Niestety, ta okazja już wygasła
-35% noże Richardson Sheffield Tesco
162° Zakończono

-35% noże Richardson Sheffield Tesco

32,49zł49,99zł-35%Tesco Okazje
23
wrz 17. 2018

Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Na przecenie dzisiaj wypatrzyłem takie nożyki w Tesco. Jest nóż do mięsa, do obierania, uniwersalny, do chleba, szefa kuchni i ostrzałka stalowa. Tesco Kielce. Nie wiem czy lokalnie.
Aktualizacje społecznościowe
Tesco OkazjeTesco kody rabatowe

Grupy

23 Komentarze
noże na promocji, to pewnie lokalnie w Kielcach
Edytowane przez: "krucyfix" wrz 17. 2018
A gdzie Scyzoryk? A ok. przecież to Kielce:)
Jeśli dobrze odczytuję ze zdjęcia > stal X50CrMoV15 > cena rewelacyjna +
@JEAKAR dobrze odczytujesz. Zdjecie sie trochę pogorszyło po wrzuceniu na pepperka. 30 lat gwarancji dajo na te noże.
1226874.jpg3751309241537176046.jpg1226874.jpg
Edytowane przez: "szczuko" wrz 17. 2018
Wiem, bo mam od dawna

edycja: wygląda na to, że promocja ogólnopolska - kupiłem w W-wie. Dobrych noży nigdy dość :). Tajemnicą dobrej ceny jest chyba to, że są zamówione przez Tesco ... dziękuję Kolego szczuko za infomację. Kupujcie bo za chwilę nie będzie
Edytowane przez: "JEAKAR" wrz 18. 2018
To chyba idealnie te noże: amefa.co.uk/ric…spx
Chyba muszę się do Tesco wybrać...
Kupiłem nie widząc okazji na Pepperze. Global ostry że aż strach o paluchy. W Tesco Tychy jeszcze sporo do wyboru. Plus.
A czy ktoś z kolegów lub koleżanek widział w Gdyni?
LubieTakieOkazje17/09/2018 16:07

To chyba idealnie te noże: …To chyba idealnie te noże: https://www.amefa.co.uk/richardson-sheffield/premium-knives/v-sabatier.aspxChyba muszę się do Tesco wybrać...



Firma się zgadza, ale to inna seria/inne rączki. Te z Twojego linka kupowałem w TK Maxx'ie.
JEAKAR4 g, 0 min

Firma się zgadza, ale to inna seria/inne rączki. Te z Twojego linka k …Firma się zgadza, ale to inna seria/inne rączki. Te z Twojego linka kupowałem w TK Maxx'ie.


Faktycznie - te w Tesco nie mają tego "dziubka" na końcu rękojeści.

Jakby ktoś szukał to w Magnolii we Wrocławiu jest jeszcze wybór - noże do chleba, szefa kuchni, do mięsa i uniwersalne oraz ostrzałki. Jest też jeden Santoku schowany gdzieś z tyłu. Ogólnie nie tak dużo jak na zdjęciu ale jest co wybrać.
Jakby ktoś pytał, to w Warszawie w Tesco na Górczewskiej są jeszcze. Sam kupiłem kilka różnych, ale właśnie pomimo, że niby są z takiej samej stali jak nóż szefa kuchni tej samej firmy, który kupiłem w sklepie internetowym (taki z dziubkiem) jak są w TK Maxx, to brzmią inaczej. Wydają inny dźwięk niż ten mój szefa kuchni. Na opakowaniu mojego jest napisana twardość, a na tych nożach nie ma nic o twardości ostrza. Dlatego też wydają inny dźwięk przy uderzeniu, nie brzmią tak jak ten szefa kuchni, mają bardziej głuchy dźwięk przy uderzeniu. Więc stal stalą, ale cena ich chyba nie bierze się do końca nie wiadomo skąd, według mnie nie są poddane utwardzaniu, a przynajmniej nie mają takiej twardości jak nóż który kupiłem w internecie za 2,5x więcej.
@Sabre


Sceptyczny komentarz Wydaje mi się, że trudno porównywać "brzmienie" noży, szczególnie gdy są inne (grubość, kształt, rączka). Metalurgiem nie jestem, ale wydaje mi się, że użyta stal/stop podlega konkretnej obróbce, która wydobywa z niej najlepsze właściwości. Konkretna stal = konkretna twardość ~55/56HRC. Mam 4 noże V Sabatier "z dziubkiem" z TK Maxx, opakowań już nie mam. Coś pamiętam, że gwarancja była na 25 lat, chociaż głowy nie dam bo mam jeszcze z tej stali noże Jamie Oliver z iBOOD'a, może te.
Moim zdaniem niska cena wynika z hurtowego zamówienia noży przez Tesco (w sumie też UK), a brak oznaczenia twardości to zabieg uspokajający dla klientów, którzy kupili podobne noże tej firmy za dużo większą cenę ... w tym i ja
Edytowane przez: "JEAKAR" wrz 18. 2018
Sabre18/09/2018 16:09

Na opakowaniu mojego jest napisana twardość, a na tych nożach nie ma nic o …Na opakowaniu mojego jest napisana twardość, a na tych nożach nie ma nic o twardości ostrza.


Popatrz dobrze na zdjęcia od @szczuko. Jest oznaczenie twardości i na ostrzu i na opakowaniu. Z tyłu jest niestety mejdinchina no ale co nie jest... Ja się skusiłem, potestuje w najbliższych dniach.
LubieTakieOkazje18/09/2018 20:33

Popatrz dobrze na zdjęcia od @szczuko. Jest oznaczenie twardości i na o …Popatrz dobrze na zdjęcia od @szczuko. Jest oznaczenie twardości i na ostrzu i na opakowaniu. Z tyłu jest niestety mejdinchina no ale co nie jest... Ja się skusiłem, potestuje w najbliższych dniach.



Czy chodzi Ci o oznaczenie X50CrMoV15? - to jest rodzaj stali.
Akurat jeśli chodzi o noże, miecze itp. to Chińczycy trochę się w tym orientują ...
Edytowane przez: "JEAKAR" wrz 18. 2018
JEAKAR7 min

Czy chodzi Ci o oznaczenie X50CrMoV15? - to jest rodzaj stali.Akurat jeśli …Czy chodzi Ci o oznaczenie X50CrMoV15? - to jest rodzaj stali.Akurat jeśli chodzi o noże, miecze itp. to Chińczycy trochę się w tym orientują ...


Mea culpa - uznałem to właśnie za tożsame z twardością. Mam jeszcze sporo nauki przede mną w kwestii noży...
JEAKAR18/09/2018 17:34

@Sabre Sceptyczny komentarz Wydaje mi się, że trudno porównywać "br …@Sabre Sceptyczny komentarz Wydaje mi się, że trudno porównywać "brzmienie" noży, szczególnie gdy są inne (grubość, kształt, rączka). Metalurgiem nie jestem, ale wydaje mi się, że użyta stal/stop podlega konkretnej obróbce, która wydobywa z niej najlepsze właściwości. Konkretna stal = konkretna twardość ~55/56HRC. Mam 4 noże V Sabatier "z dziubkiem" z TK Maxx, opakowań już nie mam. Coś pamiętam, że gwarancja była na 25 lat, chociaż głowy nie dam bo mam jeszcze z tej stali noże Jamie Oliver z iBOOD'a, może te. Moim zdaniem niska cena wynika z hurtowego zamówienia noży przez Tesco (w sumie też UK), a brak oznaczenia twardości to zabieg uspokajający dla klientów, którzy kupili podobne noże tej firmy za dużo większą cenę ... w tym i ja


Twardość nie do końca zależy od typu stali tylko od końcowej obróbki cieplnej, w tym przypadku od hartowania a potem od odpuszczania. Zupełnie inaczej brzmi stal twarda a inaczej miękka, twarda stal brzmi, po prostu ma charakterystyczne brzmienie. Te noże mają dość głuchy dźwięk i nie brzmią jak nóż szefa kuchni, który mam i na którego opakowaniu jest napisana twardość ostrza. A jeśli chodzi o grubość to mają prawie identyczną, jeśli nie identyczną, nie będę suwmiarką ich mierzył . To tak jak kamerton uderzony ma ładny jednostajny dźwięk a zwykły kawałek metalu już nie. Tak jest z tymi nożami. Uderzone brzmią zupełnie inaczej choć są z tej samej stali. Ale ostre są i nie narzekam (przynajmniej na razie ).
Sabre23 min

Twardość nie do końca zależy od typu stali tylko od końcowej obróbki ciepl …Twardość nie do końca zależy od typu stali tylko od końcowej obróbki cieplnej, w tym przypadku od hartowania a potem od odpuszczania. (...) Ale ostre są i nie narzekam (przynajmniej na razie ).


Zgoda, ale nie sądzę, że tak znana firma niewłaściwie przeprowadziła proces technologiczny i obniżyła parametry noża. Użyto takiej stali, żeby uzyskać najwyższą jakość i ... jestem optymistą, że tak jest
Edytowane przez: "JEAKAR" wrz 18. 2018
Potrzebuje dwoch nozy: do miesa i szefa kuchni. Brac te czy lepiej jakies z wyzszej liniil fiskarsa ?
W Opolu na Ozimskiej dostępne, wybór nawet ciut większy niż w Magnolii we Wrocławiu - są Santoku i do obierania.
Prześlij Komentarz

Początkujący łowca okazji! To pierwsza okazja od szczuko. Podziel się wskazówkami odnośnie publikowania lub po prostu podziękuj ;)

Avatar
@
    Tekst