Niestety, ta okazja już wygasła
Cyrkulator Biolomix Sous Vide z wysyłką z Polski @AliExpress
412° Zakończono

Cyrkulator Biolomix Sous Vide z wysyłką z Polski @AliExpress

168zł Darmowa dostawa DarmowaAliExpress Okazje
Edytor52
Zaktualizowano cze 16. (Opublikowano maj 11.)

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Aktualizacja 1
Z kodem WAKACJE zapłacimy $42,85 (168 zł)
Cyrkulator Biolomix Sous Vide z wysyłką z Polski za $51,15


261655.jpg
261655.jpg

Aktualizacje społecznościowe
46.50$ (184zł) z kuponem get6 za drugą (ulepszoną) wersję, wysyłka z Polski
aliexpress.com/ite…IRP
Najlepsze komentarze
Markovanbasten11/05/2020 09:46

Generalnie trzeba mieć a najlepiej z wioski bezpośrednio kupić, taniej i le …Generalnie trzeba mieć a najlepiej z wioski bezpośrednio kupić, taniej i lepiej


Tylko upolować samemu, inaczej bez sensu zupełnie.
Nie przyda mi się, nie chodzę do cyrku.
Fetus11/05/2020 09:40

To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy …To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy internetowej wynika, że trzeba mieć dobrej jakości mięso inaczej mija się to z celem... bo cześć bakterii w tak niskiej temperaturze nie ginie i to tak słabiej wychodzi generalnie...


Co za bzdury. Jak się na czym nie znasz to się nie wypowiadaj. Podczas sous vide następuje pasteryzacja, więc nie ma żadnych bakterii i jakość mięsa tutaj nie ma żadnego znaczenia. Sous vide sprawia że nawet mięso słabej jakości smakuje przyzwoicie.
Nie polecam. Miałem ten model , po kilku użyciach się zepsuł. Ta wersja nie jest zabezpieczona przed parą i ona może uszkodzić elektrykę. Nowsza wersję mogę polecić. Tania alternatywa dla anova
52 Komentarze
Nie przyda mi się, nie chodzę do cyrku.
To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy internetowej wynika, że trzeba mieć dobrej jakości mięso inaczej mija się to z celem... bo cześć bakterii w tak niskiej temperaturze nie ginie i to tak słabiej wychodzi generalnie...
Fetus11/05/2020 09:40

To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy …To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy internetowej wynika, że trzeba mieć dobrej jakości mięso inaczej mija się to z celem... bo cześć bakterii w tak niskiej temperaturze nie ginie i to tak słabiej wychodzi generalnie...


Generalnie trzeba mieć a najlepiej z wioski bezpośrednio kupić, taniej i lepiej
Markovanbasten11/05/2020 09:46

Generalnie trzeba mieć a najlepiej z wioski bezpośrednio kupić, taniej i le …Generalnie trzeba mieć a najlepiej z wioski bezpośrednio kupić, taniej i lepiej


Tylko upolować samemu, inaczej bez sensu zupełnie.
Dobra cena, pół roku temu jak szukałem swojego nie było tak tanio. A kaczka sous vide - pycha!
Plusik
Vyre11/05/2020 09:51

Tylko upolować samemu, inaczej bez sensu zupełnie.


I taniej!
Nie polecam. Miałem ten model , po kilku użyciach się zepsuł. Ta wersja nie jest zabezpieczona przed parą i ona może uszkodzić elektrykę. Nowsza wersję mogę polecić. Tania alternatywa dla anova
Marcin_XxXS1E11/05/2020 09:55

Nie polecam. Miałem ten model , po kilku użyciach się zepsuł. Ta wersja nie …Nie polecam. Miałem ten model , po kilku użyciach się zepsuł. Ta wersja nie jest zabezpieczona przed parą i ona może uszkodzić elektrykę. Nowsza wersję mogę polecić. Tania alternatywa dla anova


A jak je rozróżnić, bo widzę to jest jakiś generyk który pojawia się pod różnymi nazwami
k_k11/05/2020 10:02

A jak je rozróżnić, bo widzę to jest jakiś generyk który pojawia się pod ró …A jak je rozróżnić, bo widzę to jest jakiś generyk który pojawia się pod różnymi nazwami


Dodałem okazje jest w trakcie sprawdzania. Niestety pomyliłem się z waluta i wpisałem jako zł.

Cena to 55.8 $ co daje 234 zł .

4354125-bru2R.jpg
Marcin_XxXS1E11/05/2020 11:09

Dodałem okazje jest w trakcie sprawdzania. Niestety pomyliłem się z waluta …Dodałem okazje jest w trakcie sprawdzania. Niestety pomyliłem się z waluta i wpisałem jako zł. Cena to 55.8 $ co daje 234 zł . [Obrazek]


Masz ją? Swojego czasu kupiłem coś podobnego w Lidlu i byłem zawiedziony.
Fetus11/05/2020 09:40

To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy …To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy internetowej wynika, że trzeba mieć dobrej jakości mięso inaczej mija się to z celem... bo cześć bakterii w tak niskiej temperaturze nie ginie i to tak słabiej wychodzi generalnie...


Jak niskiej? Ustawiasz tyle ile chcesz. Rare wołowina uzyskuje max ok 50 st niezależnie od metody. Wieprzowinę (włośnica) i drób (salmonella) robi się powyżej 65 st. Co do jakości mięsa to własnie długa obróbka pozawala uzdatnić bardziej żylaste mięso. Karkóweczka czy słabsza wołowina po 10h rozpływa się w ustach.
Jedyne co jest relatywnie drogie w tej zabawie to worki.
atanor11/05/2020 12:04

Jak niskiej? Ustawiasz tyle ile chcesz. Rare wołowina uzyskuje max ok 50 …Jak niskiej? Ustawiasz tyle ile chcesz. Rare wołowina uzyskuje max ok 50 st niezależnie od metody. Wieprzowinę (włośnica) i drób (salmonella) robi się powyżej 65 st. Co do jakości mięsa to własnie długa obróbka pozawala uzdatnić bardziej żylaste mięso. Karkóweczka czy słabsza wołowina po 10h rozpływa się w ustach. Jedyne co jest relatywnie drogie w tej zabawie to worki.


Nie zaglebialem jakoś bardzo ale kiedyś o tym myślałem i np zobacz sobie „podmikroskopem” na yt. On omawia różne zalety obrabiania w dany sposób jedzenia i tam coś o tym było.
Roswell11/05/2020 11:34

Masz ją? Swojego czasu kupiłem coś podobnego w Lidlu i byłem zawiedziony.


Tak. Miałem gen1, obecnie mam gen2 i mogę polecić.
Okazja? Na Olx-ie nowy 199 zł, na pewno z polski bo zdjęcie real. Jeszcze zawsze można spróbować ponegocjować
Edytowane przez: "StefanMucha" maj 12.
Jaka jest temp min?
Niesamowite ilu nowych rzeczy człowiek dzięki Pepperkowi się nauczy :-D
Vyre11/05/2020 09:51

Tylko upolować samemu, inaczej bez sensu zupełnie.


Jeszcze lepiej wyhodować pod blokiem lub w ogródku
Fetus11/05/2020 09:40

To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy …To chyba tylko dla majetnych. Ten typ gotowania w sensie. Z mojej wiedzy internetowej wynika, że trzeba mieć dobrej jakości mięso inaczej mija się to z celem... bo cześć bakterii w tak niskiej temperaturze nie ginie i to tak słabiej wychodzi generalnie...


Co za bzdury. Jak się na czym nie znasz to się nie wypowiadaj. Podczas sous vide następuje pasteryzacja, więc nie ma żadnych bakterii i jakość mięsa tutaj nie ma żadnego znaczenia. Sous vide sprawia że nawet mięso słabej jakości smakuje przyzwoicie.
atanor11/05/2020 12:04

Jak niskiej? Ustawiasz tyle ile chcesz. Rare wołowina uzyskuje max ok 50 …Jak niskiej? Ustawiasz tyle ile chcesz. Rare wołowina uzyskuje max ok 50 st niezależnie od metody. Wieprzowinę (włośnica) i drób (salmonella) robi się powyżej 65 st. Co do jakości mięsa to własnie długa obróbka pozawala uzdatnić bardziej żylaste mięso. Karkóweczka czy słabsza wołowina po 10h rozpływa się w ustach. Jedyne co jest relatywnie drogie w tej zabawie to worki.


Minimalna temperatura sous vide to 53 stopnie! Poniżej tej temperatury stwarzasz idealne warunki do namnażania się bakterii!
Coolek19/05/2020 04:55

Minimalna temperatura sous vide to 53 stopnie! Poniżej tej temperatury …Minimalna temperatura sous vide to 53 stopnie! Poniżej tej temperatury stwarzasz idealne warunki do namnażania się bakterii!


Źródło? Wielu kucharzy w tym zawodowych używa 50 st., bo przecież jak chcesz uzyskać wołowinę rare w temperaturze powyżej 50 st?

youtube.com/wat…;t=
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst