179°
Zakończono
Olej kokosowy 500ml za 8,55zł @ Auchan
Olej kokosowy 500ml za 8,55zł @ Auchan
Artykuły spożywczeOkazje Auchan

Olej kokosowy 500ml za 8,55zł @ Auchan

Coraz częściej w gazetkach reklamowych można znaleźć promocję na olej kokosowy. W nowej gazetce (obowiązującej od 28.04) Auchan znajdziecie promocję na olej kokosowy firmy Intenson. Za 8,55zł kupicie całkiem spory słoik, o pojemności 500ml.

Olej jest rafinowany i bezzapachowy.

Produkt w promocyjnej cenie 8,55zł (przecena z 11,99zł) do 5 maja.

9 Komentarzy

"Olej kokosowy - najlepszy ten tłoczony na zimno Najzdrowszym olejem kokosowym jest ten tłoczony na zimno. W temperaturze do 26 stopni C zachowuje postać stałą, jest biały jak smalec, ale w odróżnieniu od niego posiada widoczne słoje i bardzo przyjemny koksowy zapach. W wyższej temperaturze staje się płynny. Można go poznać także po krótkim czasie przydatności do spożycia i wysokiej cenie (1 l ok. 60 zł). Należy wystrzegać się oleju kokosowego rafinowanego, który produkuje się w wysokich temperaturach i czasami również przy użyciu chemicznych rozpuszczalników, gdyż jest pozbawiony wielu swoich prozdrowotnych właściwości. Taki olej ma dłuższy termin przydatności do spożycia, jest bezbarwny, pozbawiony zapachu, smaku i jest średnio dwa razy tańszy niż olej tłoczony na zimno." Taka drobna informacja dla chętnych zakupu ;-)

Autor

zulu305Kwi 27.

"Olej kokosowy - najlepszy ten tłoczony na zimno Najzdrowszym olejem kokosowym jest ten tłoczony na zimno. W temperaturze do 26 stopni C zachowuje postać stałą, jest biały jak smalec, ale w odróżnieniu od niego posiada widoczne słoje i bardzo przyjemny koksowy zapach. W wyższej temperaturze staje się płynny. Można go poznać także po krótkim czasie przydatności do spożycia i wysokiej cenie (1 l ok. 60 zł). Należy wystrzegać się oleju kokosowego rafinowanego, który produkuje się w wysokich temperaturach i czasami również przy użyciu chemicznych rozpuszczalników, gdyż jest pozbawiony wielu swoich prozdrowotnych właściwości. Taki olej ma dłuższy termin przydatności do spożycia, jest bezbarwny, pozbawiony zapachu, smaku i jest średnio dwa razy tańszy niż olej tłoczony na zimno." Taka drobna informacja dla chętnych zakupu ;-)



a skąd taka "recenzja", być moze subiektywna?!

zulu305Kwi 27.

"Olej kokosowy - najlepszy ten tłoczony na zimno Najzdrowszym olejem kokosowym jest ten tłoczony na zimno. W temperaturze do 26 stopni C zachowuje postać stałą, jest biały jak smalec, ale w odróżnieniu od niego posiada widoczne słoje i bardzo przyjemny koksowy zapach. W wyższej temperaturze staje się płynny. Można go poznać także po krótkim czasie przydatności do spożycia i wysokiej cenie (1 l ok. 60 zł). Należy wystrzegać się oleju kokosowego rafinowanego, który produkuje się w wysokich temperaturach i czasami również przy użyciu chemicznych rozpuszczalników, gdyż jest pozbawiony wielu swoich prozdrowotnych właściwości. Taki olej ma dłuższy termin przydatności do spożycia, jest bezbarwny, pozbawiony zapachu, smaku i jest średnio dwa razy tańszy niż olej tłoczony na zimno." Taka drobna informacja dla chętnych zakupu ;-)

​Fajne info , ale źródło też by się przydało

Ten jest tani, a nie wygląda na bezbarwny, więc jak to jest?

smalec z kokosa a tak serio bardzo dobry do smażenia

DxxDp00l2 godz., 26 min

​Fajne info , ale źródło też by się przydało

Wpisałem w Googlach hasło "olej kokosowy" i wyskoczyła strona poradnikzdrowie.pl ​http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-kokosowy-zastosowanie-w-kuchni-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-kokoso_35755.html

Olej jest rafinowany i bezzapachowy. powodzenia, lepiej kupić kujawski bo ten stracił podczas tego procesu wszystkie swoje właściwości zdrowotne, łącznie z aromatem i zapachem

Z całym szacunkiem a po grzyba Wam zapach i smak w oleju kokosowym ? Rozumiem dywagacje na temat zdrowotnych właściwości- ale smak ? Ja od jakiegoś czasu do smażenia mięsiwa , jajec itp używam tylko ów specyfiku- brak smaku i zapachu w tym przypadku to mocny plus... No chyba,że ktoś lubi robić sobie ze schabowe kokosanki ...

crhsKwi 27.

Olej jest rafinowany i bezzapachowy. powodzenia, lepiej kupić kujawski bo ten stracił podczas tego procesu wszystkie swoje właściwości zdrowotne, łącznie z aromatem i zapachem




Bzdury gadasz. Oczywiscie naturalny jest najlepsza opcja, ale rafinowany i tak bije te wszystkie oleje slonecznikowe, rzepakowe itd. sama temperatura dymienia, nie mowiac o reszcie.

Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst