Niestety, ta okazja już wygasła
Mięso wołowe w Lidlu
398° Zakończono

Mięso wołowe w Lidlu

24
lip 2. 2017
Od jutra wołowina w Lidlu nieco taniej. Myślę, że na dobry gulasz, stejka czy domowego hamburgera w tej cenie ujdzie.

Pamiętajcie tylko, że promocja nie obejmuje jedzenia przed sklepem i zwracania pustych opakowań :P, jak to niektórzy kiedyś robili w Lidlu

47505.jpg47505.jpg
Aktualizacje społecznościowe
Lidl OkazjeLidl gazetka

Grupy

Najlepsze komentarze
A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..
24 Komentarze
A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..
Dwa tygodnie temu pręga była za 22,90 w normalnej cenie. Teraz niby w wielkiej promocji. Niech się gonią.
kirtashlip 2. 2017

No to podnoś bo kupuję często i nigdy się to nie zdarzyło

Ja tu nie hejtuję tego tylko miałem kilka razy tak że obojętnie jak odległa lub bliska data jest nadrukowana na opakowaniu to nadaje się do zjedzenia w dniu zakupu lub max w dniu następnym:)potem już zaczynało brzydko pachnieć..
ezzakiel02/07/2017 19:59

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..


No i się zaraz zacznie pierdzielenie, jakie to wspaniałe i świeże jest mięso w każdym sklepie mięsnym.
Otóż nie, w mięsnych zazwyczaj Janusze tak walą na świeżości i objętości mięsa, że szkoda gadać. Trzeba dobrze poszukać uczciwy i dobry jakościowo o co bardzo trudno.
W mięsnych w ogóle ciężko o taką jakość wołowiny jaka jest w Lidlu na przykład.


ezzakiellip 2. 2017

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..

True, true, acz dotyka to nie wiedzac czemu glownie wolowiny i poledwicy wieprzowej. Acz jesli chodzi o mieso, czy ryby wybralem Makro. Poki co sie nie sparzylem, ale to podejrzewam tez przez jego lokalizacje.
Edytowane przez: "JungleismassivPierreDupont" lip 2. 2017
TheShineBox02/07/2017 20:32

No i się zaraz zacznie pierdzielenie, jakie to wspaniałe i świeże jest mię …No i się zaraz zacznie pierdzielenie, jakie to wspaniałe i świeże jest mięso w każdym sklepie mięsnym.Otóż nie, w mięsnych zazwyczaj Janusze tak walą na świeżości i objętości mięsa, że szkoda gadać. Trzeba dobrze poszukać uczciwy i dobry jakościowo o co bardzo trudno.W mięsnych w ogóle ciężko o taką jakość wołowiny jaka jest w Lidlu na przykład.

To może skoro jesteś taki obeznany wytłumaczysz skąd na mięsie na tackach z Lidla lub Biedry zdarzają się ciemne plamy-dotyczy to głównie porcjowanego na plastry mięsa?Hmm?Wiesz na 100% kto gdzie i czyimi łapami i w jakich warunkach to porcjował?
ezzakiellip 2. 2017

To może skoro jesteś taki obeznany wytłumaczysz skąd na mięsie na tackach z …To może skoro jesteś taki obeznany wytłumaczysz skąd na mięsie na tackach z Lidla lub Biedry zdarzają się ciemne plamy-dotyczy to głównie porcjowanego na plastry mięsa?Hmm?Wiesz na 100% kto gdzie i czyimi łapami i w jakich warunkach to porcjował?


Szczerze to nie spotkałem się z tym. Kupuję tam tylko wołowinę, którą jakościowo muszę pochwalić.
ezzakiellip 2. 2017

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..

Ja ja ja! Nie jakoś notorycznie ale się trafiało acz trochę się tego po rodzinie przewija...
ezzakiellip 2. 2017

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..


Często w biedrze kupuje kotlety wołowe pakowane 2x po 2sz i przyznam zdarzy że nie zdążę zjeść wszystkiego i po 2 dni mięso robi się nie do spożycia
Dla niezdecydowanych,polecam pręgę pod każdą postacią,oczywiście leci+.
ezzakiellip 2. 2017

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..


Mi kiedyś hambugsy z biedry zmieniły kolor i po otwarciu i powąchaniu darowałem sobie ich smażenie. Było to na dzień przed terminem. Nauczony tym traumatycznym wydarzeniem kupuję teraz hamburgery jak wiem, że je zjem w max 2 dni Swoją drogą to te z lidla (z gazetki) nawet smaczne. Próbowalem obu i bardziej mi podchodzą te zwykłe, bo niestety z jalapeno czuć trochę ostrością, a o tym czy ma być dwa razy palące lepiej zdecydować samemu poprzez dodatki
ezzakiellip 2. 2017

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..

Masz napisane na opakowaniu z Lidla że jeżeli zostało naruszona ciągłość chłodnicza.. tj. kupiłeś i i zawiozłeś do domu to masz od razu poddać obróbce cieplnej...
ezzakiel02/07/2017 20:39

To może skoro jesteś taki obeznany wytłumaczysz skąd na mięsie na tackach z …To może skoro jesteś taki obeznany wytłumaczysz skąd na mięsie na tackach z Lidla lub Biedry zdarzają się ciemne plamy-dotyczy to głównie porcjowanego na plastry mięsa?Hmm?Wiesz na 100% kto gdzie i czyimi łapami i w jakich warunkach to porcjował?



na etykiecie powinien być producent
289895-Egpy3.jpgw tym przypadku to primefood.com.pl/nas…map
mają (albo mieli) jakieś certyfikaty HACCP, wygląda legit

Ciemne plamy to pewnie krew.

Jeżeli mięso śmierdzi tuż po otwarciu, to było albo źle zapakowane, albo źle przechowywane (tutaj to może być kwestia indywidualnego sklepu, a nie całej sieci)
Jeżeli mięso, po 2 dniach od otwarcia, psuje się w lodówce, to bardzo dobrze świadczy o mięsie, tzn że nie ma dużo przeciwutleniaczy
Edytowane przez: "pr0100" lip 2. 2017
ezzakiel02/07/2017 19:59

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..


Z Lidlem problemów w sumie nie miałem, ale za to pierś z kurczaka z Biedronki to jest jakiś dramat. Jeszcze w terminie ważności potrafi śmierdzieć, już kilka razy się tak nadziałem i staram się u nich tego nie kupować.
Krupierlip 3. 2017

Z Lidlem problemów w sumie nie miałem, ale za to pierś z kurczaka z Bi …Z Lidlem problemów w sumie nie miałem, ale za to pierś z kurczaka z Biedronki to jest jakiś dramat. Jeszcze w terminie ważności potrafi śmierdzieć, już kilka razy się tak nadziałem i staram się u nich tego nie kupować.

Zgadzam się. Piersi, kotlety schabowe czy mięso mielone wołowe z Biedronki przed terminem zdążyło zacząć się już psuć. Odechciewa się kupować, ale ciągle jakoś i tak tam wracam, bo najbliżej...
pr0100lip 2. 2017

na etykiecie powinien być producent[Obrazek] w tym przypadku to …na etykiecie powinien być producent[Obrazek] w tym przypadku to http://www.primefood.com.pl/nasze-produkty/mapmają (albo mieli) jakieś certyfikaty HACCP, wygląda legitCiemne plamy to pewnie krew.Jeżeli mięso śmierdzi tuż po otwarciu, to było albo źle zapakowane, albo źle przechowywane (tutaj to może być kwestia indywidualnego sklepu, a nie całej sieci)Jeżeli mięso, po 2 dniach od otwarcia, psuje się w lodówce, to bardzo dobrze świadczy o mięsie, tzn że nie ma dużo przeciwutleniaczy




Kiedyś ( PRL ) byle kiełbasę ze sklepu można było powiesić na grzejniku i mieć suszoną - dziś nie da rady - każda się zepsuje. Chleb też potrafi zgnić/pleśnieć a nie uschnąć.
.
To czego oczekiwać od mięsa, które nie jest od Chłopa ?
ezzakiellip 2. 2017

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..

Te pakowane prozniowo z biedry , po otwarciu niezly smrod. Ogolnie to fakt z tym miesem w biedronce. Nawet tatar to juz nie tatar tylko jakas obslizgly szajs.Oszusci.
ezzakiel02/07/2017 19:59

A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na ta …A teraz ręką do góry ten któremu mięso z Lidla lub Biedry sprzedawane na tacce zepsuło się mimo trzymania w lodówce jeszcze na długo przed terminem ważności..


Jest to spowodowane zaburzeniem ciągłości temperatury poniżej 5'C. Produkt w trakcie zakupów oraz podczas transportu posiada wyższą temperaturę ód nominalnej,w związku z tym szybciej zachodzi proces psucia.
maniutkas03/07/2017 08:33

Jest to spowodowane zaburzeniem ciągłości temperatury poniżej 5'C. Produkt …Jest to spowodowane zaburzeniem ciągłości temperatury poniżej 5'C. Produkt w trakcie zakupów oraz podczas transportu posiada wyższą temperaturę ód nominalnej,w związku z tym szybciej zachodzi proces psucia.

Skoro tak to producent sprzedając towar i określając termin minimalnej przydatności do spożycia chyba powinien założyć że nikt do sklepu z lodówką specjalnie po kotlety nie przychodzi prawda?
Ja zawsze kupuje te, których termin ważności jest jak najdłuższy i staram się od razu "jeść". Nie czekam aż data na paczce pokryje się z datą na kalendarzu. Jest to mięso mrożone, czy kurak czy wołowina. W lodówkach Lidla czy biedronki się rozmraża więc w miarę oczywiste jest to, że trzeba je zjeść póki czas.

A jeśli mięso zepsuje się przed terminem zawsze możecie reklamować. Jeśli nie w sklepie to wysyłać maila ze zdjęciami.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst