: jabłko-gruszka, soki z innych owoców, soki warzywne, zakwasy). Do wyboru do koloru.
- Dodatkowa można uzyskać 3,5% cashabcku od rufunder
@HefaDodaj o tym informacje w opisie + link do mojej wstawki