Niestety, ta okazja wygasła 10 maja 2023.
524°
Opublikowano 7 maja 2023
Ekspres Siemens TP507R04 - automatyczny
Opublikowane przez
michal993
Dołączył w 2022
1
7
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Przeglądając ekspresy rzuciło mi się w oczy. Po ceneo także najniższa cena od jakiegoś czasu.
Dostępne także na OleOle. + w RTV w outlecie doskonaly stan i jak nowy poniżej 2000
EQ.500: Odkryj prawdziwy smak kawy.
Zdobyliśmy solidną wiedzę o przyrządzaniu pysznych kawowych specjałów. Najlepszym tego dowodem jest ekspres EQ.500. Wystarczy jedno spojrzenie – wyświetlacz coffeeSelect mówi sam za siebie. Dzięki okazałemu i czytelnemu panelowi sterowania zyskujesz wygodny dostęp do licznych napojów za jednym dotknięciem. Nawet czyszczenie EQ.500 jest niewiarygodnie proste: system autoMilk Clean czyści układ spieniana mleka po każdym napoju mlecznym bez Twojego udziału. Użycie gorącej pary gwarantuje maksimum higieny i minimum wysiłku z Twojej strony. Co więcej, otwierany front sprawia, że pielęgnacja urządzenia jest tak łatwa jak nigdy dotąd.
Najważniejsze cechy urządzenia
Idealna temperatura parzenia zapewniająca najbogatszy aromat.
Wyświetlacz dotykowy - łatwe sterowanie.
Dwie kawy lub dwa napoje mleczne na raz za jednym dotknięciem przycisku.
Młynek ceramiczny.
Mocny aromat bez gorzkiego posmaku.
Automatyczne czyszczenie układu mlecznego po każdym przygotowaniu kawy z mlekiem.
Dopasowanie wielkości napoju do indywidualnych potrzeb.
Doskonała higiena.
Maksimum aromatu dzięki idealnej temperaturze parzenia: inteligentny system sensoFlow
Aby uzyskać maksymalny aromat kawy, należy ją zaparzyć we właściwej temperaturze, np. idealne espresso potrzebuje 90-95°C. W ekspresach EQ za monitorowanie temperatury odpowiedzialny jest innowacyjny system sensoFlow. Jego czujniki zamontowane w urządzeniu kontrolują proces parzenia przez cały jego czas i tym samym dobierają najlepszy smak dla Twojej kawy.
Doskonałe mielenie i pełniejszy aromat
Standardem w ofercie marki Siemens są ceramiczne młynki do kawy ceramDrive. Właśnie dzięki materiałowi, z którego zostały wykonane, charakteryzują się bardzo długą żywotnością (w przeciwieństwie do młynków stalowych). ceramDrive to także niezwykła precyzja działania – zmielone cząsteczki ziaren kaw mają dokładnie tę samą wielkość, co gwarantuje wydobycie z nich 100 proc. niepowtarzalnego aromatu i smaku.
Cała różnorodność smaków, za jednym dotknięciem
Kolorowy wyświetlacz coffeeSelect w ekspresach marki Siemens zagwarantuje Ci najlepsze doznania podczas parzenia kawy. Czytelny panel dotykowy zaproponuje szeroki wachlarz wybornych kaw i delikatnych napojów mleczno-kawowych z puszystą pianą z mleka. Teraz wystarczy tylko jedno muśnięcie wybranej ikonki z panelu i wszystkie pożądane funkcje ekspresu zostaną uruchomione.
Dziel się radością: dwie filiżanki naraz za jednym dotknięciem z funkcją oneTouch DoubleCup
Innowacyjna funkcja oneTouch DoubleCup umożliwia przyrządzenie w tym samym czasie aż dwóch filiżanek napoju. Niezależnie od tego, na jaki kawowy specjał masz ochotę, czy jest to latte macchiato, kremowe cappuccino, czy też mocne espresso, wystarczy tylko wybrać ulubiony smak, kliknąć jeden sensorowy przycisk i w pełni rozkoszować perfekcyjną kawą we dwoje.
Kawy, które można przygotować za dotknięciem jednego przycisku
Espresso
Espresso to klasyka kawy. Po włosku słowo „espresso” oznacza „naciskanie”. Wytwarza się go poprzez przepuszczenie niewielkiej ilości gorącej wody pod wysokim ciśnieniem przez drobno zmielone ziarna kawy.
Espresso macchiato
Espresso macchiato to espresso z dodatkiem mleka. Niewielka ilość mleka dodana no końcu procesu przygotowywania kawy pozwala na delikatne złagodzenie jej smaku.
Kawa
Klasyczna, czarna kawa powstaje z espresso i zwiększonej ilości wody (zazwyczaj 180 - 250 ml). Cechą charakterystyczną tego naparu jest mocny, wyraźny smak oraz kremowa pianka na wierzchu nazywana cremą.
Cappuccino
Cappuccino wytwarzane jest przez połączenie trzech składników w równych proporcjach: espresso, gorącego mleka i pianki mlecznej. Włosi tradycyjnie piją Cappuccino tylko rano, natomiast w innych krajach napój ten cieszy się popularnością o każdej porze dnia.
Latte macchiato
Latte Macchiato (czyli "splamione mleko") to połowa porcji espresso dodana do dużej ilości gorącego, spienionego mleka. Taki proces przygotowania sprawia, że pomiędzy pianą a mlekiem tworzy się ciemna warstwa.
Americano
Americano zostało stworzone przez amerykańskich żołnierzy stacjonujących we Włoszech podczas II wojny światowej, a następnie rozpowszechnione przez amerykańskich baristów. W praktyce jest to pojedyncza lub podwójna porcja espresso zalana gorącą wodą. Lżejszy i mniej gorzki od czystego espresso napój podaje się w dużym kubku, a jego smak przypomina amerykańską kawę parzoną w ekspresach przelewowych.
Flat white
Flat White ma nieustalone finalnie pochodzenie, ponieważ jego stworzenie próbuje zaskarbić wiele zakątków świata. Często mylimy je z Latte ze względu na zbliżone składniki oraz proporcje, natomiast Flat White charakteryzuje gładsza konsystencja. Podgrzane gorącą parą mleka zalewane jest porcją espresso.
Dla otrzymania ekstra-mocnej kawy: aromaDouble Shot
Wydobądź z kawy to co najlepsze dzięki nowoczesnej funkcji aromaDouble Shot. Jej zadaniem jest kontrolowanie całego procesu przygotowania napoju — od mielenia do parzenia. aromaDouble Shot automatycznie dozuje bowiem optymalną ilość wody do filiżanki, tym samym wydobywając z kawy jej najbogatsze walory, intensywność mocy i aromatu, jednocześnie eliminując z napoju zbędną goryczkę.
Dopasowanie wielkości napoju do indywidualnych potrzeb: individualCup Volume
Zaawansowana technologicznie funkcja individualCup Volume, wykorzystując wstępne pojemności „mała”, „średnia” i „duża”, idealnie dopasuje się do indywidualnych potrzeb smakoszy kawy – teraz możesz je dodatkowo zwiększyć lub zmniejszyć w zakresie 5 różnych ustawień. I – co najważniejsze – z zachowaniem optymalnych proporcji wszystkich niezbędnych składników.
Czysta przyjemność. System autoMilk Clean automatycznie czyści układ mleczny
Parzenie cappuccino dla smakosza jest czystą przyjemnością, a jeszcze większą delektowanie się jej niebiańskim smakiem. Natomiast przyziemny obowiązek mycia spieniacza mleka jest już zwykłą prozą życia. Dlatego Siemens opracował wyjątkowy system autoMilk Clean. Po każdym parzeniu kawy z mlekiem ten w pełni zautomatyzowany mechanizm sam się włączy i mocnym wyrzutem gorącej pary oczyści z resztek mleka moduł spieniania. Po chwili znów jest gotowy, by przyrządzić kolejną flat white.
Drzwiczki z przodu urządzenia pozwalają na szybkie i łatwe czyszczenie
Nawet najdrobniejsze zanieczyszczenie wewnątrz ekspresu może zaburzyć smak i aromat kawy. Aby zagwarantować doznania najwyższej jakości i jednocześnie zadbać o sterylne warunki przyrządzania każdej filiżanki napoju, Siemens wyposażył swe urządzenia w jednostkę zaparzania wyjmowaną od frontu. Dzięki temu, że drzwiczki ekspresu otwierają się bardzo szeroko, możesz ją teraz wysunąć z ekspresu, umyć pod bieżącą wodą i znów umocować w jego wnętrzu. Tak samo opróżnisz pojemnik ze zużytymi fusami oraz tackę ociekową (możesz je nawet umyć w zmywarce).
Automatyczne odłączenie od zasilania
Ekspresy marki Siemens to innowacyjne rozwiązania technologiczne, ale także maksymalna oszczędność energii elektrycznej i dbałość o środowisko naturalne. Pomysłowa funkcja zeroEnergy Auto-off automatycznie odłączy Twój ekspres od prądu zgodnie z odpowiednio ustawionym czasem trwania w gotowości.
By dłużej cieszyć się kawą: calc'nClean
Siemens wyposażył swoje ekspresy w automatyczny system Calc’n’Clean, który w jednym cyklu czyści i odkamienia urządzenie. Calc’n’Clean znacznie przedłuży żywotność ekspresu, a Ty będziesz mógł dłużej czerpać przyjemność z picia wyśmienitej kawy.
Prezentowane zdjęcia i filmy mają charakter poglądowy i mogą przedstawiać inny model produktu w stosunku do opisywanego.
Dane techniczne Ekspres Siemens TP507R04 - automatyczny
Informacje podstawowe
Typ ekspresu:
automatyczny
Ciśnienie:
15 barów
Moc:
1500 W
Rodzaj kawy:
ziarnista, mielona
System spieniający mleko:
zintegrowany
Młynek:
ceramiczny
Pojemność zbiornika na wodę:
1,7 l
Pojemność zbiornika na kawę:
270 g
System grzewczy:
sensoFlow
Sterowanie:
ekran dotykowy
Wyświetlacz:
kolorowy wyświetlacz TFT
Pasujący filtr:
Brita Intenza
Filtr na wyposażeniu:
tak
Kolor:
srebrno-czarny
Dostępne także na OleOle. + w RTV w outlecie doskonaly stan i jak nowy poniżej 2000
EQ.500: Odkryj prawdziwy smak kawy.
Zdobyliśmy solidną wiedzę o przyrządzaniu pysznych kawowych specjałów. Najlepszym tego dowodem jest ekspres EQ.500. Wystarczy jedno spojrzenie – wyświetlacz coffeeSelect mówi sam za siebie. Dzięki okazałemu i czytelnemu panelowi sterowania zyskujesz wygodny dostęp do licznych napojów za jednym dotknięciem. Nawet czyszczenie EQ.500 jest niewiarygodnie proste: system autoMilk Clean czyści układ spieniana mleka po każdym napoju mlecznym bez Twojego udziału. Użycie gorącej pary gwarantuje maksimum higieny i minimum wysiłku z Twojej strony. Co więcej, otwierany front sprawia, że pielęgnacja urządzenia jest tak łatwa jak nigdy dotąd.
Najważniejsze cechy urządzenia
Idealna temperatura parzenia zapewniająca najbogatszy aromat.
Wyświetlacz dotykowy - łatwe sterowanie.
Dwie kawy lub dwa napoje mleczne na raz za jednym dotknięciem przycisku.
Młynek ceramiczny.
Mocny aromat bez gorzkiego posmaku.
Automatyczne czyszczenie układu mlecznego po każdym przygotowaniu kawy z mlekiem.
Dopasowanie wielkości napoju do indywidualnych potrzeb.
Doskonała higiena.
Maksimum aromatu dzięki idealnej temperaturze parzenia: inteligentny system sensoFlow
Aby uzyskać maksymalny aromat kawy, należy ją zaparzyć we właściwej temperaturze, np. idealne espresso potrzebuje 90-95°C. W ekspresach EQ za monitorowanie temperatury odpowiedzialny jest innowacyjny system sensoFlow. Jego czujniki zamontowane w urządzeniu kontrolują proces parzenia przez cały jego czas i tym samym dobierają najlepszy smak dla Twojej kawy.
Doskonałe mielenie i pełniejszy aromat
Standardem w ofercie marki Siemens są ceramiczne młynki do kawy ceramDrive. Właśnie dzięki materiałowi, z którego zostały wykonane, charakteryzują się bardzo długą żywotnością (w przeciwieństwie do młynków stalowych). ceramDrive to także niezwykła precyzja działania – zmielone cząsteczki ziaren kaw mają dokładnie tę samą wielkość, co gwarantuje wydobycie z nich 100 proc. niepowtarzalnego aromatu i smaku.
Cała różnorodność smaków, za jednym dotknięciem
Kolorowy wyświetlacz coffeeSelect w ekspresach marki Siemens zagwarantuje Ci najlepsze doznania podczas parzenia kawy. Czytelny panel dotykowy zaproponuje szeroki wachlarz wybornych kaw i delikatnych napojów mleczno-kawowych z puszystą pianą z mleka. Teraz wystarczy tylko jedno muśnięcie wybranej ikonki z panelu i wszystkie pożądane funkcje ekspresu zostaną uruchomione.
Dziel się radością: dwie filiżanki naraz za jednym dotknięciem z funkcją oneTouch DoubleCup
Innowacyjna funkcja oneTouch DoubleCup umożliwia przyrządzenie w tym samym czasie aż dwóch filiżanek napoju. Niezależnie od tego, na jaki kawowy specjał masz ochotę, czy jest to latte macchiato, kremowe cappuccino, czy też mocne espresso, wystarczy tylko wybrać ulubiony smak, kliknąć jeden sensorowy przycisk i w pełni rozkoszować perfekcyjną kawą we dwoje.
Kawy, które można przygotować za dotknięciem jednego przycisku
Espresso
Espresso to klasyka kawy. Po włosku słowo „espresso” oznacza „naciskanie”. Wytwarza się go poprzez przepuszczenie niewielkiej ilości gorącej wody pod wysokim ciśnieniem przez drobno zmielone ziarna kawy.
Espresso macchiato
Espresso macchiato to espresso z dodatkiem mleka. Niewielka ilość mleka dodana no końcu procesu przygotowywania kawy pozwala na delikatne złagodzenie jej smaku.
Kawa
Klasyczna, czarna kawa powstaje z espresso i zwiększonej ilości wody (zazwyczaj 180 - 250 ml). Cechą charakterystyczną tego naparu jest mocny, wyraźny smak oraz kremowa pianka na wierzchu nazywana cremą.
Cappuccino
Cappuccino wytwarzane jest przez połączenie trzech składników w równych proporcjach: espresso, gorącego mleka i pianki mlecznej. Włosi tradycyjnie piją Cappuccino tylko rano, natomiast w innych krajach napój ten cieszy się popularnością o każdej porze dnia.
Latte macchiato
Latte Macchiato (czyli "splamione mleko") to połowa porcji espresso dodana do dużej ilości gorącego, spienionego mleka. Taki proces przygotowania sprawia, że pomiędzy pianą a mlekiem tworzy się ciemna warstwa.
Americano
Americano zostało stworzone przez amerykańskich żołnierzy stacjonujących we Włoszech podczas II wojny światowej, a następnie rozpowszechnione przez amerykańskich baristów. W praktyce jest to pojedyncza lub podwójna porcja espresso zalana gorącą wodą. Lżejszy i mniej gorzki od czystego espresso napój podaje się w dużym kubku, a jego smak przypomina amerykańską kawę parzoną w ekspresach przelewowych.
Flat white
Flat White ma nieustalone finalnie pochodzenie, ponieważ jego stworzenie próbuje zaskarbić wiele zakątków świata. Często mylimy je z Latte ze względu na zbliżone składniki oraz proporcje, natomiast Flat White charakteryzuje gładsza konsystencja. Podgrzane gorącą parą mleka zalewane jest porcją espresso.
Dla otrzymania ekstra-mocnej kawy: aromaDouble Shot
Wydobądź z kawy to co najlepsze dzięki nowoczesnej funkcji aromaDouble Shot. Jej zadaniem jest kontrolowanie całego procesu przygotowania napoju — od mielenia do parzenia. aromaDouble Shot automatycznie dozuje bowiem optymalną ilość wody do filiżanki, tym samym wydobywając z kawy jej najbogatsze walory, intensywność mocy i aromatu, jednocześnie eliminując z napoju zbędną goryczkę.
Dopasowanie wielkości napoju do indywidualnych potrzeb: individualCup Volume
Zaawansowana technologicznie funkcja individualCup Volume, wykorzystując wstępne pojemności „mała”, „średnia” i „duża”, idealnie dopasuje się do indywidualnych potrzeb smakoszy kawy – teraz możesz je dodatkowo zwiększyć lub zmniejszyć w zakresie 5 różnych ustawień. I – co najważniejsze – z zachowaniem optymalnych proporcji wszystkich niezbędnych składników.
Czysta przyjemność. System autoMilk Clean automatycznie czyści układ mleczny
Parzenie cappuccino dla smakosza jest czystą przyjemnością, a jeszcze większą delektowanie się jej niebiańskim smakiem. Natomiast przyziemny obowiązek mycia spieniacza mleka jest już zwykłą prozą życia. Dlatego Siemens opracował wyjątkowy system autoMilk Clean. Po każdym parzeniu kawy z mlekiem ten w pełni zautomatyzowany mechanizm sam się włączy i mocnym wyrzutem gorącej pary oczyści z resztek mleka moduł spieniania. Po chwili znów jest gotowy, by przyrządzić kolejną flat white.
Drzwiczki z przodu urządzenia pozwalają na szybkie i łatwe czyszczenie
Nawet najdrobniejsze zanieczyszczenie wewnątrz ekspresu może zaburzyć smak i aromat kawy. Aby zagwarantować doznania najwyższej jakości i jednocześnie zadbać o sterylne warunki przyrządzania każdej filiżanki napoju, Siemens wyposażył swe urządzenia w jednostkę zaparzania wyjmowaną od frontu. Dzięki temu, że drzwiczki ekspresu otwierają się bardzo szeroko, możesz ją teraz wysunąć z ekspresu, umyć pod bieżącą wodą i znów umocować w jego wnętrzu. Tak samo opróżnisz pojemnik ze zużytymi fusami oraz tackę ociekową (możesz je nawet umyć w zmywarce).
Automatyczne odłączenie od zasilania
Ekspresy marki Siemens to innowacyjne rozwiązania technologiczne, ale także maksymalna oszczędność energii elektrycznej i dbałość o środowisko naturalne. Pomysłowa funkcja zeroEnergy Auto-off automatycznie odłączy Twój ekspres od prądu zgodnie z odpowiednio ustawionym czasem trwania w gotowości.
By dłużej cieszyć się kawą: calc'nClean
Siemens wyposażył swoje ekspresy w automatyczny system Calc’n’Clean, który w jednym cyklu czyści i odkamienia urządzenie. Calc’n’Clean znacznie przedłuży żywotność ekspresu, a Ty będziesz mógł dłużej czerpać przyjemność z picia wyśmienitej kawy.
Prezentowane zdjęcia i filmy mają charakter poglądowy i mogą przedstawiać inny model produktu w stosunku do opisywanego.
Dane techniczne Ekspres Siemens TP507R04 - automatyczny
Informacje podstawowe
Typ ekspresu:
automatyczny
Ciśnienie:
15 barów
Moc:
1500 W
Rodzaj kawy:
ziarnista, mielona
System spieniający mleko:
zintegrowany
Młynek:
ceramiczny
Pojemność zbiornika na wodę:
1,7 l
Pojemność zbiornika na kawę:
270 g
System grzewczy:
sensoFlow
Sterowanie:
ekran dotykowy
Wyświetlacz:
kolorowy wyświetlacz TFT
Pasujący filtr:
Brita Intenza
Filtr na wyposażeniu:
tak
Kolor:
srebrno-czarny
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
66 Komentarzy
sortowanie:Czy ktoś jest w stanie porównać mi to z Gaggia Anima Prestige OTC, który mam zakupiony z ostatniej okazji za 1499zł?
Nie pijam kawy, nie znam się, tyle co przyuczyłem się z danych technicznych i komentarzy na pepper
Kupiłem ekspres dla żony, która głównie pija latte macchiato itp. ale jeszcze go nie dostała i mogę rozważyć zwrot i wybór czegoś innego.
Temat ekspresów zrobił się jak z smartfonami tylko trudniej żeby ktoś streścił na podstawie np. grup cenowych bo nie ma tego każdy i zmienia się zwykle co 4-8 lat... (Edytowano)
- rysującą się od patrzenia tacka w Gagii, tu jest plastikowa wstawka
- Żeby dolać wodę w Gaggii musisz wyciągnąć zbiornik więc jak masz mało wody i zaczniesz już robić kawę to dupa a tu dolewasz i tyle.
- W Gagii nie zrobisz dwóch mlecznych kaw na raz bo masz karafkę a tu prosty w użytkowaniu wężyk.
Ilość kaw podobna, młynki ceramiczne i tu i tu, regulacja młynka podobna, tu masz kolorowy wyświetlacz, w Gagii czarno- biały, przejrzystość interfejsu na pewno po stronie Siemensa. (Edytowano)
Wtedy kupiłem za podobny grosz. (Edytowano)