Niestety, ta okazja już wygasła
Kamień do pizzy
362° Zakończono

Kamień do pizzy

35złALDI Okazje
46
362° Zakończono
Kamień do pizzy
lip 29. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Od dzisiaj w Aldi do soboty do kupienia kamień do pizzy.

2 rodzaje:

Prostokąt 38 cm x 30 cm

Okrągły średnica 38 cm
Aktualizacje społecznościowe
ALDI Okazje
Najlepsze komentarze
I to jest cena za kamień a nie jakieś 150zl z deska i nożem do krojenia
czyli na to sos i dodatki?
knoperss21_.29/07/2020 12:01

I to jest cena za kamień a nie jakieś 150zl z deska i nożem do krojenia



Łopatka i tak potrzebna... ja zamówiłem kamień u kamieniarza od pomników na wymiar kratki w piekarniku i 3 cm gruby z polerowanego granitu za 60 pln.
46 Komentarzy
czyli na to sos i dodatki?
I to jest cena za kamień a nie jakieś 150zl z deska i nożem do krojenia
Polecam, mam okrągły od dwóch lat, bardzo fajnie się na nim robi pizzę. Kamienie nie są bardzo grube, więc dość szybko się nagrzewają. Z perspektywy czasu kupiłbym chyba prostokątny, bo więcej ciasta się zmieści.
ktos go ma? co to za kamien? szamot? jaka grubosc? na pewno lepiej prostokat, duzo latwiej klasc placka
knoperss21_.29/07/2020 12:01

I to jest cena za kamień a nie jakieś 150zl z deska i nożem do krojenia



Łopatka i tak potrzebna... ja zamówiłem kamień u kamieniarza od pomników na wymiar kratki w piekarniku i 3 cm gruby z polerowanego granitu za 60 pln.
O co chodzi z tym kamieniem?
Co on daje?
Szamot to nie kamień, to coś bardziej jak cement odporny na bardzo wysokie temperatury, stosuje się go do np uszczelniania piecy piekarniczych, więc to coś to po prostu odlew Więc jak ktoś kupił tzw kamień szamotowy to można łatwo sprawdzić co to za kamień, wystarczy upuścić na twarde podłoże a rozleci się jak gliniana miska Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie kamień granitowy
@rw1
kamień bardzo dobrze utrzymuje tempereturę i pozwala znacząco skrócić czas pieczenia pizzy
Edytowane przez: "SlawekU" lip 29.
rw129/07/2020 12:20

O co chodzi z tym kamieniem? Co on daje?


Pizza piecze się max 4 min i masz pięknie zarumieniony spod, kamień błyskawicznie odprowadza wodę z ciasta.
Polecam granitowy 35x35 cm za 69 zł na allegro dużo lepszy niż szamot
4key29/07/2020 12:17

Łopatka i tak potrzebna... ja zamówiłem kamień u kamieniarza od pomników na …Łopatka i tak potrzebna... ja zamówiłem kamień u kamieniarza od pomników na wymiar kratki w piekarniku i 3 cm gruby z polerowanego granitu za 60 pln.


Tyle że łopatkę kupisz za 15zl na allegro a nóż kupiłem bardzo fajny również za 15zl. Wszystko wyszło 60zl bo kamień Lidlowy za 30 prostokątny wziąłem. Do pizzy bez łopatki nie ma co podchodzić. Wszystko inne zaraz się przypali od temp. Kamienia.
4key29/07/2020 12:17

Łopatka i tak potrzebna... ja zamówiłem kamień u kamieniarza od pomników na …Łopatka i tak potrzebna... ja zamówiłem kamień u kamieniarza od pomników na wymiar kratki w piekarniku i 3 cm gruby z polerowanego granitu za 60 pln.


Przepłaciłeś. Po pierwsze jest za gruby - 3 cm to grubo ponad godziną grzania. Po drugie, jeśli był polerowany chemicznie, to nie powinien być poddawany temperaturom rzędu 300-400 *C. Po trzecie granit masz w castoramie za 20 zł:
castorama.pl/ply…HUI
knoperss21_.29/07/2020 12:49

Tyle że łopatkę kupisz za 15zl na allegro a nóż kupiłem bardzo fajny równi …Tyle że łopatkę kupisz za 15zl na allegro a nóż kupiłem bardzo fajny również za 15zl. Wszystko wyszło 60zl bo kamień Lidlowy za 30 prostokątny wziąłem. Do pizzy bez łopatki nie ma co podchodzić. Wszystko inne zaraz się przypali od temp. Kamienia.



wiele razy uzywalem docietego kartonu np z pizzy do sciagania i nakladania placka na kamien i dawal rade wiele razy. Juz mam lopate ale dobrze wspominam tez karton. Wazne by byl gruby i sztywny.
bobi8229/07/2020 13:04

Przepłaciłeś. Po pierwsze jest za gruby - 3 cm to grubo ponad godziną grz …Przepłaciłeś. Po pierwsze jest za gruby - 3 cm to grubo ponad godziną grzania. Po drugie, jeśli był polerowany chemicznie, to nie powinien być poddawany temperaturom rzędu 300-400 *C. Po trzecie granit masz w castoramie za 20 zł:https://www.castorama.pl/plyta-granitowa-szara-40x40x2cm-1-id-1104205.html?fbclid=IwAR3GWLwe6nwicGs40hrvbuhyHRg-XpScaWPc46lk0_qlEbKwf_6DAVNTHUI


Nie wiem jaki masz piekarnik ale u mnie to max. 30 min. gdy jest ustawione 300 st.
Piekarnik i 400 st. - jakiej firmy... może bym kupił.
Do tego dołóż tarczę do betonu i cięcie...
No i 2 cm. a nie 3.
4key29/07/2020 13:11

Nie wiem jaki masz piekarnik ale u mnie to max. 30 min. gdy jest ustawione …Nie wiem jaki masz piekarnik ale u mnie to max. 30 min. gdy jest ustawione 300 st. Piekarnik i 400 st. - jakiej firmy... może bym kupił.Do tego dołóż tarczę do betonu i cięcie...No i 2 cm. a nie 3.


Do ilu stopni nagrzeje Ci w 30 minut?
Każdy z grillem na górze. Wrzucasz kamień 3-5 cm pod grill i grzejesz.
Ten z casto jest już docięty. Spójrz na wymiar.
3 cm nie dają Cię większych korzyści, chyba, że pieczesz po 10 placów na raz.
Wy i te wasze kamienie do pizzy. Idziecie do Castoramy, kupujecie to: castorama.pl/ply…wcB
Nagrzewacie godzinkę na samej górze na max temp i pieczecie pizze.
bobi8229/07/2020 13:13

Do ilu stopni nagrzeje Ci w 30 minut?Każdy z grillem na górze. Wrzucasz k …Do ilu stopni nagrzeje Ci w 30 minut?Każdy z grillem na górze. Wrzucasz kamień 3-5 cm pod grill i grzejesz.Ten z casto jest już docięty. Spójrz na wymiar.3 cm nie dają Cię większych korzyści, chyba, że pieczesz po 10 placów na raz.


Nie nagrzewam tylko grillem... nagrzewam normalnie cały piekarnik do 300 st.
U mnie kamień ma 410 na 350 mm. i wydaje mi się, że większość standardowych piekarników ma max. 400 mm głębokości.
Zgadzam się z Tobą, że nie dają i potrzeba więcej czasu do nagrzania. Miałem możliwość wzięcia 2 cm płyty ale znajomy kamieniarz u którego to robiłem twierdził, że robił z 2 i pękają.
Edytowane przez: "4key" lip 29.
4key29/07/2020 13:24

Nie nagrzewam tylko grillem... nagrzewam normalnie cały piekarnik do 300 …Nie nagrzewam tylko grillem... nagrzewam normalnie cały piekarnik do 300 st.U mnie kamień ma 410 na 350 mm. i wydaje mi się, że większość standardowych piekarników ma max. 400 mm głębokości.Zgadzam się z Tobą, że nie dają i potrzeba więcej czasu do nagrzania. Miałem możliwość wzięcia 2 cm płyty ale znajomy kamieniarz u którego to robiłem twierdził, że robił z 2 i pękają.



mi peka z castoramy ten granit.. idzie po skosie prez srodek ale jak narazie jeszcze w calosci. Moze jakas felerna plyta albo nie wiem, tyle ze to polerowane chemicznie wiec jednak sklaniam sie ku temu zeby zmienic na cos przystosowanego do zywnosci.
Edytowane przez: "minerek" lip 29.
minerek29/07/2020 13:06

wiele razy uzywalem docietego kartonu np z pizzy do sciagania i nakladania …wiele razy uzywalem docietego kartonu np z pizzy do sciagania i nakladania placka na kamien i dawal rade wiele razy. Juz mam lopate ale dobrze wspominam tez karton. Wazne by byl gruby i sztywny.


Gorzej jeżeli pizze robisz od początku do końca w domu. Wtedy ciężko o karton w domu
knoperss21_.29/07/2020 13:42

Gorzej jeżeli pizze robisz od początku do końca w domu. Wtedy ciężko o kart …Gorzej jeżeli pizze robisz od początku do końca w domu. Wtedy ciężko o karton w domu



wiem wiem dlatego mowie ze ja wzialem podwojny karton z czegos w co bylo zapakowane ale to pomysly inych osob ktore mi polecily uzycie go
minerek29/07/2020 13:37

polerowane chemicznie


Siedzę w temacie kamieniarstwa kilka lat i pierwsze słyszę o takim procesie. Google też nic o tym nie wie.
To zwykły granit na szybko przepolerowany grubym ziarnem i tyle, w kostkach za 25 zł nikt nie będzie stosował jakiś zaawansowanych procesów, bo to się nie opłaca.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst