Niestety, ta okazja wygasła 8 lipca 2022.

544°
Opublikowano 8 lipca 2022
Piec do pizzy Lund
Darmowa dostawa ·


Opublikowane przez
Monstrum
Dołączył w 2017
12
176
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Szukając pieca do pizzy znalazłem ciekawą promocję na piec marki Lund.
Pod marką Lund producent Yato wprowadza na rynek proste elektronarzędzia, które okazują się pomocne przy podstawowych pracach.
Piec umożliwia przygotowanie pysznej pizzy, którą smakiem i jakością można porównać do tej przygotowywanej w profesjonalnych, restauracyjnych piecach. Nieosiągalna w tradycyjnych piekarnikach temperatura 400ºC umożliwia przygotowanie pizzy w ciągu kilku minut. Okienko w pokrywie ułatwia kontrolę poziomu przypieczenia. Regulacja temperatury oraz 2 rodzaje płyt pozwolą na przyrządzanie również innych potraw – ciast, mięs czy tostów
INFORMACJE:
Moc: 1200W
Napięcie: 220-240V, 50/60Hz
5- stopniowa regulacja temperatury
Czas pieczenia pizzy: do 5 minut
Czas pieczenia pizzy mrożonej: do 3 minut
Maksymalna temperatura 400ºc – nieosiągalna w tradycyjnych piekarnikach
Dwie grzałki - górna i dolna umożliwią osiąganie równomiernej temperatury
Czasomierz (Timer): 0-15 minut – niezbędny do pilnowania czasu pieczenia
Intuicyjny panel sterowania z 2 pokrętłami – regulacja temperatury i czasu
Kamień do pizzy wykonany z szlachetnego minerału - kordierytu
KORDIERYT – najbardziej wytrzymały kamień do pizzy, który jest odporny na wahania temperatury, dzięki czemu można bez obaw włożyć zimny kamień do nagrzanego piekarnika bez ryzyka popękania powierzchni naczynia.
Możliwość dokupienia dodatkowego kamienia na pizzę – LUND 67481
Rondel wykonany z metalu, który pokryty jest nieprzywierającą powłoką (non-stick)
AKCESORIA:
Kamień do pizzy – średnica 32cm, grubość 1cm
Rondel z nieprzywierającą powłoką (non-stick) - wewnętrzna średnica 26cm, wewnętrzna wysokość 2,5cm – umożliwia przygotowywania również innych potraw
2 łopatki do pizzy – ułatwią ułożenie pizzy na gorącym kamieniu i bezpiecznie jej wyjęcie
Okrągły nożyk do pizzy – ułatwi krojenie pizzy
Pod marką Lund producent Yato wprowadza na rynek proste elektronarzędzia, które okazują się pomocne przy podstawowych pracach.
Piec umożliwia przygotowanie pysznej pizzy, którą smakiem i jakością można porównać do tej przygotowywanej w profesjonalnych, restauracyjnych piecach. Nieosiągalna w tradycyjnych piekarnikach temperatura 400ºC umożliwia przygotowanie pizzy w ciągu kilku minut. Okienko w pokrywie ułatwia kontrolę poziomu przypieczenia. Regulacja temperatury oraz 2 rodzaje płyt pozwolą na przyrządzanie również innych potraw – ciast, mięs czy tostów
INFORMACJE:
Moc: 1200W
Napięcie: 220-240V, 50/60Hz
5- stopniowa regulacja temperatury
Czas pieczenia pizzy: do 5 minut
Czas pieczenia pizzy mrożonej: do 3 minut
Maksymalna temperatura 400ºc – nieosiągalna w tradycyjnych piekarnikach
Dwie grzałki - górna i dolna umożliwią osiąganie równomiernej temperatury
Czasomierz (Timer): 0-15 minut – niezbędny do pilnowania czasu pieczenia
Intuicyjny panel sterowania z 2 pokrętłami – regulacja temperatury i czasu
Kamień do pizzy wykonany z szlachetnego minerału - kordierytu
KORDIERYT – najbardziej wytrzymały kamień do pizzy, który jest odporny na wahania temperatury, dzięki czemu można bez obaw włożyć zimny kamień do nagrzanego piekarnika bez ryzyka popękania powierzchni naczynia.
Możliwość dokupienia dodatkowego kamienia na pizzę – LUND 67481
Rondel wykonany z metalu, który pokryty jest nieprzywierającą powłoką (non-stick)
AKCESORIA:
Kamień do pizzy – średnica 32cm, grubość 1cm
Rondel z nieprzywierającą powłoką (non-stick) - wewnętrzna średnica 26cm, wewnętrzna wysokość 2,5cm – umożliwia przygotowywania również innych potraw
2 łopatki do pizzy – ułatwią ułożenie pizzy na gorącym kamieniu i bezpiecznie jej wyjęcie
Okrągły nożyk do pizzy – ułatwi krojenie pizzy

Aktualizacje społecznościowe
107 Komentarzy
sortowanie:Ktoś mnie odwiedzie od tego zakupu? (Edytowano)
Odpowiedź do
Używam mąki Stagioni no.5 czerwonej, ale to tylko dlatego, że kupiłem ją jako pierwszą i mi pasuje, zaraz skończe 10kg worek to spróbuję coś innego.
Do miski wlewam 650 ml zimnej kranówki, wsypuje 30-32g soli. Mieszam ręką.
Dodaje do tego trochę mąki, tak aby zrobić z tego prawie że ciasto na pizze i wsypują pół łyżeczki drożdży instant (też stagioni no.5 bo kupiłem w zestawie z mąką xD).
Potem dosypuje powoli mąkę i wyrabiam.
Do całego ciasta wchodzi 1kg mąki na 650 ml wody i 30-32g soli.
Takie ciasto wykładam na blat i bardzo powoli wyrabiam, aby ciasto było chłodne (i serio to działa, moje pierwsze ciasta robiłem jak dziki i ciasto nie było takie delikatne jak to, które wyrabiam powoli i delikatnie).
Po lekkim wyrobieniu ciasta, zostawiam pod folią spożywczą/mokrą ścierką na 15 minut.
Po 15 minutach, znowu delikatnie wyrabiam, zawijam ciasto (sprawdź na YT "zawijanie ciasta na pizze") i znowu zostawiam przykryte na 15 minut.
Robię tak jeszcze dwa razy.
Następnie porcjuję ciasto na 6 kulek o równej wadze (można i na 8, ale pizza będzie dużo cieńsza).
Pakuje kulki do szczelnie zamykanych pojemników i sobie rosną przez jakies 12-24h. Po tym czasie jak nie wypiekam, to ładuje do lodówki.
I to tyle w sumie. Ostatnio zacząłem dodawać oliwy do ciasta i jest smaczniejsze, można nie trzeba, wedle uznania, z ilością tak samo.
Wypiekam w Ariete 909
Mam podobny i mega polecam
Aktualna Napolitana w zwykłym piekarniku przy temp. 280 stopni
nawet nie wygląda, jest to samo 1:1, tylko gałki inne i kolor ;p (Edytowano)
Czy idzie coś lepszego w tej kasie wyłapać?
pepper.pl/pro…249
Odpowiedź do
Serio pytam, żeby nie było że się wyzłośliwiam.
Na spalone spody albo sitka metalowe albo temperatura na full dopiero po włożeniu placka. Do tego placek też nie może być za wielki. Super sprawa jak za budżetowy sprzęt i do zaczęcia zabawy.
Okienko? Może i ciepło ucieka ale dla początkującego widać co się dzieje w środku,czy się pali góra itp. dla mnie bomba