Niestety, ta okazja wygasła 19 września 2020.
622°
20 Opublikowano 14 września 2020
Kabanosy klasyczne pikok 400g w Lidlu
Opublikowane przez
Superbig
Dołączył w 2018
82
2.411
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Aktualizacje społecznościowe
20 Komentarzy
sortowanie:Mnie zawsze bawi ta nazwa i pewnie amerykanow tez " pea cock"
Pikok to Tarczyński, czyli smakują jak świnia przemielona z kojcem i korytem zamknięta we flaku.
Peacock to paw.
To właśnie występowanie azotanów i azotynów(E250) w mięsie i wędlinach powoduje podczas spalania rakotwórcze nitrozoaminy. Czyli chodzi o mięso przetworzone, właśnie jak te, ze wstawki. Im większej obróbce oraz chemi dasz do mięsa tym jest bardziej szkodliwe dla zdrowia. Uważam że jest to jednoznaczne.
Poczytaj zawsze kilka źródeł zanim zaczniesz się wypowiadać i "prostować" ludzi w internecie. (Edytowano)
Bez przesady podobno wielu w średniowieczu mięso tylko jedli i to pieczone na ognisku i dożywali czterdziestki😁
Te są spoko jakieś inne to nie bardzo
Kupowałem je, też myślałem że są spoko, ale okazuje się że E250 (azotyn sodu) jest dodatkiem do żywności szkodliwym dla organizmu. Jest potencjalnie rakotwórczy. "Wygoogluj" sobie resztę. W USA i Kanadzie, zabroniony. (Edytowano)
True,
Wiesz co również jest uznawane za rakotwórcze? Mięso, mam nadzieję, że nie jesz.
Czerwone mięso jest również potencjalnie rakotwórcze bez żadnych dodatków więc mam nadzieję, że nie jesz. Alkohol jest również rakotwórczy mam nadzieję, że nie pijesz. Mam nadzieję, że również nie smażysz, nie jesz frytek, ciastek, chipsów nie pijesz kawy (potencjalnie posiada akrylamid, chyba nie chcesz ryzykować?).
Zdajesz sobie też sprawę, że popularna sól peklowa to sól z dodatkiem azotynu? (Edytowano)
Żyjesz w ogóle
Drobiowe fuj
Jest się do czego przyczepić, chociażby do MOM, mimo że nie piszą tego na opakowaniu można natrafić na jakieś kostki czy coś takiego. W smaku są dobre, takie ni to kiełbasa ni kabanos a coś po środku prawie bez tłuszczu, lekko słonawe z sztucznym posmakiem wędzenia (ale ten teraz prawie wszędzie). Ogólnie polecam chociaż spróbować