Niestety, ta okazja już wygasła
AJVAR Lidl
261° Zakończono

AJVAR Lidl

26
lip 13. 2017
Ajvar 350g w cenie 3.19 ostry i łagodny lepszy niż w biedronce (według mnie) w dwóch sklepach sieci Lidl kupowałem dzis zapas wiec chyba ogólnopolska
Aktualizacje społecznościowe
Lidl OkazjeLidl gazetka

Grupy

26 Komentarzy
Jakby był za grosz ...
Ma bardzo krótką datę przydatności po otwarciu i spory słoik. Ostatnio mi się popsuł przez to :/
MariuSzzzz13/07/2017 19:44

Ma bardzo krótką datę przydatności po otwarciu i spory słoik. Ostatnio mi s …Ma bardzo krótką datę przydatności po otwarciu i spory słoik. Ostatnio mi się popsuł przez to :/

Dzisiaj kupiony:
299434-WHkCH.jpg
Polecam jakąś kiełbę podsuszaną z tym i chrupki chleb. Boski smak
Edytowane przez: "cxccc" lip 13. 2017
Do końca sierpnia data. A już słoik wykorzystany z makaronem i kurczakiem
Najlepszy kupny Ajwar jest z Podravki,przytargałem niedawno parę słoików z HR. Szczególnie ostry jest pyszny. Dla gotujących polecam zrobienie samemu, całość zajmuje 2-3 godziny czasu.
Mam zapas z Biedronki jak wchodziły po 0,99zł
Schab suszony od tygodnia siadł z ostrym AJVARem
Samek2213/07/2017 19:52

Dzisiaj kupiony:[Obrazek]

Nie przeczytales uwaznie. Po otwarciu moze stac tylko kilka dni i mi faktycznie sie popsul,ale z tym roznie bywa. Kiedys kupilem w lidlu Jalapeno w sloiku i staly dobry miesiac. Ostatnio popsuly sie po tygodniu. Na sloiku chyba zjeść w 2 dni, a tyle to mozna do siebie dochodzic po jednym spozyciu
Avatar
Usunięty4004
MariuSzzzzlip 13. 2017

Ma bardzo krótką datę przydatności po otwarciu i spory słoik. Ostatnio mi s …Ma bardzo krótką datę przydatności po otwarciu i spory słoik. Ostatnio mi się popsuł przez to


Duży słoik to jest 700g i w takim często mi się psuł ,ten będzie idealny.
MariuSzzzz13/07/2017 20:51

Nie przeczytales uwaznie. Po otwarciu moze stac tylko kilka dni i mi …Nie przeczytales uwaznie. Po otwarciu moze stac tylko kilka dni i mi faktycznie sie popsul,ale z tym roznie bywa. Kiedys kupilem w lidlu Jalapeno w sloiku i staly dobry miesiac. Ostatnio popsuly sie po tygodniu. Na sloiku chyba zjeść w 2 dni, a tyle to mozna do siebie dochodzic po jednym spozyciu

Nah. To przez niefortunne sformułowanie "Datę przydatności...". Faktycznie miałeś na myśli okres przydatności do spożycia po otwarciu (nie mówimy o dacie, np. 25 grudnia, tylko o okresie dni). Ale na opakowaniu jest informacja, że po otwarciu należy przechowywać w lodówce do 5 dni. Jeśli Ci się popsuł wcześniej (w lodówce) to jest to jak najbardziej powód do zareklamowania produktu.
Tak w ogóle pisałeś o opk. 350?
Edytowane przez: "Samek22" lip 13. 2017
Samek22lip 13. 2017

Nah. To przez niefortunne sformułowanie "Datę przydatności...". Faktycznie …Nah. To przez niefortunne sformułowanie "Datę przydatności...". Faktycznie miałeś na myśli okres przydatności do spożycia po otwarciu (nie mówimy o dacie, np. 25 grudnia, tylko o okresie dni). Ale na opakowaniu jest informacja, że po otwarciu należy przechowywać w lodówce do 5 dni. Jeśli Ci się popsuł wcześniej (w lodówce) to jest to jak najbardziej powód do zareklamowania produktu. Tak w ogóle pisałeś o opk. 350?


Nie bawię się w reklamowaniu takich pierdół bo wkurzają mnie tacy ludzie w kolejce Nie wiem jakie to było opakowanie, ale raczej mniejsze, bo płaciłem ok. 2 zł, dopiero teraz zobaczyłem, że to duże opakowania. Teraz żona dostała Ajvar z Podravki do testów i niby też parę dni po otwarciu się psuje, a już chyba drugi tydzień stoi. Szczerze mówiąc to nie widzę różnicy między tymi Podravki a tymi z lidla więc chyba bardziej się opłaca lidlowe (chociaż mi smakuje tylko ostra wersja z obu). A taki wielki słoik to chyba tylko do jakiegoś sosu, ponoć można makaron z tym jeść
W/g mnie jeśli coś się psuje w kilka dni po otwarciu, to dobrze, świadczy o tym, że nie jest naszprycowane chemią.
O tak dobry towar! Narobiłem sobie, tylko smaka. Gdzieś jeden słoiczek powinienem mieć z zapasów Niestety ostry dla mnie nie jest ostry nijak :\
mireckilip 13. 2017

W/g mnie jeśli coś się psuje w kilka dni po otwarciu, to dobrze, świadczy …W/g mnie jeśli coś się psuje w kilka dni po otwarciu, to dobrze, świadczy o tym, że nie jest naszprycowane chemią.

Albo miałobyć pasteryzowane, tylko ominięto laboratorium lub ktoś z labu puścił to tak...
299653.jpg
Edytowane przez: "Samek22" lip 13. 2017
Diabolique13/07/2017 22:50

O tak dobry towar! Narobiłem sobie, tylko smaka. Gdzieś jeden słoiczek po …O tak dobry towar! Narobiłem sobie, tylko smaka. Gdzieś jeden słoiczek powinienem mieć z zapasów Niestety ostry dla mnie nie jest ostry nijak :\


Faktycznie Podravka kupiona w Chorwacji była naprawdę ostra a ten to koło ostrego nawet nie stał.
80gr taniej i cebula deal dnia
Szkoda ze juz nie mozna zwracac przy kasie. Na parkingu by człowiek zjadl 3/4 a następnie oddal bo niedobre
pikerlip 14. 2017

Faktycznie Podravka kupiona w Chorwacji była naprawdę ostra a ten to koło o …Faktycznie Podravka kupiona w Chorwacji była naprawdę ostra a ten to koło ostrego nawet nie stał.


ale odbyt po niej piecze
mireckilip 13. 2017

W/g mnie jeśli coś się psuje w kilka dni po otwarciu, to dobrze, świadczy …W/g mnie jeśli coś się psuje w kilka dni po otwarciu, to dobrze, świadczy o tym, że nie jest naszprycowane chemią.

A według mnie to jest celowy zabieg producentów żywności w celu wzrostu sprzedaży, czyli szybciej się zepsuje po otwarciu = szybciej klient kupi kolejny produkt, ja i moi znajomi też to zaobserwowaliśmy w ostatnim czasie. Np. oliwki, kiedyś po otwarciu stały 2 tygodnie i nic się z nimi nie działo, teraz kilka dni i już pleśń, możliwe że producent dodaje jakiejś chemii bądź zarodków grzybów żeby produkt się szybciej popsuł po otwarciu (w kontakcie z powietrzem). Wybacz ale wydaje mi się, że to nie jest powrót do dawnych czasów gdzie chemii nie było ale zupełnie odwrotna sytuacja.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst