Niestety, ta okazja wygasła 31 stycznia 2021.
2252°
Odświeżono 3 lata temu

Kamień do pizzy kordierytowy 33 cm Biedronka

34,99zł50zł-30%
Awatar użytkownika Usunięty80720
Opublikowane przez
Usunięty80720
Dołączył w 2018
62
7 952

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Naczynia do gotowania

Znajdź więcej okazji Naczynia do gotowania

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

Znalezione na grupie Miłośników Pizzy.
Na Allegro takie kamienie zazwyczaj są droższe, a na początek dla laika w sam raz bez kupowania granitu za 2x tyle. Dostępne dwa wymiary: 33 cm średnica albo prostokąt 38 na 30 cm.

Promo dostępne od Czwartku.
Aktualizacje społecznościowe

329 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Usunięty80720
    Autor
    radagast1324/01/2021 09:08

    Oto i on. Najlepszym patentem jest dogadać się kamieniarzem. Odpad z płyty …Oto i on. Najlepszym patentem jest dogadać się kamieniarzem. Odpad z płyty granitowej. Jest gruby i ciężki, łatwiej go domyć i długo trzyma ciepło. Rodzinę można wkręcać, że to z nagrobków. Oczywiście już po konsumpcji.


    Najlepiej to z dna rzeki wykopać kamień, samemu go oszlifować i mamy za darmo kamień do pizzy. (Edytowano)
  2. Awatar użytkownika szymek
    Czekam na komentarz, że lepsza i tańsza płyta chodnikowa z castoramy za 14 zł ;-)
  3. Awatar użytkownika mendrzej
    Elegancka promka teraz tylko trzeba się zmotywować żeby wstać na 6 żeby być pierwszym w sklepie bo w mojej biedronce wszystko znika z półek jak za komuny
  4. Awatar użytkownika Aleksander_Kam
    Mam z tej serii prostokątny i jestem bardzo zadowolony. Pizza naprawdę wychodzi inna niż na blasze, trzeba tylko pamiętać o odpowiednim wygrzaniu kamienia. Zaopatrzcie się też w łopatkę do pizzy, bo bez niej wkładanie i wyciąganie nie jest łatwe
  5. Awatar użytkownika radagast13
    Odradzam. Grubość poniżej centymetra, potrzeba 3 razy grubszego, bez tego nie trzyma ciepła. Właśnie dlatego jest 3 razy tańszy. Biedra też to wie, dlatego w ulotce nie chwalą się grubością.
  6. Awatar użytkownika Timozz
    radagast1324/01/2021 09:00

    Odradzam. Grubość poniżej centymetra, potrzeba 3 razy grubszego, bez tego n …Odradzam. Grubość poniżej centymetra, potrzeba 3 razy grubszego, bez tego nie trzyma ciepła. Właśnie dlatego jest 3 razy tańszy. Biedra też to wie, dlatego w ulotce nie chwalą się grubością.


    Grubszy kamień=dłuższy czas nagrzewania. Ten kamień sprawdza się do domowych zabaw z pizzą robioną pod grzałkami w zwykłym piekarniku. Mam ten kamień po 40m można mieć ponad 300 stopni na kamieniu
    6238694-7110y.jpgEfekt zadowalający.
  7. Awatar użytkownika radagast13
    szymek24/01/2021 09:01

    Czekam na komentarz, że lepsza i tańsza płyta chodnikowa z castoramy za 14 …Czekam na komentarz, że lepsza i tańsza płyta chodnikowa z castoramy za 14 zł ;-)


    Oto i on. Najlepszym patentem jest dogadać się kamieniarzem. Odpad z płyty granitowej. Jest gruby i ciężki, łatwiej go domyć i długo trzyma ciepło. Rodzinę można wkręcać, że to z nagrobków. Oczywiście już po konsumpcji.
  8. Awatar użytkownika olooo
    Kamień do pizzy powinien być porowaty jak pumeks (chłonie wodę z ciasta) dzięki temu spód pizzy ładnie się wypiecze. Kamień nagrobkowy jest dobry ale na grilla do smażenia tłustej kiełbasy bo nie wchłonie niczego (zwłaszcza tłuszczu) a zapewni min. równomierne rozprowadzenie i stabilne utrzymanie temperatury przy snażeniu.
  9. Awatar użytkownika Chiko87
    Z kamienia przerzuciłem się na elektryczny piec do pizzy. Piec ma kamień i potrafi wyciągnac około 400 stopni bez przeróbek, pizza wychodzi po 5 minutach i nie trzeba nagrzewac piekarnika 30 minut.
  10. Awatar użytkownika Sebastian84
    Z 2 lata temu kupiłem ten kamień w biedrze i sprawdza się rewelacyjnie. Z czystym sumieniem mogę polecić.
  11. Awatar użytkownika Paradygmat
    klucznik24/01/2021 09:17

    Bez sensu i nie ekonomiczne grzać piekarnik 30 min żeby kamień był nag …Bez sensu i nie ekonomiczne grzać piekarnik 30 min żeby kamień był nagrzany no chyba że janusz robi pizze to ok.


    Be sensu to jest pisanie takich komentarzy
  12. Awatar użytkownika Mat_bez_pata
    szymek24/01/2021 09:01

    Czekam na komentarz, że lepsza i tańsza płyta chodnikowa z castoramy za 14 …Czekam na komentarz, że lepsza i tańsza płyta chodnikowa z castoramy za 14 zł ;-)


    Takiego komentarza nie będzie, bo lepsza jest plyta chodnikowa z obi za 5,99
  13. Awatar użytkownika Robhaal
    Paradygmat24/01/2021 09:42

    A w jaki sposób granit wchłonie wodę z pizzy?


    A dlaczego ma wchłaniać?!
    Co dzieje się z wodą w 300 st. C.?
  14. Awatar użytkownika ragil
    szymek24/01/2021 09:01

    Czekam na komentarz, że lepsza i tańsza płyta chodnikowa z castoramy za 14 …Czekam na komentarz, że lepsza i tańsza płyta chodnikowa z castoramy za 14 zł ;-)


    Można poczekać aż będzie w promce za 6 zł w lecie
  15. Awatar użytkownika CafeDelTom27_.
    Robhaal24/01/2021 10:05

    A dlaczego ma wchłaniać?!Co dzieje się z wodą w 300 st. C.?


    Czyli według ciebie na blaszce też powinien być dobry efekt. Jesteś w błędzie. Pokaz mi pizzerie która robi pizze na granicie lub blaszce. Tylko kamień chropowaty nadaje pizzy najlepszy efekt. Robię 300 pizz dziennie i nie pisz glupot
  16. Awatar użytkownika BaZyL4
    matye.stark26/01/2021 23:19

    Dużo ważniejszy jest odpowiedni piec do pizzy, który osiągnie temperaturą 3 …Dużo ważniejszy jest odpowiedni piec do pizzy, który osiągnie temperaturą 300 stopni. Dzięki temu można zrobić dobrą pizzę. Kamień do pizzy to źródło stałej beki w marketach, bo jest totalnie bezużyteczny, zapytajcie w pizzerii jak nie wierzycie. Wiara w cudowne właściwości kamienia nie wiedzieć czemu wciąż jest silna .


    Ta wiara może się bierze z tego, że ktoś tam kiedyś nasłuchał się jakichś głupot na fizyce, że niby kamień lepiej przewodzi ciepło niż powietrze i że potrafi tego ciepła więcej zmagazynować niż np. standardowa cienka blacha w piekarniku. Bzdur tam uczą, jakichś guseł szamańskich aż się nie chce nawet tego komentować...
    W marketach pracują wykwalifikowani specjaliści, to nic dziwnego, że mają bekę z takiej magii zwanej "fizyką".

    Siostrzeniec też pracuje w pizzerii i mówi dokładnie to samo - najlepsza pitca wcale nie wychodzi z kamiennego pieca tylko z blaszanego opiekacza do pitcy rozgrzanego do 300 stopni, koniecznie na ruszcie.
    Kończy już w tej pizzerii 3 tydzień praktyk na dowozie, chce kiedyś zostać kucharzem, więc wie co mówi. (Edytowano)
  17. Awatar użytkownika Paradygmat
    radagast1324/01/2021 09:19

    Jeśli się nie znasz to się nie wypowiadaj. Nie jesteś taki fajny jak ci wma …Jeśli się nie znasz to się nie wypowiadaj. Nie jesteś taki fajny jak ci wmawia babcia. Zakup odpadu od kamieniarza to fantastyczna okazja - ale zależy od dogadania się. Jeśli jest się uprzejmym i negocjuje to wyjść tyle ile ten kamień tutaj. Oczywiście jest to odpad tylko z powodu wymiarów, taki kamień to ładnie oszlifowany prostokąt, ewentualnie jedna krawędź będzie łamana.


    A w jaki sposób granit wchłonie wodę z pizzy?
  18. Awatar użytkownika szogoon
    - odpalasz piekarnik z kamieniem w środku, temperatura na max. Musisz go dobrze wygrzać żeby nabrał temperatury. Potem drewniana łopata - posypujesz mąką i kładziesz placek. Placek zsuwasz na rozgrzany kamień.
    Taki kamień ma dużo większą pojemność cieplną. Sama blacha z piekarnika ma mniejszą, więc nawet jak będzie rozgrzana to ciasto jak położysz to szybko odbieże dużo ciepła i temperatura spada. Przy kamieniu to zjawisko jest dużo mniejsze.
    Minus tylko taki, że musisz grzać dłużej piekarnik.
    --edyta--
    Po skończeniu pieczenia lepiej powoli schładzać kamień. Przy szybkich zmianach temperatury może pęknąć :-/
    --edyta--
    - my pieczemy na 250 i daje radę :-) (Edytowano)
  19. Awatar użytkownika rolson00
    Jak coś, to mi się sprawdza następujący sposób bez kamienia:
    Rozgrzewamy piekarnik na maxa (u mnie 300°C), daje pizzę na blaszkę, a następnie daję ją na sam dół piekarnika na około 10 minut. Tym sposobem dół bedzie mial czas na dopieczenie i zarumienienie, a góra się nie spali sposób podpatrzony od któregoś z komentujących pepperowiczów z poprzedniej wstawki.
  20. Awatar użytkownika HondaVtec
    AdineX228/01/2021 11:49

    To znaczy co bez sensu? Dla mnie jest bez sensu nagrzewanie takiego …To znaczy co bez sensu? Dla mnie jest bez sensu nagrzewanie takiego kamienia i potem nakładanie na taki pizzy. Zawsze trzeba podlać oliwą kamień, żeby pizza się nie przykleiła, a jak rozsmarujesz oliwę na rozgrzanym kamieniu to ona po prostu wyparuje. Nie mogę dostrzec żadnych plusów wcześniejszego rozgrzewania kamienia, ten kamień i tak się sam nagrzeje gdy pizza będzie już w piekarniku.


    Bez sensu jest kładzenie pizzy na zimny kamień. Kamień ma oddawać wysoką temperaturę do ciasta przez dłuższy czas. Jeżeli nie widzisz plusow to nawet nie zainteresowałeś się po co stosuje się kamień. Jeżeli nie rozgrzewasz to lepiej w ogole odpuścić kamień. (Edytowano)
Awatar użytkownika