Niestety, ta okazja wygasła 5 minut temu.
1795° Zakończono
87 Opublikowano 27 grudnia 2022
Jägermeister (Jagermeister) | 1L | 35% | Kaufland


O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Dobry wieczór Państwu.
Już jutro do Kauflandu wraca Jägermeister w dobrej cenie za litr.
Można uzupełnić uszczuplone przez święta zapasy.
Poniżej troszkę informacji o trunku.
Na zdrowie.
Jägermeister (z niem. mistrz łowiectwa, mistrz polowania) – niemiecki likier ziołowo-korzenny o słodko-gorzkim smaku, zawierający 35% alkoholu.
Recepturę otrzymywania opracował w 1934 po latach prób Curt Mast – myśliwy i gorzelnik.
Otrzymywany jest w wyniku macerowania w spirytusie 56 ziół i przypraw korzennych.
Dokładny skład tego popularnego likieru korzennego jest pilnie strzeżoną tajemnicą. Proces macerowania, prowadzony w dębowych beczkach, trwa około roku.
Następnie macerat jest filtrowany, rozcieńczany wodą i alkoholem oraz doprawiany karmelem. Według producenta najlepiej smakuje schłodzony do −18°C.
Charakterystycznym znakiem rozpoznawczym jest głowa jelenia z krzyżem między porożem, który odnosi się do św. Huberta – patrona myśliwych.
Curt Mast uważał, że dla osiągnięcia sukcesu handlowego ważna będzie odpowiednia butelka.
Przeprowadzał doświadczenia, tłukąc różne butelki dostępne na rynku i doszedł do wniosku, że butelka o kształcie prostokątnym, z grubego szkła jest najmocniejsza.
Chcąc powiązać ją bardziej z marką produktu, postanowił, że będzie w kolorze zielonym, kojarzącym się z mundurem myśliwskim.

Już jutro do Kauflandu wraca Jägermeister w dobrej cenie za litr.
Można uzupełnić uszczuplone przez święta zapasy.
Poniżej troszkę informacji o trunku.
Na zdrowie.
Jägermeister (z niem. mistrz łowiectwa, mistrz polowania) – niemiecki likier ziołowo-korzenny o słodko-gorzkim smaku, zawierający 35% alkoholu.
Recepturę otrzymywania opracował w 1934 po latach prób Curt Mast – myśliwy i gorzelnik.
Otrzymywany jest w wyniku macerowania w spirytusie 56 ziół i przypraw korzennych.
Dokładny skład tego popularnego likieru korzennego jest pilnie strzeżoną tajemnicą. Proces macerowania, prowadzony w dębowych beczkach, trwa około roku.
Następnie macerat jest filtrowany, rozcieńczany wodą i alkoholem oraz doprawiany karmelem. Według producenta najlepiej smakuje schłodzony do −18°C.
Charakterystycznym znakiem rozpoznawczym jest głowa jelenia z krzyżem między porożem, który odnosi się do św. Huberta – patrona myśliwych.
Curt Mast uważał, że dla osiągnięcia sukcesu handlowego ważna będzie odpowiednia butelka.
Przeprowadzał doświadczenia, tłukąc różne butelki dostępne na rynku i doszedł do wniosku, że butelka o kształcie prostokątnym, z grubego szkła jest najmocniejsza.
Chcąc powiązać ją bardziej z marką produktu, postanowił, że będzie w kolorze zielonym, kojarzącym się z mundurem myśliwskim.


Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
Powiązane dyskusje
Powiązane grupy
Powiązani sprzedawcy
87 Komentarzy
sortowanie:Zastanawiające jest to że na części produktów nie ma cen tylko "sprawdź dobrą cenę w sklepie"
kaufland.pl/gaz…572
Edit.
Chodziło o Sprite (Edytowano)