Niestety, ta okazja już wygasła
Filet z piersi indyka 45% taniej
715° Zakończono

Filet z piersi indyka 45% taniej

10,90zł19,90zł-45%Lidl Okazje
8
715° Zakończono
Filet z piersi indyka 45% taniej
paź 17. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Bardzo dobra cena na pierś z indyka, tylko z aplikacją Lidl -45%.
Aktualizacje społecznościowe
Lidl OkazjeLidl gazetka
8 Komentarzy
Dopiero od 19.10
A moze ktos wytlumaczyc czemu cena tak spadla? Czy to jakies nadwyzki wybrodukowane przed lockdownem? Przed wirusem cena za piers podchodzila juz do 26zl, chcociac mozna bylo spokojnie dostac za 20-22zl. Natomiast trzymal cene i promocji prawie nie bylo wcale. Od 2 miesiecy w lidlu, auchan, carrefour i biedronce co chwile miedzy 10 a 12zl. Tyle to piers z kurczaka kosztowala przed korona.
Edytowane przez: "Tomk" paź 17.
Tomk17/10/2020 14:31

A moze ktos wytlumaczyc czemu cena tak spadla? Czy to jakies nadwyzki …A moze ktos wytlumaczyc czemu cena tak spadla? Czy to jakies nadwyzki wybrodukowane przed lockdownem? Przed wirusem cena za piers podchodzila juz do 26zl, chcociac mozna bylo spokojnie dostac za 20-22zl. Natomiast trzymal cene i promocji prawie nie bylo wcale. Od 2 miesiecy w lidlu, auchan, carrefour i biedronce co chwile miedzy 10 a 12zl. Tyle to piers z kurczaka kosztowala przed korona.


Wg mnie to pokłosie plądrowania/paniki w sklepach w czasie lockdownu. Ludzie wykupowali wszytsko co przed nimi nie uciekało, zaczęło brakować mięsa w hurtowniach.
A Hodowcy mając nadzieję na wielki biznes obserwując tamtejszy popyt znacznie zwiększyli produkcję/hodowlę drobiu. Po lockdownie okazało się że branża gastronomiczna wyhamowała, ludzie przestali kupować na zapas i popyt spadł, a teraz te odchowane indyki trzeba sprzedać
Więc obserwujemy znacznie wiekszą podaż niż przed wirusem a popyt zmalał, stąd spadek cen i wszechobecne promocje.

Ale dla konsumenta to lepiej, sam w tamtym tygodniu kupiłem 9 kg
5296965-me7GA.jpg
Zabi9617/10/2020 15:04

Wg mnie to pokłosie plądrowania/paniki w sklepach w czasie lockdownu. L …Wg mnie to pokłosie plądrowania/paniki w sklepach w czasie lockdownu. Ludzie wykupowali wszytsko co przed nimi nie uciekało, zaczęło brakować mięsa w hurtowniach. A Hodowcy mając nadzieję na wielki biznes obserwując tamtejszy popyt znacznie zwiększyli produkcję/hodowlę drobiu. Po lockdownie okazało się że branża gastronomiczna wyhamowała, ludzie przestali kupować na zapas i popyt spadł, a teraz te odchowane indyki trzeba sprzedać Więc obserwujemy znacznie wiekszą podaż niż przed wirusem a popyt zmalał, stąd spadek cen i wszechobecne promocje. Ale dla konsumenta to lepiej, sam w tamtym tygodniu kupiłem 9 kg [Obrazek]


Tak z ciekawości, co zrobiłes z 9kg piersi z indyka? Bo to duza ilośc miesiwa
hykker17/10/2020 17:37

Tak z ciekawości, co zrobiłes z 9kg piersi z indyka? Bo to duza ilośc …Tak z ciekawości, co zrobiłes z 9kg piersi z indyka? Bo to duza ilośc miesiwa


W zamrażarkę i codziennie po 400g na obiad do pracy dla mnie i dziewczyny
Ogólnie - hodowca jest w głęboko w czterech literach bo od marca ubojnia płaci około 1,50 zł mniej za kilogram, niż wcześniej co wychodzi około 1,30 poniżej kosztów produkcji. Ubojnia nie da wyższej ceny hodowcy bo sama sprzedaje w tym momencie poniżej kosztów... I tak od marca wszystkie duże sieci(biedra, Lidl itd.) kupujące bezpośrednio mięso z ubojni sprzedawały fileta z co najmniej dwukrotną przebitką na każdym kilogramie, udając przed klientami, że u nich nic się nie zmieniło. Sakiewka ostro nabita Także branża indycza niedługo zdechnie, a sieci zaczną doić kolejną Pozdrawiam i miłego dnia

PS. Cena dla konsumenta zacna
Edytowane przez: "krzysiek1012" paź 17.
Jak to jest pakowane? Po dwie, czy od razu całe kilo?
Prześlij Komentarz

Początkujący łowca okazji! To pierwsza okazja od Marian777. Podziel się wskazówkami odnośnie publikowania lub po prostu podziękuj ;)

Avatar
@
    Tekst