Niestety, ta okazja już wygasła
sty 8. 2021
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Dla koneserów dobrych alkoholi nie trzeba przedstawiać a dla świeżaków krótki opis
i link z degustacji
A co to Armaniak:
Armaniak powstaje w wyniku destylacji wina. To powstało z kolei poprzez fermentację lokalnych odmian winogron i leżakowanie przez kilka lat w 400-litrowych beczkach. Ponieważ w regionie armaniaków produkuje się również inne likiery czy wina (takie jak na przykład Floc de Gascogne), niektórych z tych typów winogron można szukać także w ich składach. W przeciwieństwie do koniaku, armaniak od 2005 roku można sprzedawać bez starzenia. Armaniak uważa się również za brandy produkowaną w większym stopniu lokalnie przez rzemieślników, aniżeli przez duże przedsiębiorstwa. Wiele z nich wypuszcza się na rynek w wersji składającej się z winogron zebranych tylko w roku podanym na etykiecie butelki. Można go jednak mieszać w podobny sposób w jaki robi się to z koniakiem.

i link z degustacji
A co to Armaniak:
Armaniak powstaje w wyniku destylacji wina. To powstało z kolei poprzez fermentację lokalnych odmian winogron i leżakowanie przez kilka lat w 400-litrowych beczkach. Ponieważ w regionie armaniaków produkuje się również inne likiery czy wina (takie jak na przykład Floc de Gascogne), niektórych z tych typów winogron można szukać także w ich składach. W przeciwieństwie do koniaku, armaniak od 2005 roku można sprzedawać bez starzenia. Armaniak uważa się również za brandy produkowaną w większym stopniu lokalnie przez rzemieślników, aniżeli przez duże przedsiębiorstwa. Wiele z nich wypuszcza się na rynek w wersji składającej się z winogron zebranych tylko w roku podanym na etykiecie butelki. Można go jednak mieszać w podobny sposób w jaki robi się to z koniakiem.

Aktualizacje społecznościowe
3 Komentarze
Prześlij Komentarz
✔️Przez nikłą dostępność starych destylatów, roczniki 1939-1969 rozlewane są do butelek 0,5L
Cena zależy od rocznika!