Niestety, ta okazja już wygasła
Automat do pieczenia chleba
130° Zakończono

Automat do pieczenia chleba

179,99zł300zł-40% Darmowa dostawa DarmowaEmag Okazje
21
lis 21. 2019

Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Dobry automat w dobrej cenie. Mam taki sam tylko bez loga Star Light i od ponad roku piekę w nim chleb i jest ekstra. Warto sobie sprawić i chociaż wiedzieć co jest w chlebie (a trochę się go rocznie zjada). Wystarczy nalać wody, oleju, mąki, drożczy, soli i cukru i zamknąć. Potem po ~3h wyciągamy gorący chlebek.
Aktualizacje społecznościowe
Emag OkazjeEmag kod promocyjny

Grupy

21 Komentarzy
Daje rade ... uzywam podobnego modelu kupionego z 2-3 lata w Lidlu ...

Dziala generalnie bezawaryjnie do tej pory ... z tego co pamietam to chyba kosztowal z 200+ PLN
Beerman21/11/2019 13:27

Daje rade ... uzywam podobnego modelu kupionego z 2-3 lata w Lidlu …Daje rade ... uzywam podobnego modelu kupionego z 2-3 lata w Lidlu ...Dziala generalnie bezawaryjnie do tej pory ... z tego co pamietam to chyba kosztowal z 200+ PLN


Nie schodzi Ci teflon z mieszadeł i koszyka? Bo mi zaczął i dlatego kupiłem nowy, bo koszyk+mieszadła na allegro 130 to już wolałem dołożyć i nową maszynę mieć a tamta na ew. części jak padnie po gwarancji.
daxor21/11/2019 13:35

Nie schodzi Ci teflon z mieszadeł i koszyka? Bo mi zaczął i dlatego ku …Nie schodzi Ci teflon z mieszadeł i koszyka? Bo mi zaczął i dlatego kupiłem nowy, bo koszyk+mieszadła na allegro 130 to już wolałem dołożyć i nową maszynę mieć a tamta na ew. części jak padnie po gwarancji.


Jak to schodzi teflon ? To bardzo zdrowa maszynka do chleba...
mierka21/11/2019 13:37

Jak to schodzi teflon ? To bardzo zdrowa maszynka do chleba...


Wywal patelnie z domu, bo po latach używania może powłoka zacząć odchodzić. Tylko smażenie na rozgrzanym kamieniu z pola!
Edytowane przez: "daxor" lis 21. 2019
Dolewa się oczywiście oleju do maszyn, bo gdzie jest olej, chyba nie w chlebie?
Mam w domu tylko z powłoką ceramiczną
Antoni_prymula21/11/2019 13:39

Dolewa się oczywiście oleju do maszyn, bo gdzie jest olej, chyba nie w c …Dolewa się oczywiście oleju do maszyn, bo gdzie jest olej, chyba nie w chlebie?


Oleju do wody, a potem całą resztę składników.
daxor21/11/2019 13:38

Wywal patelnie z domu, bo po latach używania może powłoka zacząć odch …Wywal patelnie z domu, bo po latach używania może powłoka zacząć odchodzić. Tylko smażenie na rozgrzanym kamieniu z pola!


Korzystanie z patelni/garnków aluminiowych w których doszło do zadrapania powłoki nieprzywierającej nie jest zdrowe, gdyż cząstki aluminium wydzielane w trakcie gotowania/smażenia odkładają się w ludzkim organiźmie.

Zdecydowanie lepiej wygląda to w przypadku stali nierdzewnej która jest znacznie bardziej obojętna.

Zanim zaczniesz kogokolwiek wyśmiewać to zainteresuj się tematem.
Edytowane przez: "Gundo" lis 21. 2019
Gundo21/11/2019 13:47

Korzystanie z patelni/garnków aluminiowych w których doszło do zadrapania p …Korzystanie z patelni/garnków aluminiowych w których doszło do zadrapania powłoki nieprzywierającej nie jest zdrowe, gdyż cząstki aluminium wydzielane w trakcie gotowania/smażenia odkładają się w ludzkim organiźmie. Zdecydowanie lepiej wygląda to w przypadku stali nierdzewnej która jest znacznie bardziej obojętna.Zanim zaczniesz kogokolwiek wyśmiewać to zainteresuj się tematem.


I zgadzam się, ale czy patrząc na jego post wydaje Ci się, że mu o to chodziło?
daxor21/11/2019 13:53

I zgadzam się, ale czy patrząc na jego post wydaje Ci się, że mu o to cho …I zgadzam się, ale czy patrząc na jego post wydaje Ci się, że mu o to chodziło?


Ja już nawet nie pisałem o aluminium ale o samym teflonie ktory jest dużo bardziej niebezpieczny dla organizmu.
Wiele zdrowiej na zakwasie i wcale nie tak trudno, tylko jak ktoś lubi chłodno w mieszkaniu trzeba położyć foremki do wyrośnięcia przy kaloryferze
falus21/11/2019 15:10

Wiele zdrowiej na zakwasie i wcale nie tak trudno, tylko jak ktoś lubi …Wiele zdrowiej na zakwasie i wcale nie tak trudno, tylko jak ktoś lubi chłodno w mieszkaniu trzeba położyć foremki do wyrośnięcia przy kaloryferze


Ale jak foremki wyrosną to trzeba dorobić ciasta
"....drożczy...." ? potem po ~3h nie wyciągamy gorący chlebek....
PostTweet
Fetus21/11/2019 16:01

Ale jak foremki wyrosną to trzeba dorobić ciasta


To przycinasz nożyczkami
To "drożczy" trochę kłuje
daxor21/11/2019 13:35

Nie schodzi Ci teflon z mieszadeł i koszyka? Bo mi zaczął i dlatego ku …Nie schodzi Ci teflon z mieszadeł i koszyka? Bo mi zaczął i dlatego kupiłem nowy, bo koszyk+mieszadła na allegro 130 to już wolałem dołożyć i nową maszynę mieć a tamta na ew. części jak padnie po gwarancji.


Wlasciwie to nic sie nie dzieje - zadrapania jakie mialem od poczatku nie powiekszaja sie.

Chleb robie co jakies 5 dni wiec moze nie uzywam az tak czesto jak reszta pepperowiczow
Używamy od 2-3 lat (chyba nawet ten sam model co na zdjęciu) - spisuje się świetnie. Fakt, że pieczemy w nim tylko chleb i nie używamy innych programów - ale nawet dla samego chleba warto.

I jeszcze uwaga - próbowałem już różnych przepisów (na zakwasie jeszcze nie) - i jeśli ktoś jest przyzwyczajony do chleba kupnego - tutaj smakuje inaczej.

Na minus jest wyciąganie w trakcie mieszadeł, ale chyba nawet nie ma takiego, w którym nie trzeba byłoby tego robić (chciałbym wstawić i zapomnieć na kilka godzin).

Co do samej okazji - jest to standardowa cena (ale jeśli ktoś akurat poluje to okazją może być sam fakt, że jest dostępny )
Edytowane przez: "drathir" lis 21. 2019
Przepis na chleb na zakwasie który można robić w maszynie ( osobiście używam moulinexa) :

- 250-300 ml płynu (wody 3/4, mleko i całe jajko)
- 200 g zakwasu ( mój jest 50 letni tzn. 10 lat temu dostałem z piekarni 40 letni zakwas i do tej pory go pielęgnuje) wiec chleb mi rośnie okolo 4 h.
- 600 g mąki (mąką przenna typ 650 400 g., razowa przenna 150 g, zytnia typ720 50 g)
-11 gram soli

ustawiamy na program "ciasto na chleb"
po 3 h sprawdzamy jak wyrósł to włączamy program do pieczenia 1 h jak nie to dalej czekamy nie otwieramy klapy żeby ciepło nie uciekło.
Jak sprawdzamy czy można piec ?
naciskamy delikatnie palcem ciasto jak dolek po palcu się zasklepi szybko to jeszcze chwila, jak pomału to już czas włączyć pieczenie, a jak zostanie " dziura" to za puzno chleb się zapadnie.

Teraz modyfikacje :
jak nie macie dobrego zakwasu to po zakwasie dodajecie 13 gram drożdży i juz nie czekacie tylko włączacie program " chleb podstawowy " po około 2:19 h po drugim mieszkaniu wyciągacie łopatki chleb wtedy ładniej wygląda ma mniejsze ubytki.

Proporcje mąki można mieszać ja daję więcej razowej byle w całości zmieścić się w 600 gram. Płynu więcej do razowej mąki mniej do białej.
Można dodać 20-50 gram omegi3 w postaci oleju rzepakowego.
i 100 gram pozostałych ugotowanych ziemniaków z obiadu.

Jak zaczniecie piec regularnie własny chleb to tej gąbki ze sklepu do ust nie weźmiecie, np. na każde imprezy muszę taki chleb na zakwasie przynosić i to jest chwila jak znika.
drathir21/11/2019 17:48

Używamy od 2-3 lat (chyba nawet ten sam model co na zdjęciu) - spisuje się …Używamy od 2-3 lat (chyba nawet ten sam model co na zdjęciu) - spisuje się świetnie. Fakt, że pieczemy w nim tylko chleb i nie używamy innych programów - ale nawet dla samego chleba warto. I jeszcze uwaga - próbowałem już różnych przepisów (na zakwasie jeszcze nie) - i jeśli ktoś jest przyzwyczajony do chleba kupnego - tutaj smakuje inaczej.Na minus jest wyciąganie w trakcie mieszadeł, ale chyba nawet nie ma takiego, w którym nie trzeba byłoby tego robić (chciałbym wstawić i zapomnieć na kilka godzin).Co do samej okazji - jest to standardowa cena (ale jeśli ktoś akurat poluje to okazją może być sam fakt, że jest dostępny )


Hmm.., No faktycznie to standardowa. Ciekawe bo inne mega podobne typu od First Austria który obecnie mam kosztują około 300zł.
Kiedy wyciągasz mieszadła? W sensie ile jest na tym zegarze do końca? (jeśli masz ten sam, bo one się aby różnią logiem)
Edytowane przez: "daxor" lis 22. 2019
daxor22/11/2019 12:54

Hmm.., No faktycznie to standardowa. Ciekawe bo inne mega podobne typu od …Hmm.., No faktycznie to standardowa. Ciekawe bo inne mega podobne typu od First Austria który obecnie mam kosztują około 300zł. Kiedy wyciągasz mieszadła? W sensie ile jest na tym zegarze do końca? (jeśli masz ten sam, bo one się aby różnią logiem)



jak będę robił to sprawdzę ile dokładnie, nigdy nie patrzyłem na czas.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst