Niestety, ta okazja wygasła 8 lipca 2022.
544°
Opublikowano 8 lipca 2022

Piec do pizzy Lund

282,69zł349zł-19%
Darmowa dostawa ·
Awatar użytkownika Monstrum
Opublikowane przez
Monstrum
Dołączył w 2017
12
176

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Szukając pieca do pizzy znalazłem ciekawą promocję na piec marki Lund.
Pod marką Lund producent Yato wprowadza na rynek proste elektronarzędzia, które okazują się pomocne przy podstawowych pracach.
Piec umożliwia przygotowanie pysznej pizzy, którą smakiem i jakością można porównać do tej przygotowywanej w profesjonalnych, restauracyjnych piecach. Nieosiągalna w tradycyjnych piekarnikach temperatura 400ºC umożliwia przygotowanie pizzy w ciągu kilku minut. Okienko w pokrywie ułatwia kontrolę poziomu przypieczenia. Regulacja temperatury oraz 2 rodzaje płyt pozwolą na przyrządzanie również innych potraw – ciast, mięs czy tostów

INFORMACJE:

Moc: 1200W
Napięcie: 220-240V, 50/60Hz
5- stopniowa regulacja temperatury
Czas pieczenia pizzy: do 5 minut
Czas pieczenia pizzy mrożonej: do 3 minut
Maksymalna temperatura 400ºc – nieosiągalna w tradycyjnych piekarnikach
Dwie grzałki - górna i dolna umożliwią osiąganie równomiernej temperatury
Czasomierz (Timer): 0-15 minut – niezbędny do pilnowania czasu pieczenia
Intuicyjny panel sterowania z 2 pokrętłami – regulacja temperatury i czasu
Kamień do pizzy wykonany z szlachetnego minerału - kordierytu
KORDIERYT – najbardziej wytrzymały kamień do pizzy, który jest odporny na wahania temperatury, dzięki czemu można bez obaw włożyć zimny kamień do nagrzanego piekarnika bez ryzyka popękania powierzchni naczynia.
Możliwość dokupienia dodatkowego kamienia na pizzę – LUND 67481
Rondel wykonany z metalu, który pokryty jest nieprzywierającą powłoką (non-stick)
AKCESORIA:

Kamień do pizzy – średnica 32cm, grubość 1cm
Rondel z nieprzywierającą powłoką (non-stick) - wewnętrzna średnica 26cm, wewnętrzna wysokość 2,5cm – umożliwia przygotowywania również innych potraw
2 łopatki do pizzy – ułatwią ułożenie pizzy na gorącym kamieniu i bezpiecznie jej wyjęcie
Okrągły nożyk do pizzy – ułatwi krojenie pizzy
TOYA24 Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

107 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika sz4ry
    Mam ARIETE 909 (by DeLonghi) i odkąd go mam to praktycznie nie stołowaliśmy się w pizzerii, a mija już rok. Robimy sami pizzę jaką chcemy i kiedy chcemy, w domu. To serio uzależnia i jest porąbane, bo żremy ją przez to w ogromnych ilościach. Szukam kolejnego pieca, na większe imprezy, żeby wypiekać szybciej/więcej pizz, a ten nie wygląda źle.
    Ktoś mnie odwiedzie od tego zakupu? (Edytowano)
    Awatar użytkownika samuraj1369

    Odpowiedź do

    Mogę podać jak ja wyrabiam, a tak jak koledzy wyżej, uzależniłem się od wypieku domowej pizzy xD
    Używam mąki Stagioni no.5 czerwonej, ale to tylko dlatego, że kupiłem ją jako pierwszą i mi pasuje, zaraz skończe 10kg worek to spróbuję coś innego.
    Do miski wlewam 650 ml zimnej kranówki, wsypuje 30-32g soli. Mieszam ręką.
    Dodaje do tego trochę mąki, tak aby zrobić z tego prawie że ciasto na pizze i wsypują pół łyżeczki drożdży instant (też stagioni no.5 bo kupiłem w zestawie z mąką xD).
    Potem dosypuje powoli mąkę i wyrabiam.
    Do całego ciasta wchodzi 1kg mąki na 650 ml wody i 30-32g soli.
    Takie ciasto wykładam na blat i bardzo powoli wyrabiam, aby ciasto było chłodne (i serio to działa, moje pierwsze ciasta robiłem jak dziki i ciasto nie było takie delikatne jak to, które wyrabiam powoli i delikatnie).
    Po lekkim wyrobieniu ciasta, zostawiam pod folią spożywczą/mokrą ścierką na 15 minut.
    Po 15 minutach, znowu delikatnie wyrabiam, zawijam ciasto (sprawdź na YT "zawijanie ciasta na pizze") i znowu zostawiam przykryte na 15 minut.
    Robię tak jeszcze dwa razy.
    Następnie porcjuję ciasto na 6 kulek o równej wadze (można i na 8, ale pizza będzie dużo cieńsza).
    Pakuje kulki do szczelnie zamykanych pojemników i sobie rosną przez jakies 12-24h. Po tym czasie jak nie wypiekam, to ładuje do lodówki.
    I to tyle w sumie. Ostatnio zacząłem dodawać oliwy do ciasta i jest smaczniejsze, można nie trzeba, wedle uznania, z ilością tak samo.
    Wypiekam w Ariete 909
  2. Awatar użytkownika Sebaaaa
    10208776-yLeVM.jpg
    Mam podobny i mega polecam
    Awatar użytkownika zbiQ
    Jakiej mąki używasz?
  3. Awatar użytkownika zbiQ
    Kupione, dzięki. Zobaczymy co to potrafi
    Aktualna Napolitana w zwykłym piekarniku przy temp. 280 stopni
    10209401-AUTBm.jpg
  4. Awatar użytkownika kenavru
    huh wygląda jak klon tessy ;p

    nawet nie wygląda, jest to samo 1:1, tylko gałki inne i kolor ;p (Edytowano)
    Awatar użytkownika myr
    Raczej krzyżówka Tessy z Ariete 909. Ogólnie oba to myśl techniczna Ariete 909 + okienko
  5. Awatar użytkownika Kozuch666
    Brać?
    Czy idzie coś lepszego w tej kasie wyłapać?
    Awatar użytkownika Joey
    Brać. Jakbym nie miał teesy to bym brał ten. Poza tym teese nawet w promocji rzadko kiedy poniżej 3 stów idzie wyłapać
  6. Awatar użytkownika Joey
    Na spalone spody dobra jest taka oto łopatka - dajemy ją pod ciasto w połowie pieczenia i obracamy zeby dopiec brzegi
    pepper.pl/pro…249
    Awatar użytkownika atanor
    Na spalone spody to pirometr jest potrzebny i temperatura kamienia ok 330 st. W dwóch piecach to przerabiałem, na 400 st. jest za mała moc górnej grzałki.
  7. Awatar użytkownika cebóla_cebula
    łeee już po promce
  8. Awatar użytkownika Kozuch666
    Jeszcze eksperymentuję z ciastem i nastawami, ale na chwilę obecną po trzech dniach wpieprzania pizzy na kolację jestem tym sprzętem zachwycony. Na składniki wydałem 60 zeta, zrobiłem już 5 porcji i jeszcze ze 3 spokojnie z tego zrobię. Z lokalnych pizzerii które przetestowaliśmy z moją dziewczyną, tylko jedna robi pizzą lepszą od tego co sam ukręcę. Wiadomo że są rozwiązania lepsze, ale za te pieniądze uważam to póki co za najlepszy zakup w tym roku. Nie żałuję żadnej wydanej złotówki i polecam.
    Awatar użytkownika Mars1990
    Pics or didn't happen
  9. Awatar użytkownika maxikaz
    Dzięki Bogu w mojej pizzerii mają piec opalany drewnem i ceny nie wzrosły. Inaczej miałbym powód, żeby kupić i neapolitanę jeść zdecydowanie za często. Swoją drogą będąc w Neapolu założyliśmy sobie bardzo restrykcyjną dietę tylko pizza i lody, nie ukrywam, że mi się podobało :-)
  10. Awatar użytkownika Mars1990
    Czy ktoś go posiada i może się wypowiedzieć, czy grzałki dobrze grzeją po obwodzie? Patrząc po grzałkach to może braknąć nieco ciepła na rantach.
    Awatar użytkownika Krzychu127

    Odpowiedź do

    10214677-vmG7Q.jpg10214677-pZbaz.jpgTak mam zrobione na szybko byle prościej. Minus to z jednej strony są bliżej ciasta więc trzeba pizzę przekręcić po ok 2min.
  11. Awatar użytkownika Kozuch666
    Piec znowu na stanie.
  12. Awatar użytkownika Achmed
    Urwaa... Po robocie
  13. Awatar użytkownika open
    Polecam, to rzeczywiście klon Teesa
  14. Awatar użytkownika raptyk
    Zamówiony, dzięki za wstawkę (Edytowano)
  15. Awatar użytkownika szamansamozlo
    No i teraz dylemat czy brać ten, czy czekać na jakąś promke z ariete... Idzie to cudo jakoś w miarę łatwo modyfikować z temperatura?
    Awatar użytkownika Kozuch666
    To ile tej temp. trzeba że jeszcze to modyfikować chcesz? 400*C to mało?
    Serio pytam, żeby nie było że się wyzłośliwiam.
  16. Awatar użytkownika 4bestq
    Mam Tese i polecam. Jak jesteś specjalistą to nie patrzysz w ten przedział cenowy . To są najtańsze piekarniki ale mi wystarczy. Fakt mają swoje wady ale to jak wszystko. Nie da rady kupić tanio i dopieszczonego.
    Na spalone spody albo sitka metalowe albo temperatura na full dopiero po włożeniu placka. Do tego placek też nie może być za wielki. Super sprawa jak za budżetowy sprzęt i do zaczęcia zabawy.
    Okienko? Może i ciepło ucieka ale dla początkującego widać co się dzieje w środku,czy się pali góra itp. dla mnie bomba
  17. Awatar użytkownika SeBoLeX
    Pytanie totalnego laika ale wielbiciela placka. Czy pizza/ciasto z takiego piecyka faktycznie jest lepsze niż z klasycznego piekarnika jaki każdy z nas ma w domu?
    Awatar użytkownika specjalistaJD
    Zależy jaką pizzę robisz. Taki piekarnik ma sens głównie przy neapolitanie.
  18. Awatar użytkownika AndiT
    Co polecacie zatem, ten czy Ariette?????
  19. Awatar użytkownika Infinitimind
    Wszyscy biorą od jednego chińczyka.
  20. Awatar użytkownika Achmed
    HA ku*** oszukali mnie, odświeżalem aż się znowu pojawiły, MAM dzięki
Awatar użytkownika