Niestety, ta okazja wygasła 22 lutego 2020.
546°
Opublikowano 19 lutego 2020

Boczniaki za 2,49 zł Lidl

2,49zł4,49zł-45%
Awatar użytkownika Usunięty288211
Opublikowane przez
Usunięty288211
Dołączył w 2020
399
193

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Supermarket

Znajdź więcej okazji Supermarket

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

Promocja na polskie boczniaki, cena: 2,49 zł za 1 opakowanie (250 g). Lidl.
Lidl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

18 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Cebulka123
    Cebulka123
    setuxri19/02/2020 11:32

    Raz kupiłem i nie rozumiem o co chodzi z tymi grzybami. Pieczarki mają p …Raz kupiłem i nie rozumiem o co chodzi z tymi grzybami. Pieczarki mają przynajmniej jakiś smak a te boczniaki to zero. Jak je się robi?


    Jak dla mnie, najlepsze są smażone w bułce tartej, jak schabowe
  2. Awatar użytkownika wi_ma
    wi_ma
    setuxri19/02/2020 11:32

    Raz kupiłem i nie rozumiem o co chodzi z tymi grzybami. Pieczarki mają p …Raz kupiłem i nie rozumiem o co chodzi z tymi grzybami. Pieczarki mają przynajmniej jakiś smak a te boczniaki to zero. Jak je się robi?


    To jedne ze zdrowszych grzybów.
    Przepisów jest mnóstwo.
    Ja uwielbiam boczniaki ala flaki
  3. Awatar użytkownika cheesecake__
    cheesecake__
    kwestia doprawienia :v kurczak bez soli i innych przypraw też wykwintnym posiłkiem nie jest
  4. Awatar użytkownika Bity.Pasem
    Bity.Pasem
    Zalewamy mlekiem, kładziemy na wierzch mniejszy talerzyk aby grzyb nie wypływał tylko się moczył w mleku i zostawiamy go na dwie godziny. Następnie kładziemy na sitko do odcieknięcia, panierujemy w jajku oraz bułce i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Polecam!
  5. Awatar użytkownika SiWiUcHnY1984
    SiWiUcHnY1984
    Siajomilepsze19/02/2020 12:46

    To gówno straszne żadnego smaku


    Ale jako jedne z nielicznych grzybów mają wartości odżywcze, a zupka z nich palce lizać...
  6. Awatar użytkownika Usunięty125819
    Anonymous User
    Jutro Tłusty czwartek a tu grzybki jakieś
  7. Awatar użytkownika Siajomilepsze
    Siajomilepsze
    Bity.Pasem19/02/2020 13:05

    Zalewamy mlekiem, kładziemy na wierzch mniejszy talerzyk aby grzyb nie …Zalewamy mlekiem, kładziemy na wierzch mniejszy talerzyk aby grzyb nie wypływał tylko się moczył w mleku i zostawiamy go na dwie godziny. Następnie kładziemy na sitko do odcieknięcia, panierujemy w jajku oraz bułce i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Polecam!


    Można to samo zrobić z kartką papieru i będzie smakować tak samo
  8. Awatar użytkownika cashpoint
    cashpoint
    Skad ta nazwa ? Rosną gdzieś na boczku ?
  9. Awatar użytkownika Marcinx6
    Marcinx6
    cashpoint19/02/2020 10:22

    Skad ta nazwa ? Rosną gdzieś na boczku ?


    Dokładnie tak. Rosną z kostki i wychodzą z jej boków. Potocznie zwane - świńskie uszy (Edytowano)
  10. Awatar użytkownika 0kajoner
    0kajoner
    Smakują jak papierzaki
  11. Awatar użytkownika Lubie.Kompot
    Lubie.Kompot
    Super cena. U mnie na ryneczku po 6-8 zł za taką paczkę :/ Wezmę od razu ze cztery paczki. Chyba można mrozić, więc na pewno się nie zmarnują.

    setuxri19/02/2020 11:32

    Raz kupiłem i nie rozumiem o co chodzi z tymi grzybami. Pieczarki mają p …Raz kupiłem i nie rozumiem o co chodzi z tymi grzybami. Pieczarki mają przynajmniej jakiś smak a te boczniaki to zero. Jak je się robi?


    Można je przygotować na różne sposoby. Ja najbardziej lubię tartę z boczniakami. Czasem robię też risotto z boczniakami, używam ich jako farszu do ravioli oraz jako dodatek do domowego tagliatelle. Ostatnio próbowałem użyć ich w daniu azjatyckim (wołowina z grzybami mun, shimeji i boczniakami) i też się udało. Poza tym boczniaki można przygotować w taki sposób jak kanię, tj. zrobić z nich kotlety (bardzo popularne danie w niektórych rejonach polski).
  12. Awatar użytkownika Eajt
    Eajt
    Od kiedy w ofercie ?
  13. Awatar użytkownika Niva
    Niva
    Eajt19/02/2020 10:31

    Od kiedy w ofercie ?


    To z gazetki "Od czwartku 20.02"
  14. Awatar użytkownika setuxri
    setuxri
    Raz kupiłem i nie rozumiem o co chodzi z tymi grzybami. Pieczarki mają przynajmniej jakiś smak a te boczniaki to zero. Jak je się robi?
  15. Awatar użytkownika Siajomilepsze
    Siajomilepsze
    To gówno straszne żadnego smaku
  16. Awatar użytkownika Azar_
    Azar_
    Idealne na patelnie 😋
  17. Awatar użytkownika Usunięty288211
    Anonymous User Autor
    Polecam zrobienie boczniaków a'la szarpana wołowina. Pycha!
  18. Awatar użytkownika Wilkumis
    Wilkumis
    Usunięty12581919/02/2020 09:49

    Jutro Tłusty czwartek a tu grzybki jakieś


    Trzeba usmażyć na smalcu i będzie git
Awatar użytkownika