Niestety, ta okazja wygasła 30 kwietnia 2021.
1737°
161 Odświeżono 2 lata temu
Kamień do pizzy, 2 wzory. Lidl
Opublikowane przez
Dołączył w 2019
695
2.447
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
W ofercie Lidla od 28.04 będzie kamień do pizzy w dobrej cenie 34,99zł.
Dostępne 2 wzory: okrągły o średnicy ok. 38cm lub prostokątny 30x38cm.
Ceny za okrągły, o srednicy 33cm na znanym portalu aukcyjnym od ok. 45zł, więc myślę że tu oferta całkiem dobra.
Dostępne 2 wzory: okrągły o średnicy ok. 38cm lub prostokątny 30x38cm.
Ceny za okrągły, o srednicy 33cm na znanym portalu aukcyjnym od ok. 45zł, więc myślę że tu oferta całkiem dobra.
Aktualizacje społecznościowe
161 Komentarzy
sortowanie:Będę pluł na każdego cwaniaka, co kombinuje i oszukuje.
Taki pomnikowy
Posypany prawdziwa bazylią i opryskany przez prawdziwego Włocha!
Mam taki, 2cm gruby. Nie narzekam.
Każdy ma inne wymagania, ale i tak współczuje.
Wiesz co to za pizzeria? Myślisz że te składniki z marketu co kupisz to ser?...
Właśnie tego. Polecam zrobić samemu ze składników premium albo iść (teraz to raczej tylko zamówić) do prawdziwej Włoskiej pizzeri, gdzie pizzę robi prawdziwy pizzaiolo z certyfikatem, a nie student Staszek, a piec jest opalany drewnem. Ale w PL ciężko o takie luksusy.
No cóż, nie ma co się chwalić, że się geografii własnego kraju nie zna. Trzymaj się tam ciepło na zmywaku w UK.
Cheers jak to tam u was mówią
Jest już bardzo brudny, nie da się domyć ale spoko przypieka spód, ciasto jest chrupkie i ogólnie dobrze się sprawuje. Wymaga co prawda przywiezienia lawy z Etny i wsadzenia ją do piekarnika lub małej elektrowni atomowej na rozgrzanie piekarnika i kamienia, bo trzeba ten kamień rozgrzać, najlepiej tak długo ile dojrzewa prosciutto, czyli conajmniej 24 miesiące. Do tego pamiętajcie że musicie sami wydoić bufalo żeby zrobić z mleka mozzarelle bo inaczej się nie da. Ogólnie na zrobienie pizzy z tym kamieniem potrzeba conajmniej dwóch lat, ale warto. Pietro z Włoch aż przyleciał jak wyczuł zapach pieczenia mojej pizzy i powiedział, że jego mami nie robi tak pysznej pizzy.
Mam piekarnik z temperaturą 300 stopni plus ten kamień i pizza wychodzi praktycznie jak w pizzeri na skraju gaju oliwnego w Toskanii przy nutach italian disco. Jeśli ktoś twierdzi, że jest inaczej to niech nauczy się wygniatać ciasto drożdżowe (zapewnienie idealnego środowiska rozwoju dla drożdży) lub patrzy co do tego ciasta daje a nie szuka legend o kamieniach do piekarnika (Edytowano)
Zdajesz sobie sprawę, co za syf tam pchają? Nawet ser nie jest serem tylko tworem seropodobnym, o reszcie składników nie wspomne. Ważne, ż Tobie smakuje
Ciężko w Polsce o dobrą pizzerie z włoską pizzą? Chyba w Sosnowcu mieszkasz kolego..
natemat.pl/335…sem
no to fajnie że ci smakuje taki paśnik ale nikt nie pytał
Możesz po zrobieniu pizzy odrazu się pochować.
Ja wolne jednak dalej piec.
Te piece opalane drewnem sa przereklamowane to nic nie daje poza tym ze mega ciezko „zarządzać” temperatura.
Dobre włoskie piece sa i elektryczne i gazowe - przynajmniej wieksze prawdopodobieństwo ze pizza bedzie powtarzalna