Niestety, ta okazja już wygasła
Jogurt nadbużański 1kg 3,99 (-43%)
283° Zakończono

Jogurt nadbużański 1kg 3,99 (-43%)

3,99zł6,99zł-43%Auchan Okazje
13
wrz 24.Dostępność Ogólnopolska

Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Oferta dla miłośników produktów bez nadmiernej ingerencji chemicznej. Jogurt naturalny nadbużański w opakowaniu 1kg. Kremowy, aksamitny, pyszny, naturalny. Data ważności do pierwszego tygodnia października.

Oferta czasowa, o ile dobrze pamiętam na etykiecie od 23.09 do 26.09. Znalezione w Warszawa, Auchan ul. Puławska 427. Na razie oznaczam jako lokalną, jak coś to zmienię. Sprawdźcie, czy w Waszych Auchan też jest ta promocja.

188715.jpg
188715.jpg
Aktualizacje społecznościowe
Auchan OkazjeAuchan gazetka

Grupy

Najlepsze komentarze
TheShineBox24/09/2019 14:43

Jeszcze mleko w proszku nawalone.Dziadostwo a nie bez dodatku chemii.


wskaż, który ze skłądników jest "chemią":

Białka mleka - są to białka pochodzenia mlecznego. Do ich produkcji używa się mleka krowiego, które zawiera średnio 80% kazeiny i 20% białka serwatkowego. Biako otrzymuje się za pomocą filtracji, nastepnie poddane jest suszeniu.

Białko serwatkowe - białko pochodzenia zwierzęcego, otrzymywane z serwatki - produktu ubocznego powstającego przy produkcji sera. Nowoczesne procesy technologiczne umożliwiły wyizolowanie z serwatki białek serwatkowych. Dzieje się to za pomocą ultrafiltracji, która pozwala oczyścić serwatkę z tłuszczu oraz laktozy, a następnie sproszkowanie produktu.

mleko pastetyzowane - mleko jest podgrzewane do 100 stopni Celsjusza i podgrzewane przez około 1 minutę, lub też podgrzewane do 70-85 stopni Celsjusza przez 30 minut. Mleko pasteryzowane nie jest tak trwałe, jak mleko UHT – okres jego przydatności wynosi tylko kilka dni.

śmietanka pasteryzowana - uzyskuje się przy zastosowaniu obróbki cieplnej w temperaturze nie niższej niż 71,7 °C przez 15 sekund lub z zastosowaniem innych parametrów czasu i temperatury zapewniających równoważny efekt;

żywe kultury bakterii.

a potem wskaż, który z poniższych popularnych składników jogurtów z "chemią" jest też w skłądzie tego z okazji:
❌skrobia modyfikowana,
❌mączka chleba świętojańskiego,
❌guma guar,
❌pektyny,
❌fosforan sodu,
❌żelatyna wieprzowa,
❌kwas cytrynowy,
❌karagen.
Edytowane przez: "geos" wrz 24.
13 Komentarzy
Producent: Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmie
skład : mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, białka mleka, koncentrat białek serwatkowych, żywe kultury bakterii.
Bowik24/09/2019 13:19

Producent: Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmieskład : mleko pas …Producent: Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmieskład : mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, białka mleka, koncentrat białek serwatkowych, żywe kultury bakterii.


czyli po prostu zwykly jogurt
Bowik24/09/2019 13:19

Producent: Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmieskład : mleko pas …Producent: Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmieskład : mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, białka mleka, koncentrat białek serwatkowych, żywe kultury bakterii.


Jeszcze mleko w proszku nawalone.
Dziadostwo a nie bez dodatku chemii.
Edytowane przez: "TheShineBox" wrz 24.
Krakow
2873447.jpg Sory rozmyło się ale widac cene
Edytowane przez: "minerek" wrz 24.
TheShineBox24/09/2019 14:43

Jeszcze mleko w proszku nawalone.Dziadostwo a nie bez dodatku chemii.


wskaż, który ze skłądników jest "chemią":

Białka mleka - są to białka pochodzenia mlecznego. Do ich produkcji używa się mleka krowiego, które zawiera średnio 80% kazeiny i 20% białka serwatkowego. Biako otrzymuje się za pomocą filtracji, nastepnie poddane jest suszeniu.

Białko serwatkowe - białko pochodzenia zwierzęcego, otrzymywane z serwatki - produktu ubocznego powstającego przy produkcji sera. Nowoczesne procesy technologiczne umożliwiły wyizolowanie z serwatki białek serwatkowych. Dzieje się to za pomocą ultrafiltracji, która pozwala oczyścić serwatkę z tłuszczu oraz laktozy, a następnie sproszkowanie produktu.

mleko pastetyzowane - mleko jest podgrzewane do 100 stopni Celsjusza i podgrzewane przez około 1 minutę, lub też podgrzewane do 70-85 stopni Celsjusza przez 30 minut. Mleko pasteryzowane nie jest tak trwałe, jak mleko UHT – okres jego przydatności wynosi tylko kilka dni.

śmietanka pasteryzowana - uzyskuje się przy zastosowaniu obróbki cieplnej w temperaturze nie niższej niż 71,7 °C przez 15 sekund lub z zastosowaniem innych parametrów czasu i temperatury zapewniających równoważny efekt;

żywe kultury bakterii.

a potem wskaż, który z poniższych popularnych składników jogurtów z "chemią" jest też w skłądzie tego z okazji:
❌skrobia modyfikowana,
❌mączka chleba świętojańskiego,
❌guma guar,
❌pektyny,
❌fosforan sodu,
❌żelatyna wieprzowa,
❌kwas cytrynowy,
❌karagen.
Edytowane przez: "geos" wrz 24.
Ktoś w innych marketach niż Auchan widział? Sprawdziłbym jak smakuje ...
Osobiście polecam produkty z Bielucha
Jogurt jest pyszny polecam ! Ciekawe czy w innych auchanach taka sama cena !
Ze swojej strony polecam jogurty Pilos z Lidla jeżeli idzie o skład. Cena bardzo atrakcyjna (osobiście kupuję 0% tłuszczu za 1,39zł za 400g - cała zgrzewka (12 kubeczków)=16,68zł). Składu oszukanego nie mają ponieważ mam duże problemy żołądkowe po jogurtach i deserach mlecznych które mają jakieś interesujące "dodatki". Jak jest sama natura to i brzuch zadowolony. Wersja bez laktozy - 1,29zł, wersja z tłuszczem i laktozą (znaczy się normalna ) - chyba 1,19zł. I cena za kg zbliżona do tego co tutaj jest, a nie będzie kłótni o chemię bądź nie-chemię.

2879561-tqeJw.jpg
Jogurt nabuchodonozorowy
Kurła.

Tylko Skyr
Edytowane przez: "CebulowySmakosz" wrz 25.
Ten nadbużański jest mega, jeśli chodzi o smak. Ja używam do musli (opcjonalnie granoli) i owoców.
Bardzo smaczny!
czarodziejnocy25/09/2019 23:30

Ten nadbużański jest mega, jeśli chodzi o smak. Ja używam do musli (op …Ten nadbużański jest mega, jeśli chodzi o smak. Ja używam do musli (opcjonalnie granoli) i owoców.


Potwierdzam, jogurt bardzo dobry do tego typu jedzenia. Swoją drogą zdarzało się, że postał w lodówce tydzień czy nawet dwa i nadal był dobry...

Z drugiej strony dla osób unikających tłuszczu - ten jogurt ma 9% o ile mnie pamięć nie myli.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst