Niestety, ta okazja już wygasła
Lavazza Crema e Gusto, 1kg @ Biedronka
292° Zakończono

Lavazza Crema e Gusto, 1kg @ Biedronka

23
kwi 21. 2017
  • Skład: 30% Arabica, 70% Robusta
  • Stopień palenia: ciemny
  • Zawartość kofeiny: wysoka
  • Opakowanie: 1000g
  • Rodzaj: kawa ziarnista

Oferta od 21.04 do 26.04
Aktualizacje społecznościowe
Biedronka OkazjeBiedronka gazetka

Grupy

23 Komentarze
70% Robusta

xD Podziękuję
Dzięki, w końcu coś z wyższą zawartością Robusty. Plus.
kwik21/04/2017 14:04

70% RobustaxD Podziękuję


O gustach się nie dyskutuje.
gumson1kwi 21. 2017

O gustach się nie dyskutuje.


Dlaczego niby o gustach się nie dyskutuje? Nie mogę z tobą dyskutować dlaczego (powiedzmy przykładowo) wolisz Robustę a nie Arabicę? Cóż jest złego w takiej dyskusji?
Edytowane przez: "kwik" kwi 21. 2017
ja piję kawe raczej dla smaku,a robusta jest okropna...chyba,że nie piłem jeszcze dobrej robusty.
Mam wrażenie, nie chodzi o ten temat, że ludzie odrzucają kawę jak jest robusta. Tak jakby napis 100% arabica był gwarantem dobrego smaku. Jest inaczej, dopiero połączenie arabicy i robusty daje idealną kawę, a kto jaką proporcje lubi to musi sam odnaleźć.
Jeżeli mówimy o w miarę świadomym konsumencie to tak, myślę jednak, że zdecydowana większość kupujących kawę w ogóle nie zwraca uwagi na jej skład.
takiereklamykwi 21. 2017

Mam wrażenie, nie chodzi o ten temat, że ludzie odrzucają kawę jak jest rob …Mam wrażenie, nie chodzi o ten temat, że ludzie odrzucają kawę jak jest robusta. Tak jakby napis 100% arabica był gwarantem dobrego smaku. Jest inaczej, dopiero połączenie arabicy i robusty daje idealną kawę, a kto jaką proporcje lubi to musi sam odnaleźć.


Nie daje. Naprawdę dobra kawa jest z segementu Speciality i praktycznie zawsze jest to 100% Arabica.
"Bardzo dobre" Robusty pochodzą z Indii ale po co się męczyć jeśli możemy znaleźć w podobnej cenie dużo lepszą Arabicę.
Bulokwi 21. 2017

ja piję kawe raczej dla smaku,a robusta jest okropna...chyba,że nie piłem j …ja piję kawe raczej dla smaku,a robusta jest okropna...chyba,że nie piłem jeszcze dobrej robusty.


Próbowałeś sypać połowę mniej? Robusta jest znacznie mocniejsza - wg Gościa, który serwisuje ekspresy. Zalecał zmniejszenie dawki przy Robuście, względem Arabica...
Crema robi się właśnie dzięki ziarnom Robusty. Ja polecam:) Zwyczajny kawosz zadowoli się neską:p
Edytowane przez: "k44" kwi 21. 2017
Jak ona się ma do lavazza crema a aroma? Ktoś ma porównanie? Bo tej jeszcze nie piłem.
k4421/04/2017 16:21

Crema robi się właśnie dzięki ziarnom Robusty. Ja polecam:) Zwyczajny kaw …Crema robi się właśnie dzięki ziarnom Robusty. Ja polecam:) Zwyczajny kawosz zadowoli się neską:p


Co to za bzdura z tą cremą xD

Crema się robi z powodu "wciskania" wody przez zmielone ziarna kawy pod ciśnieniem około 9 (i wyżej) barów a nie od tego czy jest to Robusta czy Arabica, gdzie Ty żeś usłyszał takie bzdury?
kwik21/04/2017 17:25

Co to za bzdura z tą cremą xDCrema się robi z powodu "wciskania" wody pr …Co to za bzdura z tą cremą xDCrema się robi z powodu "wciskania" wody przez zmielone ziarna kawy pod ciśnieniem około 9 (i wyżej) barów a nie od tego czy jest to Robusta czy Arabica, gdzie Ty żeś usłyszał takie bzdury?

Twoją wersję pianki robię też, gdy wlewam gorącą wodę z czajnika do filiżanki z kawą...

Bary nie są do tego potrzebne:)))

Wujek google może Ci pomoże:)
Edytowane przez: "k44" kwi 21. 2017
venonkwi 21. 2017

Jak ona się ma do lavazza crema a aroma? Ktoś ma porównanie? Bo tej je …Jak ona się ma do lavazza crema a aroma? Ktoś ma porównanie? Bo tej jeszcze nie piłem.

Jedna ma 30 druga 40% arabiki. Piłem obie, chyba lepsza crema a aroma.
k4421/04/2017 17:50

Twoją wersję pianki robię też, gdy wlewam gorącą wodę z czajnika do filiża …Twoją wersję pianki robię też, gdy wlewam gorącą wodę z czajnika do filiżanki z kawą...Bary nie są do tego potrzebne:)))Wujek google może Ci pomoże:)


Ty trolujesz czy na serio myślisz że ta pianka wytwarzana podczas preinfuzji jest cremą? I jeszcze mówisz żebym się zwrócił do wujka google żebym to zrozumiał?

Aha, ok.

Psst, ta pianka nadaje kawie mocnej goryczy i trzeba się jej pozbyć za pomocą łyżeczki, taki protip.
kwikkwi 21. 2017

Ty trolujesz czy na serio myślisz że ta pianka wytwarzana podczas p …Ty trolujesz czy na serio myślisz że ta pianka wytwarzana podczas preinfuzji jest cremą? I jeszcze mówisz żebym się zwrócił do wujka google żebym to zrozumiał? Aha, ok. Psst, ta pianka nadaje kawie mocnej goryczy i trzeba się jej pozbyć za pomocą łyżeczki, taki protip.


Mam dwie kawiarki, ekspres do cremy nie jest mi potrzebny:)
Brodatym 30-letnim baristą z Chmielnej też nie jestem, sorry, nie pogadamy;)
Ależ ja mam gdzieś cremę, mało tego uważam że jak się nie ma kilku tysięcy zł na maszynę do kawy (bo najtańsza maszyna która się nie rozpadnie i robi prawie poprawne espresso kosztuje 1600 zł) a przy okazji uważa się że lavazza czy inny dallmayr jest kawą wysokiej jakości to spokojnie takiej osobie właśnie wystarcza kawiarka za 50 zł, albo jak ktoś lubi więcej kawy to polecam ekspres przelewowy który kosztuje od 200 zł w górę + oczywiście młynek
kwikkwi 21. 2017

70% RobustaxD Podziękuję



Tak à propos trollowania xD


Nie mam ekspresu, za to kawiarkę, ręczny młynek i dobre brazylijskie ziarenka;)


Jeśli ktoś nie jest pewien robusty, polecam internet, niekoniecznie moje czy kolegi komentarze:p
A jak to się ma do czerwonej Mk Cafe?
to była znacznie lepsza okazja

pepper.pl/pro…791

a w smaku z ekspresu nie jest zle
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst