Niestety, ta okazja już wygasła
Szparagi pęczek za 50% kupon Lidl Plus (maks. 2). Najtaniej ze wszystkich marketów !
898° Zakończono

Szparagi pęczek za 50% kupon Lidl Plus (maks. 2). Najtaniej ze wszystkich marketów !

4,99zł9,99zł-50%Lidl Okazje
51
898° Zakończono
Szparagi pęczek za 50% kupon Lidl Plus (maks. 2). Najtaniej ze wszystkich marketów !
maj 14.

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

aplikacji Lidl Plus w dniu 15.05 do aktywowania kupon 50% na szparagi zielone (w tej cenie maks. 2 pęczki na kupon; oczywiście można kupić także jeden pęczek za pół ceny, ale trzeba pamiętać, że kupon jest jednorazowy).
To najlepsza oferta z ostatnich
Promocja ważna tylko 15.05.2020 ! Lidl sprzedaje pęczki po 500g. Smacznego
Aktualizacje społecznościowe
Lidl OkazjeLidl gazetka
Najlepsze komentarze
Nie gotujcie szparagów, bo zrazicie się do nich jak ja, na lata. Jedyny słuszny przepis to owinięcie szparagów plastrami szynki dojrzewającej (parmeńska, szwarcwaldzka itp) lub boczkiem, posypanie twardym serem i upieczenie ich w piekarniku aż wędlina stanie się chrupka (15 - 20 min)! Zrobionymi w ten sposób szparagami zajadam się przez cały sezon.
Yorker14/05/2020 03:48

Kusi mnie to kupić choć jeszcze nie jadłem szparagów, jak najsmaczniej to p …Kusi mnie to kupić choć jeszcze nie jadłem szparagów, jak najsmaczniej to przyrządzić?



usmażyć na maśle

ale szparagi mają dość specyficzny smak, więc nie zdziw się jak kupisz dwa pęczki i jeden pójdzie do śmietnika, no i to jak po nich mocz śmierdzi, jest bardzo nieprzyjemne
51 Komentarzy
Kusi mnie to kupić choć jeszcze nie jadłem szparagów, jak najsmaczniej to przyrządzić?
Yorker14/05/2020 03:48

Kusi mnie to kupić choć jeszcze nie jadłem szparagów, jak najsmaczniej to p …Kusi mnie to kupić choć jeszcze nie jadłem szparagów, jak najsmaczniej to przyrządzić?



usmażyć na maśle

ale szparagi mają dość specyficzny smak, więc nie zdziw się jak kupisz dwa pęczki i jeden pójdzie do śmietnika, no i to jak po nich mocz śmierdzi, jest bardzo nieprzyjemne
Rzorze.Murzynio14/05/2020 04:05

usmażyć na maśleale szparagi mają dość specyficzny smak, więc nie zdziw się …usmażyć na maśleale szparagi mają dość specyficzny smak, więc nie zdziw się jak kupisz dwa pęczki i jeden pójdzie do śmietnika, no i to jak po nich mocz śmierdzi, jest bardzo nieprzyjemne



Ten błąd popełniłem kiedyś w Lidlu kupując dwie paczki mrożonych żabich udek, jedną zjadłem z odruchem wymiotnym, a druga leżała w zamrażarce rok aż wyrzuciłem kotom, dlatego szparagi na początek kupie mały pęczek
To dajcie przepis
Alt14/05/2020 07:00

To dajcie przepis


Na początek trzeba obciąć zbutwiałe końcówki (tak okolo 4cm od dołu w przeciwnym razie na dole będą twarde jak patyk). Wrzucamy je do gotującej sie osolonej wody tak żeby czubki wystawały z wody na wysokość 4cm. Gotujemy az beda miekkie chyba z 8minut. Wyciągamy polewany rozgrzanym masełkiem i posypujemy grubo mieloną solą do smaku.
A i na początek kupujcie zielone szparagi
Edytowane przez: "_Robert_" maj 14.
Nie gotujcie szparagów, bo zrazicie się do nich jak ja, na lata. Jedyny słuszny przepis to owinięcie szparagów plastrami szynki dojrzewającej (parmeńska, szwarcwaldzka itp) lub boczkiem, posypanie twardym serem i upieczenie ich w piekarniku aż wędlina stanie się chrupka (15 - 20 min)! Zrobionymi w ten sposób szparagami zajadam się przez cały sezon.
_Robert_14/05/2020 07:07

Na początek trzeba obciąć zbutwiałe końcówki (tak okolo 4cm od dołu w prze … Na początek trzeba obciąć zbutwiałe końcówki (tak okolo 4cm od dołu w przeciwnym razie na dole będą twarde jak patyk). Wrzucamy je do gotującej sie osolonej wody tak żeby czubki wystawały z wody na wysokość 4cm. Gotujemy az beda miekkie chyba z 8minut. Wyciągamy polewany rozgrzanym masełkiem i posypujemy grubo mieloną solą do smaku.A i na początek kupujcie zielone szparagi


A wystające czubki to nie tylko z białymi? One są delikatniejsze, zdaje się że zielone zanurzasz całe.
orzelek14/05/2020 07:13

Nie gotujcie szparagów, bo zrazicie się do nich jak ja, na lata. Jedyny s …Nie gotujcie szparagów, bo zrazicie się do nich jak ja, na lata. Jedyny słuszny przepis to owinięcie szparagów plastrami szynki dojrzewającej (parmeńska, szwarcwaldzka itp) lub boczkiem, posypanie twardym serem i upieczenie ich w piekarniku aż wędlina stanie się chrupka (15 - 20 min)! Zrobionymi w ten sposób szparagami zajadam się przez cały sezon.


Też jestem za tym - w jakiej temp piekarnik?
Ja osobiście smażyłem szparagi na patelni grillowej z dodatkiem masła
no i to jest promka, a mnie wczoraj kusiło czy w Lidlu nie kupić za 7,99
Na yt jest przepis aby upiec w piekarniku, posypać serem. Osobiście kupiłem za 10zł ostatnio w kaufland, chciałem spróbować jak to smakuje.
Dziś albo jutro muszę zobaczyć.
kfiatq14/05/2020 07:29

Też jestem za tym - w jakiej temp piekarnik?Ja osobiście smażyłem szparagi …Też jestem za tym - w jakiej temp piekarnik?Ja osobiście smażyłem szparagi na patelni grillowej z dodatkiem masła


Taka, jaka się ustawi Ok 200 stopni, czasem włączam termoobieg. Dodam, że czasem posypuję pieprzem, niekiedy spryskuję oliwą... Zachęcam do eksperymentów
A jeśli ktoś jest na diecie, to może owijać szynką po kilka szparagów, tak przyrządzone też są spoko
Ja nigdy nie zanurzam czubków ponieważ w tym wypadku zaczyna się rozładowywać jest miękki rozpada się a łodyga jest normalnie ugotowana oczywiście garnek musi być przykryty
Rzorze.Murzynio14/05/2020 04:05

usmażyć na maśleale szparagi mają dość specyficzny smak, więc nie zdziw się …usmażyć na maśleale szparagi mają dość specyficzny smak, więc nie zdziw się jak kupisz dwa pęczki i jeden pójdzie do śmietnika, no i to jak po nich mocz śmierdzi, jest bardzo nieprzyjemne


Kupa też śmierdzi a jakoś nikt nie narzeka na jej "zapach" po jedzeniu
Wystarczy zrobić to co "trzeba" i spuścić po sobie wodę. Nikt nie każe Ci przecież tego wąchać
Edytowane przez: "pan_man" maj 14.
Yorker14/05/2020 03:48

Kusi mnie to kupić choć jeszcze nie jadłem szparagów, jak najsmaczniej to p …Kusi mnie to kupić choć jeszcze nie jadłem szparagów, jak najsmaczniej to przyrządzić?


Ja uwielbiam w każdej postaci. Można zjeść z jajkiem, czy podsmażyć jako warzywo do obiadu. Generalnie nawet surowe mi smakują :-) Szparagi są zajebiste!
orzelek14/05/2020 07:13

Nie gotujcie szparagów, bo zrazicie się do nich jak ja, na lata. Jedyny s …Nie gotujcie szparagów, bo zrazicie się do nich jak ja, na lata. Jedyny słuszny przepis to owinięcie szparagów plastrami szynki dojrzewającej (parmeńska, szwarcwaldzka itp) lub boczkiem, posypanie twardym serem i upieczenie ich w piekarniku aż wędlina stanie się chrupka (15 - 20 min)! Zrobionymi w ten sposób szparagami zajadam się przez cały sezon.


polecam dokładnie ten sam przepis, przy czym szparagi robię w 200 stopniach na termoobiegu przez 30 minut z czego 25 pod folią, a 5 odkryte... jeszcze nigdy mi w ten sposób nie wyszły
Ogólnie sposób przechowywania szparagów zielonych i białych w Lidlu to jakaś porażka... Jakość tych co widziałem wczoraj w Lidlu to uwłacza, suche, podwiedniete. Raz kupiłem u nich o prawdziwym smaku można zapomnieć. Teraz tylko od hodowców, i po tygodniu dobrze przechowywane w lodówce lepiej smakują i wyglądają niż te z Lidla, co są niby swieże
kfiatq14/05/2020 07:29

Też jestem za tym - w jakiej temp piekarnik?Ja osobiście smażyłem szparagi …Też jestem za tym - w jakiej temp piekarnik?Ja osobiście smażyłem szparagi na patelni grillowej z dodatkiem masła


smażenie na maśle to słaby koncept chyba. ma bardzo niską temperaturę dymienia.

jesli chodzi o piekarnik to można w cieście też zapiec. zarówno francuskim jak i normalnym. ja zawsze resztki z pierogowego formuję w kulki i paski, a potem do piekarnika bez termoobiegu.
Edytowane przez: "meehau.haumee" maj 14.
Gotowane i na nie jajko sadzone idę robić.
Super promocja!
meehau.haumee14/05/2020 08:58

smażenie na maśle to słaby koncept chyba. ma bardzo niską temperaturę dymi …smażenie na maśle to słaby koncept chyba. ma bardzo niską temperaturę dymienia.jesli chodzi o piekarnik to można w cieście też zapiec. zarówno francuskim jak i normalnym. ja zawsze resztki z pierogowego formuję w kulki i paski, a potem do piekarnika bez termoobiegu.


Smaży się na klarowanym nie zwyklym
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst