Niestety, ta okazja już wygasła
Miód wielokwiatowy

15,99zł 1kg z polskich pasiek
196° Zakończono

Miód wielokwiatowy 15,99zł 1kg z polskich pasiek

15,99złLidl Okazje
22
kwi 2. 2017
Lidl

Mazurskie Miody - Miód wielokwiatowy 15,99zł
1 kg/1 opak.

Oferta ważna od 3.04 do wyczerpania zapasów
Aktualizacje społecznościowe
Lidl OkazjeLidl gazetka

Grupy

Najlepsze komentarze
miód który w słoiku jest już ileś tam tygodni, miesięcy i ciągle lejący, klarowny...

całkiem jak te panie bez zmarszczek mimicznych na fotografiach w gazetach.
SCIEMA!!!
prawdziwy miód, prawidłowo uzyskany i przechowywany po jakimś czasie zmieni konsystencje...
tygodnie i się krystalizuje.
marna okazja bo produkt marny.
no i cena.... połowa normalnej za prawdziwy miód
okazja jak z AmberGold....
Edytowane przez: "Pete67" kwi 2. 2017
Pete6702/04/2017 22:34

miód który w słoiku jest już ileś tam tygodni, miesięcy i ciągle lejący, k …miód który w słoiku jest już ileś tam tygodni, miesięcy i ciągle lejący, klarowny...całkiem jak te panie bez zmarszczek mimicznych na fotografiach w gazetach.SCIEMA!!!prawdziwy miód, prawidłowo uzyskany i przechowywany po jakimś czasie zmieni konsystencje...tygodnie i się krystalizuje.marna okazja bo produkt marny.no i cena.... połowa normalnej za prawdziwy miódokazja jak z AmberGold....


Dziękuję ci za twój komentarz.
Twoja teza jest błędna, tak jak cały twój wywód. Miód został rozlany w marcu 2017 roku, co widnieje na etykiecie. Nie podlega jeszcze całkowitej krystalizacji, ale widać już pierwsze efekty.
Swoją ekspercką wiedzę, dotyczącą miodów, możesz pogłębić na stronach polskiego związku pszczelarzy, gdzie dowiesz się m. in. kiedy są rozlewane miody i jak przebiega krystalizacja w zależności od gatunku.
Z wyrazami szacunku
Kolega_Antoniego
223804.jpg223804.jpg
Edytowane przez: "Kolega_Antoniego" kwi 3. 2017
22 Komentarze
miód który w słoiku jest już ileś tam tygodni, miesięcy i ciągle lejący, klarowny...

całkiem jak te panie bez zmarszczek mimicznych na fotografiach w gazetach.
SCIEMA!!!
prawdziwy miód, prawidłowo uzyskany i przechowywany po jakimś czasie zmieni konsystencje...
tygodnie i się krystalizuje.
marna okazja bo produkt marny.
no i cena.... połowa normalnej za prawdziwy miód
okazja jak z AmberGold....
Edytowane przez: "Pete67" kwi 2. 2017
pewnie taki z polskich pasiek jak hiszpański czosnek sprowadzany prosto z chin...
miód po wielu miesiącach od zbioru płynny, czyli pewnikiem przegrzany - kupcie sobie kilogram cukru, wyjdzie na to samo.

fotoart02/04/2017 22:37

pewnie taki z polskich pasiek jak hiszpański czosnek sprowadzany prosto z …pewnie taki z polskich pasiek jak hiszpański czosnek sprowadzany prosto z chin...miód po wielu miesiącach od zbioru płynny, czyli pewnikiem przegrzany - kupcie sobie kilogram cukru, wyjdzie na to samo.


myslę że zwykły prawdziwy cukier jest zdrowszy.
Akacja, lipa z pasieki tez nie krystalizuje szybko. Ale na takie marketowe wielokwiatowe mieszanki miodow spoza UE to uwaga.
Edytowane przez: "OhMyDeerPepper" kwi 2. 2017
Pete6702/04/2017 22:34

miód który w słoiku jest już ileś tam tygodni, miesięcy i ciągle lejący, k …miód który w słoiku jest już ileś tam tygodni, miesięcy i ciągle lejący, klarowny...całkiem jak te panie bez zmarszczek mimicznych na fotografiach w gazetach.SCIEMA!!!prawdziwy miód, prawidłowo uzyskany i przechowywany po jakimś czasie zmieni konsystencje...tygodnie i się krystalizuje.marna okazja bo produkt marny.no i cena.... połowa normalnej za prawdziwy miódokazja jak z AmberGold....


Dziękuję ci za twój komentarz.
Twoja teza jest błędna, tak jak cały twój wywód. Miód został rozlany w marcu 2017 roku, co widnieje na etykiecie. Nie podlega jeszcze całkowitej krystalizacji, ale widać już pierwsze efekty.
Swoją ekspercką wiedzę, dotyczącą miodów, możesz pogłębić na stronach polskiego związku pszczelarzy, gdzie dowiesz się m. in. kiedy są rozlewane miody i jak przebiega krystalizacja w zależności od gatunku.
Z wyrazami szacunku
Kolega_Antoniego
223804.jpg223804.jpg
Edytowane przez: "Kolega_Antoniego" kwi 3. 2017
Niestety wypowiedzi niektórych znawców są właśnie na takim poziomie. Firma MM jest na polskim rynku od wielu lat, otrzymała wiele nagród i widzę, że poszerzają asortyment.
Lidl pewnie podłapał dobry produkt, kupił dużą partię za niższą cenę i teraz będzie handlował słoikami przez cały sezon.
Proponuję obserwować te miodu co jakiś czas na półkach lidlowskich.
Kolega_Antoniego03/04/2017 03:05

Dziękuję ci za twój komentarz.Twoja teza jest błędna, tak jak cały twój wyw …Dziękuję ci za twój komentarz.Twoja teza jest błędna, tak jak cały twój wywód. Miód został rozlany w marcu 2017 roku, co widnieje na etykiecie. Nie podlega jeszcze całkowitej krystalizacji, ale widać już pierwsze efekty.Swoją ekspercką wiedzę, dotyczącą miodów, możesz pogłębić na stronach polskiego związku pszczelarzy, gdzie dowiesz się m. in. kiedy są rozlewane miody i jak przebiega krystalizacja w zależności od gatunku.Z wyrazami szacunkuKolega_Antoniego[Obrazek] [Obrazek]


Następny,którego ubodła krytyka jego znaleziska i będzie go bronił niczym cnoty małoletniej siostry... wy macie 15 lat czy co?
W marcu powiadasz? No, skoro został rozlany na dniach to muszą mieć jakieś wybitnie szybką wegetację na swoich ziemiach lub zwyczajnie podgrzewali miód z ubiegłorocznych zbiorów aby go rozlać. Natomiast to czy chciało im się czekać kilka dni na rozgrzanie w temperaturze poniżej 40st aby nie stracił swoich wartości, czy też wpieprzyć go do znacznie wyższej bo bida-klient w dyskoncie i tak kupi a ma być szybko-dużo-tanio - to już możesz sobie sam im wierzyć na słowo. Abstrahując od kwestii, skąd takie firmy mają w czasach coraz większego deficytu i zapotrzebowania na dobry miód takie ogromne tony, że są w stanie zaopatrywać za takie śmieszne pieniądze markety. Tu ci podpowiem - lewizna kupowana zza wschodniej granicy, pozytaj trochę na tych swoich portalach pszczelarskich mądralo. Ja wolę swojego bartnika na wsi, którego znam od lat i wiem co kupuję a ty sobie możesz kupować słoiczki z wygrzanym miodzikiem...
fotoart03/04/2017 07:57

Następny,którego ubodła krytyka jego znaleziska i będzie go bronił niczym c …Następny,którego ubodła krytyka jego znaleziska i będzie go bronił niczym cnoty małoletniej siostry... wy macie 15 lat czy co?W marcu powiadasz? No, skoro został rozlany na dniach to muszą mieć jakieś wybitnie szybką wegetację na swoich ziemiach lub zwyczajnie podgrzewali miód z ubiegłorocznych zbiorów aby go rozlać. Natomiast to czy chciało im się czekać kilka dni na rozgrzanie w temperaturze poniżej 40st aby nie stracił swoich wartości, czy też wpieprzyć go do znacznie wyższej bo bida-klient w dyskoncie i tak kupi a ma być szybko-dużo-tanio - to już możesz sobie sam im wierzyć na słowo. Abstrahując od kwestii, skąd takie firmy mają w czasach coraz większego deficytu i zapotrzebowania na dobry miód takie ogromne tony, że są w stanie zaopatrywać za takie śmieszne pieniądze markety. Tu ci podpowiem - lewizna kupowana zza wschodniej granicy, pozytaj trochę na tych swoich portalach pszczelarskich mądralo. Ja wolę swojego bartnika na wsi, którego znam od lat i wiem co kupuję a ty sobie możesz kupować słoiczki z wygrzanym miodzikiem...

Tylko zorientuje się czy temu Twojemu 'bartnikowi' pszczoły nie noszą czasem cukru zamiast miodu... Głupoty gościu piszesz i ich bronisz, to lepsze niż mieć 15lat. Zważ na to że np. rzepak krystalizuje się około 3 dni (zależnie od wielu czynników), a już taki miodzio z facelii po 3 miesiącach w beczce nadal pozostaje praktycznie taki jak w dniu zbioru. Dodam jeszcze że za np. wielokwiat w skupie płacą około 13zl za kilo przy kilku tonach towaru, więc cena jest okej o ile faktycznie to nadal sama naturka.
madaf4ka03/04/2017 09:04

Tylko zorientuje się czy temu Twojemu 'bartnikowi' pszczoły nie noszą cz …Tylko zorientuje się czy temu Twojemu 'bartnikowi' pszczoły nie noszą czasem cukru zamiast miodu... Głupoty gościu piszesz i ich bronisz, to lepsze niż mieć 15lat. Zważ na to że np. rzepak krystalizuje się około 3 dni (zależnie od wielu czynników), a już taki miodzio z facelii po 3 miesiącach w beczce nadal pozostaje praktycznie taki jak w dniu zbioru. Dodam jeszcze że za np. wielokwiat w skupie płacą około 13zl za kilo przy kilku tonach towaru, więc cena jest okej o ile faktycznie to nadal sama naturka.


Nie wiem czy zauważyłeś czy dopiero się ocknąłeś z zimowego letargu ale mamy kwiecień roku 2017 więc nie praw mi tu jakiś dyrdymałów o krystalizacji bo doskonale znam szczegóły produkcji miodów. A teraz się skup i napisz jeszcze raz o co Ci chodzi, tym razem w jakimś bardziej zrozumiałym języku...
To dobry czy zły ?
fotoart03/04/2017 09:13

Nie wiem czy zauważyłeś czy dopiero się ocknąłeś z zimowego letargu ale mam …Nie wiem czy zauważyłeś czy dopiero się ocknąłeś z zimowego letargu ale mamy kwiecień roku 2017 więc nie praw mi tu jakiś dyrdymałów o krystalizacji bo doskonale znam szczegóły produkcji miodów. A teraz się skup i napisz jeszcze raz o co Ci chodzi, tym razem w jakimś bardziej zrozumiałym języku...

To chyba świadczy o Tobie, skoro myślisz że ten miód jest tegoroczny, bo chyba idiota trzeba być żeby tak uważać. Pozdrawiam.
badziew nie miód i tyle w temacie. Chcecie dobry miód to poszukajcie pszczelarza który nie robi miodu na tony i wiruje tylko z nadstawek, wtedy macie miód bez dodatkowego białka.
Empe8303/04/2017 10:13

badziew nie miód i tyle w temacie. Chcecie dobry miód to poszukajcie p …badziew nie miód i tyle w temacie. Chcecie dobry miód to poszukajcie pszczelarza który nie robi miodu na tony i wiruje tylko z nadstawek, wtedy macie miód bez dodatkowego białka.

A jeżeli ktoś ma powiedzmy +250 uli i w sezonie spokojnie zbierze 10ton samej naturki, ale robi to na taką skalę żeby dobrze zarobić (nie interesuje go sprzedaż w słoiczkach, tylko w beczkach). To czy jego miód też jest badziew? No nie sądzę...
madaf4kakwi 3. 2017

To chyba świadczy o Tobie, skoro myślisz że ten miód jest tegoroczny, bo ch …To chyba świadczy o Tobie, skoro myślisz że ten miód jest tegoroczny, bo chyba idiota trzeba być żeby tak uważać. Pozdrawiam.

Ło matko, jeszcze czytanie ze zrozumieniem się kłania...żegnam
fotoart03/04/2017 07:57

Następny,którego ubodła krytyka jego znaleziska i będzie go bronił niczym c …Następny,którego ubodła krytyka jego znaleziska i będzie go bronił niczym cnoty małoletniej siostry... wy macie 15 lat czy co?W marcu powiadasz? No, skoro został rozlany na dniach to muszą mieć jakieś wybitnie szybką wegetację na swoich ziemiach lub zwyczajnie podgrzewali miód z ubiegłorocznych zbiorów aby go rozlać. Natomiast to czy chciało im się czekać kilka dni na rozgrzanie w temperaturze poniżej 40st aby nie stracił swoich wartości, czy też wpieprzyć go do znacznie wyższej bo bida-klient w dyskoncie i tak kupi a ma być szybko-dużo-tanio - to już możesz sobie sam im wierzyć na słowo. Abstrahując od kwestii, skąd takie firmy mają w czasach coraz większego deficytu i zapotrzebowania na dobry miód takie ogromne tony, że są w stanie zaopatrywać za takie śmieszne pieniądze markety. Tu ci podpowiem - lewizna kupowana zza wschodniej granicy, pozytaj trochę na tych swoich portalach pszczelarskich mądralo. Ja wolę swojego bartnika na wsi, którego znam od lat i wiem co kupuję a ty sobie możesz kupować słoiczki z wygrzanym miodzikiem...


Kolejny, którego ubodła krytyka jego posta i co to na wszystkim się zna, jak typowy 15 latek...
Kolega_Antoniego03/04/2017 03:05

Dziękuję ci za twój komentarz.Twoja teza jest błędna, tak jak cały twój wyw …Dziękuję ci za twój komentarz.Twoja teza jest błędna, tak jak cały twój wywód. Miód został rozlany w marcu 2017 roku, co widnieje na etykiecie. Nie podlega jeszcze całkowitej krystalizacji, ale widać już pierwsze efekty.Swoją ekspercką wiedzę, dotyczącą miodów, możesz pogłębić na stronach polskiego związku pszczelarzy, gdzie dowiesz się m. in. kiedy są rozlewane miody i jak przebiega krystalizacja w zależności od gatunku.Z wyrazami szacunkuKolega_Antoniego[Obrazek] [Obrazek]



Co wy za głupoty wypisujecie, jak może być świeży miód w marcu? Rozlewany? Chyba odgrzewany i rozlewany. Jak nie podlega JESZCZE krystalizacji miód zebrany w tamtym roku? Od ~listopada pszczoły "zimują".

MINUS za sprzedawanie starego miodu.
Edytowane przez: "CzadowyPeper01" kwi 3. 2017
pepper0103/04/2017 15:50

Co wy za głupoty wypisujecie, jak może być świeży miód w marcu? Rozlewany? …Co wy za głupoty wypisujecie, jak może być świeży miód w marcu? Rozlewany? Chyba odgrzewany i rozlewany. Jak nie podlega JESZCZE krystalizacji miód zebrany w tamtym roku? Od ~listopada pszczoły "zimują".MINUS za sprzedawanie starego miodu.


Miód nigdy nie jest stary, to jeden z niewielu produktów spożywczych które się nieprzeterminowują. No chyba że Lidlowy ale to inna bajka. Ja nigdy bym takiego produktu miodopodobnego nie kupił.
madaf4kakwi 3. 2017

A jeżeli ktoś ma powiedzmy +250 uli i w sezonie spokojnie zbierze 10ton s …A jeżeli ktoś ma powiedzmy +250 uli i w sezonie spokojnie zbierze 10ton samej naturki, ale robi to na taką skalę żeby dobrze zarobić (nie interesuje go sprzedaż w słoiczkach, tylko w beczkach). To czy jego miód też jest badziew? No nie sądzę...

Jeśli wiruje tylko z nadstawek to ok, ale pszczelarze mający 250 pni nie bawią się w takie zabiegi i lecą ze wszystkich ramek i z czerwiem też wirują, więc masz białko ekstra.
pikerkwi 3. 2017

Miód nigdy nie jest stary, to jeden z niewielu produktów spożywczych które …Miód nigdy nie jest stary, to jeden z niewielu produktów spożywczych które się nieprzeterminowują. No chyba że Lidlowy ale to inna bajka. Ja nigdy bym takiego produktu miodopodobnego nie kupił.


Tak, a data ważności jest dla ozdoby na opakowaniu. Bo wiadomo że miód nigdy nie traci swoich właściwości, wiem to z... google :P
A serio nt. miodu i jego właściwości piszą książki, zamiast czytać pierwsze lepsze linki na google może warto chociaż wyjść na dwór i sprawdzić czy w marciu latają już pszczoły, czy mają z czego zbierać nektar.


Kolega_Antoniegokwi 3. 2017

Dziękuję ci za twój komentarz.Twoja teza jest błędna, tak jak cały twój wyw …Dziękuję ci za twój komentarz.Twoja teza jest błędna, tak jak cały twój wywód. Miód został rozlany w marcu 2017 roku, co widnieje na etykiecie. Nie podlega jeszcze całkowitej krystalizacji, ale widać już pierwsze efekty.Swoją ekspercką wiedzę, dotyczącą miodów, możesz pogłębić na stronach polskiego związku pszczelarzy, gdzie dowiesz się m. in. kiedy są rozlewane miody i jak przebiega krystalizacja w zależności od gatunku.Z wyrazami szacunkuKolega_Antoniego[Obrazek] [Obrazek]


o matkoooo chcesz powiedzieć że w zimę pszczoły wyszły z ula do roboty?
Jak ktoś napisał powyżej podgrzanie miodu do bezpiecznego stanu aby móc go przelac w słoiki kosztowało by tyle że już sienie opłaca, a tu... 15zł

wiara w to że ktoś kupił dużo i dlatego może zejść o połowę z ceny to czysta naiwnosc.
odlicz podatki, marże LIDLa i zobacz ile ten "pszczelarz " zarabia na tym miodzie.
ile musi wydać na karmę na zimę, na lekarstwa dla pszczół, na transport uli do sensownych upraw, lasów łąk...
miód jest drogi bo coraz więcej chemii, coraz więcej zatrutych upraw pestycydami itd...
pszczoły giną, jest ich coraz mniej... w Chinach już są akcje ganiania z pędzelkami bo nie ma owadów.
Polska przez swoje "zacofanie" jeszcze jakoś funkcjonuje ale coraz gorzej.

Ldl jeszcze J Walkera powinien kupować w mega ilościach.
wtedy pół litra było by po 10zł.
co tam że fiolecikiem zalatuje.... ale oficjalna rozlewnia... i na bank oryginał.
Edytowane przez: "Pete67" kwi 3. 2017
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst