Niestety, ta okazja już wygasła
Lidl PILOS Polskie mleko świeże 2%
527° Zakończono

Lidl PILOS Polskie mleko świeże 2%

1,59zł1,89zł-16%Lidl Okazje
17
527° Zakończono
Lidl PILOS Polskie mleko świeże 2%
paź 5. 2019

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

191597.jpgPILOS Polskie mleko świeże 2%
WARTOŚĆ ODŻYWCZE na 100 g
Wartość energetyczna 50 kcal
Tłuszcz 2.0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.2 g
Węglowodany 4.8 g
w tym cukry 4.8 g
Białko 3.3 g
Sól 0.17 g
Aktualizacje społecznościowe
Lidl OkazjeLidl gazetka
Najlepsze komentarze
Riposta06/10/2019 07:46

Mleko można kupić tylko na rynku od przysłowiowej baby.... Wszystko inne, t …Mleko można kupić tylko na rynku od przysłowiowej baby.... Wszystko inne, to scierwo. Takie mleko z rynku w butelce po wodzie mineralnej ma taki smak nie wrócicie do sklepowego nigdy. Tak samo mleko kozie 1.5 litra z dobrego źródła u mnie w mieście to koszt 4zl dojone rano. A w sklepie 0.5l 6zl hehe


"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi usuwania z niego zdecydowanej większości drobnoustrojów. Takie mleko poddaje się później procesowi pasteryzacji długotrwałej. Wszystkie powyższe metody pasteryzacji dają odpowiednią skuteczność mikrobiologiczną. Różnica w długości procesu i temperaturze sprawia jedynie, że mleko zmienia swoje własności organoleptyczne. Mleko poddane pasteryzacji zachowuje swoją świeżość przez maksymalnie kilka dni.
Mleko surowe zawierać może bardzo wiele groźnych dla człowieka bakterii. Są to przede wszystkim bakterie z grupy E.Coli, czyli kałowe. Znajdują się one w świeżo udojonym mleku szczególnie wtedy, gdy nie zostały zachowane odpowiednie środki higieny – brak mycia wymion przed udojem, brudne ręce osoby dojącej, brudne wiadro, do którego spływa mleko itp.

Bakterie mogą znajdować się również bezpośrednio w mleku krowy dojonej i dostawać się do niego ze spożywaną przez krowę paszą. Kupując mleko od obcych osób, na targowisku, nie można mieć stuprocentowej pewności, czy zostało ono wydojone w higienicznych warunkach.
Pasteryzacja mleka ma na celu ochronienie nas przed bakteriami chorobotwórczymi, które mogą być dla nas bardziej szkodliwe w konsekwencji, niż spożycie niedoborowego w składniki odżywcze mleka! "
17 Komentarzy
TO NIE JEST MLEKO
SneakySnake05/10/2019 23:32

TO NIE JEST MLEKO


No prosto od krowy to nie jest ale do kawy może być
A jakie mleko w sklepie masz prosto od krowy ?
Lidl i polskie mleko .haha Można napisać polski volkswagen golf. Nawet w Hiszapnii lidl sprzedaje niemieckie twarogi więc z tym polskie to bym był ostrożny patrząc na to co się dzieje z jabłkami i wieloma innymi produktami

pomorska.pl/nie…209
Mleko można kupić tylko na rynku od przysłowiowej baby.... Wszystko inne, to scierwo. Takie mleko z rynku w butelce po wodzie mineralnej ma taki smak nie wrócicie do sklepowego nigdy. Tak samo mleko kozie 1.5 litra z dobrego źródła u mnie w mieście to koszt 4zl dojone rano. A w sklepie 0.5l 6zl hehe
Koks06/10/2019 00:15

Lidl i polskie mleko .haha Można napisać polski volkswagen golf. Nawet w H …Lidl i polskie mleko .haha Można napisać polski volkswagen golf. Nawet w Hiszapnii lidl sprzedaje niemieckie twarogi więc z tym polskie to bym był ostrożny patrząc na to co się dzieje z jabłkami i wieloma innymi produktami https://pomorska.pl/niecodzienna-akcja-w-biedronce-dzialacze-agrounii-weszli-do-sklepu-i-podmienili-jablka-zobaczcie-nagranie/ar/c8-14460209


Kilka razy zdarzyło mi się to mleko w Lidlu zakupić. Produkowane było przez OSM w Kole. Więc wychodzi na to, że jednak polskie. Być może w innych regionach kraju jest inaczej.
Riposta06/10/2019 07:46

Mleko można kupić tylko na rynku od przysłowiowej baby.... Wszystko inne, t …Mleko można kupić tylko na rynku od przysłowiowej baby.... Wszystko inne, to scierwo. Takie mleko z rynku w butelce po wodzie mineralnej ma taki smak nie wrócicie do sklepowego nigdy. Tak samo mleko kozie 1.5 litra z dobrego źródła u mnie w mieście to koszt 4zl dojone rano. A w sklepie 0.5l 6zl hehe


"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi usuwania z niego zdecydowanej większości drobnoustrojów. Takie mleko poddaje się później procesowi pasteryzacji długotrwałej. Wszystkie powyższe metody pasteryzacji dają odpowiednią skuteczność mikrobiologiczną. Różnica w długości procesu i temperaturze sprawia jedynie, że mleko zmienia swoje własności organoleptyczne. Mleko poddane pasteryzacji zachowuje swoją świeżość przez maksymalnie kilka dni.
Mleko surowe zawierać może bardzo wiele groźnych dla człowieka bakterii. Są to przede wszystkim bakterie z grupy E.Coli, czyli kałowe. Znajdują się one w świeżo udojonym mleku szczególnie wtedy, gdy nie zostały zachowane odpowiednie środki higieny – brak mycia wymion przed udojem, brudne ręce osoby dojącej, brudne wiadro, do którego spływa mleko itp.

Bakterie mogą znajdować się również bezpośrednio w mleku krowy dojonej i dostawać się do niego ze spożywaną przez krowę paszą. Kupując mleko od obcych osób, na targowisku, nie można mieć stuprocentowej pewności, czy zostało ono wydojone w higienicznych warunkach.
Pasteryzacja mleka ma na celu ochronienie nas przed bakteriami chorobotwórczymi, które mogą być dla nas bardziej szkodliwe w konsekwencji, niż spożycie niedoborowego w składniki odżywcze mleka! "
Koks06/10/2019 00:15

Lidl i polskie mleko .haha Można napisać polski volkswagen golf. Nawet w H …Lidl i polskie mleko .haha Można napisać polski volkswagen golf. Nawet w Hiszapnii lidl sprzedaje niemieckie twarogi więc z tym polskie to bym był ostrożny patrząc na to co się dzieje z jabłkami i wieloma innymi produktami https://pomorska.pl/niecodzienna-akcja-w-biedronce-dzialacze-agrounii-weszli-do-sklepu-i-podmienili-jablka-zobaczcie-nagranie/ar/c8-14460209


Pilos - znany producent nabiału w Lidlu za którego produkty odpowiadają takie firmy jak Bakoma, OSM Łowicz czy Mlekovita
dareczekpop06/10/2019 08:50

"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi …"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi usuwania z niego zdecydowanej większości drobnoustrojów. Takie mleko poddaje się później procesowi pasteryzacji długotrwałej. Wszystkie powyższe metody pasteryzacji dają odpowiednią skuteczność mikrobiologiczną. Różnica w długości procesu i temperaturze sprawia jedynie, że mleko zmienia swoje własności organoleptyczne. Mleko poddane pasteryzacji zachowuje swoją świeżość przez maksymalnie kilka dni.Mleko surowe zawierać może bardzo wiele groźnych dla człowieka bakterii. Są to przede wszystkim bakterie z grupy E.Coli, czyli kałowe. Znajdują się one w świeżo udojonym mleku szczególnie wtedy, gdy nie zostały zachowane odpowiednie środki higieny – brak mycia wymion przed udojem, brudne ręce osoby dojącej, brudne wiadro, do którego spływa mleko itp.Bakterie mogą znajdować się również bezpośrednio w mleku krowy dojonej i dostawać się do niego ze spożywaną przez krowę paszą. Kupując mleko od obcych osób, na targowisku, nie można mieć stuprocentowej pewności, czy zostało ono wydojone w higienicznych warunkach. Pasteryzacja mleka ma na celu ochronienie nas przed bakteriami chorobotwórczymi, które mogą być dla nas bardziej szkodliwe w konsekwencji, niż spożycie niedoborowego w składniki odżywcze mleka! "


Moja krasula jest oburzona. Szczególnie tymi bakteriami kałowymi.
fifarafa6906/10/2019 10:04

Moja krasula jest oburzona. Szczególnie tymi bakteriami kałowymi.


Może ją przytul porozmawiaj z nią i będzie dobrze
Koks06/10/2019 00:15

Lidl i polskie mleko .haha Można napisać polski volkswagen golf. Nawet w H …Lidl i polskie mleko .haha Można napisać polski volkswagen golf. Nawet w Hiszapnii lidl sprzedaje niemieckie twarogi więc z tym polskie to bym był ostrożny patrząc na to co się dzieje z jabłkami i wieloma innymi produktami https://pomorska.pl/niecodzienna-akcja-w-biedronce-dzialacze-agrounii-weszli-do-sklepu-i-podmienili-jablka-zobaczcie-nagranie/ar/c8-14460209


Mleka nie opłaca sie wozić na takie odległości. Rusz głową, zamiast reagować jak pies Pawłowa. Poza tym jakie to ma znaczenie? Codziennie zużywasz (kupujesz) ruski gaz, arabską ropę, jeździsz niemieckimi autami, klikasz w chińską klawiaturę i ubierasz ich tekstylia... Ogarnij się. Zauważam, że coraz więcej ludzi tęskni do czasów kiedy cytrus trzeciego sortu z Kuby rzucony na święta był synonimem luksusu. Widocznie ich nie przeżyli, albo tak krótką pamięć mają.
Edytowane przez: "TowarzyszMolibden" paź 6. 2019
dareczekpop06/10/2019 08:50

"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi …"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi usuwania z niego zdecydowanej większości drobnoustrojów. Takie mleko poddaje się później procesowi pasteryzacji długotrwałej. Wszystkie powyższe metody pasteryzacji dają odpowiednią skuteczność mikrobiologiczną. Różnica w długości procesu i temperaturze sprawia jedynie, że mleko zmienia swoje własności organoleptyczne. Mleko poddane pasteryzacji zachowuje swoją świeżość przez maksymalnie kilka dni.Mleko surowe zawierać może bardzo wiele groźnych dla człowieka bakterii. Są to przede wszystkim bakterie z grupy E.Coli, czyli kałowe. Znajdują się one w świeżo udojonym mleku szczególnie wtedy, gdy nie zostały zachowane odpowiednie środki higieny – brak mycia wymion przed udojem, brudne ręce osoby dojącej, brudne wiadro, do którego spływa mleko itp.Bakterie mogą znajdować się również bezpośrednio w mleku krowy dojonej i dostawać się do niego ze spożywaną przez krowę paszą. Kupując mleko od obcych osób, na targowisku, nie można mieć stuprocentowej pewności, czy zostało ono wydojone w higienicznych warunkach. Pasteryzacja mleka ma na celu ochronienie nas przed bakteriami chorobotwórczymi, które mogą być dla nas bardziej szkodliwe w konsekwencji, niż spożycie niedoborowego w składniki odżywcze mleka! "


Te artykuły to chyba ma zamówienie producentów mleka. Wystarczy ja przegotowac i sprawa załatwiona bakterii brak, a smak pozostanie mniam.
Riposta06/10/2019 11:21

Te artykuły to chyba ma zamówienie producentów mleka. Wystarczy ja pr …Te artykuły to chyba ma zamówienie producentów mleka. Wystarczy ja przegotowac i sprawa załatwiona bakterii brak, a smak pozostanie mniam.


No tak jak zwykle teorie spiskowe.
2932049-emAnb.jpg
dareczekpop06/10/2019 08:50

"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi …"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi usuwania z niego zdecydowanej większości drobnoustrojów. Takie mleko poddaje się później procesowi pasteryzacji długotrwałej. Wszystkie powyższe metody pasteryzacji dają odpowiednią skuteczność mikrobiologiczną. Różnica w długości procesu i temperaturze sprawia jedynie, że mleko zmienia swoje własności organoleptyczne. Mleko poddane pasteryzacji zachowuje swoją świeżość przez maksymalnie kilka dni.Mleko surowe zawierać może bardzo wiele groźnych dla człowieka bakterii. Są to przede wszystkim bakterie z grupy E.Coli, czyli kałowe. Znajdują się one w świeżo udojonym mleku szczególnie wtedy, gdy nie zostały zachowane odpowiednie środki higieny – brak mycia wymion przed udojem, brudne ręce osoby dojącej, brudne wiadro, do którego spływa mleko itp.Bakterie mogą znajdować się również bezpośrednio w mleku krowy dojonej i dostawać się do niego ze spożywaną przez krowę paszą. Kupując mleko od obcych osób, na targowisku, nie można mieć stuprocentowej pewności, czy zostało ono wydojone w higienicznych warunkach. Pasteryzacja mleka ma na celu ochronienie nas przed bakteriami chorobotwórczymi, które mogą być dla nas bardziej szkodliwe w konsekwencji, niż spożycie niedoborowego w składniki odżywcze mleka! "

Mleko z kartonu poddawane jest termicznej obróbce, ponad 100 stopni.Traci tym samym wszystkie bakterie odżywcze już po 70 stopniach.Jak już kupować to regionalne z butelek z krótką datą ważności.Nie wiem czemu dzieci nie lubią butelkowych.Chyba mają smak mleka bliższy do krowiego:)
Edytowane przez: "To_JaIBL" paź 7. 2019
dareczekpop06/10/2019 08:50

"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi …"Mleko zostaje poddawane procesowi mikrofiltracji, czyli zabiegowi usuwania z niego zdecydowanej większości drobnoustrojów. Takie mleko poddaje się później procesowi pasteryzacji długotrwałej. Wszystkie powyższe metody pasteryzacji dają odpowiednią skuteczność mikrobiologiczną. Różnica w długości procesu i temperaturze sprawia jedynie, że mleko zmienia swoje własności organoleptyczne. Mleko poddane pasteryzacji zachowuje swoją świeżość przez maksymalnie kilka dni.Mleko surowe zawierać może bardzo wiele groźnych dla człowieka bakterii. Są to przede wszystkim bakterie z grupy E.Coli, czyli kałowe. Znajdują się one w świeżo udojonym mleku szczególnie wtedy, gdy nie zostały zachowane odpowiednie środki higieny – brak mycia wymion przed udojem, brudne ręce osoby dojącej, brudne wiadro, do którego spływa mleko itp.Bakterie mogą znajdować się również bezpośrednio w mleku krowy dojonej i dostawać się do niego ze spożywaną przez krowę paszą. Kupując mleko od obcych osób, na targowisku, nie można mieć stuprocentowej pewności, czy zostało ono wydojone w higienicznych warunkach. Pasteryzacja mleka ma na celu ochronienie nas przed bakteriami chorobotwórczymi, które mogą być dla nas bardziej szkodliwe w konsekwencji, niż spożycie niedoborowego w składniki odżywcze mleka! "


Chłopie miałem kozy przez 25 lat. Nie raz bobki spadały do mleka i normalnie się mleko piło po przecedzeniu przez pieluchę tetrową. Żeby bakterie E Coli były w takiej ilości zagrażającej życiu to bym musiał tam chyba nasrać i wymieszać to... To już lepiej kupić mleko od babki i samemu sobie zagotować. Wtedy jesteś pewny że jest bez bakterii i smak oczywiście inny niż z butelki.
Gucio00707/10/2019 14:28

Chłopie miałem kozy przez 25 lat. Nie raz bobki spadały do mleka i no …Chłopie miałem kozy przez 25 lat. Nie raz bobki spadały do mleka i normalnie się mleko piło po przecedzeniu przez pieluchę tetrową. Żeby bakterie E Coli były w takiej ilości zagrażającej życiu to bym musiał tam chyba nasrać i wymieszać to... To już lepiej kupić mleko od babki i samemu sobie zagotować. Wtedy jesteś pewny że jest bez bakterii i smak oczywiście inny niż z butelki.


Przecież nigdzie nie napisałem że takie jest be, sam za gówniarza piłem mleko prosto od krowy u dziadków na wsi, ale teraz mój organizm nie za bardzo toleruje mleko
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst