Pieczywo z poprzedniego dnia
949°

Pieczywo z poprzedniego dnia

98
lut 14.
W LIDLU super inicjatywa pieczywo -70% z poprzedniego dnia
Może nie każdy będzie zainteresowany ale inicjatywa godna naśladowania
Inne dyskonty powinny brać przykład

Dodatkowo
235010-IP4BC.jpg
Aktualizacje społecznościowe
Lidl gazetkaLidl Okazje
Jeśli klikniesz w linki zamieszczone na Pepper lub za ich pomocą sfinalizujesz zakup produktu, możemy od danego sprzedawcy otrzymać pieniądze. Nie ma to jednak wpływu na to, które okazje są publikowane.

Grupy

Najlepsze komentarze
Zdzislaw_Dyrman14/02/2020 09:54

70% to powinno być ostatnie pół godziny danego dnia...


Osobiście pochwalam takie akcje typu wyprzedaż "kupuję, nie marnuję" (produkty z "uciekającą datą" przydatności itp), ale takimi stałymi (regularnymi) obniżkami pieczywa z poprzedniego dnia (lub tym bardziej na koniec danego dnia) to sprzedawca może sobie niezłe kuku narobić. Otóż istnieje ryzyko, że klient przyzwyczai się do "tych obniżek" i po prostu przestanie kupować świeże pieczywo. O ile w przypadku dużych, średnich i małych miast w sieci sklepów typu Lidl będą to raczej marginalne przypadki (w sensie nie zagrożą zyskowi dla całej sieci), o tyle znam przypadek wiejskiego sklepiku, gdzie ludzie przestali kupować świeże pieczywo, bo mieli pewność, że zawsze następnego dnia rano kupią "jednodniowe, ale np. za 50% mniej" Nie trudno wysnuć wniosek, że sprzedawca zwyczajnie "dokładał do pieczywa" zamiast zarabiać. Taki paradoks w stylu dasz palec, to wezmą całą rękę
Niezla jazda ze tyle lat lidl dojrzewal do wniosku ze lepiej przecenic glebiej niz placic za utylizacje dobrego jedzenia. W Tesco od zawsze krotkie daty sa nawet na - 90 a w lidlu czy aldim hardo przez lata minimalna obnizka a pozniej do smieci, zeby bron boze klient sobie za tanio nie kupil. Powonni przeprosic za miliony ton zutylizowanego jedzenia przez te lata, a nie chwalic sie czyms co powinno byc standardem.
user131014/02/2020 10:20

Widzę że pepper sięgnął dna bo ludzie zaczęli tu wrzucać suchy chleb. Jeszc …Widzę że pepper sięgnął dna bo ludzie zaczęli tu wrzucać suchy chleb. Jeszcze trochę i będą oferty na darmowe śmieci żeby ktoś sobie mógł nimi w piecu palić


Jedzenie to nie śmieć. Przypominam
Tylko dlaczego tak drogo, powinno być -90% minimum
98 Komentarzy
pytanie czy w kazdym lidlu tak jest ;p
Odp. Tak, w Każdym i to od daaawna.
Tylko dlaczego tak drogo, powinno być -90% minimum
jedenkylo14/02/2020 09:38

Odp. Tak, w Każdym i to od daaawna.


Oj nie widziałem wcześniej wszędzie ale w tym tygodniu pojawiło się w większej ilości
Ta... warzywa, przetwory, wędlina itd. A nawet art przemysłowe są w Lidlu z tą nalepka od około roku... Chyba Zadko ktoś w Lidlu bywa.
To też zależy od dnia, czasem nie ma nic na -50% a czasem pół sklepu w lodówkach ma -50%.
Suche pieczywo do jajochlebków idealne
W każdym tak jest. Oby inne sklepy brały z nich przykład. Na próbę kupiłem wczoraj bułki z rabatem 70% i za 4 szt wyszło 71 groszy. Zjadliwe jeszcze
jeśli te pieczywo zostaje tak na cały dzień w papierze, to niezły kamień musi sie z niego zrobić nazajutrz
pbb14/02/2020 09:40

Tylko dlaczego tak drogo, powinno być -90% minimum


70% to powinno być ostatnie pół godziny danego dnia...
Sernik to bym kupil a pieczywo to juz napeczniale od tej chemii bedzie.
Spoko to nie te czasy że pieczywo czerstwiało. Teraz tyle dodatków że prędzej pleśń się pojawi
Zdzislaw_Dyrman14/02/2020 09:54

70% to powinno być ostatnie pół godziny danego dnia...


Osobiście pochwalam takie akcje typu wyprzedaż "kupuję, nie marnuję" (produkty z "uciekającą datą" przydatności itp), ale takimi stałymi (regularnymi) obniżkami pieczywa z poprzedniego dnia (lub tym bardziej na koniec danego dnia) to sprzedawca może sobie niezłe kuku narobić. Otóż istnieje ryzyko, że klient przyzwyczai się do "tych obniżek" i po prostu przestanie kupować świeże pieczywo. O ile w przypadku dużych, średnich i małych miast w sieci sklepów typu Lidl będą to raczej marginalne przypadki (w sensie nie zagrożą zyskowi dla całej sieci), o tyle znam przypadek wiejskiego sklepiku, gdzie ludzie przestali kupować świeże pieczywo, bo mieli pewność, że zawsze następnego dnia rano kupią "jednodniowe, ale np. za 50% mniej" Nie trudno wysnuć wniosek, że sprzedawca zwyczajnie "dokładał do pieczywa" zamiast zarabiać. Taki paradoks w stylu dasz palec, to wezmą całą rękę
Morcinek14/02/2020 10:04

Spoko to nie te czasy że pieczywo czerstwiało. Teraz tyle dodatków że prę …Spoko to nie te czasy że pieczywo czerstwiało. Teraz tyle dodatków że prędzej pleśń się pojawi


Wszystko zależy jakie pieczywo! To z marketu (wypiekane z ciasta mrożonego), na drugi dzień już jest całkiem średnie do jedzenia, a po dwóch dniach to już bez jakiejkolwiek sprężystości lub po prostu kamień (albo spleśniały kamień). Natomiast w przypadku uczciwie wypieczonego chleba (naturalne składniki, klasyczna receptura), który de facto ciężko znaleźć w dzisiejszych czasach to da się go jeść nawet i przez tydzień - owszem, z dnia na dzień będzie nieco czerstwiał, ale nadal będzie zdatny do zjedzenia - taki chleb z czasem zeschnie się, ale nie zapleśnieje! Pamiętam jak 30 lat temu babcia wypiekała w piecu własny chleb wyrobiony na zakwasie, jadło się go spokojnie przez tydzień albo i dłużej, żadna pleśń go nie chwytała!
Edytowane przez: "arkopolo" lut 14.
Widzę że pepper sięgnął dna bo ludzie zaczęli tu wrzucać suchy chleb. Jeszcze trochę i będą oferty na darmowe śmieci żeby ktoś sobie mógł nimi w piecu palić
Niezla jazda ze tyle lat lidl dojrzewal do wniosku ze lepiej przecenic glebiej niz placic za utylizacje dobrego jedzenia. W Tesco od zawsze krotkie daty sa nawet na - 90 a w lidlu czy aldim hardo przez lata minimalna obnizka a pozniej do smieci, zeby bron boze klient sobie za tanio nie kupil. Powonni przeprosic za miliony ton zutylizowanego jedzenia przez te lata, a nie chwalic sie czyms co powinno byc standardem.
Cenna inicjatywa Z jednej strony ktoś wyłożył pieniądze, pracę żeby zrobić ten chleb, wydalił pokaźne ilości CO2, przez co różne oszołomy mało się nie p-rają, a później wyrzuca się to. Oby inne sieci wzięły przykład.
Zdzislaw_Dyrman14/02/2020 09:54

70% to powinno być ostatnie pół godziny danego dnia...


Jest -50% na cześć pieczywa na godzinę przed zamknięciem
nextlevel14/02/2020 09:37

pytanie czy w kazdym lidlu tak jest ;p


O ile zostanie od siebie polecam w Dino takowe pieczywo na oko wychodzi jeszcze taniej
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst