Niestety, ta okazja wygasła 8 marca 2023.
359°
10 Opublikowano 3 marca 2023
Kurczak; udko, ćwiartka, podudzie z kurczaka. Cena za 1kg. Sklep Netto
Opublikowane przez
Dołączył w 2020
57
524
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
W netto pro.ocja na kurczaka w kawałkach, limit 4 kg na paragon.
Więcej szczegółów na Netto
Aktualizacje społecznościowe
10 Komentarzy
sortowanie:Jeżeli mięso śmierdzi to znaczy, że element jest stary i najpewniej był przepakowany. Często to się zdarza w Biedronkach, termin jest przedłużany. To normalna praktyka.
Druga sprawa jest taka, że nie powinniście się martwić rzekomo "szprycowanym" mięsem, a raczej tym, że kurczakom coraz częściej wyrasta trzecia noga.. Wynika to z faktu przesterydowania kurczaka, jest on tak nasilony do wzrostu, że uchodzi to w postaci trzeciej nogi. Kiedy kupujecie tuszke i ma on ślady nacięcia nad kufrem to znaczy, że trzecia noga była wycinana. Nie jest to w pełni sprawna noga, raczej kulawa - "niedorozwinięta" i wisząca.
Można się śmiać z ludzi którzy kupują mięso u gospodarzy i przepłacają, ale to oni będą zdrowsi. W marketach i masarniach, sprzedawane jest sterydowane, niezdrowe mięso.. Tak szybki wzrost nie może się przełożyć na jakość. Gospodarze którzy mają certyfikat Unijny są zobowiązani do karmienia zwierząt odpowiednimi paszami są także kontrolowani w celu przedłużania certyfikacji. Natomiast gospodarze którym na certyfikacie nie zależy, no cóż.. tym można wierzyć jedynie na słowo. (Edytowano)