84°
Zakończono
Sok jabłkowy tłoczony 5L, worek, Słoneczna Tłocznia, Royal Apple @Auchan
Sok jabłkowy tłoczony 5L, worek, Słoneczna Tłocznia, Royal Apple @Auchan
Artykuły spożywczeOkazje Auchan

Sok jabłkowy tłoczony 5L, worek, Słoneczna Tłocznia, Royal Apple @Auchan

Od 1 października w hipermarketach Auchan sprzedawany będzie tłoczony sok z jabłek, marek Royal Apple oraz Słoneczna Tłocznia, w cenie 9,95 za 5 litrów, czyli 1,99 za litr, co jest najniższą ceną jaką do tej pory widziałem.

Link do okazji prowadzi do sklepu internetowego, gdzie obecna cena to 19,39 PLN za worek 5L z kartonem, nie wiem czy zostanie zmieniona jutro, czy może cena ma obowiązywać tylko w sklepach stacjonarnych. Obecnie w sklepie internetowym nie ma oferty na sam worek z sokiem.

Podkreślę, że sok jest sprzedawany w samym worku, bez kartonu, jednak to i tak dobra cena. Przyznam, że jestem zaskoczony tym że cena jest obniżona akurat z 12,24, spokojnie mogli napisać 15. Chyba, że faktycznie na 7 złotych cenią sam kartonik. W każdym razie worki w kartonikach można wymieniać, więc jest to dobra okazja na zrobienie zimowych zapasów.

10 Komentarzy

Mega cena chyba trzeba zrobić jakiś zapas.

Nigdy nie piłem owego (acz jabłek zjadłem rekordowo dużo przez rok ostatni - na złość sowietom). Cena korzystna więc spróbuje.
Wspierajmy polskie jabłka.

od razu kilka workow do dymiona i na cydr lub wino

@fb_100008217162515 Kuszące. Mógłbyś zapodac sprawdzony przepis? :-)

edytor

@fb_100008217162515 Daj na cydr! - bańka 35l stoi pusta i smutna to nastawię

Oj, nie wiem czy z pasteryzowanego to cydr będzie...

A sok genialny, polecam. Z tym, że z obrazka z gazetki wynika, że będzie sam wkład - foliowana torebka, bez kartonu.

Autor

@DoReMi
"Podkreślę, że sok jest sprzedawany w samym worku, bez kartonu, jednak to i tak dobra cena".


Robiłem kiedyś cydr z pasteryzowanego soku tłoczonego, wyszedł kwaśniejszy niż z niepasteryzowanego i nie sklarował się. Może trwalszy był, ale zanim zdążyłem sprawdzić już go nie było

Panowie - odszukam i przesle przepis. Pamietam ze cydr faktycznie wychodzi kwasny bo fermentacja nastepuje bez cukru - trzeba potem doprawic slodzikiem i cukrem po fermentacji dla babelek

Autor

Fermentacja bez cukru? Tego jeszcze nie grali małosłodki jest bo cukier został przetrawiony przez drożdże na alkohol. Dosładza się cukrem przed butelkowaniem, żeby ten dodany zfermentował w butelce, dzięki czemu są bąbelki.

U mnie był tylko sok firmy Royal Apple (tylko z samych jabłek, nie dostrzegłem tego wcześniej na zdjęciu z gazetki).

Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst