413°
Zakończone
Pizza z pieca Donatello z kurczakiem za 5,99 zł w Biedronce
13 Komentarzy

Nie mylmy pojęć. Te pizze mrożone też potrafią być z pieca... no ale właśnie są mrożone, a nie z lodówki, jak donatello i dlatego ciasto jak i składniki zmieniają konsystencję i smak.

Co do tych biedronkowych donatello to kiedyś uwielbiałem cztery sery, ale po dziesiątej w ciągu dwóch miesięcy już nie mogłem na to patrzeć. Smaczna, ale źle wpływa na organizm. Na dłuższą metę nie da się tak jeść.

10 takich pizz w 2 miesiące? No nieźle Też by mi obrzydło.
Ja ogólnie pizze z lodówki/mrożone jem dosć rzadko - może raz w miesiącu, więc skorzystam z okazji

Lepiej zrobić samemu pizze, banalna sprawa i wychodzi lepsza niż w 95% pseudo pizzerii

spidermonkey2 godz., 2 min

Lepiej zrobić samemu pizze, banalna sprawa i wychodzi lepsza niż w 95% pseudo pizzerii

​te pozostale 5 % to chyba jedynie pizza hut nie ma lepszej niz supreme

Snowman1 godz., 1 min

​te pozostale 5 % to chyba jedynie pizza hut nie ma lepszej niz supreme

​Te pozostałe to prawdziwe włoskie restauracje

Radzę omijać. Nie jestem wybredny, ale sos z tej pizzy miał posmak podeszwy. Ciasto całkiem ok. Ogólnie w biedronce można kupić duże lepsze zapiekanki.

a to ciekawe co piszesz.. chyba nalezal Ci sie zwrot kasy? bo chyba zle trafiles.. ja w swojej sosu w ogole nie czulem i dlatego dobrze jest dodac do niej troszke swojego ulubionego sosu

spidermonkey3 godz., 33 min

Lepiej zrobić samemu pizze, banalna sprawa i wychodzi lepsza niż w 95% pseudo pizzerii



podzielisz sie sprawdzonym przepisem na ciasto i sos?

a kto probowal (jesli w ogolej jeszcze jest dostepna?) pizza w biedronce papa pedro z wypelnionym serem po brzegach? podobno dobra pizza i sera nie zaluja

Sebix30 min

podzielisz sie sprawdzonym przepisem na ciasto i sos?

​Ciasto: 10g drożdży babuni, 1/2 szklanki letniej wody, mąka pszenna, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki cukru, 2 łyżki oliwa z oliwek (olej też będzie okej)

1) drożdże rozpuścić w wodzie
2) dodać mąkę sól i cukier oliwę
3) wyrabiać aż ciasto przestanie się przyklejac do rąk
4) odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut
5) wstawić do rozgrzanego piekarnika 250 stopni na 10-15 minut

Sos (do wysmarowania ciasta): zblendowane pomidory z puszki + oregano i świeży czosnek LUB jakiś keczup z dodatkiem czosnku bądź ziół

spidermonkey33 min

Ewentualnie youtube https://youtu.be/1-SJGQ2HLp8



Tylko pizza food emperrora nie jakies podrabiańce

spidermonkey4 godz., 39 min

​Ciasto: 10g drożdży babuni, 1/2 szklanki letniej wody, mąka pszenna, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki cukru, 2 łyżki oliwa z oliwek (olej też będzie okej) 1) drożdże rozpuścić w wodzie 2) dodać mąkę sól i cukier oliwę 3) wyrabiać aż ciasto przestanie się przyklejac do rąk 4) odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut 5) wstawić do rozgrzanego piekarnika 250 stopni na 10-15 minut Sos (do wysmarowania ciasta): zblendowane pomidory z puszki + oregano i świeży czosnek LUB jakiś keczup z dodatkiem czosnku bądź ziół

​rany ile pracy,musiałbym wziąć za to przynajmniej 100zł

Prześlij Komentarz

Początkujący łowca okazji! To pierwsza okazja od MaRiiO. Podziel się wskazówkami odnośnie publikowania lub po prostu podziękuj ;)

Avatar
@
    Tekst