Niestety, ta okazja już wygasła
KitchenAid ARTISAN 5KSM125EER
311° Zakończono

KitchenAid ARTISAN 5KSM125EER

1.730zł1.999zł-13% Darmowa dostawa DarmowaAmazon Okazje
60
lip 20.

Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

KitchenAid ARTISAN 5KSM125EER

Czyli to TEN KitchenAid, który jest klasycznym modelem od wielu wielu lat, nie mylić z modelem Classic czy Mini.
Pojemnik 4,8 litra.

Cena z Amazon Prime 394,99 EURO, po wyliczeniu podatku 408,26 EURO.
Aktualizacje społecznościowe
Amazon OkazjeAmazon promocje

Grupy

60 Komentarzy
Na .de czarny za 398 Euro tyle że Amazon Prime.
KitchenAid 5KSM125EOB, ARTISAN Küchenmaschine mit Grundausstattung, ONYX SCHWARZ amazon.de/dp/…08X

Warto też zerknąć na inne kraje..

Dobra alternatywa:
Kenwood KMX750WH Küchenmaschine | Hochwertiges Metallgehäuse | Hochglanzpolierte 5 Liter Edelstahl-Schüssel mit Handgriff | Planetarisches Rührsystem | Unterhebfunktion | 1000 Watt | weiß amazon.de/dp/…48F
Edytowane przez: "KR_CENT" lip 20.
300W? Konkurencyjne modele maja 2-3x większą moc. Pytanie: czy kitchen Aid ma jakieś swoje patenty że 300W wystarcza, czy to najbardziej podstawowy model (bo śmiesznie tani jak kitchena którym się za wiele nie zdziala?
Kenwood fajny ale to standardowa rzecz, która jest bardzo awaryjna, a KitchenAid jak kupisz to jeszcze twoje dzieci i może wnuki tym będa kręciły
haw20/07/2019 14:13

300W? Konkurencyjne modele maja 2-3x większą moc. Pytanie: czy kitchen Aid …300W? Konkurencyjne modele maja 2-3x większą moc. Pytanie: czy kitchen Aid ma jakieś swoje patenty że 300W wystarcza, czy to najbardziej podstawowy model (bo śmiesznie tani jak kitchena którym się za wiele nie zdziala?


hehe... od dawna wielu jest zdziwionych dlaczego 300W wystarcza, a w jakiejś chińszczyżnie montują nawet 2000W
Zerknij na testy i opis przekładni jakie oni używają i jakie stosują też silniki, wtedy okaże się że to ma sens.
Marcio20/07/2019 14:26

hehe... od dawna wielu jest zdziwionych dlaczego 300W wystarcza, a w …hehe... od dawna wielu jest zdziwionych dlaczego 300W wystarcza, a w jakiejś chińszczyżnie montują nawet 2000W Zerknij na testy i opis przekładni jakie oni używają i jakie stosują też silniki, wtedy okaże się że to ma sens.


Przekładnia niewiele da - moc to moc, a przekładnia ma być trwała żeby ją przenieść bez uszkodzeń, ale mocy ci od dobrej przekładni nie przybędzie, fizyki nie przeskoczysz. Może robot się nada do ubicis piany z białek i wymieszania naleśników, ale ciasta na chleb pewnie nie wyrobi...
Słyszałeś o wymianie skrzyni biegów w aucie żeby poprawić przyspieszenie albo prędkość max?
haw20/07/2019 14:42

Przekładnia niewiele da - moc to moc, a przekładnia ma być trwała żeby ją p …Przekładnia niewiele da - moc to moc, a przekładnia ma być trwała żeby ją przenieść bez uszkodzeń, ale mocy ci od dobrej przekładni nie przybędzie, fizyki nie przeskoczysz. Może robot się nada do ubicis piany z białek i wymieszania naleśników, ale ciasta na chleb pewnie nie wyrobi... Słyszałeś o wymianie skrzyni biegów w aucie żeby poprawić przyspieszenie albo prędkość max?


Ty tak serio czy trolujesz ?
Zerknij sobie na testy i to nie piany z białek tylko jak sobie radzi z twardym ciastem drożdżowym itp, jakoś nie ma żadnej przewago urządzeń co mają po 2000W i więcej.
KitchenAid Artisan bardzo często jest kupowany do gastronomii, kuchnie, cukiernie itp to używają, sprawdza się do ciast drożdżowych, twardych, do ciasta na pizze, ciast parzonych itd.
Ta firma wynalazła "koło" w dziedzinie mikserów i konkurencja nic lepszego nie potrafi wymyśleć.
Marcio20/07/2019 13:44

Kenwood fajny ale to standardowa rzecz, która jest bardzo awaryjna, a …Kenwood fajny ale to standardowa rzecz, która jest bardzo awaryjna, a KitchenAid jak kupisz to jeszcze twoje dzieci i może wnuki tym będa kręciły


Kenwood robi dobre miksery planetarne, nie licząc najtańszych plastikowych. Ten który tu wrzuciłem jest dobry, korpus aluminium. Mam KitchenAid Classic i dwa Kenwoody.
Ostatnio odnowiłem około dwudziestoletni Kenwood Chef KM201. 2594873-3TxQ6.jpg
Edytowane przez: "KR_CENT" lip 20.
haw20/07/2019 14:42

Przekładnia niewiele da - moc to moc, a przekładnia ma być trwała żeby ją p …Przekładnia niewiele da - moc to moc, a przekładnia ma być trwała żeby ją przenieść bez uszkodzeń, ale mocy ci od dobrej przekładni nie przybędzie, fizyki nie przeskoczysz. Może robot się nada do ubicis piany z białek i wymieszania naleśników, ale ciasta na chleb pewnie nie wyrobi... Słyszałeś o wymianie skrzyni biegów w aucie żeby poprawić przyspieszenie albo prędkość max?


Od kilkudziesięciu lat ten model jest produkowany, pracuje w milionach prywatnych i komercyjnych kuchni i przy tym jest ciągle uznawany za klasyka z (dla większości rynków) wyższej półki, ale wszystko to na nic bo po namyśle teoretycznym ogłosiłeś, że na pewo jest za słaby do wyrobienia ciasta na chleb. Dzwoń do producenta! Na pewno nie zdają sobie sprawy z powagi problemu!
Marcio20/07/2019 14:48

Ty tak serio czy trolujesz ?Zerknij sobie na testy i to nie piany z białek …Ty tak serio czy trolujesz ?Zerknij sobie na testy i to nie piany z białek tylko jak sobie radzi z twardym ciastem drożdżowym itp, jakoś nie ma żadnej przewago urządzeń co mają po 2000W i więcej.KitchenAid Artisan bardzo często jest kupowany do gastronomii, kuchnie, cukiernie itp to używają, sprawdza się do ciast drożdżowych, twardych, do ciasta na pizze, ciast parzonych itd.Ta firma wynalazła "koło" w dziedzinie mikserów i konkurencja nic lepszego nie potrafi wymyśleć.


A do chleba z bardzo dużą ilością ziarna nadaje się czy jednak jego moc jest zbyt niska i będzie katowany?
DiabełTaz20/07/2019 16:03

A do chleba z bardzo dużą ilością ziarna nadaje się czy jednak jego moc jes …A do chleba z bardzo dużą ilością ziarna nadaje się czy jednak jego moc jest zbyt niska i będzie katowany?


Nadaje się, nie sugerujcie się tym 300W !!
Marcio20/07/2019 17:40

Nadaje się, nie sugerujcie się tym 300W !!


Ja się tym absolutnie nie sugeruję. Ale wiele osób wyrabia nim ciasto na chleb, tylko ciasta mają różną konsystencję. U mnie jest bardzo dużo ziaren (słonecznik i siemię lniane, czasami dodajemy orzechy, pestki z dyni, rodzynki) do tego mąka żytnia 2000. Ręcznie jest ciężko to mieszać stąd moje pytanie. Od dłuższego czasu poluje na niego ale chcę mieć pewność w 100%.
Edytowane przez: "DiabełTaz" lip 20.
Też mnie naszła niedawno myśl, żeby kupić taki robot. Od jakiej kwoty lub jakiego modelu, minimum można szukać?
DiabełTaz20/07/2019 18:08

Ja się tym absolutnie nie sugeruję. Ale wiele osób wyrabia nim ciasto na ch …Ja się tym absolutnie nie sugeruję. Ale wiele osób wyrabia nim ciasto na chleb, tylko ciasta mają różną konsystencję. U mnie jest bardzo dużo ziaren (słonecznik i siemię lniane, czasami dodajemy orzechy, pestki z dyni, rodzynki) do tego mąka żytnia 2000. Ręcznie jest ciężko to mieszać stąd moje pytanie. Od dłuższego czasu poluje na niego ale chcę mieć pewność w 100%.


Moim dosyć telepało z ciężkimi ciastami. Jak kupiłem drugiego teściowej, który miał zdecydowanie lepsza kulturę pracy to doczytałem, że można jeszcze wyregulować obroty po odkręceniu obudowy.
DiabełTaz20/07/2019 18:08

Ja się tym absolutnie nie sugeruję. Ale wiele osób wyrabia nim ciasto na ch …Ja się tym absolutnie nie sugeruję. Ale wiele osób wyrabia nim ciasto na chleb, tylko ciasta mają różną konsystencję. U mnie jest bardzo dużo ziaren (słonecznik i siemię lniane, czasami dodajemy orzechy, pestki z dyni, rodzynki) do tego mąka żytnia 2000. Ręcznie jest ciężko to mieszać stąd moje pytanie. Od dłuższego czasu poluje na niego ale chcę mieć pewność w 100%.


Spokojnie wyrobisz twarde ciasta, uwierz mi że cisto chlebowe nie jest najtwardsze z jakimi sobie daje radę.
Marcio20/07/2019 18:18

Spokojnie wyrobisz twarde ciasta, uwierz mi że cisto chlebowe nie jest …Spokojnie wyrobisz twarde ciasta, uwierz mi że cisto chlebowe nie jest najtwardsze z jakimi sobie daje radę.


Dam Ci prosty przykład: po trzech kanapkach na śniadanie o godz.7.00 z chleba kupionego to 11.30 już jestem głodny, natomiast gdy jem kanapki z własnego chleba to trzyma mnie do 15.30 i wtedy jem dopiero obiad. Zatem proszę sobie wyobrazić jak dużo wartości odżywczych posiada ten chleb ze względu na "wkład".
A ogólnie w jakich cenach można go złapać? To jest duża promocja czy umiarkowana?
restonfrets20/07/2019 19:11

A ogólnie w jakich cenach można go złapać? To jest duża promocja czy umia …A ogólnie w jakich cenach można go złapać? To jest duża promocja czy umiarkowana?


Wpisz sobie w wyszukiwarkę i zobaczysz jakie kwoty były w ofertach.
DiabełTaz20/07/2019 18:54

Dam Ci prosty przykład: po trzech kanapkach na śniadanie o godz.7.00 z c …Dam Ci prosty przykład: po trzech kanapkach na śniadanie o godz.7.00 z chleba kupionego to 11.30 już jestem głodny, natomiast gdy jem kanapki z własnego chleba to trzyma mnie do 15.30 i wtedy jem dopiero obiad. Zatem proszę sobie wyobrazić jak dużo wartości odżywczych posiada ten chleb ze względu na "wkład".


Ja jem chleb orkiszowy z bydgoskiej piekarnii. Też trzyma długo. Pszenne są mniej wartościowe
DiabełTaz20/07/2019 18:54

Dam Ci prosty przykład: po trzech kanapkach na śniadanie o godz.7.00 z c …Dam Ci prosty przykład: po trzech kanapkach na śniadanie o godz.7.00 z chleba kupionego to 11.30 już jestem głodny, natomiast gdy jem kanapki z własnego chleba to trzyma mnie do 15.30 i wtedy jem dopiero obiad. Zatem proszę sobie wyobrazić jak dużo wartości odżywczych posiada ten chleb ze względu na "wkład".


Ale przecież konsystencja ciasta jakaś musi być, wkład w postaci nasion itp nie robi tu wielkiego znaczenia, ja wiem że ciasta chlebowe inne niż pszenne są dużo twardsze ale to nadal nie jest beton, używałem dawniej dużą mieszałkę cukierniczą ale tam min 3kg mąki, w tym kitchenaid spokojnie wyrobie z 2kg czyli jak na domowe wypieki to sporo.
Był raz za 350 USD.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst