Niestety, ten kupon już wygasł
LIDL - CHLEB NIEPAKOWANY *DRUGI -60%*
365° Zakończono

LIDL - CHLEB NIEPAKOWANY *DRUGI -60%*

-60%Lidl Gazetka
13
paź 10. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

(LIDL) Wszystkie chleby niepakowane! Drugi -60% taniej
Promocja od 12.10 do 14.10
Aktualizacje społecznościowe
Lidl gazetkaLidl Okazje
13 Komentarzy
należy dodać - wszystkie wyroby chlebopodobne
beata.becia10/10/2020 20:24

należy dodać - wszystkie wyroby chlebopodobne


"Chleb" z Lidla to takie samo jak chleb z 90% piekarni w Polsce, ja bym się go jakoś specjalnie nie czepiał Beatko
beata.becia10/10/2020 20:24

należy dodać - wszystkie wyroby chlebopodobne


Polecam samemu upiec, nie jest to takie trudne wbrew pozorom.
5247369-LD7JO.jpg
Mój ulubiony chleb z Lidla, który niestety pojawia się i znika, bo nie jest na stałe - to chleb z dynią po 3,99 (w sobotę był po 2 zł)

Skład:mąka (żytnia razowa 48 %, pszenna), woda, ziarno dyni (15 %), sól, drożdże.

5247780-xtBKv.jpg
Edytowane przez: "Delegin" paź 11.
Delegin11/10/2020 09:45

Mój ulubiony chleb z Lidla, który niestety pojawia się i znika, bo nie je …Mój ulubiony chleb z Lidla, który niestety pojawia się i znika, bo nie jest na stałe - to chleb z dynią po 3,99 (w sobotę był po 2 zł)Skład:mąka (żytnia razowa 48 %, pszenna), woda, ziarno dyni (15 %), sól, drożdże.[Obrazek]


Ciasto wyrabiają na miejscu? Chleb mrożony
Edytowane przez: "Ziemek" paź 12.
Aucon11/10/2020 14:20

Niby dlaczego?


Bo nikt ich nie wyrabia na miejscu tylko długi czas są mrożone i na miejscu tylko podgrzewane. Możesz poczytać o składnikach jakie dodają, by utrzymały świeżość.

Taki mrożony chleb zazwyczaj jest twardy po 2 dniach i nadaje się na bułkę tartą tylko.
Edytowane przez: "Ziemek" paź 12.
Ziemek12/10/2020 08:55

Bo nikt ich nie wyrabia na miejscu tylko długi czas są mrożone i na mi …Bo nikt ich nie wyrabia na miejscu tylko długi czas są mrożone i na miejscu tylko podgrzewane. Możesz poczytać o składnikach jakie dodają, by utrzymały świeżość.Taki mrożony chleb zazwyczaj jest twardy po 2 dniach i nadaje się na bułkę tartą tylko.



No i co złego jest w mrożeniu? Warzywa po rozmrożeniu to nadal warzywa. Po za tym ten paskudny skład...

Chleb polski
"mąka pszenna (49,4%), woda, mąka żytnia (21,7%), drożdże, sól, gluten pszenny, mąka sojowa, olej rzepakowy",

Chleb typu włoskiego
"Mąka pszenna (74%), woda, mąka żytnia (6%), gluten pszenny, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego (słód jęczmienny, woda), drożdże"

W Lidlu masz całą listę wywieszoną ze składem
Edytowane przez: "Aucon" paź 12.
Aucon12/10/2020 17:46

No i co złego jest w mrożeniu? Warzywa po rozmrożeniu to nadal warzywa. Po …No i co złego jest w mrożeniu? Warzywa po rozmrożeniu to nadal warzywa. Po za tym ten paskudny skład...Chleb polski "mąka pszenna (49,4%), woda, mąka żytnia (21,7%), drożdże, sól, gluten pszenny, mąka sojowa, olej rzepakowy", Chleb typu włoskiego"Mąka pszenna (74%), woda, mąka żytnia (6%), gluten pszenny, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego (słód jęczmienny, woda), drożdże" W Lidlu masz całą listę wywieszoną ze składem


No nie wiem, czytałem kiedyś o mrożonym pieczywie i nie radzili kupować ze względu na konserwanty.

Nigdy nie widziałem wywieszonych składów w żadnym sklepie. Może sprytnie je ukrywają. :/
Ziemek12/10/2020 08:55

Taki mrożony chleb zazwyczaj jest twardy po 2 dniach i nadaje się na bułkę …Taki mrożony chleb zazwyczaj jest twardy po 2 dniach i nadaje się na bułkę tartą tylko.


kupuję i jest miękki do 5-6 dni, bardzo długo zachowuje świeżość i nie wysycha na wiór, więc albo masz inne doświadczenia albo wypowiadasz się na tematy, o których nie masz pojęcia
luciola12/10/2020 18:21

kupuję i jest miękki do 5-6 dni, bardzo długo zachowuje świeżość i nie wysy …kupuję i jest miękki do 5-6 dni, bardzo długo zachowuje świeżość i nie wysycha na wiór, więc albo masz inne doświadczenia albo wypowiadasz się na tematy, o których nie masz pojęcia


Inni domownicy często kupują mrożone pieczywo z różnych sklepów i mam zupełnie odmienne doświadczenia niż Ty. Uwierz, próbowałem każdego pieczywa, nawet dostępnego w małych lokalnych piekarniach i to mrożone szybciej będzie suche jak wiór niż spleśnieje
Ziemek12/10/2020 19:44

Inni domownicy często kupują mrożone pieczywo z różnych sklepów i mam zupeł …Inni domownicy często kupują mrożone pieczywo z różnych sklepów i mam zupełnie odmienne doświadczenia niż Ty. Uwierz, próbowałem każdego pieczywa, nawet dostępnego w małych lokalnych piekarniach i to mrożone szybciej będzie suche jak wiór niż spleśnieje


U mnie w Lidlu taka kartka wisi na ścianie praktycznie w przejściu do tej ich "piekarni"/zaplecza, co prawda małym drukiem, ale wypisane jest chyba wszystko co może trafić tam na te półki z pieczywem, włącznie z przekąskami razem ze składem. Z tego co wiem całe niepakowane pieczywo (chleby, może i też bułki) nie mają konserwantów, co innego może być z resztą tych pizzerinek itp.
Edytowane przez: "Aucon" paź 12.
seba100210/10/2020 20:39

"Chleb" z Lidla to takie samo jak chleb z 90% piekarni w Polsce, ja …"Chleb" z Lidla to takie samo jak chleb z 90% piekarni w Polsce, ja bym się go jakoś specjalnie nie czepiał Beatko


Chyba nie jadłes chleba piekarni...nie jest jak gąbka
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst