Ta okazja została opublikowana ponad 2 tygodnie temu i może już nie być dostępna.
Mąka Divella Farina typ 00
532°

Mąka Divella Farina typ 00

3,39zł3,99zł-15%Tesco Okazje
68
532°
Mąka Divella Farina typ 00
sie 13. 2020Dostępność Śląskie
W TESCO w Gliwicach przy ul. Łabędzkiej w promocji znalazłem mąkę typu 00 idealną do robienia ciasta na pizzę. Na stanie widziałem jeszcze 10 sztuk. Uliczka nr 17 na przeciwko makaronów.

Podsyłam też sprawdzony przepis na pizzę w domowym warunkach planeta-smaku.pl/2020/05/pizza-na-cienkim-ciescie.html

Polecam odstawić ciasto na minimum 24h
Buon Appetito

289614.jpg
Aktualizacja: mąka cały czas dostępna
Aktualizacje społecznościowe
Tesco OkazjeTesco kody rabatowe
Najlepsze komentarze
Maka mocno średnia. Jak komuś zależy na dobrej pizzy domowej to na allegro można kupić polselli i caputo. Owszem, cena wyższa, ale naprawdę warto.
Fazjoszi_lukiwilson13/08/2020 20:49

Kupiłem w Szczawnie Zdroju oczywiście dałem plusa i już przygotowałem ci …Kupiłem w Szczawnie Zdroju oczywiście dałem plusa i już przygotowałem ciasto z tej zacnej mąki Ciekawe jak będzie smakowała , ostatnio tylko z Basi OO robiłem tylko pizzę. Pozdro



Dariusz_Rog13/08/2020 21:09

najlepsza mąka do pizzy. ogólnie dostępna w Carrefour w Warszawie (duże skl …najlepsza mąka do pizzy. ogólnie dostępna w Carrefour w Warszawie (duże sklepy)



gali20_13/08/2020 21:34

A najlepsza mąka jest pszenna a nie jakieś zero zero



_Arek_13/08/2020 21:35

Zdziwisz się jaka różnica jest między Basią a prawdziwą włoską mąką. Chocia …Zdziwisz się jaka różnica jest między Basią a prawdziwą włoską mąką. Chociaż zamiast Divella polecam Stiagoni lub Caputo. Dla zarumienionych brzegów przed włożeniem do piekarnika przesmaruj je oliwą z oliwek. Piekarnik z kamieniem rozgrzej na max (u mnie do 250C z górną grzałką i grill) i po włożeniu 4 min i wyciągasz. Na samo ciasto dajesz sos Mutti Passata Basilico, na to tarty włoski twardy ser (Parmigiano Reggiano lub Grana Padano), na to ser Mozarella, na to liście bazylii.



Krzychu12713/08/2020 17:46

Kupowałem na allegro mąkę typu włoskiego w 5kg opakowanie firmy goo …Kupowałem na allegro mąkę typu włoskiego w 5kg opakowanie firmy goodmilles za 19zl. I jest dobra a ciasto wychodzi sprężyste nawet nie czekając 24godzin ale tylko kilka.Także polecam spróbować.



macko55513/08/2020 20:42

Mąka pozbawiona wszystkich minerałów. Najbardziej wyczyszczona że wsz …Mąka pozbawiona wszystkich minerałów. Najbardziej wyczyszczona że wszystkich. Najmniejszy typ 00 czyli największy indeks glikemiczny. Stąd najbardziej niezdrowa i najbardziej tuczy. Jedynie rośnie fajnie


Ja tylko uprzejmie poinformuję, że:
* włoski typ 00 to nasza mąka tortowa bądź typ 405 (numerów używamy tych samych co Niemcy, Włosi mają kompletnie inną numerację) – en.wikipedia.org/wik…our ; poza innym oznaczeniem jest to kompletnie ten sam produkt
* włoska mąka jest tak bardzo potrzebna do pizzy jak włoska woda i włoskie powietrze
* powyższe nie podlega dyskusji więc jeśli się nie zgadzasz to nawet mi nie odpisuj bo nie chce mi się już na ten temat dyskutować – tak, to tylko efekt placebo i chwyt marketingowy
* co innego włoskie pomidory z puszki; temat poboczny, ale podsumuję krótko: wbrew naszym dążeniom do naszych polskich naturalnych rzeczy z ryneczku które zwykle jest właściwe i dobre, pomidory mają to do siebie, że te zbierane na rynek są zbierane niedojrzałe aby nie popsuły się w transporcie. Pomidory do puszki są zbierane wtedy, kiedy powinny być zebrane i puszkowane w zakładach blisko upraw. Ponadto Włochy mają lepszy klimat do uprawy do pomidorów, niestety. Także wiem, wydaje się to absurdalne, ale polecam sprawdzić samemu
* inne ciekawe spostrzeżenie ogólne, Włosi jako naród bardzo lubią się wykłócać o autentyczność ich lokalnych przepisów na różne rzeczy (pizza, tiramisu, carbonara...), przepis babci danego Włocha jest zawsze najbardziej włoski i najbardziej autentyczny i innych nie wolno jeść. Zauważyłem, że to samo udziela się każdej innej nacji kiedy dyskutuje na temat włoskiego jedzenia. Chwila otrzeźwienia: każdy gotuje i je tak jak mu smakuje, a robi to swoim własnym zestawem zmysłów; dyskusje na temat autentyczności chociaż na swój sposób ciekawe, to dramatycznie mniej ważne niż to, że jedzenie ma być przede wszystkim smaczne

Dziękuję za uwagę
Edytowane przez: "Michałke" sie 13.
68 Komentarzy
Z tej mąki póki co mi najlepsze pizzę wychodziły, tylko że były na chwilę i znikły z mojego Tesco :(.
nafbat.13/08/2020 16:51

Z tej mąki póki co mi najlepsze pizzę wychodziły, tylko że były na chwilę i …Z tej mąki póki co mi najlepsze pizzę wychodziły, tylko że były na chwilę i znikły z mojego Tesco :(.


Też kilka sprawdziłem i ta była rewelacyjna :). Z tego co wiem można ją też znaleźć w Auchanie ale w granicach 5 zł.
Maka mocno średnia. Jak komuś zależy na dobrej pizzy domowej to na allegro można kupić polselli i caputo. Owszem, cena wyższa, ale naprawdę warto.
Basia poznańska do pizzy najlepsza.
Bezpiecznik213/08/2020 17:04

dej sprawdzony przepis


Z basią i tym przepisem wychodzi super. Mam na myśli domowe warunki i zwykły piekarnik rozgrzany do 300 stopni.
Do tego praca drozdzy do godziny czasu, żeby ciasto zwiększyło objętość x2.

youtube

Jak masz dedykowany piec do pizzy, to się nie wypowiem.
Jeżeli ktoś wielbi neapolitańską to polecam ten przepis: sistersabout.pl/202…tml
Cantom13/08/2020 17:09

Jeżeli ktoś wielbi neapolitańską to polecam ten przepis: htt …Jeżeli ktoś wielbi neapolitańską to polecam ten przepis: http://sistersabout.pl/2020/05/najlepszy-przepis-na-pizze-neapolitanska-krok-po-kroku.html


Jak ktoś nie ma dobrej ręki, to ciasto nie wyjdzie.
W przepisie masz "4 g świeżych droższy", pytanie dlaczego "40 g soli morskiej" a nie 4 gramy?
"piec do pizzy lub kamień do pieczenia pizzy w piekarniku" "którym pieczemy pizzę aż w 450 stopniach Celsjusza.".
"Przygotowane ciasto szczelnie zakrywamy i odkładamy na około 24h".
Myślę ze to bardziej zaawansowany przepis.
Edytowane przez: "stonkaziemniaczana" sie 13.
stonkaziemniaczana13/08/2020 17:18

Jak ktoś nie ma dobrej ręki, to ciasto nie wyjdzie.W przepisie masz "4 g ś …Jak ktoś nie ma dobrej ręki, to ciasto nie wyjdzie.W przepisie masz "4 g świeżych droższy", pytanie dlaczego "40 g soli morskiej" a nie 4 gramy?"piec do pizzy lub kamień do pieczenia pizzy w piekarniku" "którym pieczemy pizzę aż w 450 stopniach Celsjusza."."Przygotowane ciasto szczelnie zakrywamy i odkładamy na około 24h".Myślę ze to bardziej zaawansowany przepis.


Jeżeli ktoś krok po kroku nie potrafi zrobić ciasta według przepisu to lepiej niech się nie zabiera za pizzę . Według mnie soli jest w sam raz. Zamiast kamienia lub specjalnego pieca polecam sposób z patelnią i piekarnikiem.
Pizza neapolitańska jest wymagająca ale jeżeli ktoś się przyłoży, to będzie delektował się jej smakiem.

4902990.jpg
Edytowane przez: "Cantom" sie 13.
Nie widzialem takiej😳. Brak na stanie u mnie. To nowosc czy jest od dawna
Kupowałem na allegro mąkę typu włoskiego w 5kg opakowanie firmy goodmilles za 19zl. I jest dobra a ciasto wychodzi sprężyste nawet nie czekając 24godzin ale tylko kilka.
Także polecam spróbować.
Cantom13/08/2020 17:22

Jeżeli ktoś krok po kroku nie potrafi zrobić ciasta według przepisu to lep …Jeżeli ktoś krok po kroku nie potrafi zrobić ciasta według przepisu to lepiej niech się nie zabiera za pizzę . Według mnie soli jest w sam raz. Zamiast kamienia lub specjalnego pieca polecam sposób z patelnią i piekarnikiem.Pizza neapolitańska jest wymagająca ale jeżeli ktoś się przyłoży, to będzie delektował się jej smakiem.[Obrazek]


Już nie jeden przepis na pizze robiłem krok po kroku włącznie z odczekaniem na ciasto 24h w lodówce i wierz, że nic z tego nie wychodziło. Piekarnik to jedynie namiastka pieca, - szkoda czasu tracić na eksperymenty.
ZdzichuRychu13/08/2020 17:44

Nie widzialem takiej😳. Brak na stanie u mnie. To nowosc czy jest od …Nie widzialem takiej😳. Brak na stanie u mnie. To nowosc czy jest od dawna


Też pierwszy raz ją widziałem u siebie w Tesco, ale na rynku jest od dawna w innych sklepach
Do pizzy super 😁
Serio uważacie że nie da się dobrej pizzy zrobić w zwykłym piekarniku? To rzućcie okiem na moje wypieki, choć wcale nie są szałowe, mogą być jeszcze lepsze. Naprawdę to nie kwestia piekarnika tylko umiejętności i zrozumienia jak to działa.
4903658-qjs0w.jpg4903658-DA4KP.jpg
minerek13/08/2020 19:40

Serio uważacie że nie da się dobrej pizzy zrobić w zwykłym piekarniku? To r …Serio uważacie że nie da się dobrej pizzy zrobić w zwykłym piekarniku? To rzućcie okiem na moje wypieki, choć wcale nie są szałowe, mogą być jeszcze lepsze. Naprawdę to nie kwestia piekarnika tylko umiejętności i zrozumienia jak to działa.[Obrazek] [Obrazek]


Zgadzam się z Tobą
minerek13/08/2020 19:40

Serio uważacie że nie da się dobrej pizzy zrobić w zwykłym piekarniku? To r …Serio uważacie że nie da się dobrej pizzy zrobić w zwykłym piekarniku? To rzućcie okiem na moje wypieki, choć wcale nie są szałowe, mogą być jeszcze lepsze. Naprawdę to nie kwestia piekarnika tylko umiejętności i zrozumienia jak to działa.[Obrazek] [Obrazek]


piękne!
nafbat.13/08/2020 16:51

Z tej mąki póki co mi najlepsze pizzę wychodziły, tylko że były na chwilę i …Z tej mąki póki co mi najlepsze pizzę wychodziły, tylko że były na chwilę i znikły z mojego Tesco :(.

Mąka cały czas jest dostępna w Carrefour.
4903827-EyNUX.jpg4903827-3qXux.jpg4903827-I2ytn.jpg4903827-TLybX.jpgPizze z piekarnika
Mąka pozbawiona wszystkich minerałów. Najbardziej wyczyszczona że wszystkich. Najmniejszy typ 00 czyli największy indeks glikemiczny. Stąd najbardziej niezdrowa i najbardziej tuczy. Jedynie rośnie fajnie
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst