Niestety, ta okazja już wygasła
Mięso marki Rzeźnik Fit Life do 46% taniej @Lidl
336° Zakończono

Mięso marki Rzeźnik Fit Life do 46% taniej @Lidl

4,79zł8,99zł-47%Lidl Okazje
34
336° Zakończono
Mięso marki Rzeźnik Fit Life do 46% taniej @Lidl
sty 19. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Wszystkie rodzaje mięsa marki Rzeźnik Fit Life do 46% taniej w Lidlu od 20.01 do 22.01.

- mięso mielone z piersi indyka do 2% tłuszczu;
4.79 zł/ 400g opak.

- gulasz z piersi indyka do 2% tłuszczu;
4.99 zł/ 300g opak.

- mięso mielone z piersi kurczaka do 4% tłuszczu;
5.99 zł/ 400g opak.

- gulasz z piersi kurczaka do 4% tłuszczu;
5.99 zł/ 400g opak.
Aktualizacje społecznościowe
Raczej ogólnopolska, terminy przydatności normalne (u mnie 28, 29.01).
Bez aplikacji i ograniczeń ilościowych
228145-huZxu.jpg
Lidl OkazjeLidl gazetka
Najlepsze komentarze
Jak gulasz to tylko wołowy, mięso uduszone we własnym sosie z cebulką na wieprzowym tłuszczu. Mięciutkie rozpływające się w ustach z delikatnym posmakiem liścia laurowego, ziela, jałowca i szczypta rozmarynu. Bez udziwnień w postaci wina dodawanego do i tak już dość kwaśnego mięsa. Zredukowany do momentu, aż sos w którym się warzyło nie stworzy glazury dookoła mieska, tak że nabijając kawałeczek na widelec podnosząc do góry widzimy piękny opalizujący kolor, aż światło padające nada blasku niczym diamentom.
Indyk na gulasz w klasycznym rozumieniu jest średni, nawet do sosów intyjskich w stylu tikka masala, garam masala, kroma czy jalfrezi średni się nadaje. Ja lubię zwyczajny chamski kotlet, albo taki jak schabowym, albo w cieście ala naleśnikowe, w obu przypadkach mięso zamarynowane w lubczyku przez noc. Dobry też jest przekładaniec z jajkiem po środku. Jadłem niestety tylko raz w życiu takiego przekładańca pod koniec smażenia wpuszczane było do środka przepiórcze jajko, które ścinało się go połowy, tak że krojąc z kotlecika wyciekało płynne złoto. Ehhh wspomnienia. Jeszcze jedno jak ktoś ma kaczy tłuszcz to każdy drób smakuje genialnie na nim polecam.
CENA zacna.
Edytowane przez: "PonuryTomasz" sty 19.
peter_mountain19/01/2020 12:36

@PonuryTomasz - Dzień Dobry, Panie Makłowicz Co do mięsa Fit Life - tr …@PonuryTomasz - Dzień Dobry, Panie Makłowicz Co do mięsa Fit Life - trochę to naciągane. Z podstawową ceną jest to drogi produkt, a wystarczy nie mieć dwóch lewych rąk w kuchni i odkroić sobie od zwykłej piersi te trochę tłuszczyku No i co to za "fit", jak na opakowaniu nie ma podanych makrosów


Zgadza się, sam nie kupuje mielonego, bo wiem jak się je robi, nie powiem że każda firma jest pase, ale za niska cena coś musi stać. Wolę sam zmielić.
Czemu usuwać tłuszcz z mięsa? Tłuszcz to nośnik smaku, mielony z budą jest dobry dzięki temu, że ma sporo tłuszczu. Ja np. Średnio przepadam za schabowym, bo to suche mięso, trzeba robić albo koperty zawijane z serem i pieczarkami, albo z serem i szynka, wtedy jest ok.
Osobiscie zawsze bawili mnie kumple co z piersi z kurczaka usuwali każdy kawaleczek tłuszczu , a w barze czy na kebsie opiernicza coś tak wątpliwej jakości, że mój pies skomple, jakbym mu brata na talerz podał. 😋Z piersi z kurczaka usuwam tylko kostkę z obojczyka jeśli została i dwa ścięgna trzymające je na miejscu, ale przeważnie jest tylko to w górnej części.
Edytowane przez: "PonuryTomasz" sty 19.
34 Komentarze
Gulasz z piersi indyka ok
Jak gulasz to tylko wołowy, mięso uduszone we własnym sosie z cebulką na wieprzowym tłuszczu. Mięciutkie rozpływające się w ustach z delikatnym posmakiem liścia laurowego, ziela, jałowca i szczypta rozmarynu. Bez udziwnień w postaci wina dodawanego do i tak już dość kwaśnego mięsa. Zredukowany do momentu, aż sos w którym się warzyło nie stworzy glazury dookoła mieska, tak że nabijając kawałeczek na widelec podnosząc do góry widzimy piękny opalizujący kolor, aż światło padające nada blasku niczym diamentom.
Indyk na gulasz w klasycznym rozumieniu jest średni, nawet do sosów intyjskich w stylu tikka masala, garam masala, kroma czy jalfrezi średni się nadaje. Ja lubię zwyczajny chamski kotlet, albo taki jak schabowym, albo w cieście ala naleśnikowe, w obu przypadkach mięso zamarynowane w lubczyku przez noc. Dobry też jest przekładaniec z jajkiem po środku. Jadłem niestety tylko raz w życiu takiego przekładańca pod koniec smażenia wpuszczane było do środka przepiórcze jajko, które ścinało się go połowy, tak że krojąc z kotlecika wyciekało płynne złoto. Ehhh wspomnienia. Jeszcze jedno jak ktoś ma kaczy tłuszcz to każdy drób smakuje genialnie na nim polecam.
CENA zacna.
Edytowane przez: "PonuryTomasz" sty 19.
Z indyka mieso mdle jak dla mnie. Cena
@PonuryTomasz - Dzień Dobry, Panie Makłowicz

Co do mięsa Fit Life - trochę to naciągane. Z podstawową ceną jest to drogi produkt, a wystarczy nie mieć dwóch lewych rąk w kuchni i odkroić sobie od zwykłej piersi te trochę tłuszczyku No i co to za "fit", jak na opakowaniu nie ma podanych makrosów
Edytowane przez: "peter_mountain" sty 19.
Coś dla robiących bicka
peter_mountain19/01/2020 12:36

@PonuryTomasz - Dzień Dobry, Panie Makłowicz Co do mięsa Fit Life - tr …@PonuryTomasz - Dzień Dobry, Panie Makłowicz Co do mięsa Fit Life - trochę to naciągane. Z podstawową ceną jest to drogi produkt, a wystarczy nie mieć dwóch lewych rąk w kuchni i odkroić sobie od zwykłej piersi te trochę tłuszczyku No i co to za "fit", jak na opakowaniu nie ma podanych makrosów


Zgadza się, sam nie kupuje mielonego, bo wiem jak się je robi, nie powiem że każda firma jest pase, ale za niska cena coś musi stać. Wolę sam zmielić.
Czemu usuwać tłuszcz z mięsa? Tłuszcz to nośnik smaku, mielony z budą jest dobry dzięki temu, że ma sporo tłuszczu. Ja np. Średnio przepadam za schabowym, bo to suche mięso, trzeba robić albo koperty zawijane z serem i pieczarkami, albo z serem i szynka, wtedy jest ok.
Osobiscie zawsze bawili mnie kumple co z piersi z kurczaka usuwali każdy kawaleczek tłuszczu , a w barze czy na kebsie opiernicza coś tak wątpliwej jakości, że mój pies skomple, jakbym mu brata na talerz podał. 😋Z piersi z kurczaka usuwam tylko kostkę z obojczyka jeśli została i dwa ścięgna trzymające je na miejscu, ale przeważnie jest tylko to w górnej części.
Edytowane przez: "PonuryTomasz" sty 19.
PonuryTomasz19/01/2020 12:23

Jak gulasz to tylko wołowy, mięso uduszone we własnym sosie z cebulką na wi …Jak gulasz to tylko wołowy, mięso uduszone we własnym sosie z cebulką na wieprzowym tłuszczu. Mięciutkie rozpływające się w ustach z delikatnym posmakiem liścia laurowego, ziela, jałowca i szczypta rozmarynu. Bez udziwnień w postaci wina dodawanego do i tak już dość kwaśnego mięsa. Zredukowany do momentu, aż sos w którym się warzyło nie stworzy glazury dookoła mieska, tak że nabijając kawałeczek na widelec podnosząc do góry widzimy piękny opalizujący kolor, aż światło padające nada blasku niczym diamentom.Indyk na gulasz w klasycznym rozumieniu jest średni, nawet do sosów intyjskich w stylu tikka masala, garam masala, kroma czy jalfrezi średni się nadaje. Ja lubię zwyczajny chamski kotlet, albo taki jak schabowym, albo w cieście ala naleśnikowe, w obu przypadkach mięso zamarynowane w lubczyku przez noc. Dobry też jest przekładaniec z jajkiem po środku. Jadłem niestety tylko raz w życiu takiego przekładańca pod koniec smażenia wpuszczane było do środka przepiórcze jajko, które ścinało się go połowy, tak że krojąc z kotlecika wyciekało płynne złoto. Ehhh wspomnienia. Jeszcze jedno jak ktoś ma kaczy tłuszcz to każdy drób smakuje genialnie na nim polecam. CENA zacna.


Przykład człowieka dla którego kubki smakowe są ważniejsze niż sumienie
Lantar819/01/2020 13:13

Przykład człowieka dla którego kubki smakowe są ważniejsze niż sumienie


Zawsze się śmieję, że świat poznaje smakiem i zapachem. Z wakacji bardziej niż miejsca w których byłem wspominam to co jadłem 😋 potem są ludzie, których poznałem, a na końcu rzeczy które widziałem. Człowiek głody to człowiek zły i niemiły, człowiek, który zjadł byle co to człowiek zabiegany niemający czasu na przyjemności, człowiek, który zjadł za dużo to natomiast człowiek leniwy, któremu nic się nie chce. W pełni szczęśliwy człowiek to taki, który zaspokoił pragnienie, delektował się posiłkiem oraz czuje niedosyt i chęć skosztowania więcej, szuka nowych smaków i aromatów jest ciekawy "świata". Czasem jak opowiadam ludziom o potrawach, które jadłem, albo takich które robiłem, to przypomina mi się scena z filmu "Jak rozpętałem 2 WŚ" , jak Dolas siedzi w francuskim więzieniu i opowiada reszcie co im ugotuje i pada magiczne "zalywajkee" 😋
Edytowane przez: "PonuryTomasz" sty 19.
Indyk jest niesmaczny
Mięso wołowe z Biedry jest jedynym wartym uwagi.
A wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę "lidl"... po co zaśmiecasz dublem?
ArkadiuszRucki22/01/2020 12:42

Indyk jest niesmaczny


Co kto lubi, ma specyficzny zapach, ale w smaku jest OK. Zawsze to jakaś minimalna odmiana od kurczaka, bo ileż można wszamać filety z kurczaka? Poza tym indyka nie da się tak prosto nafaszerować sterydami i antybiotykami, potrzebują też lepszych warunków, więc mimo wszystko jest zdrowszy niż kurczak.
validivia22/01/2020 13:12

A wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę "lidl"... po co zaśmiecasz dublem?


Wpisałem, nie martw się. Nie zauważyłem zbiorczej na mięso.
adiGDA22/01/2020 13:21

Wpisałem, nie martw się. Nie zauważyłem zbiorczej na mięso.


Ciężko uwierzyć skoro teraz nagle zauważyłeś
validivia22/01/2020 13:22

Ciężko uwierzyć skoro teraz nagle zauważyłeś


Bo doskrolowalem niżej wpisywałem lidl i indyk ale co ja się będę tłumaczył - dubel to dubel
adiGDA22/01/2020 13:23

Bo doskrolowalem niżej wpisywałem lidl i indyk ale co ja się będę tłum …Bo doskrolowalem niżej wpisywałem lidl i indyk ale co ja się będę tłumaczył - dubel to dubel


To zakończ i tyle...
Dobre promo
Same antybiotyki w mięsie indyka się znajduja
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst