Niestety, ta okazja już wygasła
Grill gazowy Habitat et Jardin Festa-5, 12.9kW, 5 palników
375° Zakończono

Grill gazowy Habitat et Jardin Festa-5, 12.9kW, 5 palników

616zł1.200zł-49% Darmowa dostawa DarmowaCarrefour Okazje
19
sie 24.

Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Grill gazowy z 5 palnikami: 4 palniki 9,6 kW + 1 palnik boczny 3,3 kW
Powierzchnia gotowania: 64 x 37 cm Konstrukcja stalowa
Stalowe ruszty emaliowane
Płyta kuchenna żeliwna
Zdejmowana tacka tłuszczowa
Zintegrowany termometr
Układ zapłonowy : Elektroniczny zapłon typu "Push and Turn"
Wóz : Ze stali z uchwytami
Pojemnik na przyprawy.
Wymiary : 120 x 51.5 x 95 cm.
Wysokość gotowania : 79 cm.

181854.jpg181854.jpg181854.jpg181854.jpg181854.jpg
Aktualizacje społecznościowe
Carrefour OkazjeCarrefour gazetka

Grupy

Najlepsze komentarze
Polecam poczytać komentarze pod poprzednimi wstawkami o gazowkach. Jest dużo cennych informacji. Ogólnie każdy kto zasmakowal wygody gazowki do węgla nie wraca
19 Komentarzy
Idź spać!
dżejk24/08/2019 03:09

Idź spać!


Ale jak, przeca obudziłem się dopiero co
Avatar
Usunięty176470
Good grill
Na pewno sprawi wiele radochy z grillowania bez podpałek, w stałej temperaturze i łykania dymu z węgla, ale radzę sprawdzić jakość wykonania. Tego modelu nie miałem okazji testować, ale waży 25 kg a np Landmann Triton 3.0 ma mniej palników a waży prawie 2 razy tyle. Moim zdaniem przy dobrej konserwacji ten grill na kilka sezonów wystarczy.
sebasss66624/08/2019 07:52

Na pewno sprawi wiele radochy z grillowania bez podpałek, w stałej t …Na pewno sprawi wiele radochy z grillowania bez podpałek, w stałej temperaturze i łykania dymu z węgla, ale radzę sprawdzić jakość wykonania. Tego modelu nie miałem okazji testować, ale waży 25 kg a np Landmann Triton 3.0 ma mniej palników a waży prawie 2 razy tyle. Moim zdaniem przy dobrej konserwacji ten grill na kilka sezonów wystarczy.


Ale co tam się psuje ze tylko na kilka sezonów . W każdym cerfie jest ?
Najważniejszy jest ruszt żeliwny w tym przypadku jest emaliowany . I z czego jest wykonana obudowa nierdzewna czy malowana stal.
Polecam poczytać komentarze pod poprzednimi wstawkami o gazowkach. Jest dużo cennych informacji. Ogólnie każdy kto zasmakowal wygody gazowki do węgla nie wraca
eXe24/08/2019 14:02

Polecam poczytać komentarze pod poprzednimi wstawkami o gazowkach. Jest …Polecam poczytać komentarze pod poprzednimi wstawkami o gazowkach. Jest dużo cennych informacji. Ogólnie każdy kto zasmakowal wygody gazowki do węgla nie wraca


Dokładnie tak jest. Nie znam nikogo kto miałby grill gazowy i tęsknił za węglowym.
Oceni ktoś jakość tego konkretnego modelu? Może ktoś ma jakoś czas?
fk231524/08/2019 07:57

Ale co tam się psuje ze tylko na kilka sezonów . W każdym cerfie jest ?


Głównie masz różnice w zastosowanych materiałach. W tych droższych masz nierdzewkę więc ciężko go zajechać. W tym jest pewnie zwykła cienka blacha więc będzie rdzewiał, po 2- 3 sezonach naprzemiennego nagrzewania i chłodzenia skończy swój żywot. Dodatkowo do "firmowych" masz części zamienne, więc jak coś się zepsuje to łatwo wymienić.
sebasss66624/08/2019 15:56

Głównie masz różnice w zastosowanych materiałach. W tych droższych masz nie …Głównie masz różnice w zastosowanych materiałach. W tych droższych masz nierdzewkę więc ciężko go zajechać. W tym jest pewnie zwykła cienka blacha więc będzie rdzewiał, po 2- 3 sezonach naprzemiennego nagrzewania i chłodzenia skończy swój żywot. Dodatkowo do "firmowych" masz części zamienne, więc jak coś się zepsuje to łatwo wymienić.


Dzięki za odpowiedź. Co polecisz z nierdzewki do 1000 coś znajdzie się ?
Grill gazowy jest dla tych co tylko lubią potrawy ugrilowane gotowe ze sklepu. Gril węglowy jest dla tych co lubia grilować. Miałem to i to i do gazówki nie wrócę, może dlatego że mam ogarnięte grilowanie na węglowym do perfekcji. Przyznam, że zwykłe grille takie prosto ze sklepu to jest gówno a nie grillowanie. Męczarnia straszna. Niestety ale raz, po zakupie trzeba wprowadzić kilka modyfikacji aby grillowanie sprawiało przyjemnoość, brykiet/węgiel nie tonął w popiole i nie gasł i aby był żar, aby nie trzeba było bezsensownie dmuchac aby rozpalić i aby nie trzeba było kłaść kilo podpałki.
Nawet zaprojektowałem dla sąsiada grill kamienny aby urywał dupę. Na zwykłym kamiennym jest kupa a nie grillowanie. Trzeba go przerobić. No i przerobił bez dyskusji i pytań po co to a po co tamto. Teraz wszyscy sie schodzą do niego grillować zamiast robić u siebie i każdy przyjezdny pyta co tu sie odjebało przy tym grillu.
Potrawy na węglowym sa dużo smaczeniejsze. Jednak owędzenie dymem powstałym z "soków" potraw robi robote. Polewając zamarynowaną karkówkę/szaszłyki piwem lub marynatą BEZ OLEJU, zapachy są genialne. Ale tak jak mówie, do grillowania na węglowym, trzeba sobie grilla przygotować. Widziałem jak wygląda grill gazowy po jednej naszej wizycie (miłośników grillowania). Dziękuje...
Na węglowym, raszkę druciakiem wyszorować i tyle. Gazówka wyglądała jak po wojnie. Po prostu wszystko co bylo grillowane nie było ze sklepu gotowe, tylko swoje wyroby, po swojemu przygotowane, zamarynowane i niestety dla grilla gazowego, taki towar puszcza z siebie sporo "soków", w przeciwięstwie do wyrobów sklepowych i gazówke trzeba pół dnia szorować aby nei waliło spalenizna przy kolejnym odpaleniu. Od tej pory nawet jak idziemy grillowac do kogoś co ma gazowy, to i tak wszystko odbywa sie na węglowym.
I żeby było jasne. Nie twierdzę, że grill gazowy jest zły. Po prostu kwestia preferencji i zamiłowania do grilowania.
Edytowane przez: "Biqbluee_." sie 24.
Coś takiego za trochę więcej niż 1k
fk231524/08/2019 15:58

Dzięki za odpowiedź. Co polecisz z nierdzewki do 1000 coś znajdzie się ?


Jak szukałem to najbardziej polecane marki to był Landmann i Broilking. Nie chcę się wypowiadać na temat marek, których nie znam. Ja mam Landmann 3.0 i mogę z czystym sercem polecić. Nie wiem jakie masz potrzeby odnośnie wielkości ale na wersji 3.0 spokojnie ogarniam jedzenie dla 5-6 osób. Landmann 2.0 spokojnie znajdziesz poniżej 1200pln.
Tutaj macie za 699 zł model Activia Alabama z żeliwnym rusztem. Kupowałem pół roku dobrze się trzyma. kajt24.pl/grill-gazowy-wozek-3-palnikowy-activa-9-6-3-2-kw,id340421.html To jest zapewne ten sam producent tylko pod inną nazwa. Jakość produktu oceniam na dobra. Nie jest to marka premium gdzie blachy są naprawdę sztywne ale nie jest to na pewno na jeden sezon. Moim zdaniem warto kupić i kupiłbym jeszcze raz.
Edytowane przez: "rog333r" sie 24.
A wypalanie w tych grillach nie działa?gdzieś czytałem że po skończonym grillu dajemy palniki na max i wypalamy. Ja używam elektrycznego. To jest dopiero wygoda.
Biqbluee_.24/08/2019 16:34

Grill gazowy jest dla tych co tylko lubią potrawy ugrilowane gotowe ze …Grill gazowy jest dla tych co tylko lubią potrawy ugrilowane gotowe ze sklepu. Gril węglowy jest dla tych co lubia grilować. Miałem to i to i do gazówki nie wrócę, może dlatego że mam ogarnięte grilowanie na węglowym do perfekcji. Przyznam, że zwykłe grille takie prosto ze sklepu to jest gówno a nie grillowanie. Męczarnia straszna. Niestety ale raz, po zakupie trzeba wprowadzić kilka modyfikacji aby grillowanie sprawiało przyjemnoość, brykiet/węgiel nie tonął w popiole i nie gasł i aby był żar, aby nie trzeba było bezsensownie dmuchac aby rozpalić i aby nie trzeba było kłaść kilo podpałki.Nawet zaprojektowałem dla sąsiada grill kamienny aby urywał dupę. Na zwykłym kamiennym jest kupa a nie grillowanie. Trzeba go przerobić. No i przerobił bez dyskusji i pytań po co to a po co tamto. Teraz wszyscy sie schodzą do niego grillować zamiast robić u siebie i każdy przyjezdny pyta co tu sie odjebało przy tym grillu.Potrawy na węglowym sa dużo smaczeniejsze. Jednak owędzenie dymem powstałym z "soków" potraw robi robote. Polewając zamarynowaną karkówkę/szaszłyki piwem lub marynatą BEZ OLEJU, zapachy są genialne. Ale tak jak mówie, do grillowania na węglowym, trzeba sobie grilla przygotować. Widziałem jak wygląda grill gazowy po jednej naszej wizycie (miłośników grillowania). Dziękuje...Na węglowym, raszkę druciakiem wyszorować i tyle. Gazówka wyglądała jak po wojnie. Po prostu wszystko co bylo grillowane nie było ze sklepu gotowe, tylko swoje wyroby, po swojemu przygotowane, zamarynowane i niestety dla grilla gazowego, taki towar puszcza z siebie sporo "soków", w przeciwięstwie do wyrobów sklepowych i gazówke trzeba pół dnia szorować aby nei waliło spalenizna przy kolejnym odpaleniu. Od tej pory nawet jak idziemy grillowac do kogoś co ma gazowy, to i tak wszystko odbywa sie na węglowym.I żeby było jasne. Nie twierdzę, że grill gazowy jest zły. Po prostu kwestia preferencji i zamiłowania do grilowania.


To daj jakieś foty albo info co tam przerabiałeś jeśli to nie tajemnica...
schizo25/08/2019 23:15

To daj jakieś foty albo info co tam przerabiałeś jeśli to nie tajemnica... …To daj jakieś foty albo info co tam przerabiałeś jeśli to nie tajemnica...



Foty nie mam bo to nie moje ale tak jak stoi gril kamienny z kamiennym dnem, to trzeba położyć na dno, coś co będzie gromadzic popiół i da się wyciagać i na co będzie spadac popiół i aby łatwo całośc wyrzucić. Rozmiar na szerokośc jest spory a temp wysoka wiec trzeba wstawić arkusz blachy i pozaginac trzy boki boki. Cos jak blacha piekarska w piekarniku. Od przodu nie ma być zagięcia bo tamtędy ma wpadac powietrze. Na to trzeba położyc ruszt żeliwny z grubymi żeberkami. Do kupienia różne rozmiary więc problemu nie ma. Pomysł z kratką grilową jako ruszt, nie wypali bo kratka ma za duże otwory i żar przez nią przeleci. Kominy w grilach kamiennych sa małe. Góre trzeba zdemontować i teraz zależnie od zasobności portfela i umiejscowienia grilla, budujemy komin. Najtańsza wersja, wyglądająca najbardziej kosmicznie to mocna rura spiro ale nie taka co dotknie się palcem i jest dziura. Jeśli nie mamy jak tej rury wesprzeć to trzeba wspornik od tyłu grilla wybudować, zamontować. Wysokośc komina w sumie tak ok 4 metry. Jak ktoś ma wiekszy portfel to mozna po prostu rurę z "kwasówki" wstawić. Kto kiedyś czyścił stary komin w kamienicy kilkupietrowej gazetami, które fruwały potem w górę, to rozumie dlaczego ma być wysoki komin.
W ten sposób powietrze zaciągane od przodu, pod kratkę, w górę, rozpala do czerwoności całość paliwa. Nie trzeba dmuchać, nie trzeba pilnowac żaru. Ten conajwyżej moze byc za duzy a nie za mały, to juz później kwestia wrzucenia odpowiedniej ilosci brykietu. Brykietu a nie wegla bo węgiel spala sie w za szybkim tempie. Po grilowaniu, popiuł się wyrzuca, kratke przejezdza druciakiem i koniec. Może opis nie wygląda skomplikowanie ale roboty jest sporo. Efekt naprawde świetny.
Edytowane przez: "Biqbluee_." sie 26.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst