Niestety, ta okazja wygasła 29 czerwca 2022.
350°
Opublikowano 30 maja 2022
Krem marshmallow Lidl 25% taniej
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Opublikowane przez
annymm
Dołączył w 2019
29
219
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Krem marshmallow w Lidlu taniej o 25%. Dostępne smaki to klasyczny, truskawkowy i karmelowy.
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
35 Komentarzy
sortowanie:Grubo pojechałeś milordzie. Żeby uzyskać syrop kukurydziany trzeba ziarna kukurydzy przepuścić przez szereg procesów chemicznych. Finalnie, w zależności od użytych odczynników, temperatury i rodzaju procesu, otrzymać możemy różne typy syropu, o różnym bilansie węglowodanowym. Może to być np. przewaga maltozy, fruktozy, itd.
Powszechnym syropem kukurydzianym w USA jest jak najbardziej syrop glukozowo-fruktozowy, tam nazwany HFCS, czyli High Fructose Corn Syrup.
No, ale w końcu dobry i amerykański, więc pewnie mniej szkodliwy niż nasz syrop glukozowo-fruktozowy, uzyskiwany w podobnym procesie z pszenicy
Ogólnie jest to zwykłe g...o o wysokim indeksie glikemicznym. Idealne do budowania masy tłuszczowej, próchnicy i cukrzycy. Nie bez powodu Amerykanie i żrący pełno słodzonego tym g...m jedzenia (plus pijący hektolitry słodzonej HFCS Coli) Meksykanie są tak otyli.
No ale brak szkodliwej chemii Padłem, serio.
od siebie bardzo polecam
1. brak szkodliwej chemii w składzie,
2. smaczny typowo amerykański syrop kukurydziany a nie nasz tani syrop glukozowo-fruktozowy,
3. pyszna pianka w kremie (Edytowano)
LSD też i z pewnością mniej szkodzi
zdrowie.radiozet.pl/Psy…ane
"Thus, sugar and high-fructose corn syrup are exactly the same from a health perspective. Many studies show that sugar and high-fructose corn syrup have similar effects on health and metabolism. Both are harmful when consumed in excess."
MNIAM
Jak klasyczne ciepłe lody
Pianka, ciężko rozsmarować chyba że po czymś ciepłym, to ciut łatwiej. Do gofrów najczęściej dzieci używają, dla mnie za słodkie (a lubię słodkie).
Jak to smakuje? Kremowe czy jak pianka? Do czego używasz?
Mnie się kojarzy z dobrze roztrzepanym smakowym koglem moglem
a co ma za znaczenie nazewnictwo, czepialstwo na siłę, po prostu ten syrop kukurydziany ma dla mnie sporo smaczniejszy posmak niż nasz syrop glukozowo-fruktozowy z pszenicy i bardziej mi smakują produkty z syropem kukurydzianym jak miałem wielokrotnie porównanie
czepiasz się znowu o zdrowie, a gdzie ja wspominałem, że cukier zdrowy? po prostu ten z kukurydzy mi bardziej smakuje ze względu na posmak
od której strony to można nazwać chemią? chyba bardzo drobiazgowo podchodząc, bo na pewno nie potocznie, syrop kukurydziany jednak jest pochodzenia naturalnego i może nie jest zdrowy ale smaczny i smaczniejszy niż nasz polski syrop glukozowo-fruktozowy (Edytowano)
W tych ilościach nie jest nadmiernie szkodliwy, nie jest nieszkodliwy. Tak jak liquid do epeta wypalony czy papierosy.
Cukier już prędzej jest w małych ilościach nieszkodliwy bo jest po prostu potrzebny i organizm go przetrawi.
Zasadniczo sam cukier nie jest zdrowszy niż cukier+magnez+inne mikroelementy.
U góry już opisano w jaki sposób ten syrop kukurydziany jest wytwarzany i jakie ma wady. Miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy plus cukier są p prostu zdrowe w takiej ilości jaką jesteś w stanie spalić (biegniesz maraton to i zjedz dwie tabliczki w jeden dzień byle nie na raz) (Edytowano)
No to nie zachęciliście, ale dzięki (Edytowano)
Bo ileż to można wałkować.kto czyta etykiety to tego nie kupi proste .A że mało kto czyta to jesteśmy w czołówce jeśli chodzi o nadwagę u dzieci.Także smacznego