Któryś raz to widzę i wydaje mi się na dosyć mocno rozdmuchany problem. O ile to nie jest tak, że tego nie ma, bo jest, tak faktycznie intensywność tej choroby nie zawsze jest wręcz dramatyczna. Wybieraj lepsze kawałki i problem z głowy. Nawet przy optymalnej hodowli, a nie takiej totalnie bio czy eko pręgi mogą być zauważalne. Im mniej się rzucają w oczy tym lepiej, bo oznacza to, że wzrost nie był aż tak gwałtowny. Trochę zwracam uwagę na tę chorobę i jakoś mocno mi się w ostatnich miesiącach nie rzucała w oczy w mięsie z marketów. No ale liczby robią wrazenie. "Aż 224% więcej tłuszczu w mięsie." Tak, w mięsie, gdzie tego tłuszczu i tak wiele nigdy nie było. To coś jak Janek ma 10zł, a Maciek 20. MAciek ma majątek większy aż o 200%
Albo tanie mięso o akceptowalnej jakości, albo drogie BIO. W dodatku mięso z kurczaka samo w sobie jest praktycznie bez smaku bez względu na jakość. (Edytowano)
Anonymous User
Co to za zioło na tym zdjęciu z wstawki? To zielone co leży na tych piersiach? Poważnie nie wiem a przynajmniej nie kojarzę teraz, a (tu już mniej poważnie) nie mam pod ręką wice-mina rolnictwa żeby zapytywać...
Tymianek cytrynowy? Czy co? (Edytowano)
pi_naj
to macierzanka
Max5454
17-18 zł to teraz w mięsnym kosztuje, a nie jakieś chemiczne od niemca.
Norghul
Taaa.. ta mityczna wiara w to, że markety mają mięso z innego kubła niż te sklepy miesne..
jacko90
Po ile teraz? Omg, to bio po ile?
Dawid_.
Ostatnio w aplikacji jush po 7 zł bio wychodziło za kg
marcin.talarek
W Lidlu polujcie na przeceny z żółtą naklejką. Wczoraj kupiłem filet z piersi porcja rodzinna za 10,95zl za kilogram. Wziąłem 10 kilogramów, zamrozilem i będę miał do końca roku.
PawelSWD
W idlach koło mnie już chyba z 3 miesiące nie trafiłem tych przecen. Nie wiem czy pracownicy biorą dla siebie wszystko czy o złych porach przychodzę. Kiedy to w sobotę wieczorem było tego pełno- tak samo owoców o warzyw. A teraz 0
PawelSWD
31.10 po tyle były
flavio
Ustaliliśmy w poprzedniej wstawce że miały krótka datę:)
pablodablo
Trzeba czekac na indyka po 18-20 w promo, a nie ten sterydowany syf. W dodatku z kurczaka musze odkroić zwykle 100-150g syfu (na kg), gdzie z indyka conajmniej o połowe mniej
gorbaczow
Opie zmień dilera. Większość indyków jest hodowanych na mazurach... tam indyk ważący 40 kg to norma...możesz się domyśleć czym to jest pasione. .
CUBAL
Coś ostatnio się porobiło złego z tym mięsem z lidla. Pamietam jeszcze jak dawno temu brałem z biedronki - po dwóch dniach w lodowce kurczak był do wyrzucenia, tak samo było z mięsem mielonym wołowym. Przerzuciłem się na lidlowskie mięso i było o wiele lepsze jakościowo, nie psuło się i wytrzymywało spokojnie do dat podanych na opakowaniu.
Robie zakupy od 2 lat co tydzien w lidlu i jakoś od wakacji mięso mielone wołowe i kurczak (tylko to kupuje) zaczęło się „zachowywać” tak jak mieso z biedronki - kurczak sie psuje długo przed datą, mielone robi sie szare i śmierdzi (przechowuje oczywiście zgodnie z wymogami). Generalnie bardzo cieżko teraz o dobre mięso, nie wiem gdzie kupować by było świeże. Zdjęcie poniżej kurczaka długo przed terminem przydatności trzymane w lodowce.
oczywiscie nie robie anty reklamy lidlowi, ale chciałem zwrócić jakos uwagę na ten problem, bardzo szkoda że pogorszyła sie jakość
ZdzichuRychu
W samo sedno. Takie same mam odczucia od kilku miesiecy.
mowie9
Nie wiem skąd oni te filety maja ale zaraz mam srake po nich
L3vKo
To idź do lekarza czy cos.
Pawel00
Te kurły z Lidla, to dają ma 10kg na sklep, a stare baby od 7 rano już grasują
pi_naj
no to masz szansę .. startuj o 6 tej
Janek_Misiura
Jest jakiś limit? Bo jak 2kg to szkoda zachodu
fl1cker
A ile ty byś chciał kupić? 10kg?? Zostaw coś dla innych....
andrzej.wlodyka
W praktyce 0.7 0.8 kg bo jak kupić dokładnie kilogram? Czyli zysk minimalny
mieciucebulasz
sa paczki xxl ktore maja 1kg
mirasmaniak82
Co te filety z kurczaka tak tanieją? Czyżby to te z olejem silnikowym??
Łukasz_R2d2
Weź tego nie powielaj, bo to już nudne a było już tłumaczone o co chodziło
mieciucebulasz
@JohnnyBB to porcja rodzinna, tutaj jest mniejsza i pewnie limit bedzie 2kg wiec @andrzej.wlodyka zluzuj gacie
SteelRat
Kruca, a te "lepsze" po 39.99.
AH2V2
Nie kupujcie, zobaczcie do kiedy jest data, a najdalej 4 dni przed będą 50% taniej, ostatnio dokładnie tak było i jeszcze po środku czasu od po kuponie do 50% też jest przecena większa i bez kuponu. Tak słabo teraz kurczaki z olejem technicznym schodzą
PS. Te 50% było od ceny 19,99 magicznie, a nie tej 24,99 nie wiadomo skąd. (Edytowano)
NocnaFuria
Kiedyś w moim Lidlu też tak było, że mięso przeceniali kilka dni przed terminem. Od jakiegoś czasu (~pół roku) reguła się zmieniła, mięso jest przeceniane z samego rana z datą do spożycia w ten sam dzień, czyli przykładowo dnia 09.11 mięso z datą 09.11. jest 50% taniej. Natomiast lodówki są przeceniane wieczorem, i też są to produkty z coraz krótszym terminem ważności (2-3 dni). Ludzie wykupują szybko i prawie wszystko na -50%. Chcąc kupić trzeba wiedzieć o której godzinie iść na zakupy
MarcinKowalski81
Mam wrażenie ze jeszcze złoty dwa i w ogóle sprzedaż stanie bo cena już naprawdę jest z kosmosu.
Zrzut ekranu z aplikacji Lidla