Niestety, ta okazja już wygasła
Patelnia wok RĘCZNIE KUTY ze stali węglowej 12cali (32cm) OrientCook PROMOCJA TYGODNIA!
712° Zakończono

Patelnia wok RĘCZNIE KUTY ze stali węglowej 12cali (32cm) OrientCook PROMOCJA TYGODNIA!

67,50zł90zł-25%
108
sty 6. 2019

Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Najtaniej gdzie na razie widziałam (-25%) ręcznie kuty, prawdziwy chiński WOK. W sklepie inne rozmiary również z płaskim dnem, też przecenione. Ponoć promocja tygodniowa od 3 stycznia do.. 10 stycznia? Sklep nie podaje.

Cytuję za sklepem:
Patelnia / WOK ręcznie kuty ze stali węglowej 12cali OrientCook,
średnica: 32-33cm,
głębokość: 8,5cm,
waga 1050g,
grubość ścianki: 1mm.
Drewniana rączka umożliwia łatwe posługiwanie się wokiem podczas smażenia. Przed rozpoczęciem użytkowania wymaga wypalania (instrukcja wypalania i konserwacji w z załączeniu).
Produkcja: Chiny.
Aktualizacje społecznościowe

Grupy

Najlepsze komentarze
ktosieksamosiek06/01/2019 11:24

Powodzenia w kuciu kwasowki


Ludzie nie ogarniaja istoty woka i dlaczego tradycyjny jest z weglowki. Pozniej kupuja jakies wynalazki tefala z plaskim dnem i pierdyliardem powlok i pozniej mowia ze nie wiedza o co chodzi z fenomenem woka, ze smakuje jak ze zwyklej patelni...

Węglowka to stal o bardzo dobrej transmisji ciepla. Szybko sie nagrzewa, co jest podstawa sztuki smazenia woku zwanej stir-fry. Wysoka temperatura wymusza ciagle mieszanie skladnikow w woku. Co do rdzewienia - jest caly "obrzadek" przygotowania nowego woka zwany sezonowaniem, polegajacy na olejowaniu, wypalaniu itp. Mycie tez przebiega inaczej niz w typowych wspolczesnych garnkach. Wszystko znajdziesz tez w google, np:

kuchnieorientu.pl/wypalanie-woka-ze-stali-weglowej/

Stir fry w praktyce:
Edytowane przez: "Div666" sty 6. 2019
Mam już rok tylko 13" też kuty ręcznie.
Zero rdzy, trzeba tylko pierwszy raz dobrze wypalić oraz nie myć detergentami a szczotką bambusową. Po umyciu przetrzeć lekko olejem np. Kokosowym i będzie służyć na lata.
Edytowane przez: "Tynio" sty 6. 2019
Ble_Blebleble:
A jedzenie nie przechodzi czasem ta stala weglowa i smak potraw jest inny ?

Jak dobrze wypalisz Woka to robi się ochronna warstwa, którą działa jak teflon, czyli nic się nie przypala oraz smak potraw jest nie zmieniony.
1762390-lZtNH.jpg
108 Komentarzy
Jeżeli stal węglowa, to będzie rdzewieć na potęgę...
Hanys011 min

Jeżeli stal węglowa, to będzie rdzewieć na potęgę...


Mam tego typu woka, tyle że kuty maszynowo. Nic nie rdzewieje, no chyba że ma się jakąś straszną wilgoć w mieszkaniu.
Mam już rok tylko 13" też kuty ręcznie.
Zero rdzy, trzeba tylko pierwszy raz dobrze wypalić oraz nie myć detergentami a szczotką bambusową. Po umyciu przetrzeć lekko olejem np. Kokosowym i będzie służyć na lata.
Edytowane przez: "Tynio" sty 6. 2019
to juz nie mogą wykuć z kwasowki? wszedzie najgorsze materiały z możliwych
Ja po wejściu do sklepu widzę cenę 67,50! Przecena z 90. Nie wiem skąd wziąłeś swoje ceny...
Edytowane przez: "jam80" sty 6. 2019
Trzeba mieć kuchnię z paleniskiem czy na indukcji też pójdzie?
Na indukcji nie pohulasz
Hanys0123 min

Jeżeli stal węglowa, to będzie rdzewieć na potęgę...


No trzeba dbac o niego i przygotować. Mam taki od niedawna i troche rytuałów jest do zrobienia :D. Dobra cena tak btw
"Duży tasak kuchenny szefa z metalową rączką renomowanej chińskiej firmy SHN (San Han Nga). Tasak przeznaczony do krojenia wszelkiego typu artykułów spożywczych, niezbędne narzędzie chińskiego kucharza. Szerokie ostrze pozwala na wygodne przenoszenie pociętych składników. Tasak sprzedawany w estetycznym kartonowym pudełku. Stal nierdzewna. Długość noża: 30,5cm, długość ostrza: 20,5cm, szerokość ostrza: 9,5cm, grubość ostrza: 2mm waga 350g. Produkcja: Chiny."
W tym samym sklepie. Warto to łyknąć? Da się naostrzyć przyzwoicie?
A jedzenie nie przechodzi czasem ta stala weglowa i smak potraw jest inny ?
odradzam tego woka, chodzi o ta stal. jest beznadziejny w utrzymaciu i rdzewieje. dodatkow a pcozatku trzeba przeprowadzac proces "uzdatniania stali"
Ble_Blebleble:
A jedzenie nie przechodzi czasem ta stala weglowa i smak potraw jest inny ?

Jak dobrze wypalisz Woka to robi się ochronna warstwa, którą działa jak teflon, czyli nic się nie przypala oraz smak potraw jest nie zmieniony.
1762390-lZtNH.jpg
Ble_Blebleble06/01/2019 10:52

A jedzenie nie przechodzi czasem ta stala weglowa i smak potraw jest inny ?


Przynajmniej uzupełnisz żelazo w diecie
W dawniejszych czasach, gdy garnki żeliwne były bardzo drogie, a popularne były z gliny/ceramiki, to były sprzedawane rożne żeliwne "zabawki", które wrzucało się do tych garnków podczas gotowania, właśnie po to, żeby wzbogacić żarcie w żelazo.
R_ade_K06/01/2019 11:14

Przynajmniej uzupełnisz żelazo w diecie W dawniejszych czasach, gdy g …Przynajmniej uzupełnisz żelazo w diecie W dawniejszych czasach, gdy garnki żeliwne były bardzo drogie, a popularne były z gliny/ceramiki, to były sprzedawane rożne żeliwne "zabawki", które wrzucało się do tych garnków podczas gotowania, właśnie po to, żeby wzbogacić żarcie w żelazo.


To tak nie działa xD
miszelin06/01/2019 10:32

to juz nie mogą wykuć z kwasowki? wszedzie najgorsze materiały z możliwych


Powodzenia w kuciu kwasowki
ktosieksamosiek06/01/2019 11:24

Powodzenia w kuciu kwasowki


Ludzie nie ogarniaja istoty woka i dlaczego tradycyjny jest z weglowki. Pozniej kupuja jakies wynalazki tefala z plaskim dnem i pierdyliardem powlok i pozniej mowia ze nie wiedza o co chodzi z fenomenem woka, ze smakuje jak ze zwyklej patelni...
ktosieksamosiek06/01/2019 11:24

Powodzenia w kuciu kwasowki


da się, odciskasz w matrycy w prasce hydraulicznej i gotowe
Tynio06/01/2019 11:11

Ble_Blebleble:A jedzenie nie przechodzi czasem ta stala weglowa i smak …Ble_Blebleble:A jedzenie nie przechodzi czasem ta stala weglowa i smak potraw jest inny ?Jak dobrze wypalisz Woka to robi się ochronna warstwa, którą działa jak teflon, czyli nic się nie przypala oraz smak potraw jest nie zmieniony. [Obrazek]


uzywasz sody? jaki olej wypalasz? opisz coś więcej.

ja wiem że zeliwo pokrywa sie lnianym i wypala w 300°C i wtedy jest dobra warstwa zabezpieczająca a po drugie zabarwia na czarno
Przypalaja się potrawy do niego? Mam patelnię grillowa z żeliwa i potem domyc to, to masakra.
Div66606/01/2019 11:31

Ludzie nie ogarniaja istoty woka i dlaczego tradycyjny jest z weglowki. …Ludzie nie ogarniaja istoty woka i dlaczego tradycyjny jest z weglowki. Pozniej kupuja jakies wynalazki tefala z plaskim dnem i pierdyliardem powlok i pozniej mowia ze nie wiedza o co chodzi z fenomenem woka, ze smakuje jak ze zwyklej patelni...



rozszerzysz temat, albo podrzuciłbyś coś do poczytania?
Prześlij Komentarz

Początkujący łowca okazji! To pierwsza okazja od dimmy. Podziel się wskazówkami odnośnie publikowania lub po prostu podziękuj ;)

Avatar
@
    Tekst