Odgrzewanie żywności - alternatywa dla mikrofalówki

13
maj 14. 2020
Cześć!

W czym najlepiej/najzdrowiej odgrzewać żywność (w tym żywność z diety pudełkowej)? Czy zamiast mikrofalówki nada się opiekacz/kombiwar halogenowy? Czy są jakieś inne rozwiązania? Proszę podajcie swoje sposoby.
Aktualizacje społecznościowe
Zadaj pytanie
13 Komentarzy
A mikro czemu nie dobra niby
Mówią, że odgrzewanie w mikrofalówce nie jest zbyt zdrowe.
yobit14/05/2020 19:43

Mówią, że odgrzewanie w mikrofalówce nie jest zbyt zdrowe.


piekarnik Uwielbiam fajnie przypiecze i podgrzeje
Edytowane przez: "Cyn.amon" maj 14.
eter14/05/2020 19:10

A mikro czemu nie dobra niby


Fale mikrofalowe są bardzo niezdrowe
Cyn.amon14/05/2020 22:52

Fale mikrofalowe są bardzo niezdrowe


Tak samo jak 5G.
Dajcie spokój z mitami o szkodliwości mikrofali. Tyle chorób cywilizacyjnych się namnożyło, że ta mikrofala, to naprawdę biedne stworzonko, które atakujecie.
stonkaziemniaczana14/05/2020 22:59

Tak samo jak 5G. Dajcie spokój z mitami o szkodliwości mikrofali. Tyle …Tak samo jak 5G. Dajcie spokój z mitami o szkodliwości mikrofali. Tyle chorób cywilizacyjnych się namnożyło, że ta mikrofala, to naprawdę biedne stworzonko, które atakujecie.


Niestety
4392833-CF2MO.jpg
Zależy co jest do podgrzania. Ja podgrzewam albo multicookerze (ma program do podgrzania) albo na patelni z odrobiną wody.
Dziękuję z info. Jaki masz multicooker i czy go polecasz?
Tefal multicooker. Dostałam go za darmo także nie wybrzydzam. Plusem jest to że ma sitko w którym można coś ugotować na parze i jak się coś w nim ugotuje to z automatu włącza się funkcja podtrzymywania ciepła.
Przedtem miałam piekarnik halogenowy i ten czas podgrzania jedzenia był dłuższy.
1. na parze (garnek, wlać wodę, na to sitko, na sitku ułożyć, przykryć
2. mały piekarnik elektryczny (albo większy)
kman2716/05/2020 19:16

1. na parze (garnek, wlać wodę, na to sitko, na sitku ułożyć, przykryć2. ma …1. na parze (garnek, wlać wodę, na to sitko, na sitku ułożyć, przykryć2. mały piekarnik elektryczny (albo większy)


1. Nie wszystko da radę na parze. Na przykład zamrożony kotlet.
2. Halogeny to jeden z tych beznadziejnych wynalazków kuchennych.
3. Piekarnik owszem dobry, ale wysusza jedzenie.

Najlepiej dostosować do potrawy sprzęt. Np. mały piekarnik, frytownica beztłuszczowa, grill elektryczny ze szklaną płytą.
Zacznijmy od tego, że obiegowe mity o szkodliwości mikrofali to bujda na resorach. Już dawno w wielu źródłach pisano o tym, że jest to jedna z najzdrowszych form podgrzania jedzenia. Zresztą jak ktoś ma pojęcie jak działa kuchenka mikrofalowa to wie, że nie ma możliwości "szkodzić" jedzeniu.
Edytowane przez: "Szalony_bobby" maj 17.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst