Niestety, ta okazja już wygasła
Cyrkulator Anova Precision® Cooker (nowa wersja)
-97° Zakończono

Cyrkulator Anova Precision® Cooker (nowa wersja)

730zł947zł-23% Darmowa dostawa DarmowaAnova Okazje
38
-97° Zakończono
Cyrkulator Anova Precision® Cooker (nowa wersja)
lis 24. 2019

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

ta oferta jest od dłuższego czasu, przynajmniej od promki na zgrzewarkę sencor, kiedy wiele osób, nie tylko ja, zainteresowało się tematem gotowania Sous-vide. Z jakiegoś powodu na niemieckim pepperze umieszczono ją dzisiaj. Więc i ja czynię podobnie w naszym.

Ponoć było taniej na przedsprzedaży 139 Euro. Więc dużo taniej niż te 169 Euro może nie być. Tak, czy siak 730 Pln (kurs Revolut ) to trochę dużo.
Aktualizacje społecznościowe
Anova Okazje
38 Komentarzy
Trochę dużo? Chyba bardzo dużo.
I jeszcze wersja za wspomniane 169 euro jest bez zgrzewarki...
To co innego kupić dobrego, myślałem właśnie o tym
można tez kupić Lidlomixa za 1499pln , i w nim gotować Sous vide
Jak ktoś nie jest szefem kuchni to pewnie taki starczy:

jula.pl/cat…527
Do tego z juli były komentarze Ze nie trzyma temperatury dobrze i żeby poczekać na promo na anove
boniu24/11/2019 17:34

Do tego z juli były komentarze Ze nie trzyma temperatury dobrze i żeby p …Do tego z juli były komentarze Ze nie trzyma temperatury dobrze i żeby poczekać na promo na anove


Ale bez przesady, żeby dopłacać 500zł, żeby mieć dokładność troszkę lepszą
kaziupir24/11/2019 17:45

Ale bez przesady, żeby dopłacać 500zł, żeby mieć dokładność troszkę lepszą …Ale bez przesady, żeby dopłacać 500zł, żeby mieć dokładność troszkę lepszą


Może i tak ale właśnie to temperatura sztywna jest ważna przy sous vide
kaziupir24/11/2019 17:45

Ale bez przesady, żeby dopłacać 500zł, żeby mieć dokładność troszkę lepszą …Ale bez przesady, żeby dopłacać 500zł, żeby mieć dokładność troszkę lepszą


Chyba o to chodzi w tym urzadzeniu, zeby miec dokladniosc. Na upartego to i na palniku gazowym mozesz trzymac orientacyjna temperature.
Piotrek44424/11/2019 17:48

Chyba o to chodzi w tym urzadzeniu, zeby miec dokladniosc. Na upartego to …Chyba o to chodzi w tym urzadzeniu, zeby miec dokladniosc. Na upartego to i na palniku gazowym mozesz trzymac orientacyjna temperature.



ale bez przesady, ze potrzeba dokładnosci 0,1. Podejrzewam, że nawet jak bedziesz gotował przy zmiennosci +-1 stopień to róznicy nie bedzie. Z tym gotowaniem to jak z audiofilami.
No niestety, Nano mozna bylo miec rok temu za 79 euro, niedawno wyprzedawali poprzednia generacje za 85 euro. Widac teraz anova celuje w wyzsza polke cenowa, dobrze ze ja sie obkupilem we wczesniejszych promocjach ;d
boniu24/11/2019 16:51

To co innego kupić dobrego, myślałem właśnie o tym


Możesz śmiało brać wersję Cooker Nano za 99€ (w święta będzie pewnie promocja, jak co roku więc ja na to czekam)
aks24/11/2019 17:50

ale bez przesady, ze potrzeba dokładnosci 0,1. Podejrzewam, że nawet jak b …ale bez przesady, ze potrzeba dokładnosci 0,1. Podejrzewam, że nawet jak bedziesz gotował przy zmiennosci +-1 stopień to róznicy nie bedzie. Z tym gotowaniem to jak z audiofilami.


Kup, zrób i dopiero się wypowiadaj czy +/- 1 stopień robi różnicę czy nie
aks24/11/2019 17:50

ale bez przesady, ze potrzeba dokładnosci 0,1. Podejrzewam, że nawet jak b …ale bez przesady, ze potrzeba dokładnosci 0,1. Podejrzewam, że nawet jak bedziesz gotował przy zmiennosci +-1 stopień to róznicy nie bedzie. Z tym gotowaniem to jak z audiofilami.


Tu bardziej chodzi o histerezę niż dokładność. Jeżeli ustawisz cyrkulator na 60 stopni a on robi ci cykl 58-62 stopnie to w efekcie ugotujesz danie na 62. Jak dołożysz do tego błąd pomiaru słabego czujnika temperatury to błąd jest jeszcze większy. Na domowym sous vide ze sterownikiem PID mam temperaturę utrzymywaną w zakresie +-0,2 stopnia. Jak ustawię 60 stopni to mam 59,8-60,2. Jeden stopień ma znaczenie - zobacz tutaj
Edytowane przez: "jeromebaldino" lis 24. 2019
jeromebaldino24/11/2019 18:51

Tu bardziej chodzi o histerezę niż dokładność. Jeżeli ustawisz cyrkulator n …Tu bardziej chodzi o histerezę niż dokładność. Jeżeli ustawisz cyrkulator na 60 stopni a on robi ci cykl 58-62 stopnie to w efekcie ugotujesz danie na 62. Jak dołożysz do tego błąd pomiaru słabego czujnika temperatury to błąd jest jeszcze większy. Na domowym sous vide ze sterownikiem PID mam temperaturę utrzymywaną w zakresie +-0,2 stopnia. Jak ustawię 60 stopni to mam 59,8-60,2. Jeden stopień ma znaczenie - zobacz tutaj


W przypadku żółtka jaj może tak, ale czy w przypadku mięsa można dyskutować.
Czy w przypadku dwóch różnych wielkości jaj wyjdzie to samo w tej idealnej temperaturze wątpię.
Elv24/11/2019 19:25

W przypadku żółtka jaj może tak, ale czy w przypadku mięsa można dysku …W przypadku żółtka jaj może tak, ale czy w przypadku mięsa można dyskutować. Czy w przypadku dwóch różnych wielkości jaj wyjdzie to samo w tej idealnej temperaturze wątpię.


Poczytaj może najpierw o sous vide, bo twój brak wiedzy jest razacy. Całym założeniem sous vide jest to, żeby trzymać jedzenie w idealnie kontrolowanej temperaturze. Dlatego to, że ty "watpisz" nie ma znaczenia, bo jeżeli mięso będzie się trzymało cały czas w jednej temperaturze, to wcześniej czy później cały kawałek tego mięsa osiągnie dokładnie taka temperaturę, jest to tylko kwestia czasu.
Tak, w przypadku dwóch jaj różnej wielkości wyjdzie to samo, bo temperatura się nie zmienia.
Coolek24/11/2019 19:32

Poczytaj może najpierw o sous vide, bo twój brak wiedzy jest razacy. Całym …Poczytaj może najpierw o sous vide, bo twój brak wiedzy jest razacy. Całym założeniem sous vide jest to, żeby trzymać jedzenie w idealnie kontrolowanej temperaturze. Dlatego to, że ty "watpisz" nie ma znaczenia, bo jeżeli mięso będzie się trzymało cały czas w jednej temperaturze, to wcześniej czy później cały kawałek tego mięsa osiągnie dokładnie taka temperaturę, jest to tylko kwestia czasu.Tak, w przypadku dwóch jaj różnej wielkości wyjdzie to samo, bo temperatura się nie zmienia.


Zgadza się muszę o tym poczytać konkretnie. Założenia tego gotowania interesujące. Poczytam dzięki.
Te mięso trzeba jeszcze podsmażyć później? Chodzi o kwestie zdrowotne (bakterie).
Elv24/11/2019 19:42

Zgadza się muszę o tym poczytać konkretnie. Założenia tego gotowania inte …Zgadza się muszę o tym poczytać konkretnie. Założenia tego gotowania interesujące. Poczytam dzięki.Te mięso trzeba jeszcze podsmażyć później? Chodzi o kwestie zdrowotne (bakterie).


Podsmaza się, żeby uzyskać uzyskać reakcje maillarda, czyli lepszy smak i wygląd. Jeśli chodzi o kwestie zdrowotne - podczas sous vide zachodzi proces pasteryzacji. Trzeba jedynie dobrać czas do temperatury i grubości rzeczy, która przygotowujemy.
Poprzednia wersja (4.0) na święta rok temu kosztowała €99.0. Myślę, że można poczekać jeszcze.
jeromebaldino24/11/2019 18:51

Tu bardziej chodzi o histerezę niż dokładność. Jeżeli ustawisz cyrkulator n …Tu bardziej chodzi o histerezę niż dokładność. Jeżeli ustawisz cyrkulator na 60 stopni a on robi ci cykl 58-62 stopnie to w efekcie ugotujesz danie na 62. Jak dołożysz do tego błąd pomiaru słabego czujnika temperatury to błąd jest jeszcze większy. Na domowym sous vide ze sterownikiem PID mam temperaturę utrzymywaną w zakresie +-0,2 stopnia. Jak ustawię 60 stopni to mam 59,8-60,2. Jeden stopień ma znaczenie - zobacz tutaj


Ten z Julii podobno utrzymuje +/- 0.3 stopnia
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst