Niestety, ta okazja wygasła 31 sierpnia 2019.
593°
Opublikowano 28 sierpnia 2019

1kg cukru trzcinowego Diamant - Biedronka

5,98zł9,30zł-36%
Opublikowane przez
Miotla
Dołączył w 2019
78
445

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Przy zakupie dwóch opakowań po 0,5 kg cena za sztukę to 2,99 zł.182979.jpg

Aktualizacje społecznościowe

26 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Gorillasek
    Gromoslaw28/08/2019 22:58

    Ten cukier to Diamant


    Kolega go trochę drożej ceni, dlatego napisał Diament
  2. Awatar użytkownika Miotla
    Autor
    Slabicie mnie. Cukier trzcinowy inaczej smakuje i wykorzystuje się go do czegoś innego. Karmel zrobiony z trzcinowego ma inny kolor i zdecydowanie inny smak. I nie musi być wcale bio i eco, żeby opłacało się go kupić
  3. Awatar użytkownika big.beat
    Na co to komu, przeciez to zwykly cukier nieoczyszczony
  4. Awatar użytkownika Usunięty167713
    BaZyL429/08/2019 09:03

    Ktoś mi powie jaka przewaga tego cukru nad białym?


    Żadna, ponieważ ilość minerałów znajdujących się w cukrze "trzcinowym" jest tak śladowa, że w całym ekosystemie nie ma kompletnie znaczenia w odegraniu jakiekolwiek roli w organizmie człowieka. Przykładem jest choćby śladowa ilość melasy.
    Niemniej marketing i trendy brandy typu: "ECO", "BIO", mają za zadanie zachęcić klienta do zakupu...stąd ludzie kupują ot zwykłą barwioną sacharozę, która niczym nie różni się od tej samej krystalicznej białej...

    Jeśli chciałbyś dowiedzieć się o produktach, które mają potencjalną przewagę nad cukrem biały, czarnym, brązowym, sraczkowatym, pomarańczowym...jakimkolwiek cukrem..to zainteresuj się poniższymi terminami:
    - erytrytol
    - ksylitol (Edytowano)
  5. Awatar użytkownika Gromoslaw
    Ten cukier to Diamant
  6. Awatar użytkownika TK_Robotics
    Nie ma znaczenia czy cukier jest trzcinowy czy buraczany.
    Znaczenie ma czy jest rafinowany badz nierafinowany.
    Oto skrot z jednego z portali nt. cukru - biokurier.pl/jed…io/

    Efektem rafinacji jest najpowszechniejszy rodzaj cukru, czyli wspomniane już białe kryształki, nazywane bardziej technicznie rafinadą. Pozbawione są one jakichkolwiek składników odżywczych – to czysta sacharoza. Co więcej w trakcie produkcji cukru rafinowanego, produkt końcowy “wzbogaca” się o różne substancje chemiczne, takie jak: dwutlenek siarki, kwas fosforowy czy kwas mrówkowy.
    Cukier nierafinowany to brązowe kryształki cukru, którego produkcję zakończono przed rozpoczęciem rafinacji. To właśnie jest cukier nierafinowany - dzięki obecności melasy ma on zazwyczaj ciemniejszą barwę i delikatnie karmelowy smak, cechuje go także zawartość składników odżywczych (choć w niewielkich ilościach): żelazo, wapń, fosfor, potas i magnez.
  7. Awatar użytkownika Almane
    dodaj zdjęcie cenówki/paragonu
  8. Awatar użytkownika Miotla
    Autor
    Paragon
    2762011-jA46z.jpg
  9. Awatar użytkownika Miotla
    Autor
    BaZyL429/08/2019 09:03

    Ktoś mi powie jaka przewaga tego cukru nad białym?


    Ma po prostu inny smak
  10. Awatar użytkownika Prestig
    Buraczany kosztuje 2 zł, po co przepłacać kilkukrotnie?
  11. Awatar użytkownika Miotla
    Autor
    Pablito15k29/08/2019 11:46

    Ale minerałów ma tyle samo, więc lepiej kup sobie tańszy. Bo prz …Ale minerałów ma tyle samo, więc lepiej kup sobie tańszy. Bo przecież to jest najważniejsze.


    Zdecydowanie najlepiej jest słodzić aspartamem, jest najtańszy!
  12. Awatar użytkownika BaZyL4
    Ktoś mi powie jaka przewaga tego cukru nad białym?
  13. Awatar użytkownika Miotla
    Autor
    Krzysiek_Nolbrzak29/08/2019 09:31

    A możesz sprawdzić skład? Nie jest tak, że ten cukier koło cukru trzc …A możesz sprawdzić skład? Nie jest tak, że ten cukier koło cukru trzcinowego nawet nie stał ? 1kg cukru zwykłego diamant - koszt jakieś 2-2,5zł . Ten cukier jest jedynie z dodatkiem karmelu (chyba że się mylę)


    To jest cukier trzcinowy, wyrabiany z trzciny cukrowej. Czego oczekujesz jeszcze?
  14. Awatar użytkownika Pablito15k
    Miotla29/08/2019 10:27

    Slabicie mnie. Cukier trzcinowy inaczej smakuje i wykorzystuje się go do …Slabicie mnie. Cukier trzcinowy inaczej smakuje i wykorzystuje się go do czegoś innego. Karmel zrobiony z trzcinowego ma inny kolor i zdecydowanie inny smak. I nie musi być wcale bio i eco, żeby opłacało się go kupić


    Ale minerałów ma tyle samo, więc lepiej kup sobie tańszy. Bo przecież to jest najważniejsze.
  15. Awatar użytkownika Kiju
    Miotla29/08/2019 11:54

    Zdecydowanie najlepiej jest słodzić aspartamem, jest najtańszy!


    LOL , smacznego. Ja wolę erytrol.
  16. Awatar użytkownika Usunięty207096
    Dobra cena jak na cukier trzcinowy. Co do jego użytkowania to jak ze wszystkim, każdy ma swój "smak" ale do kawy nadaje się idealnie - jest smaczniejszy niż biały cukier. Po spróbowaniu można odczuć różnicę.
  17. Awatar użytkownika Miotla
    Autor
    Gromoslaw28/08/2019 22:58

    Ten cukier to Diamant


    Łooo matko, całe życie żyłem w przekonaniu, że tam jest Diament napisane :P
  18. Awatar użytkownika Krzysiek_Nolbrzak
    A możesz sprawdzić skład? Nie jest tak, że ten cukier koło cukru trzcinowego nawet nie stał ? 1kg cukru zwykłego diamant - koszt jakieś 2-2,5zł . Ten cukier jest jedynie z dodatkiem karmelu (chyba że się mylę)
  19. Awatar użytkownika Usunięty167713
    Prestig29/08/2019 10:18

    Buraczany kosztuje 2 zł, po co przepłacać kilkukrotnie?


    dokładnie...sacharoza tu i tam...that's all.
  20. Awatar użytkownika Kiju
    6zł za kg cukru? LOL (Edytowano)
Awatar użytkownika