Niestety, ta okazja już wygasła
Piekarnik parowy ELECTROLUX EOD6P71X STEAMBAKE Z pyrolizą
292° Zakończono

Piekarnik parowy ELECTROLUX EOD6P71X STEAMBAKE Z pyrolizą

1.599zł1.949zł-18%RTV Euro AGD Okazje
32
mar 19. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Chyba całkiem dobra oferta i stosunek jakości do ceny.
Najważniejsze cechy:
- pojemność 72l,
- klasa energetyczna A+,
- termoobieg,
- funkcja grill,
- 5 poziomów pieczenia, na teleskopowych prowadnicach,
- opcja szybkiego nagrzewania,
- termosonda,
- pieczenie parowe (SteamBake),
- bezpieczne drzwi: nienagrzewające się mocno i z blokadą przed otwarciem przez dzieci,
- chowane pokrętła,
- czyszczenie pyrolityczne.
Aktualizacje społecznościowe
Najlepsze komentarze
HondaVtec19/03/2020 17:01

Kto wpadł na pomysł żeby w czarnym piekarniku dać przeźroczysta szybę.


A jaka ma być? Czarna?
32 Komentarze
Link. Nie prowadzi do produktu.
ZonX19/03/2020 16:38

Link. Nie prowadzi do produktu.


U mnie prowadzi.
Kto wpadł na pomysł żeby w czarnym piekarniku dać przeźroczysta szybę.
HondaVtec19/03/2020 17:01

Kto wpadł na pomysł żeby w czarnym piekarniku dać przeźroczysta szybę.


A jaka ma być? Czarna?
BARTOL4819/03/2020 17:15

A jaka ma być? Czarna?


Zeby nie bylo widac ze trzeba umyc 😜
Raty- pierwsza gratis i cena 1519 zł
3990100-0iOGp.jpg
BARTOL4819/03/2020 17:15

A jaka ma być? Czarna?


Dymiona jak u innych producentów. Przy okazji zobacz w jakimś markecie jak to kiepsko wygląda na tle innych.
Tylko że te teleskopy to są jedne które można zainstalować na jednym z poziomów
Mam bliźniaczy model (różna kolorystyka jest rozsiana Pou różnych sklepach) i jest całkiem spoko
Jak jest z jakością tych prowadnic w electroluxach?
HondaVtec19/03/2020 19:02

Dymiona jak u innych producentów. Przy okazji zobacz w jakimś markecie jak …Dymiona jak u innych producentów. Przy okazji zobacz w jakimś markecie jak to kiepsko wygląda na tle innych.


Mam ten piekarnik tylko w całej czarnej wersji, faktycznie lepiej wyglądałaby czarna szyba, na tej widać każdy brud, a ten gromadzi się nawet między szybami (jakim cudem tam się znajduje nie wiem).

Ogólnie z piekarnika jestem zadowolona, wszystko dobrze się piecze. Raz korzystałam z opcji pieczenia parą przez 9 miesięcy użytkowania. Drzwi nie nagrzewają się prawie w ogóle nawet przy 290 stopniach (w porównaniu do np. samsunga dual cook u mojej szwagierki gdzie szyba jest naprawdę ciepła przy 220 st).
ninka91020/03/2020 13:41

Mam ten piekarnik tylko w całej czarnej wersji, faktycznie lepiej …Mam ten piekarnik tylko w całej czarnej wersji, faktycznie lepiej wyglądałaby czarna szyba, na tej widać każdy brud, a ten gromadzi się nawet między szybami (jakim cudem tam się znajduje nie wiem). Ogólnie z piekarnika jestem zadowolona, wszystko dobrze się piecze. Raz korzystałam z opcji pieczenia parą przez 9 miesięcy użytkowania. Drzwi nie nagrzewają się prawie w ogóle nawet przy 290 stopniach (w porównaniu do np. samsunga dual cook u mojej szwagierki gdzie szyba jest naprawdę ciepła przy 220 st).


Piekarnik wentyluje się szczeliną nad drzwiczkami piekarnika (jak otworzysz drzwiczki to jest od góry wnętrza). Powietrze dociera tamtędy między szyby, wymieniając już nagrzane- dlatego szyba jest lekko ciepła tylko albo wręcz chłodna. Minusem tego rozwiązania jest to, że częściej trzeba rozbierać drzwiczki niż w "starych" piekarnikach i je czyscić. Ja mam innego producenta ale rozwiązanie podobne. Raz na kwartał to mniej więcej rozbieram a szyba jak nowa już kilka lat ;-)

EDIT: plusik za dobrą okazję ;-)
Edytowane przez: "Havoc" mar 20.
Plusik. Dziękuję kupiony
Uzywal ktoś tej termosondy?
Osobiście szukam w kolorze czarnym.
Czy to prawda ze woda kapie po szafce poniżej?
Pejter21/03/2020 01:33

Uzywal ktoś tej termosondy? Osobiście szukam w kolorze czarnym.Czy to p …Uzywal ktoś tej termosondy? Osobiście szukam w kolorze czarnym.Czy to prawda ze woda kapie po szafce poniżej?


Mam wersję 6h71z czarną z wlewem wody po prawej ala gałka. Drzwiczki lekko ciemne. Pieczenie parom vs zwykle to niebo a ziemia, kurczak meciutki. Ale faktycznie spieszony sposób zlewania wody po każdym użyciu... kilka razy zamoczyłem szafke pod spodem, bez ręcznika papierowego nie do zrobienia. Może są wersje niż moja z lepiej zrobionym tym rozwiązaniem.A no i denerwuje mnie dmuchanie w przód zimnym powietrzem - w ten sposób się wentyluje...
Edytowane przez: "szmajchel95" mar 21.
szmajchel9521/03/2020 12:45

Mam wersję 6h71z czarną z wlewem wody po prawej ala gałka. Drzwiczki lekko …Mam wersję 6h71z czarną z wlewem wody po prawej ala gałka. Drzwiczki lekko ciemne. Pieczenie parom vs zwykle to niebo a ziemia, kurczak meciutki. Ale faktycznie spieszony sposób zlewania wody po każdym użyciu... kilka razy zamoczyłem szafke pod spodem, bez ręcznika papierowego nie do zrobienia. Może są wersje niż moja z lepiej zrobionym tym rozwiązaniem.A no i denerwuje mnie dmuchanie w przód zimnym powietrzem - w ten sposób się wentyluje...


Tak gwoli ścisłości to masz w swoim modelu wyższy model jeśli chodzi o pieczenie z parą niż ten tutaj. Tu jest steambake, Ty masz steamcrisp i moim zdaniem jak ktoś chce skorzystać z tej pary (a naprawdę daje super efekty) to warto się w to bawić własnie od linii steamcrisp, bo te steambake to jest naprawdę tylko namiastka pieczenia paroweg praktycznie ten sam efekt co jakbyś sobie wstawił na dni piekarnika naczynie żaroodporne albo blaszkę z wylaną gorącą wodą. Za to steamcrisp ma już własny, porządny generator pary i to robi różnicę. Szczególnie, że te SteamCrisp da się jeszcze dorwać za spoko pieniądze.

Wyżej jest jeszcze linia SteamBoost, która daj możliwość gotowania (nie pieczenia) na parze i SteamPro, która ma dodatkowo parowe sous vide. Ale te to już dużo droższe. Najtańsze SteamBoosty to >3000zł.
kiew21/03/2020 15:35

Tak gwoli ścisłości to masz w swoim modelu wyższy model jeśli chodzi o piec …Tak gwoli ścisłości to masz w swoim modelu wyższy model jeśli chodzi o pieczenie z parą niż ten tutaj. Tu jest steambake, Ty masz steamcrisp i moim zdaniem jak ktoś chce skorzystać z tej pary (a naprawdę daje super efekty) to warto się w to bawić własnie od linii steamcrisp, bo te steambake to jest naprawdę tylko namiastka pieczenia paroweg praktycznie ten sam efekt co jakbyś sobie wstawił na dni piekarnika naczynie żaroodporne albo blaszkę z wylaną gorącą wodą. Za to steamcrisp ma już własny, porządny generator pary i to robi różnicę. Szczególnie, że te SteamCrisp da się jeszcze dorwać za spoko pieniądze. Wyżej jest jeszcze linia SteamBoost, która daj możliwość gotowania (nie pieczenia) na parze i SteamPro, która ma dodatkowo parowe sous vide. Ale te to już dużo droższe. Najtańsze SteamBoosty to >3000zł.


Jaki ty masz model Panie kolego??
Ps. Seria 700 to juz ponad 2 kola takze nie tak „spoko”
Pejter21/03/2020 16:45

Jaki ty masz model Panie kolego?? Ps. Seria 700 to juz ponad 2 kola takze …Jaki ty masz model Panie kolego?? Ps. Seria 700 to juz ponad 2 kola takze nie tak „spoko”


EOC6H71X. No tak, kosztują do 2k w górę, to prawda. Ale jeśli ktoś faktycznie jest zainteresowany piekarnikiem parowym to moim zdanime te SteamBake to jest lekka ściema i trzeba minimum celować w ten SteamCrisp czy seria 700 (jak kto woli to nazywać). Piekarniki ze SteamBake mają na dnie specjalne wyżłobienie w które wlewasz odrobinę wody i to żłobienie jest na grzałce to się szybko nagrzewa i paruje. Czyli tak jak napisałem wcześniej równie dobrze można nalać wrzątku do naczynia/blaszki i ustawić na dno piekarnika. Efekt prawie identyczny, a nie trzeba dopłacać za piekarnik parowy. SteamCrisp ma już własny generator pary, wodę wlewa się nie do komory piekarnika, a do osobnego zbiorniczka i to dopiero zaczyna robić realną różnicę. Różnica w cenie też nie jest gigantyczna, skoro regularna cena tego z oferty to 1900zł no to od 2000zł zaczynają się SteamCrisp (jak szukałem to nawet i za 1800-1900 jakieś starsze modele mediaexpert/eurortvagd były).

Ale oczywiście nikogo nie namawiam do piekarnika za 2k i wyżej, po prostu chciałem zwrócić uwagę, że ten SteamBake to jest trochę ściema.
kiew21/03/2020 18:55

EOC6H71X. No tak, kosztują do 2k w górę, to prawda. Ale jeśli ktoś fakt …EOC6H71X. No tak, kosztują do 2k w górę, to prawda. Ale jeśli ktoś faktycznie jest zainteresowany piekarnikiem parowym to moim zdanime te SteamBake to jest lekka ściema i trzeba minimum celować w ten SteamCrisp czy seria 700 (jak kto woli to nazywać). Piekarniki ze SteamBake mają na dnie specjalne wyżłobienie w które wlewasz odrobinę wody i to żłobienie jest na grzałce to się szybko nagrzewa i paruje. Czyli tak jak napisałem wcześniej równie dobrze można nalać wrzątku do naczynia/blaszki i ustawić na dno piekarnika. Efekt prawie identyczny, a nie trzeba dopłacać za piekarnik parowy. SteamCrisp ma już własny generator pary, wodę wlewa się nie do komory piekarnika, a do osobnego zbiorniczka i to dopiero zaczyna robić realną różnicę. Różnica w cenie też nie jest gigantyczna, skoro regularna cena tego z oferty to 1900zł no to od 2000zł zaczynają się SteamCrisp (jak szukałem to nawet i za 1800-1900 jakieś starsze modele mediaexpert/eurortvagd były). Ale oczywiście nikogo nie namawiam do piekarnika za 2k i wyżej, po prostu chciałem zwrócić uwagę, że ten SteamBake to jest trochę ściema.


No wlasnie tez sie tego obawialem ze ten steambake to takie przekoloryzowane jest. Czyli lepiej kupic piekarnik bez tego steama za 1100 np taki Electrolux EOF5C50Z SurroundCook

Jeszcze do tego jakis cashback co polecacie oprocz goodie
Dzięki! Kupiłem go na raty bo paradoksalnie tak rzeczywiście jest taniej, do tego naliczyło mi cashback z goodie i wychodzi 1480 ziko, w tej cenie piekarnik z pyrolizą i termosondą nie jest łatwo dostać a te funkcje to był absolutny must have. SteamBake faktycznie wygląda na marketingowy bajer, ale skoro jest płakać z tego powodu nie będę.
Czy pyroliza ma tu coś wspólnego z pyrami /ziemniakami/ z Wielkopolski?
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst