Niestety, ta okazja już wygasła
Kiełbasa Śląska Kraina Wędlin Biedronka
414° Zakończono

Kiełbasa Śląska Kraina Wędlin Biedronka

4,99zł9,99zł-50%Biedronka Okazje
47
414° Zakończono
Kiełbasa Śląska Kraina Wędlin Biedronka
sie 6. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Kiełbasa śląska taniej - ostatnio była konieczność zakupu 2 sztuk.

Wymagana jest karta Moja Biedronka.

Około 90 procent mięsa także skład bardzo akceptowalny.
Aktualizacje społecznościowe
Biedronka OkazjeBiedronka gazetka
Najlepsze komentarze
Kupiłem ostatnio i powiem tak - syf nad syfami. W trakcie grillowania puchnie i pęka. Konsystencja w środku niczym jakaś słaba parówka. Po wystygnięciu na talerzu kurczy się i marszczy. Lepiej dołożyć i kupić w biedrze podwawelska albo toruńska. Są bez porównania smaczniejsze i wyglądają jak kiełbasa. Śląska omijam szerokim łukiem.
Ja pierdyle. Ostatnio wstawiłem tę z Morlin. Napisali,że syf. Podobnież ta jest zajebista.

Wstawiłem teraz tę - także syf. Czy trzeba przerzucić się na kiszonkę dla krów albo liście eukaliptusa skoro wszystko takie beeeeee?!
Zastanawialem sie nad tymi % i 100g ....
Kilka razy w życiu wędzidłem szynkę i kiełbasę. Po takiej obróbce produkt jest sporo lżejszy. Dokładnie nie wiem bo nie ważyłem przed i po. Załóżmy ze przy wędzeniu znika 50% wody. Więc jako producent mógłbym napisać ze na 100g produktu zużyto 200g mięsa. Wtedy mamy "samo mięso". Wiec przy zapisie 100g produktu z 100g mięsa producent musi juz te ubytki wody (50g) czymś uzupełnić, albo znow wodą, albo/i jakimiś "mączkami". Jeśli na opakowaniu pisze 60-50% mięsa to juz musi byc masakra. W takich proporcjach to tego mięsa po obrobce jest tylko 250g na 1kg produktu. Chyba ze sie mylę. Pozdrawiam.
47 Komentarzy
prawidłowa cena to 9,90 zł/kg
Edytowane przez: "antycook" sie 6.
Kupiłem ostatnio i powiem tak - syf nad syfami. W trakcie grillowania puchnie i pęka. Konsystencja w środku niczym jakaś słaba parówka. Po wystygnięciu na talerzu kurczy się i marszczy. Lepiej dołożyć i kupić w biedrze podwawelska albo toruńska. Są bez porównania smaczniejsze i wyglądają jak kiełbasa. Śląska omijam szerokim łukiem.
Joey06/08/2020 23:35

Kupiłem ostatnio i powiem tak - syf nad syfami. W trakcie grillowania …Kupiłem ostatnio i powiem tak - syf nad syfami. W trakcie grillowania puchnie i pęka. Konsystencja w środku niczym jakaś słaba parówka. Po wystygnięciu na talerzu kurczy się i marszczy. Lepiej dołożyć i kupić w biedrze podwawelska albo toruńska. Są bez porównania smaczniejsze i wyglądają jak kiełbasa. Śląska omijam szerokim łukiem.


Też robiłem grilla i szału nie zrobiła. Myślałem, że lepiej będzie smakować
Joey06/08/2020 23:35

Kupiłem ostatnio i powiem tak - syf nad syfami. W trakcie grillowania …Kupiłem ostatnio i powiem tak - syf nad syfami. W trakcie grillowania puchnie i pęka. Konsystencja w środku niczym jakaś słaba parówka. Po wystygnięciu na talerzu kurczy się i marszczy. Lepiej dołożyć i kupić w biedrze podwawelska albo toruńska. Są bez porównania smaczniejsze i wyglądają jak kiełbasa. Śląska omijam szerokim łukiem.


Też ją kiedyś kupilem. Dramat - nawet pies przybłęda pogardził....
Ja pierdyle. Ostatnio wstawiłem tę z Morlin. Napisali,że syf. Podobnież ta jest zajebista.

Wstawiłem teraz tę - także syf. Czy trzeba przerzucić się na kiszonkę dla krów albo liście eukaliptusa skoro wszystko takie beeeeee?!
Zastanawialem sie nad tymi % i 100g ....
Kilka razy w życiu wędzidłem szynkę i kiełbasę. Po takiej obróbce produkt jest sporo lżejszy. Dokładnie nie wiem bo nie ważyłem przed i po. Załóżmy ze przy wędzeniu znika 50% wody. Więc jako producent mógłbym napisać ze na 100g produktu zużyto 200g mięsa. Wtedy mamy "samo mięso". Wiec przy zapisie 100g produktu z 100g mięsa producent musi juz te ubytki wody (50g) czymś uzupełnić, albo znow wodą, albo/i jakimiś "mączkami". Jeśli na opakowaniu pisze 60-50% mięsa to juz musi byc masakra. W takich proporcjach to tego mięsa po obrobce jest tylko 250g na 1kg produktu. Chyba ze sie mylę. Pozdrawiam.
Nigdy w kielbasie nie bedzie 100% miesa, dochodzi jelito, przyprawy, antyoksydanty, aromaty, konserwanty itd. Im prostrzy sklad tym lepiej, im mniej konserwantow tym lepiej, im mniej przetworzony produkt tym lepiej.
pompek06/08/2020 23:56

Ja pierdyle. Ostatnio wstawiłem tę z Morlin. Napisali,że syf. Podobnież ta …Ja pierdyle. Ostatnio wstawiłem tę z Morlin. Napisali,że syf. Podobnież ta jest zajebista.Wstawiłem teraz tę - także syf. Czy trzeba przerzucić się na kiszonkę dla krów albo liście eukaliptusa skoro wszystko takie beeeeee?!


Kup przynajmniej śląska ale ta z szynki droższa. Jest o wiele lepsza od tych tanich. Sam ją kupiłem i faktycznie tylko pęcznieje, leci z niej woda i słaby smak.
Ale nawet kiełbasy po 22 zł od małych zakładów też nie są często dobre i bardzo tłuste.
WIC07/08/2020 00:02

Zastanawialem sie nad tymi % i 100g ....Kilka razy w życiu wędzidłem sz …Zastanawialem sie nad tymi % i 100g ....Kilka razy w życiu wędzidłem szynkę i kiełbasę. Po takiej obróbce produkt jest sporo lżejszy. Dokładnie nie wiem bo nie ważyłem przed i po. Załóżmy ze przy wędzeniu znika 50% wody. Więc jako producent mógłbym napisać ze na 100g produktu zużyto 200g mięsa. Wtedy mamy "samo mięso". Wiec przy zapisie 100g produktu z 100g mięsa producent musi juz te ubytki wody (50g) czymś uzupełnić, albo znow wodą, albo/i jakimiś "mączkami". Jeśli na opakowaniu pisze 60-50% mięsa to juz musi byc masakra. W takich proporcjach to tego mięsa po obrobce jest tylko 250g na 1kg produktu. Chyba ze sie mylę. Pozdrawiam.


Myślisz się. Pozdrawiam
WIC07/08/2020 00:02

Zastanawialem sie nad tymi % i 100g ....Kilka razy w życiu wędzidłem sz …Zastanawialem sie nad tymi % i 100g ....Kilka razy w życiu wędzidłem szynkę i kiełbasę. Po takiej obróbce produkt jest sporo lżejszy. Dokładnie nie wiem bo nie ważyłem przed i po. Załóżmy ze przy wędzeniu znika 50% wody. Więc jako producent mógłbym napisać ze na 100g produktu zużyto 200g mięsa. Wtedy mamy "samo mięso". Wiec przy zapisie 100g produktu z 100g mięsa producent musi juz te ubytki wody (50g) czymś uzupełnić, albo znow wodą, albo/i jakimiś "mączkami". Jeśli na opakowaniu pisze 60-50% mięsa to juz musi byc masakra. W takich proporcjach to tego mięsa po obrobce jest tylko 250g na 1kg produktu. Chyba ze sie mylę. Pozdrawiam.


200g mięsa, na 100g produktu, masz pojęcie jaką konsystencję miałaby taka kiełbasa ?
Popatrz sobie na kabanosy, mają na ogół 140-180g mięsa na 100g produktu, a konsystencję to chyba każdy zna.


Kiełbasa Ślaską z Biedronki 105g mięsa, na 100g produktu

4868317-Y44Dp.jpg
Do gotowania, grilla, idealna, nic nie puchnie, nic się nie kurczy, 1 chrząstka trafia się na około 3-4 opakowania, 0 wypełniaczy, samo mięso z szynki, zbita konsystencja, tłuszczu niby 19g, a niewiele się go wydobywa z kiełbasy, smak bardzo dobry.

Ogólnie najlepsza kiełbasa śląska ze sklepu jaką kiedykolwiek spotkałem, a w cenie promocyjnej, kupuję w kartonach.

Polecam
Edytowane przez: "Cebularny" sie 7.
Nie wiem ocb ale 5 , zanim opublikowano na stronie gazetke biedronki, na stronie biedry byla reklama pomidorów po 2zł. Nagle znikła. Ktoś coś xle wstawił z pracowników? Podobnie w necie wisiala gazetka inn niz 6 na stronie sie pojawila i bylo kilka produktów których teraz nie ma, w promo.
Ktoś coś?
pompek06/08/2020 23:56

Ja pierdyle. Ostatnio wstawiłem tę z Morlin. Napisali,że syf. Podobnież ta …Ja pierdyle. Ostatnio wstawiłem tę z Morlin. Napisali,że syf. Podobnież ta jest zajebista.Wstawiłem teraz tę - także syf. Czy trzeba przerzucić się na kiszonkę dla krów albo liście eukaliptusa skoro wszystko takie beeeeee?!



Dobrej jakości wędliny i kiełbasy to 30 zł/kg minimum i to nie w dyskoncie.
FerdynandLipski07/08/2020 04:21

Dobrej jakości wędliny i kiełbasy to 30 zł/kg minimum i to nie w dyskoncie.


Cena nie zawsze idzie z jakością, chcesz dobry produkt, to tylko ze sprawdzonego miejsca, a takich to ze świeczką szukać.
Edytowane przez: "Cebularny" sie 7.
popraw cenę na 9,99 za kg, poza tym jest to promka w opakowaniach mega paka...
Joey06/08/2020 23:35

Kupiłem ostatnio i powiem tak - syf nad syfami. W trakcie grillowania …Kupiłem ostatnio i powiem tak - syf nad syfami. W trakcie grillowania puchnie i pęka. Konsystencja w środku niczym jakaś słaba parówka. Po wystygnięciu na talerzu kurczy się i marszczy. Lepiej dołożyć i kupić w biedrze podwawelska albo toruńska. Są bez porównania smaczniejsze i wyglądają jak kiełbasa. Śląska omijam szerokim łukiem.


z bidry tylko Szlachetna na grilla i dlugo dlugo nic
No dobra a teraz pytanie do fanatyków grilla. Czy jest jakaś kiełbasa co faktycznie ma bardzo mało konserwantów i można ją spokojnie grillować? Cena tutaj nie gra roli, bo chciałbym raz na ruski rok zjeść kiełbe z grilla, ale jak myślę co się tam dzieje z tą chemią w środku w trakcie grillowania to mnie to odstrasza
JanGoreX07/08/2020 08:07

No dobra a teraz pytanie do fanatyków grilla. Czy jest jakaś kiełbasa co fa …No dobra a teraz pytanie do fanatyków grilla. Czy jest jakaś kiełbasa co faktycznie ma bardzo mało konserwantów i można ją spokojnie grillować? Cena tutaj nie gra roli, bo chciałbym raz na ruski rok zjeść kiełbe z grilla, ale jak myślę co się tam dzieje z tą chemią w środku w trakcie grillowania to mnie to odstrasza


ta co poleciłem wyżej. bier na test. w opakowaniu pętko okolo 300g
Edytowane przez: "Bezpiecznik2" sie 7.
JanGoreX07/08/2020 08:07

No dobra a teraz pytanie do fanatyków grilla. Czy jest jakaś kiełbasa co fa …No dobra a teraz pytanie do fanatyków grilla. Czy jest jakaś kiełbasa co faktycznie ma bardzo mało konserwantów i można ją spokojnie grillować? Cena tutaj nie gra roli, bo chciałbym raz na ruski rok zjeść kiełbe z grilla, ale jak myślę co się tam dzieje z tą chemią w środku w trakcie grillowania to mnie to odstrasza


Szczegółów nie znam, znawcą nie jestem. Jednak przypasowała mi "Toruńska", takie opakowanie 3 długie laski(nie drobiowa).
Jakiś czas temu przesiadłem się na ślaską z Lidla - sporo lepsza jak się weżmie tę z mięsa, nie miksem z soją czy innimi ziemniakami.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst