Niestety, ta okazja już wygasła
Beef Jerky 25g WOŁOWINA SUSZONA
716° Zakończono

Beef Jerky 25g WOŁOWINA SUSZONA

3,90zł12zł-68%Sport MAX Okazje
45
sty 15. 2019

Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Kolejne znalezisko w dziale OUTLET - sport max Suszona wołowina o wysokiej zawartości białka idealna jako zrównoważony, wysokobiałkowy i niskokaloryczny posiłek w dowolnym miejscu i czasie. Suszona wołowina tej marki na Amazonie kosztuje 4,64 euro!

Osobiście uwielbiam ją z czerwonym wytrawnym ewentualnie półwytrawnym... (Czas na babski wieczór!)

Uwaga! Najlepiej spożyć przed: Barbecue (02-02-2019) Teriyaki (04-02-2019)

Najtańsza dostawa: 6,70 zł lub darmowy odbiór osobisty w Krakowie
Aktualizacje społecznościowe
Sport MAX Okazje

Grupy

Najlepsze komentarze
Nemesis15/01/2019 18:00

z jakiej części mięsa najczęściej robisz? Kroisz po prostu na drobne paski …z jakiej części mięsa najczęściej robisz? Kroisz po prostu na drobne paski surowe mięso, przyprawiasz i wrzucasz do piekarnika? Na jaki czas?


W mega skrócie.
Wybieram chudziutki kawałek wołowiny bez przerostów (np. ligawa czy polędwica), wkładam do zamrażarki na chwilę, żeby nieco stężało (wtedy dużo łatwiej kroi się w paski). Po pokrojeniu przyprawiam i zwykle pozostawiam w przyprawach na kilka czy nawet kilkanaście godzin, nadziewam na patyki do szaszłyków i rozwieszam w piekarniku. Temperatura 50-55*C, termoobieg i zwykle trwa to w okolicy 5 h. Powinno być nie za suche (żeby nie pękało jak wióry), ale też nie może być zbyt wilgotne (żeby nie ciągnęło się jak guma w gaciach). Potem zostawiam na noc w pojemniku przykrytym ściereczką (żeby dosuszyło się) i można pakować do pojemniczków.
ThelastOfUs15/01/2019 18:24

Zostawiasz na noc w pojemniku czy w piekarniku? Bo się zastanawiam czy nie …Zostawiasz na noc w pojemniku czy w piekarniku? Bo się zastanawiam czy nie błąd dzięki. Muszę spróbować.


Przekładam otwartego, ale przykrytego ściereczką pojemnika. Nie trzeba na noc - ot na tyle, żeby lekko się dosuszyło i ochłodziło.
Tych czasów też nie traktuj jako coś stałego, bo to zależy od grubości pasków. Ja zwykle po ok 4 h sprawdzam konsystencję, bo przy grubszych paskach może to być równie dobrze i 6 h suszenia

Niektórzy do suszenia używają takich elektrycznych suszarek do owoców i grzybów.
Natomiast w piekarniku wieszam mniej więcej w ten sposób:
1809189-QDQEq.jpg
45 Komentarzy
w żabce 35g za 6 zł..
Rocky.Ahejo15/01/2019 16:46

w żabce 35g za 6 zł..


można jakiegoś linka do tej wołowiny?
Lukrecja15/01/2019 17:05

https://sklep.sport-max.pl/product-pol-12628-data_FIT4DAY-Beef-Jerky-25g-WOLOWINA-SUSZONA.html


przecie ja tę z żabki chcę zobaczyć
Nemesis15/01/2019 17:06

przecie ja tę z żabki chcę zobaczyć


Z biedroneczki nie znam Polecam jednak wołowinę, bo mięso z biedronek to chyba marne
W Zabce z BJ z Sokolowa po 5 zl bylo/jest
Lukrecja18 min

Z biedroneczki nie znam Polecam jednak wołowinę, bo mięso z biedronek t …Z biedroneczki nie znam Polecam jednak wołowinę, bo mięso z biedronek to chyba marne


To ze sport max bardzo marne nie polecam....
Plusik!. Suszona wołowina jest super smaczna, szkoda że w Polsce tak mało popularna. Najbardziej polecam zrobić sobie taką na ostro z sosem sojowym, pieprzem, cukrem i cayenne. Niebo w gębie!
Edytowane przez: "H_Hg" sty 15. 2019
Bardzo dobra oferta - zakupiłem 14 paczek.
Zwykle sam robię, ale ostatnio coś mi się nie chce, a tu ma się gotowca w niewiele wyższej cenie, niż przy robieniu samemu.
R_ade_K15/01/2019 17:47

Bardzo dobra oferta - zakupiłem 14 paczek. Zwykle sam robię, ale ostatnio c …Bardzo dobra oferta - zakupiłem 14 paczek. Zwykle sam robię, ale ostatnio coś mi się nie chce, a tu ma się gotowca w niewiele wyższej cenie, niż przy robieniu samemu.


W czym robisz?
ThelastOfUs15/01/2019 17:51

W czym robisz?


Pytasz o przyprawy czy sposób suszenia?
Bo przyprawy, to kombinacje w cały świat (zwykle różne przepisy z netu), a suszę w piekarniku z termoobiegiem, w temperaturze 50-55*C.
R_ade_K15/01/2019 17:56

Pytasz o przyprawy czy sposób suszenia?Bo przyprawy, to kombinacje w cały ś …Pytasz o przyprawy czy sposób suszenia?Bo przyprawy, to kombinacje w cały świat (zwykle różne przepisy z netu), a suszę w piekarniku z termoobiegiem, w temperaturze 50-55*C.


z jakiej części mięsa najczęściej robisz? Kroisz po prostu na drobne paski surowe mięso, przyprawiasz i wrzucasz do piekarnika? Na jaki czas?
Nemesis15/01/2019 18:00

z jakiej części mięsa najczęściej robisz? Kroisz po prostu na drobne paski …z jakiej części mięsa najczęściej robisz? Kroisz po prostu na drobne paski surowe mięso, przyprawiasz i wrzucasz do piekarnika? Na jaki czas?


W mega skrócie.
Wybieram chudziutki kawałek wołowiny bez przerostów (np. ligawa czy polędwica), wkładam do zamrażarki na chwilę, żeby nieco stężało (wtedy dużo łatwiej kroi się w paski). Po pokrojeniu przyprawiam i zwykle pozostawiam w przyprawach na kilka czy nawet kilkanaście godzin, nadziewam na patyki do szaszłyków i rozwieszam w piekarniku. Temperatura 50-55*C, termoobieg i zwykle trwa to w okolicy 5 h. Powinno być nie za suche (żeby nie pękało jak wióry), ale też nie może być zbyt wilgotne (żeby nie ciągnęło się jak guma w gaciach). Potem zostawiam na noc w pojemniku przykrytym ściereczką (żeby dosuszyło się) i można pakować do pojemniczków.
R_ade_K15/01/2019 18:11

W mega skrócie.Wybieram chudziutki kawałek wołowiny bez przerostów (np. lig …W mega skrócie.Wybieram chudziutki kawałek wołowiny bez przerostów (np. ligawa czy polędwica), wkładam do zamrażarki na chwilę, żeby nieco stężało (wtedy dużo łatwiej kroi się w paski). Po pokrojeniu przyprawiam i zwykle pozostawiam w przyprawach na kilka czy nawet kilkanaście godzin, nadziewam na patyki do szaszłyków i rozwieszam w piekarniku. Temperatura 50-55*C, termoobieg i zwykle trwa to w okolicy 5 h. Powinno być nie za suche (żeby nie pękało jak wióry), ale też nie może być zbyt wilgotne (żeby nie ciągnęło się jak guma w gaciach). Potem zostawiam na noc w pojemniku przykrytym ściereczką (żeby dosuszyło się) i można pakować do pojemniczków.


Zostawiasz na noc w pojemniku czy w piekarniku? Bo się zastanawiam czy nie błąd dzięki. Muszę spróbować.
ThelastOfUs15/01/2019 18:24

Zostawiasz na noc w pojemniku czy w piekarniku? Bo się zastanawiam czy nie …Zostawiasz na noc w pojemniku czy w piekarniku? Bo się zastanawiam czy nie błąd dzięki. Muszę spróbować.


Przekładam otwartego, ale przykrytego ściereczką pojemnika. Nie trzeba na noc - ot na tyle, żeby lekko się dosuszyło i ochłodziło.
Tych czasów też nie traktuj jako coś stałego, bo to zależy od grubości pasków. Ja zwykle po ok 4 h sprawdzam konsystencję, bo przy grubszych paskach może to być równie dobrze i 6 h suszenia

Niektórzy do suszenia używają takich elektrycznych suszarek do owoców i grzybów.
Natomiast w piekarniku wieszam mniej więcej w ten sposób:
1809189-QDQEq.jpg
R_ade_K15/01/2019 18:33

Przekładam otwartego, ale przykrytego ściereczką pojemnika. Nie trzeba na n …Przekładam otwartego, ale przykrytego ściereczką pojemnika. Nie trzeba na noc - ot na tyle, żeby lekko się dosuszyło i ochłodziło.Tych czasów też nie traktuj jako coś stałego, bo to zależy od grubości pasków. Ja zwykle po ok 4 h sprawdzam konsystencję, bo przy grubszych paskach może to być równie dobrze i 6 h suszenia Niektórzy do suszenia używają takich elektrycznych suszarek do owoców i grzybów.Natomiast w piekarniku wieszam mniej więcej w ten sposób:[Obrazek]


Dzięki. Muszę wypróbować.
ThelastOfUs6 min

Dzięki. Muszę wypróbować.


Przy większej ilości kawałków, to pobaw się w różne przyprawy - zobaczysz, co najbardziej Ci zasmakuje.
Jedynie osobiście nie polecam zabaw z moczeniem w soli peklowej - co prawda wtedy mięso nie brązowieje tak mocno podczas suszenia, ale za to można przesadzić i będzie słone i w ogóle niezbyt dobre.
Kumpel robił podobnie, ale jeszcze w Jacku Danielsie marynował i w elektrycznej suszarce. Najlepsza jaką próbowałem. Polecam
R_ade_K15/01/2019 18:11

W mega skrócie.Wybieram chudziutki kawałek wołowiny bez przerostów (np. lig …W mega skrócie.Wybieram chudziutki kawałek wołowiny bez przerostów (np. ligawa czy polędwica), wkładam do zamrażarki na chwilę, żeby nieco stężało (wtedy dużo łatwiej kroi się w paski). Po pokrojeniu przyprawiam i zwykle pozostawiam w przyprawach na kilka czy nawet kilkanaście godzin, nadziewam na patyki do szaszłyków i rozwieszam w piekarniku. Temperatura 50-55*C, termoobieg i zwykle trwa to w okolicy 5 h. Powinno być nie za suche (żeby nie pękało jak wióry), ale też nie może być zbyt wilgotne (żeby nie ciągnęło się jak guma w gaciach). Potem zostawiam na noc w pojemniku przykrytym ściereczką (żeby dosuszyło się) i można pakować do pojemniczków.


Ile mięsa jest przed, a ile po obróbce termicznej?
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst