Niestety, ta okazja wygasła 8 marca 2023.
359°
10
Opublikowano 3 marca 2023

Kurczak; udko, ćwiartka, podudzie z kurczaka. Cena za 1kg. Sklep Netto

5,99zł10,99zł-45%
Stacjonarnie: Ogólnopolska · Netto Okazje
Awatar użytkownika Harry_onion
Opublikowane przez
Dołączył w 2020
57
524

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Produkty mięsne

Znajdź więcej okazji Produkty mięsne

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

W netto pro.ocja na kurczaka w kawałkach, limit 4 kg na paragon.
Netto Więcej szczegółów na Netto
Aktualizacje społecznościowe

10 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika flyinairmax
    Jako były wieloletni pracownik rzeźni drobiu mogę z czystym sumieniem powiedzieć: NIKT NIE SPRZYCUJE MIĘSA. Jedynym osoczem które wydostaje się z elementów może być woda z lodu którym tuszki są przysypywane żeby je schłodzić lub często ubojnie leją wodę bezpośrednio do pojemników żeby kurczak zwiększył swoją masę, a w rezultacie masę elemntów na sklepach. To wydostaje się wam w domach z elementów bądź tuszki.

    Jeżeli mięso śmierdzi to znaczy, że element jest stary i najpewniej był przepakowany. Często to się zdarza w Biedronkach, termin jest przedłużany. To normalna praktyka.

    Druga sprawa jest taka, że nie powinniście się martwić rzekomo "szprycowanym" mięsem, a raczej tym, że kurczakom coraz częściej wyrasta trzecia noga.. Wynika to z faktu przesterydowania kurczaka, jest on tak nasilony do wzrostu, że uchodzi to w postaci trzeciej nogi. Kiedy kupujecie tuszke i ma on ślady nacięcia nad kufrem to znaczy, że trzecia noga była wycinana. Nie jest to w pełni sprawna noga, raczej kulawa - "niedorozwinięta" i wisząca.

    Można się śmiać z ludzi którzy kupują mięso u gospodarzy i przepłacają, ale to oni będą zdrowsi. W marketach i masarniach, sprzedawane jest sterydowane, niezdrowe mięso.. Tak szybki wzrost nie może się przełożyć na jakość. Gospodarze którzy mają certyfikat Unijny są zobowiązani do karmienia zwierząt odpowiednimi paszami są także kontrolowani w celu przedłużania certyfikacji. Natomiast gospodarze którym na certyfikacie nie zależy, no cóż.. tym można wierzyć jedynie na słowo. (Edytowano)
  2. Awatar użytkownika lolo_o
    Naszprycowane wodą mięso z antybiotykami. Lepiej od rolnika kupić
    Awatar użytkownika astrazenek
    Lepiej to dziczyznę od myśliwego kupić. To dopiero będzie lepiej zdrowiej i w ogóle
  3. Awatar użytkownika Onex97
    Pewnie itak nie będzie nic
Awatar użytkownika