Młynek do kawy (espresso)

13
wrz 28. 2020
Poszukuję dobrego młynka do kawy w dobrej cenie (do 200zl). Widziałem timemore, xeoleo czy nawet comandante, niestety comandante z względu na wysoką cenę raczej odpada. Xeoleo i Timemore cenowo znajdują się w zasięgu ale czy znacie jakieś młynki podobne do tych lub ewentualnie elektryczne oczywiście nie na ceramicznych żarnach. Obecnie mam stary młynek prawdopodobnie z Bielska który chyba przeżył wojnę i mimo, że jest fajny retro ale na zmielenie kawy trzeba poświęci ok. 5min i mocno się na machać. Nie pije dużo kaw więc teoretycznie to nie powinien być problem ale gdy ktoś wpadnie to 15 min robi się 3 kawy =/. Dlatego szukam czegoś bardziej sprawnego
Aktualizacje społecznościowe
Różne
13 Komentarzy
Poszukaj jakiegoś mazzera albo astorie. Trzeba będzie pewnie trochę dołożyć i ewentualnie odnowić ale warto bo to sprzęt nie do zajechania. Ja kupilem swój za jakieś 300zl odnowiłem na własną rękę i finalnie wyszedł mnie za około 420zl razem z timerem.
Mógłbyś podać model?
mazzer super jolly. Astoria (nie pamiętam modelu to bliźniacza konstrukcja z innym logo). patrząc na OLX to wygląda na to że ceny poszły w górę.
Dlatego też się pytam bo ceny faktycznie mnie zadziwiły i myślałem, że chyba ja coś źle szukam skoro tak tanio udało Ci się kupić
Elektryk? Ja mam ręczny i w sumie spoko
Tak czy inaczej mam Hario MSS-1. Ale to ręczny prosty młynek
Kolega mi o nim mówił, ale podobno bardzo średni pod ekspres
Mam hario mini slim I jako tako dawał radę zanim kupiłem wspomnianą astorie. Przemiał wystarczająco równomierny ale nakręcić się trzeba jak robisz więcej niż 1 espresso
5213521-zoZnO.jpgObecnie mam taki, już mocno zjechany i trzeba dobre 4min machać by zrobić podwójna dlatego też szukam.
Zobacz jeszcze sevrin 3873
Edit albo nieco dołóż do graef 702
Edytowane przez: "R_M" paź 5.
Pj0tteR05/10/2020 18:45

[Obrazek] Obecnie mam taki, już mocno zjechany i trzeba dobre 4min machać b …[Obrazek] Obecnie mam taki, już mocno zjechany i trzeba dobre 4min machać by zrobić podwójna dlatego też szukam.


W tym to większym problemem może być jakość przemiału a nie czas poświęcony na mielenie.
R_M05/10/2020 18:55

W tym to większym problemem może być jakość przemiału a nie czas poświ …W tym to większym problemem może być jakość przemiału a nie czas poświęcony na mielenie.


Fakt, jakość przemiału też nie powala
Zaciekawiłeś mnie ty Graef 702 musze popatrzeć co to za cudzo
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst