Niestety, ta okazja już wygasła
Ekspres ciśnieniowy do kawy PHILIPS EP1220/00, Auchan Białystok Hetmańska
441° Zakończono

Ekspres ciśnieniowy do kawy PHILIPS EP1220/00, Auchan Białystok Hetmańska

1.199zł1.479zł-19%Auchan Okazje
21
maj 31. 2019

Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Promocja na ekspres .
Klasyczny spieniacz do mleka wytwarza parę, co pozwala przygotować spienione mleko do cappuccino. Ponadto, dzięki konstrukcji składającej się z zaledwie dwóch części, można go w łatwy sposób umyć.

  • System spieniania mleka
    Klasyczny spieniacz do mleka
  • Napoje
    • Espresso
    • Gorąca woda
    • Klasyczna czarna kawa (coffee)
  • Kolor i wykończenie Czarny
  • Ustawienia młynka 12 (młynek ceramiczny)
  • System spieniania mleka: klasyczny spieniacz do mleka
  • Pojemność pojemnika na odpadki 12 porcji
  • Maks. wysokość filiżanki 150 mm
  • Pojemnik na odpady Dostęp od frontu urządzenia
  • Zbiornik wody Dostęp od frontu urządzenia
  • Waga produktu 7,5 kg
  • Wymiary produktu 246 x 371 x 433 mm
  • Pojemność pojemnika na ziarna kawy 275 g
  • Pojemność zbiornika wody 1,8 L
  • Zgodność filtra AquaClean
  • Ciśnienie pompki 15 bar


Pełny opis:
philips.pl/c-p…200


162630.jpg

162630.jpg
Aktualizacje społecznościowe
Auchan OkazjeAuchan gazetka

Grupy

21 Komentarzy
Espresso.... Ta, jasne.... Powodzenia....
Jarenio31/05/2019 08:57

Espresso.... Ta, jasne.... Powodzenia....


Ale, że co?
Wojak_0931/05/2019 09:06

Ale, że co?


Że niby ciśnienia za mało. Wystarczy zobaczyć ceny pomp do ekspresów w internecie, osiągnięcie takich ciśnień jest jak najbardziej realne nawet w ekspresie za 300zł.
A czy nie lepsze są te ze stalowymi młynkami niż te z ceramicznymi?
Dla początkujących kawoszy wystarczy... Chociaż gdy ja zaczynałem rok temu, wystarczył ekspres za 585zł (przycebulony oczywiście). Teraz planuję zakup gdzie sam młynek kosztuje ok 3000zł
piotrek.piatek31/05/2019 10:01

A czy nie lepsze są te ze stalowymi młynkami niż te z ceramicznymi?


są różne szkoły, generalnie takie osobne młynki z wyższej półki są stalowe, ale jeśli chodzi o cenę i jakość to raczej ceramiczne. I to i to powinno zmielić dobrze. Oczywiście nie tylko materiał się liczy ale i jakość. Natomiast młynki stalowe na pewno są bardziej wytrzymałe, w kawach gorszej jakości mogą trafić się jakieś zanieczyszczenia czy kamyczki i uszkodzić młynek ceramiczny.
pnd31/05/2019 10:18

Dla początkujących kawoszy wystarczy... Chociaż gdy ja zaczynałem rok tem …Dla początkujących kawoszy wystarczy... Chociaż gdy ja zaczynałem rok temu, wystarczył ekspres za 585zł (przycebulony oczywiście). Teraz planuję zakup gdzie sam młynek kosztuje ok 3000zł


Brzmi jak przemysłowy... W domowym użytku nie widzę sensu. Osobiście uważam, że tak jak z elektroniką: można kupić to samo za 2900 i 1090 (Galaxy S9 plus i Pocophone F1). Philips to to samo co Saeco, tylko tańsze. A i tak najwięcej znaczenia ma rodzaj kawy, temperatura i ciśnienie. Jeśli to się zgadza, to musi być dobrze.
Ozzie8931/05/2019 11:05

są różne szkoły, generalnie takie osobne młynki z wyższej półki są stalowe, …są różne szkoły, generalnie takie osobne młynki z wyższej półki są stalowe, ale jeśli chodzi o cenę i jakość to raczej ceramiczne. I to i to powinno zmielić dobrze. Oczywiście nie tylko materiał się liczy ale i jakość. Natomiast młynki stalowe na pewno są bardziej wytrzymałe, w kawach gorszej jakości mogą trafić się jakieś zanieczyszczenia czy kamyczki i uszkodzić młynek ceramiczny.


Kiedyś słyszałem, że stalowe potrafią zmienić smak kawy... Nie wiem czy to prawda...
Wojak_0931/05/2019 11:47

Kiedyś słyszałem, że stalowe potrafią zmienić smak kawy... Nie wiem czy to …Kiedyś słyszałem, że stalowe potrafią zmienić smak kawy... Nie wiem czy to prawda...


Jak pisałem generalnie uznaje się ceramiczny za lepszy, ale stalowy za trwalszy. Myślę że smaku kawy nie zmienia, wszystkie restauracyjne młynki oraz takie osobne dla profesjonalistów są stalowe. Nikt nie będzie ryzykował że młynek za 2-3 tys się uszkodzi po kilku kawach. Natomiast sama stal szlachetna nie powinna pozostawiać posmaku, ewentualnie inne metale by mogły. Kubki termiczne też są zwykle ze stali szlachetnej.
Ozzie8931/05/2019 12:02

Jak pisałem generalnie uznaje się ceramiczny za lepszy, ale stalowy za t …Jak pisałem generalnie uznaje się ceramiczny za lepszy, ale stalowy za trwalszy. Myślę że smaku kawy nie zmienia, wszystkie restauracyjne młynki oraz takie osobne dla profesjonalistów są stalowe. Nikt nie będzie ryzykował że młynek za 2-3 tys się uszkodzi po kilku kawach. Natomiast sama stal szlachetna nie powinna pozostawiać posmaku, ewentualnie inne metale by mogły. Kubki termiczne też są zwykle ze stali szlachetnej.



...to chyba kwestia typu młynka a nie materiału ponoć te stalowe nie żarnowe nagrzewają się od szybkiego obracania i wtedy może zostawać lekki posmak metalu ale takie stosują chyba tylko w najtańszych ekspresach .... a skoro ekspres tani to pewnie i stal nie najlepsza
...szkoda, że nie ma w kolorze stalowym ...to chyba jakiś nowy model bo na ceneo jest tylko w firmowym sklepie.
Ozzie8931/05/2019 12:02

Jak pisałem generalnie uznaje się ceramiczny za lepszy, ale stalowy za t …Jak pisałem generalnie uznaje się ceramiczny za lepszy, ale stalowy za trwalszy. Myślę że smaku kawy nie zmienia, wszystkie restauracyjne młynki oraz takie osobne dla profesjonalistów są stalowe. Nikt nie będzie ryzykował że młynek za 2-3 tys się uszkodzi po kilku kawach. Natomiast sama stal szlachetna nie powinna pozostawiać posmaku, ewentualnie inne metale by mogły. Kubki termiczne też są zwykle ze stali szlachetnej.


Mylisz się. Stalowe młynki żarnowe są dużo lepsze od ceramicznych. Dlaczego ? Młynek ma podzielić ziarna na kawałki o pewnej ustalonej wartości. Młynki ceramiczne miażdżą ziarna, przez co otrzymujemy dużo drobnych frakcji, w tym pyłu. Żarna stalowe tną ziarna na kawałki, przez co pyłu jest dużo mniej.
Żeby zakończyć ta wymianę zdań polecam filmik pana, który o kawie wie naprawdę dużo ...
Jarenio31/05/2019 14:19

Mylisz się. Stalowe młynki żarnowe są dużo lepsze od ceramicznych. Dlac …Mylisz się. Stalowe młynki żarnowe są dużo lepsze od ceramicznych. Dlaczego ? Młynek ma podzielić ziarna na kawałki o pewnej ustalonej wartości. Młynki ceramiczne miażdżą ziarna, przez co otrzymujemy dużo drobnych frakcji, w tym pyłu. Żarna stalowe tną ziarna na kawałki, przez co pyłu jest dużo mniej. Żeby zakończyć ta wymianę zdań polecam filmik pana, który o kawie wie naprawdę dużo ... [Video]


Ale młynki żarnowe z założenia rozcierają ziarna bo tak działają żarna. Najlepsi bariści jeszcze je przesiewają. Ziarna tną młynki udarowe, te tanie z ostrzem, ale czy to lepsze rozwiązanie to nie jestem pewien, ma inne minusy. Ceramika jest droższa, mniej trwała, jest też nowszą technologią. Reasumując było by bez sensu w ogóle ją wprowadzać w takim wypadku. Jak pisałem w pierwszym komentarzu są różne szkoły bo zdania są podzielone. Przesianie kawy zawsze warto zrobić, ale tego nie wykona się w automatycznym ekspresie, ostatecznie ma to jednak niewielki wpływ i ma znaczenie tylko dla największych pasjonatów.

W przesłanym filmiku w ogóle widzisz że "znawca" odradza automatyczne ekspresy. To typowy pasjonat który potrafi liczyć ilość ziaren potrzebnych do przyrządzenia kawy. Oglądałem takich na yt, trochę liznąłem tematu. Dla nich wszystkie kawy dostępne w skalpach są złe, wszystkie ekspresy są złe i w ogóle tylko oni potrafią zaparzyć kawę, oczywiście z dripa. A mi w kawiarniach zdarzało się dostać kawę z kapsułki. Kup dobry ekspres do domu, a ty jak i twoi znajomi nie raz przyznają że lepsza niż w kawiarni. Oczywiście na początek kawiarka wystarczy, ale ja na przykład w dzień wolę pić cappuccino.
Edytowane przez: "Ozzie89" maj 31. 2019
Ozzie8931/05/2019 14:37

Ale młynki żarnowe z założenia rozcierają ziarna bo tak działają żarna. Naj …Ale młynki żarnowe z założenia rozcierają ziarna bo tak działają żarna. Najlepsi bariści jeszcze je przesiewają. Ziarna tną młynki udarowe, te tanie z ostrzem, ale czy to lepsze rozwiązanie to nie jestem pewien, ma inne minusy. Ceramika jest droższa, mniej trwała, jest też nowszą technologią. Reasumując było by bez sensu w ogóle ją wprowadzać w takim wypadku. Jak pisałem w pierwszym komentarzu są różne szkoły bo zdania są podzielone. Przesianie kawy zawsze warto zrobić, ale tego nie wykona się w automatycznym ekspresie, ostatecznie ma to jednak niewielki wpływ i ma znaczenie tylko dla największych pasjonatów.W przesłanym filmiku w ogóle widzisz że "znawca" odradza automatyczne ekspresy. To typowy pasjonat który potrafi liczyć ilość ziaren potrzebnych do przyrządzenia kawy. Oglądałem takich na yt, trochę liznąłem tematu. Dla nich wszystkie kawy dostępne w skalpach są złe, wszystkie ekspresy są złe i w ogóle tylko oni potrafią zaparzyć kawę, oczywiście z dripa. A mi w kawiarniach zdarzało się dostać kawę z kapsułki. Kup dobry ekspres do domu, a ty jak i twoi znajomi nie raz przyznają że lepsza niż w kawiarni. Oczywiście na początek kawiarka wystarczy, ale ja na przykład w dzień wolę pić cappuccino.


nieeeeeee. nawet mi się nie chce komentować, wystarczy przeczytać co napisałeś, żeby się upewnić,że nie warto tracić czasu....
Jarenio31/05/2019 15:21

nieeeeeee. nawet mi się nie chce komentować, wystarczy przeczytać co na …nieeeeeee. nawet mi się nie chce komentować, wystarczy przeczytać co napisałeś, żeby się upewnić,że nie warto tracić czasu....


a co też jesteś "pasjonatem" kawy? Ja też uwielbiam kawę i coś tam wiem, ale nie ma co się spuszczać, to tylko kawa. Większość i tak pije rozpuszczalną.

Wpisz sobie w google żarna do kawy stalowe i ceramiczne, zobaczysz że wyglądają identycznie, mają tak samo ostre krawędzie itp. Żarna miażdżą ziarna, rozcierają a nie tną. Różnica jest tylko w młynkach nożowych, tych najtańszych, ale one uchodzą za najgorsze. Oczywiście różnice są minimalne i nie ma co nad tym dywagować podczas zakupu ekspresu. Z założenia lepiej wybrać młynek stalowy, wytrzyma na dłużej.
Ozzie8931/05/2019 15:28

a co też jesteś "pasjonatem" kawy? Ja też uwielbiam kawę i coś tam wiem, al …a co też jesteś "pasjonatem" kawy? Ja też uwielbiam kawę i coś tam wiem, ale nie ma co się spuszczać, to tylko kawa. Większość i tak pije rozpuszczalną. Wpisz sobie w google żarna do kawy stalowe i ceramiczne, zobaczysz że wyglądają identycznie, mają tak samo ostre krawędzie itp. Żarna miażdżą ziarna, rozcierają a nie tną. Różnica jest tylko w młynkach nożowych, tych najtańszych, ale one uchodzą za najgorsze. Oczywiście różnice są minimalne i nie ma co nad tym dywagować podczas zakupu ekspresu. Z założenia lepiej wybrać młynek stalowy, wytrzyma na dłużej.


A wystarczyło raz pojechać do Włoch i napić się dobrej kawy z dobrej kawiarni. Nie pieprzł byś teraz głupot!
Mam z mlynkiem ceramicznym kawa super a mleko spienione idealnie Siemens 5 lata kawa tylko niemiecka 😁
Edyta.K31/05/2019 23:07

Mam z mlynkiem ceramicznym kawa super a mleko spienione idealnie Siemens 5 …Mam z mlynkiem ceramicznym kawa super a mleko spienione idealnie Siemens 5 lata kawa tylko niemiecka 😁


Spróbuj kiedyś świeżo palonej z polskiej palarni kawy, dowolnej. Świeżość kawy jest niemniej istotna, niż jej jakość. Dlatego lavazzy, davidoffy i inne tego rodzaju kawy marketowe (czy to z Polski, Niemiec, Włoch czy skądkolwiek) wysiadają przy świeżo palonej.
Slasmo31/05/2019 16:15

A wystarczyło raz pojechać do Włoch i napić się dobrej kawy z dobrej kawi …A wystarczyło raz pojechać do Włoch i napić się dobrej kawy z dobrej kawiarni. Nie pieprzł byś teraz głupot!


Zgadzam się, przesiadł się z harnasia na piasta i pyta jak można podniecać się piwem. Krafta by się napił - chyba,że szkoda cebulionów.
B73701/06/2019 09:20

Spróbuj kiedyś świeżo palonej z polskiej palarni kawy, dowolnej. Świeżość k …Spróbuj kiedyś świeżo palonej z polskiej palarni kawy, dowolnej. Świeżość kawy jest niemniej istotna, niż jej jakość. Dlatego lavazzy, davidoffy i inne tego rodzaju kawy marketowe (czy to z Polski, Niemiec, Włoch czy skądkolwiek) wysiadają przy świeżo palonej.


Jesli będę miała możliwość skorzystam. Niemcy są krajem gdzie kawa zajmuje czołowe miejsce....
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst