Niestety, ta okazja wygasła 24 maja 2023.
167°
18 Opublikowano 24 kwietnia 2023
Haagen-dazs lody @SPAR
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Opublikowane przez
Stachu22
Dołączył w 2019
4
34
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
SPAR
Dobra cena na lody Haagen Dazs
Dobra cena na lody Haagen Dazs
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
18 Komentarzy
sortowanie:Na ich stronie w opisie składników stoi:
"Wanilia - Używamy strąków wanilii z lasów Madagaskaru i pomagamy rolnikom, zapewniając obecność godziwej zapłaty, kształcenia i dostaw czystej wody. Bo zadowolony hodowca wanilii oznacza wanilię o dobrym smaku."
Tyle, że w zeszłym roku Główny Inspektor Sanitarny poinformował o wycofaniu niektórych partii waniliowych Haagen Dazs ze względu na użyty przy ich produkcji zanieczyszczony szkodliwym tlenkiem etylenu ekstrakt waniliowy pochodzący z Chin.
O ile lasy Madagaskaru nie leżą w Chinach, to tyle z zapewnień Haagen Dazs o najwyżej jakości składnikach.
Choć nie zaprzeczę, że mimo świadomości bycia oszukiwanym takim marketingowym bełkotem, widząc promocyjne ceny na Haageny, kupuję.
Dla mnie jednak Haageny leżą daleko za markami Ben & Jerry's (szczególnie smak Netflix) i Willish (wiele odjechanych kombinacji, np. sprzedawane w Lidlu przed Halloween Willish o smaku dyniowym, brzmi paskudnie a były świetne).
Te pierwsze woda, śmietanka (21%), zagęszczone odłuszczone mleko, cukier, oleje roślinne (sojowy, kokosowy, rzepakowy), orzechy ziemne, mąka (pszenna słodowana jęczmienna), żółtko jaja z chowu z wolnego wybiegu, skrobia, syrop cukru trzcinowego, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, jaja, białko jaja w proszku, stabilizatory (karagen, guma guar), emulgator (lecytyny sojowe), ekstrakt wanilii, substancja spulchniająca (węglany sodu).
Te drugie: świeża śmietana (26%), masło orzechowe (18%) (prażone orzeszki ziemne, olej archaidowy, cukier, sól), mleko zagęszczone odtłuszczone, cukier, prażone orzeszki ziemne, żółtka jaj, suszony syrop glukozowy, olej kokosowy, sól.
Oba zawierają tłuszcze i syropy, ale tylko te pierwsze stabilizatory, emulgatory i spulchniacze.