Niestety, ta okazja już wygasła
sty 29. 2022
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Polskie mięso mielone wieprzowe-wołowe lidlowej marki Rzeźnik za jedyne 4,75 przy zakupie dwóch opakowań
Aktualizacje społecznościowe
Mięso z biedronki 🤢
Ale w biedrze tylko wieprzowe, a tu wieprzowe-wołowe
Mięso z biedronki 🤢
Poproszę link do oferty Biedry bo niemogę znaleźć tej oferty z z mielonym wieprzowym 500g 1+1 gratis w nowej gazetce od Poniedziałku nigdzie
3 razy piszesz wieprzowe-wołowe a więc to nie przypadek. Nie na czegoś takiego, jak mięso wieprzowe a zarazem wołowe. Zmień na prawidłowy opis wieprzowo-wołowe, czyli mieszane.
Wiadomo, że % miesa wołowego to cyrk, ale samemu kupić wołowe i wieprzowe do zmielenia to zupełnie inna cena. To że nie widzisz miesa przed mieleniem wiadomo sporo zmiena, ale to juz metoda prób i błędów, mięso różni się co do sklepu. Jak za 11,88kg w Lidlu jest spoko mielone do jakiegoś Spaghetti, Lasange. Wiadomo, że jak ktoś chce zjeśc mielone to lepiej kupić szynkę, łopatkę w biedrze i samemu zmielić, natomiast jeżeli chodzi o potrawy włoskie z mięsem mielonym to dobra oferta
według twojego toku rozumowania w potrawach typu wloskiego mozna jesc byle co, ale w kotletach mielonych to juz nie , dalczego w potrawach wloskich ( jak ty to okreslasz ) mozemy jesc nizszej jakosci mieso a w mielonych juz te troche wyzsze ?
Widzisz, żyjesz w błędnym kole aż trochę ci współczuje. Gotowe mięso mielone nie zawsze oznacza gorszą jakość chociaż do końca nie wiesz co zostało zmielone, wiadomo lepiej kupić 0.5kg wołowiny za 30zł/kg i 0.5kg łopatki za 18zł/kg za 1kg mięsa mieszanego wydzie ci 48zł czyli 12zł za 0.5kg. To że kupisz pakowany kawałek szynki z biedry powiedzmy ma się ni jak do tego czy jesz mięso lepszej jakości, dodatkowo nie każdy w domu ma maszynkę do mielenia. Spaghetti, Lasange są tak spopularyzowanymi daniami, że obecnie mają mało wspólnego z daniami włoskimi poza danymi terenami Włoch. Wybierając gotowe mięso mielone przede wszystkim celujesz w wygodę i cenę, czy dane mięso ocenisz na zła jakość zależy już od ciebie. Obecnie jw. w zależności od popularnego sklepu mięso różni się jakością, wiadomo możesz też kupować dobrej jakości wołowinę, wieprzowinę w sklepach wyspecjalizowanych, ale co to w ogóle ma wspólnego z tą okazją?
Do mielonych nie potrzebujesz tłuszczu, w takim Spaghetti, Lasange dodatek wołowiny robi robotę patrząc cały czas na cenę. W Polsce większość nie ma aż tak dobrze aby sobie skoczyć po wołowinkę za 60zł/kg zmielić w domku, wieprzowinkę za 26zł/kg i potem sobie z tego zrobić spaghetti na szybko
Masz maszynkę? Kupuj sobie luzem płać 4-6x tyle, nie masz to 400g mięsa z Lidla za 4,75zł jest dobrym wyborem, na pewno lepsze niż cokolwiek gotowego z biedry, aldi. Czy mięso jest tragiczne jakości? oceń sam, nie narzucaj swojego "światopoglądu" innym tym bardziej w takich durnych tezach wyssanych z własnego palca
aha jakośc kontra wygoda , rozumiem twój wywód , tak wiec do ''włoskich dan uzywaj mielonego'' bo wygoda a do mielonych sam miel , bzdury , we wielu sklepach mozesz zmielic dowolny kawałek miesa , i daruj sobie te wywody , bo to sie i tak sklania do dwóch zdan, dalej nie wytlumaczyles czemu do dan wloskich to dobra oferta a do kotletów mielonych juz nie, dania wloskie jesz byle jakie? a mielone kotlety juz nie?
Dalej żyjesz w swojej skorupce, jaki twój wywód ma jakikolwiek związek z okazja? Aż tak bardzo nie masz z kim pogadać? Masakra, w dodatku masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Do kotletów mielonych nie używa się wołowiny, mam nadzieję że to zaspokoi twoja dzika ciekawość na temat kuchni polskiej. Poszukaj jakiś znajomych bo z daleka widać że masz jakiś problem ze sobą i dodatkowo z koncentracją i czytaniem. Również jeżeli tylko tyle zrozumiałeś z mojej wypowiedzi to zachowaj resztki godności i nie ośmieszaj samego siebie, ewentualnie wysyłaj CV do tvpis skoro masz takie wybiórcze rozumowanie
to mięso z okazji jest wieprzowo wołowe, . oczywiscie ze do mielonych same wolowe by bylo za suche , prawisz ze do dan wloskich super a do mielonych lipa,,,ogarnij sie tu chodzi o jakosc chlopcze, a te z wstawki ma odpowiednia ilosc tluszczu do samodzielnych mielonych by nie byly za suche , w razie co kazdy moze dodac odrobine zmielonej sloniny i wtedy bedzie git ale to zalazy od gustu
poczytałem i daje cytat , masz nikłe pojecie
Najlepsza kompozycja do kotletów mielonych to połowa mięsa wieprzowego (najczęściej z łopatki) i wołowego. Tłuszczu powinno mieć nie mniej niż jedną dziesiątą. Drugim sekretem soczystych mielonych jest dobre wyrobienie mięsa z dodatkiem wody - dzięki niej będą miękkie i soczyste.
Kapitalizm. Opakowania już jakiś czas zmniejszyli z 500 g i oczywiście podnieśli cenę. Wolny rynek to największa utopia. Nic takiego nie istnieje w realnym życiu. Nie ma konkurencyjności, bo wszyscy robią tak samo. Zmniejszanie gramatury, podnoszenie cen, pogorszenie jakości, zmowy cenowe itd. Wolny rynek to mit.
Mieszkasz pod kamieniem? Inflacja producencka, wzrost kosztów wszystkiego.