565°
Zakończone
Pyszna Pizza Donatello z Kurczakiem (bez chemii) 400g 5.99zł BIEDRONKA

Pyszna Pizza Donatello z Kurczakiem (bez chemii) 400g 5.99zł BIEDRONKA

Artykuły spożywczeOkazje Biedronka

Pyszna Pizza Donatello z Kurczakiem (bez chemii) 400g 5.99zł BIEDRONKA

Cena:Cena:Cena:5,99zł
Fajna promocja, bo 25% taniej Pizza Donatello 400g. Dodam,że ta pizza nie zawiera zbędnej chemii.

A oto skład tej pizzy: Mąka pszenna, ser Mozzarella 22%,sos pomidorowy 17% (pomidory, woda, sól, oregano, przyprawy),
kurczak marynowany pieczony 10% ( filet z piersi kurczaka, sol, przyprawy, proszek mleczny, skrobia ziemniaczana, dekstroza,przyprawy, cukier,ekstrakt przypraw, ekstrakt drożdżowy), woda, papryka czerwona grillowana 5%, mąka Semolina, cebula grillowana 2,5%, mąka gryczana, sól, olej słonecznikowy,drożdże, przyprawy,słód pszenny.


Oferta ważna od 27.10 do 2.11 w Biedronce

Najlepsze komentarze

Glutaminian Sodu = Ekstrakt drożdżowy

12 Komentarzy

ta pizza jest super, chociaż ten ser mozarella to troche jak ser topiony smakuje. i tak kupię

Glutaminian Sodu = Ekstrakt drożdżowy

Lepsza niż Giuseppe? Z takich kupionych to tylko ta mi smakuje, znaczy jej smak jest najbliższy domowej i nie wygląda jak i przed jak i po jak splaszczone 80 letnie dupsko które przeżyło kilka wojen

psimel12 min

Lepsza niż Giuseppe? Z takich kupionych to tylko ta mi smakuje, znaczy jej smak jest najbliższy domowej i nie wygląda jak i przed jak i po jak splaszczone 80 letnie dupsko które przeżyło kilka wojen


przecież giuseppe to gruba bułka, włoska pizza w założeniu ma mieć cienkie ciasto

psimel18 min

Lepsza niż Giuseppe? Z takich kupionych to tylko ta mi smakuje, znaczy jej smak jest najbliższy domowej i nie wygląda jak i przed jak i po jak splaszczone 80 letnie dupsko które przeżyło kilka wojen


Moim zdaniem lepsza niż Guseppe, choć i na tą złego słowa nie powiem (mimo, że ma trochę więcej chemii). Najlepiej się przekonasz jak sobie ją kupisz ;-)

Felix8857 min

przecież giuseppe to gruba bułka, włoska pizza w założeniu ma mieć cienkie ciasto

​Brawo, w koncu ktos kto wie co to jest pizza :-)

Najlepsza z marketowych! Krótki termin przydatności do spożycia to efekt braku chemii ale warto tym bardziej za tą cenę. Lecę kupić. Smacznego

Felix882 godz., 16 min

przecież giuseppe to gruba bułka, włoska pizza w założeniu ma mieć cienkie ciasto


Niekoniecznie - włoska pizza również może być na grubym tj. puszystym cieście :P Wszystko zależy od regionu
A co do Pizzy Donatello to moim zdaniem jest smaczniejsza od każdej mrożonej pizzy jaką jadłem oraz od większości dowozowych a zarazem znacznie tańsza

Gruba pizza to rzadkość w większości rejonów W, z prostego powodu prawdziwa jest pieczona w piecach najlepiej opalanych drewnem z wysoka temperaturą gdzie pizza piecze się ~3min i ma niewiele dodatków wtedy ciasto błyskawicznie wyrasta , a nie jak u nas paskudne zakalce z fura dodatków i serem silikonem lub grubym cieście o smaku chleba.

drod.2 godz., 31 min

Gruba pizza to rzadkość w większości rejonów W, z prostego powodu prawdziwa jest pieczona w piecach najlepiej opalanych drewnem z wysoka temperaturą gdzie pizza piecze się ~3min i ma niewiele dodatków wtedy ciasto błyskawicznie wyrasta , a nie jak u nas paskudne zakalce z fura dodatków i serem silikonem lub grubym cieście o smaku chleba.

Dokładnie. Prawdziwa pizza powinna mieć cieniutkie ciasto "jak papier" i jak najmniej dodatków np. sos pomidorowy, ser mozarella, salami i cebula - wszystkiego mało i cieniutko pokrojone.

Dzięki za informację jutro lecę i kupuję

Ostatnio Guseppe kupiłem i była świetna ta wychodzi odrobinę drożej, ale i tak przyzwoita cena

Na cienkim cieście to jest typowa pizza rzymska. W innych rejonach pizza jest z reguły trochę grubsza (może nie aż tak jak Giuseppe). Ale nie porównujcie pizzy w Polsce i Włoszech. Przykładowo sosy (a tym bardziej ketchup) do pizzy to wymysł polski i niespotykany w innych krajach.

Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst