Niestety, ta okazja wygasła 1 marca 2023.
197°
71
Opublikowano 25 lutego 2023

Patelnia Zwilling Vitality 26 cm

159,99zł329zł-51%
Darmowa dostawa · RTV Euro AGD Okazje
Awatar użytkownika DeMaJsTeR_
Opublikowane przez
Dołączył w 2019
3
59

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Patelnie

Znajdź więcej okazji Patelnie

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

W zestawie patelnia 26 cm,
Mycie w zmywarce - tak

Możliwość używania na kuchniach indukcyjnych -tak

Powłoka wewnętrzna - stal nierdzewna
Wykonanie korpusu - stal nierdzewna
Seria - Vitality
RTV Euro AGD Więcej szczegółów na RTV Euro AGD
Aktualizacje społecznościowe

71 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika pawel933
    Co ta patelnia ma takiego że kosztowała 329zeta?
    Awatar użytkownika 8888
    Stainless Steel
  2. Awatar użytkownika Xehron_
    Ktos wie cm ile ma dysk od spodu? Zastanawiam sie czy bedzie pasowac pod moja indukcje.
  3. Awatar użytkownika Mateqqw
    Napiszcie mi proszę, po co w ogóle tego typu patelnia? Ma praktyczne zastosowanie?
    Awatar użytkownika DeMaJsTeR_
    Autor
    Zalety:

    solidna, odporna na wgniecenia i zarysowania,
    możliwość użytkowania ostrych przyborów kuchennych,
    z biegiem użytkowania zyskuje lepsze właściwości nieprzywierające,
    brak powłoki – nie pokrywają ją żadne szkodliwe materiały i nie ma ryzyka zarysowania powłoki,
    powoli oddaje skumulowane ciepło,
    możliwość użytkowania na różnych kuchenkach, w tym na płycie indukcyjnej,
    niektóre modele mogą być użytkowanie w piekarniku.
    Wady:

    wolno się nagrzewa,
    wymaga dobrego rozgrzania,
    konieczność użycia większej ilości tłuszczu do smażenia,
    wymaga wypalania i odpowiedniej konserwacji,
    na początku może przypalać potrawy.
  4. Awatar użytkownika gumowe_ucho
    Ludzie, jak to patelnie ze stali nierdzewnej wypalać, co wy?
    Awatar użytkownika iamHoshi
    Taką patelnię należy dobrze rozgrzać, a następnie wlać olej. Dzięki temu zrobi się powłoka pomiędzy metalem, a smażonymi rzeczami. Jak wlejesz olej na zimną patelnię to wszystko zacznie przywierać. Sezonowanie nie ma sensu.
  5. Awatar użytkownika Mariusz313
    Takie patelnie jak ta, czyli stalowe są najlepsze dla naszego zdrowia. Najmniej roznych substancji/metali uwalnia sie do jedzenia wlasnej ze stali.
    Jakakolwiek powierzchnnia patelni typu non stick (najczesciej czarna) ma w sobie pochodne fluoru pod roznymi chemicznymi postaciami, zeby jedzenie nie przywieralo (tzw. fluorki w długich nazwach). A fluor jest najczesciej powodem nowotworow u ludzi i problemow z tarczyca i zdrowiem (m.in. otępienie i spadek IQ). Co wiecej od 2007 r fluor oficjalnie jest uznany za neorotoksynę (wplywa na psychike). W USA od paru lat jest juz zakazana fluoryzacja dzieci w szkolach.

    Także mocno polecam! Sam mam innej firmy i po wypaleniu nic nie przywiera, nawet nalesniki czy jajecznica.
  6. Awatar użytkownika Pawel_Walczako5v
    Zamówione dzięki. Podpowie ktoś jak prawidłowo zahartować żeby nie przywierało jedzenie?
    Awatar użytkownika PonuryTomasz
    Nie da sie. To, sa tylko pobożne życzenia o nieprzywieraniu. Nie można tego porownac do teflonu czy tytanu.
    Na teflonie daje troche tluszcze wrzucam klusci slaskie i robie z nich chrupiace kuleczki. Tu nie ma szans uzyskania takiego stopnia nieprzywieralnosci.
  7. Awatar użytkownika promocode
    Brac?
    Awatar użytkownika p-mec
    Jeśli wiesz po co ci patelnia ze stali nierdzewnej to zdecydowanie tak. Mam taką, wykonana świetnie.
  8. Awatar użytkownika Doktor_Zło
    Mam ikejowską z tej najwyższej serii. Wypaliłem jak internety kazały. Przyszła pierwsza jajecznica.
    Patelnia leży w piwnicy i czeka na upcycling. (Edytowano)
    Awatar użytkownika benqusanik
    Kiepski z Ciebie kucharz, szkoda patelni
  9. Awatar użytkownika grzesiek011980
    Mam ok 5 miesięcy, polecam zdecydowanie
    Awatar użytkownika capslo
    Hartowałeś ją? Jeżeli tak to jak?
  10. Awatar użytkownika Heniu666
    Wygląda super, jak z przywieraniem jedzenia do powłoki i generalnie mycie? Ludzie piszą ze się przykleja, tzn. wrzucasz danie na pełnym ogniu.. hmm chyba daruję. (Edytowano)
    Awatar użytkownika DeMaJsTeR_
    Autor
    Trzeba ją najpierw zahartować i trzeba o nią inaczej dbać. Odwdzięcza się długowiecznością. (Edytowano)
  11. Awatar użytkownika bubs0n
    Coś do naleśników ktoś widział?
  12. Awatar użytkownika driver555
    Dzięki kupione
  13. Awatar użytkownika loken_loken
    mam podobna patelnie z WMF
    nie da sie na tym jajka usmażyć
    to jest jakas pieprz ona niemozliwosc
    Awatar użytkownika Mateqqw
    No właśnie. Mailem brać z polykiem, ale czytając komenty stwierdzam że kicha.
  14. Awatar użytkownika bigstonks
    Dzięki kupione 26 i 20cm
  15. Awatar użytkownika Zalandoholik
    Stalowe patelnie (i garnki) bardzo szybko się nagrzewają, więc wystarczy używać mniejszego ognia i będzie ok. +może nieco więcej tłuszczyku Do tego fajnie wyglądają i nie trzeba o nie jakoś specjalnie dbać. Z tańszych i porządnych polecam patelnie YATO (ta marka od narzędzi). A cygańskie za grosze to złom, który można sobie co najwyżej na ognisko zabrać. Nie dość, że rdzewieją, to jeszcze dno się w nich szybko uwypukla (bo są robione po taniości z cienkiej stali).
  16. Awatar użytkownika DeMaJsTeR_
    Autor
    Yato ma tylko 24 cm i dodatkowo jest zrobiona z innego rodzaju stali
  17. Awatar użytkownika sprzedam_opla
    Nierdzewki nie hartuje się >> 1000*C? Bo tu chyba wszyscy osiągają tyle używając obierek ziemniaka na palniczku z kuchenki gazowej. (Edytowano)
Awatar użytkownika