Niestety, ta okazja wygasła 4 minuty temu.
732°
Opublikowano 2 czerwca 2023

Chleb Żytni 100% naturalny skład bez drożdży @Aldi

2,99zł3,89zł-23%
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Awatar użytkownika ObnazamZmowyCenowe
Opublikowane przez
ObnazamZmowyCenowe
Dołączył w 2019
305
2.564

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Supermarket

Znajdź więcej okazji Supermarket

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

Chleb żytni.
450g
Aldi
100% naturalny skład:
mąka żytnia (47,5%), zakwas żytni (39,1%) [mąka żytnia (50% w zakwasie), woda], woda, sól
683313_1.jpg
ALDI Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

67 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Rafal_Dobrzyk
    Rafal_Dobrzyk
    ciekawe czy wypiekany z niezdrowego ciasta mrożonego ?!
    Awatar użytkownika rzecznik_prawdziwek
    rzecznik_prawdziwek
    Większą uwagę powinno się zwracać na sam skład pieczywa niż na fakt, czy zostało wypieczone na świeżo czy dopiekane na miejscu.
  2. Awatar użytkownika BezaZhipsterow
    BezaZhipsterow
    W malych piekarniach tylko 400% drozej
    Awatar użytkownika pawel_katSn
    pawel_katSn
    .... i 400% lepsze składniki..... To jest marketowe badziewie.... Tego nawet chlebem nie mozna nazwać tylko wyrobem chlebopodobnym.....
  3. Awatar użytkownika ObnazamZmowyCenowe
    ObnazamZmowyCenowe Autor
    Prawdziwy dobry chleb w Aldi.

    * A tak wygląda skład pieczywa w jednej z rzemieślniczych Patopiekarni którą poprosiłem o skład pieczywa po tym jak źle się poczułem:
    Bułka... staropolska... po.. 3zł!!!! zawiera:
    Oleje palmowe utwardzane, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny, aromaty, barwniki annato, cukier, enzymy.

    Ludzie! Błagam! Pytajcie o skład w każdym miejscu gdzie kupujecie pieczywo!!! Nie ufajcie nazwie ani cenie!
    (Edytowano)
    Awatar użytkownika MichalPa
    MichalPa
    no i co? wygladaja tak samo tylko w aldi nie podaje na deseczce
  4. Awatar użytkownika Jarek_Jarecki
    Jarek_Jarecki
    Chleb na peppeperze. Dokąd zmierzamy. Zaraz zapalki się pojawią.
    Awatar użytkownika skazi
    skazi
    No tak, bo przecież lepiej samoloty i zegarki za miliony...
    Zaskoczę Cię, ale okazje na chleb były już tutaj 6 lat temu.
  5. Awatar użytkownika SciFiTech
    SciFiTech
    Chleb tylko z mąki żytniej nigdy nie urośnie tak jak na zdjęciu. Nawet gdy zostanie zastosowana mąka 720. Wiem bo piekę sam od wielu lat. Wynika to z ciężaru jednostkowego samej mąki. Taki wygląd jest możliwy jedynie przy zastosowaniu mieszanki z mąką pszenną np. 650. To w przypadku stosowania wyłącznie mąki, wody i soli. No i zakwasu który faktycznie jest mąką żytnią z wodą. Ale jest jeszcze jeden sposób na wyrośnięcie chleba - dodanie spulchniaczy. Wytwarzają one gaz. Przy okazji pieczywo robi się suchsze - woda łatwiej odparowuje. A w trakcie jedzenia resztki spulchniaczy spulchniają jedzącego. Mój chleb jest smaczny jeszcze po ok. 5 dniach od wypieku. Nie znam żadnej piekarni lub sklepu gdzie chleb miałby taką trwałość. Zazwyczaj po 1-2 dniach kupiony chleb jest tak suchy i twardy że można połamać na nim zęby. Chyba że ktoś lubi taki chleb. Koszt wytworzenia własnego chleba to ok. 2 zł za kilogramowy bochenek, licząc koszt surowców i energii ale nie licząc robocizny 20 min. To koszt bardzo wysoki. Koszty surowców w piekarniach są znacznie niższe przy zakupie hurtowym worka mąki, ale energia jest droższa.
    14068770-8bjBC.jpg (Edytowano)
    Awatar użytkownika prawy_sierpowy
    prawy_sierpowy
    2 zł to może 5 lat temu, dziś tyle kosztuje samo rozgrzanie i pieczenie w piekarniku.
  6. Awatar użytkownika leo27woolf
    leo27woolf
    Biegnę, może zdążę przed zamknięciem. Będzie na śniadanie.
  7. Awatar użytkownika kubson_
    kubson_
    14130390-4Ocjh.jpgPolecam przepis na chlebek razowy. Prosty przepis. Pychota 😋
    Awatar użytkownika kubson_
    kubson_
    14130403-Knh9L.jpg
  8. Awatar użytkownika Patrykovski
    Patrykovski
    Zdradzę wam coś, że bez pieczywa da się żyć, a pieczywo zastępuje owocami i jogurtami naturalnymi i człowiek schudł i lepiej się czuję, a portfel pełniejszy.
    Awatar użytkownika skazi
    skazi
    Bo niby owoce czy jogurty wychodzą taniej niż chleb? Chyba jak zjesz jedno jabłko dziennie (Edytowano)
  9. Awatar użytkownika ObnazamZmowyCenowe
    ObnazamZmowyCenowe Autor
    W tym wypadku producent: Piekarnia z Kielc.
    Natomiast mrożenie to najzdrowsza metoda konserwacji.
  10. Awatar użytkownika TomaszGwoździak
    TomaszGwoździak
    Trzeba zużyć mąkę z u.a i miliony składników. Sprawdzone piekarnie potrafią robić dobry chleb w cenie może i dwa razy wyższej, ale idzie się nim najeść i chleb wysycha, a nie pleśnieje. Od długiego czasu molochy niszczą małe produkcję wszystkiego ( piekarnie, rzeźników z cukiernię z warzywniaki itp) państwo to, czy tamto na to pozwala.... A szkoda.
    Awatar użytkownika Toyrum
    Toyrum
    Akurat nie wszystkie piekarnie mają dobry chleb. U nas w okolicy mają cenę za bochenek 16zl a w jakości i smaku gorszy od sklepowego za 3 złote.
  11. Awatar użytkownika A_Aaaa
    A_Aaaa
    Kupuje podobny w biedzie. Ten sam sklad. Całkiem spoko jest
  12. Awatar użytkownika PanPiernik
    PanPiernik
    Teraz będzie duzo promocji na mąkę i chlebki w marketach . Smacznej mąki od przyjaciół Ukraińców nie spełniającej żadnych norm xD
  13. Awatar użytkownika jacunia72_
    jacunia72_
    Cieszmy się bo miał być po 29,99 zł.
  14. Awatar użytkownika Tylko_Na_Karte
    Tylko_Na_Karte
    Taniej jak w Biedronce. O 1.7 zł.
  15. Awatar użytkownika DudiSD
    DudiSD
    Cena mocno hurtowa
  16. Awatar użytkownika hubaiitv
    hubaiitv
    Chleb żytni 450 g - 1029kJ/243 ( w 100g)
  17. Awatar użytkownika alseick
    alseick
    swietny jest ten chleb, moze stac dlugo, nic mu sie nie dzieje, w najgorszym wypadku stwardnieje na kamien, przyjemny w smaku, zdrowszy niz zwykly, ale jeszcze nie tak ciezki jak razowy
Awatar użytkownika