Ta okazja została opublikowana ponad 2 tygodnie temu i może już nie być dostępna.
Cyrkulator Anova Precision® Cooker (stara wersja)
64°

Cyrkulator Anova Precision® Cooker (stara wersja)

17
lis 25. 2019
Moja promka na nową wersję Anovy nie spotkała się z zachwytem.
Potem zauważyłem, że o ile w sklepie internetowym Anovy nie ma już starej wersji Precision w cenie 109 Euro, to jest ona nadal dostępna na amazon.de.

Wydaje mi się, że cena okazyjna patrząc nawet na poprzednie promki. Cena od dłuższego czasu patrząc na keepa.com. Ofertę tą wrzucam, bo sam jestem ciekawy opinii, czy warto dopłacać do nowszej wersji. Ponoć "stronger, harder" etc.
Aktualizacje społecznościowe
Amazon OkazjeAmazon promocje

Grupy

Najlepsze komentarze
iRudy25/11/2019 17:07

jeśli dobrze pamiętam z fizyki cała woda ma zawsze tę samą temperaturę w na …jeśli dobrze pamiętam z fizyki cała woda ma zawsze tę samą temperaturę w naczyniu...bez cyrkulacji...


możesz wskazać fragment fizyki, który tak twierdzi ? To aby wyolbrzymić efekt. Wyobraźmy sobie naczynie o wysokości 1 km, które ma grzałkę na dnie. Myślisz, że na powierzchni będzie tak samo ciepło, jak na dnie ? Lidlomax jest dużo mniejszy, ale różnice temperatury w różnych częściach pojemnika mogą być rzędu +/-0,1 stopnia C. Nie wiem. Tutaj znawcy piszą, że dokładność jest istotna.
17 Komentarzy
Negan25/11/2019 15:39

Komentarz usunięty


Kolega/koleżanka nie kupiła pewnie zgrzewarki z ostatniej promki Sencora, więc pewnie nie wie, że teraz gotuje się metodą sous vide używając nie cyrku, tylko cyrkulatora.
Edytowane przez: "quant2" lis 25. 2019
Można kupić Lidlomix za 1499pln, a przy okazji ma się w pełni Sous Vide ....
emerowo25/11/2019 15:55

Można kupić Lidlomix za 1499pln, a przy okazji ma się w pełni Sous Vide ... …Można kupić Lidlomix za 1499pln, a przy okazji ma się w pełni Sous Vide ....


One nie trzymają równo temperatury. Przy dnie jest ciepło, ale przy powierzchni temperatura już inna. Czytałem fora, gdzie ludzie właśnie rzucali pomysł Kenwooda Chef Gourmeta , gdzie można nastawić temperaturę. Problem jest z równomiernością. Po to właśnie "cyrkulacja" wody.
hmmmm .... widziałem na YT wykorzystanie Lidlomixa jako Sous Vide - wlewano wodę do misy Lidlomixa (najnowszy model), w misę dano półmisek "dziurawy" (dla gotowania na parze), była ona w wodzie ale nie sięgała noży. Ustawiano czas, temperaturę, najniższe obroty (a więc cyrkulacja wody dla wyrównania temperatury) i wiadomo - woreczki z zawartością mięsa czy tam czegoś jak typowo Sous Vide ... musiałbym spróbować, ale raczej nie widzę różnicy w działaniu i potencjalnych efektach ...

youtube.com/wat…QTY
Edytowane przez: "emerowo" lis 25. 2019
emerowo25/11/2019 16:15

hmmmm .... widziałem na YT wykorzystanie Lidlomixa jako Sous Vide - …hmmmm .... widziałem na YT wykorzystanie Lidlomixa jako Sous Vide - wlewano wodę do misy Lidlomixa (najnowszy model), w misę dano półmisek "dziurawy" (dla gotowania na parze), była ona w wodzie ale nie sięgała noży. Ustawiano czas, temperaturę, najniższe obroty (a więc cyrkulacja wody dla wyrównania temperatury) i wiadomo - woreczki z zawartością mięsa czy tam czegoś jak typowo Sous Vide ... musiałbym spróbować, ale raczej nie widzę różnicy w działaniu i potencjalnych efektach ...https://www.youtube.com/watch?v=nFFSXsSOQTY


jeśli dobrze pamiętam z fizyki cała woda ma zawsze tę samą temperaturę w naczyniu...bez cyrkulacji...
emerowo25/11/2019 16:15

hmmmm .... widziałem na YT wykorzystanie Lidlomixa jako Sous Vide - …hmmmm .... widziałem na YT wykorzystanie Lidlomixa jako Sous Vide - wlewano wodę do misy Lidlomixa (najnowszy model), w misę dano półmisek "dziurawy" (dla gotowania na parze), była ona w wodzie ale nie sięgała noży. Ustawiano czas, temperaturę, najniższe obroty (a więc cyrkulacja wody dla wyrównania temperatury) i wiadomo - woreczki z zawartością mięsa czy tam czegoś jak typowo Sous Vide ... musiałbym spróbować, ale raczej nie widzę różnicy w działaniu i potencjalnych efektach ...https://www.youtube.com/watch?v=nFFSXsSOQTY


Ciekawe jak z precyzją, cyrkulatory mają dokładność do 1/10 st.
iRudy25/11/2019 17:07

jeśli dobrze pamiętam z fizyki cała woda ma zawsze tę samą temperaturę w na …jeśli dobrze pamiętam z fizyki cała woda ma zawsze tę samą temperaturę w naczyniu...bez cyrkulacji...


możesz wskazać fragment fizyki, który tak twierdzi ? To aby wyolbrzymić efekt. Wyobraźmy sobie naczynie o wysokości 1 km, które ma grzałkę na dnie. Myślisz, że na powierzchni będzie tak samo ciepło, jak na dnie ? Lidlomax jest dużo mniejszy, ale różnice temperatury w różnych częściach pojemnika mogą być rzędu +/-0,1 stopnia C. Nie wiem. Tutaj znawcy piszą, że dokładność jest istotna.
quant225/11/2019 18:00

możesz wskazać fragment fizyki, który tak twierdzi ? To aby wyolbrzymić efe …możesz wskazać fragment fizyki, który tak twierdzi ? To aby wyolbrzymić efekt. Wyobraźmy sobie naczynie o wysokości 1 km, które ma grzałkę na dnie. Myślisz, że na powierzchni będzie tak samo ciepło, jak na dnie ? Lidlomax jest dużo mniejszy, ale różnice temperatury w różnych częściach pojemnika mogą być rzędu +/-0,1 stopnia C. Nie wiem. Tutaj znawcy piszą, że dokładność jest istotna.


nie wskażę bo jestem humanistą ale coś tam pamiętam sprzed 35 lat że jak w wodzie jest lód to będzie miała 0 stopni dopóki nie stopnieje... a ta dokładność to... bajki dla potłuczonych... żeby nie było próbowaliśmy robić szynki w takim naczyniu do tego gotowania (tanim) i szału nie było... ale w recenzjach wszystko jest przepiękne pardon przesmaczne...
quant225/11/2019 18:00

(ciach) Lidlomax jest dużo mniejszy, ale różnice temperatury w różnych częś …(ciach) Lidlomax jest dużo mniejszy, ale różnice temperatury w różnych częściach pojemnika mogą być rzędu +/-0,1 stopnia C. Nie wiem. Tutaj znawcy piszą, że dokładność jest istotna.


0.1 stopnia C - no chyba nie uważasz, że taka różnica stanowi cokolwiek ? W każdym bądź razie, jeżeli troszkę wyżej jest niższa temp, to jaki problem ustawić 1-2 stopnie wyżej na Lidlomixie ? Kwestia prób i jestem właściwie pewny, że Lidlomix może pracować jako Sous Vide
emerowo25/11/2019 18:16

0.1 stopnia C - no chyba nie uważasz, że taka różnica stanowi cokolwiek ? W …0.1 stopnia C - no chyba nie uważasz, że taka różnica stanowi cokolwiek ? W każdym bądź razie, jeżeli troszkę wyżej jest niższa temp, to jaki problem ustawić 1-2 stopnie wyżej na Lidlomixie ? Kwestia prób i jestem właściwie pewny, że Lidlomix może pracować jako Sous Vide


muszę spróbować w biedamixie chociaż mam takie urządzonko dedykowane z aldiego i sama metoda dupy nie urywa...
Thermomix6 ma sous vide o ile pamietam
adamusek25/11/2019 18:32

Thermomix6 ma sous vide o ile pamietam


ludzie w zmywarkach robią
moze lepiej ten:
amazon.de/gp/…c=1

opinii dosc sporo. Ocena średnia też lepsza.
iRudy25/11/2019 18:35

ludzie w zmywarkach robią


No ktoś się chwalił, że tak robi, w jednej z promek na cyrkulator. Nie wiem tylko, czy nie strach, że zmywarka za słabo trzyma temperaturę i że się zatrujemy takim mięsem. Ciekawe też, do jakich to potraw sous-vide nadaje się zmywarka, jeśli znawcy piszą o konieczności utrzymania dokładności +0.1/-0.1 stopnia C. I nie jest moim zamiarem polemizowanie z tym co twierdzą, bo sądzę, że tak pewnie jest.
quant226/11/2019 15:44

No ktoś się chwalił, że tak robi, w jednej z promek na cyrkulator. Nie wie …No ktoś się chwalił, że tak robi, w jednej z promek na cyrkulator. Nie wiem tylko, czy nie strach, że zmywarka za słabo trzyma temperaturę i że się zatrujemy takim mięsem. Ciekawe też, do jakich to potraw sous-vide nadaje się zmywarka, jeśli znawcy piszą o konieczności utrzymania dokładności +0.1/-0.1 stopnia C. I nie jest moim zamiarem polemizowanie z tym co twierdzą, bo sądzę, że tak pewnie jest.


robiliśmy szynkę w tanim dedykowanym bez cyrkulacji (ponoć mało wrażliwa na dokładność...) i szału specjalnego nie było... przereklamowana metoda
iRudy26/11/2019 16:44

robiliśmy szynkę w tanim dedykowanym bez cyrkulacji (ponoć mało wrażliwa na …robiliśmy szynkę w tanim dedykowanym bez cyrkulacji (ponoć mało wrażliwa na dokładność...) i szału specjalnego nie było... przereklamowana metoda


gdzieś też ktoś napisał, że aż takiego łał nie ma. Natomiast dobre mojm zaniem mięsa wolno gotowane z lidla czy biedronki jakoś zachęcają mnie do spróbowania tej metody.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst