Skład jakis czas temu był naprawdę dobry na tle innych lodów, ostatnio sprawdzałem i niestety zawiodłem się... tablica Mendelejewa. Syrop glukozowo fruktozowy, karagen, i wiele innych
O, to wyślę starego po nie my lubimy
Taa jak dawniej Nasze babcie na pewno je robiły z mleka pasteryzowanego czy tam śmietanki pasteryzowanej hahaha. Do tego na pewno dawały tłuszcz trans oraz syrop glukozowo-fruktozowy oraz karagen Za takie nazwy produktów powinien być sąd i kary od UOKiKu.
U nas jest rzemieślnik co robi lody od komuny. Dawniej był tylko śmietankowy lub czekoladowy. Nakładał z dużego termosu taka większą łyżka na wafelek. Dopiero potem już nakładał kulki. Teraz już ma punk podobny jak wszędzie czyli kilka smaków do wyboru. Pamiętam dawno temu jak lód mały kosztował tyle co jedno jajko.
Za takie nazwy produktów powinien być sąd i kary od UOKiKu.
To są grubsze cwaniaki od zwykłego lodoliza i w sądzie by się wykpili, że "jak dawniej" oznacza, że miesiąc przed tym, jak uruchomili produkcję... Nie mówiąc już od tym, że sam sąd i egzekucja prawa w Polsce od 30 lat to przecież zwykła kpina.
To są grubsze cwaniaki od zwykłego lodoliza i w sądzie by się wyk …To są grubsze cwaniaki od zwykłego lodoliza i w sądzie by się wykpili, że "jak dawniej" oznacza, że miesiąc przed tym, jak uruchomili produkcję... Nie mówiąc już od tym, że sam sąd i egzekucja prawa w Polsce od 30 lat to przecież zwykła kpina.
Dokładnie, ale czego sie spodziewać po braku lustracji i deubekizacji w tym kraju. Koncerny spożywcze też mają wolną amerykankę i mogą walić cukryu, syropu G-F czy tłuszczy trans ile chcą.
Kiedyś to było
Lody jak dawniej, ale kiedy? Nie przypominam sobie, aby kiedyś lody miały skrobię modyfikowaną, syrop glukozowy, emulgatory, stabilizatory, gumę celulozową, karagen, barwnik. Chyba żyłem w alternatywnym 'dawniej'.
Do kiedy obowiązuje ta oferta? Szukałem jej w gazetkach na stronie biedry, ale nie znalazłem nigdzie.
Lody jak dawniej, ale kiedy?Nie przypominam sobie, aby kiedyś lody miały s …Lody jak dawniej, ale kiedy?Nie przypominam sobie, aby kiedyś lody miały skrobię modyfikowaną, syrop glukozowy, emulgatory, stabilizatory, gumę celulozową, karagen, barwnik.Chyba żyłem w alternatywnym 'dawniej'.
W komunie podobno były prawdziwe lody Teraz tylko składy coraz dłuższe
U nas jest rzemieślnik co robi lody od komuny. Dawniej był tylko śmietankowy lub czekoladowy. Nakładał z dużego termosu taka większą łyżka na wafelek. Dopiero potem już nakładał kulki. Teraz już ma punk podobny jak wszędzie czyli kilka smaków do wyboru. Pamiętam dawno temu jak lód mały kosztował tyle co jedno jajko.
To są grubsze cwaniaki od zwykłego lodoliza i w sądzie by się wykpili, że "jak dawniej" oznacza, że miesiąc przed tym, jak uruchomili produkcję...
Nie mówiąc już od tym, że sam sąd i egzekucja prawa w Polsce od 30 lat to przecież zwykła kpina.
Dokładnie, ale czego sie spodziewać po braku lustracji i deubekizacji w tym kraju.
Koncerny spożywcze też mają wolną amerykankę i mogą walić cukryu, syropu G-F czy tłuszczy trans ile chcą.
Nie przypominam sobie, aby kiedyś lody miały skrobię modyfikowaną, syrop glukozowy, emulgatory, stabilizatory, gumę celulozową, karagen, barwnik.
Chyba żyłem w alternatywnym 'dawniej'.
W komunie podobno były prawdziwe lody Teraz tylko składy coraz dłuższe
Wynika z tego, że aby smak nawiązywał do tego dawnego, trzeba dokładać masę chemii, tak żywność się zmieniła.
Najgorsze, że się do tego produktu chemicznego ślinimy i biegniemy kupować do Biedronki.
Początkujący łowca okazji!To pierwsza okazja od TRANS_TROP. Podziel się wskazówkami odnośnie publikowania lub po prostu podziękuj ;)