Niestety, ta okazja wygasła 19 września 2020.
549°
Opublikowano 8 września 2020

Urządzenie do pizzy Teesa Supreme (bliźniak G3 Ferrari G10006)

277zł299zł-7%
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
ziachu
Dołączył w 2019
41
420

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Jakiś czas szukałem urządzenia do pizzy. Wybór padł na G3 Ferrari model G10006 (do pizzy klasycznej), ale niestety cena odstraszająca, a promocji brak
Znalazłem w otchłaniach internetu informację (bodajże w opiniach na allegro), że model z okazji to dokładnie to samo urządzenie, tylko inny brand. Parametry i wszystkie elementy ma identyczne (oprócz nadruków oczywiście)
W stosunku do G3 cena jednak niższa prawie o połowę

Opis na stronie producenta:
teesa.pl/tsa…231
Tu można porównać do G3 Ferrari:
mediaexpert.pl/agd…ony
Allegro Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

184 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Kmagiczny
    EDIT: Dużo osób prosiło, więc łapcie
    Zacznijmy od sosu, który jak dla mnie jest idealny, ciasto postaram się podesłać później, gdyż robi je moja druga połowa.

    Składniki na 4 słoiki 250 ml: 3 kg pomidorów Lima
    1 łyżka soli
    1,5 łyżki cukru
    3 duże ząbki czosnku
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka bazylii
    1 pełna łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego
    6 ziaren ziela angielskiego
    1/3 łyżeczki pieprzu Cayenne
    3 łyżki oliwy z oliwek do sosu + 2 łyżeczki na wierzch sosu

    Przygotowanie:

    Pomidory myjemy, usuwamy tylko zgrubiałe końcówki za pomocą obieraka do warzyw, który ma ostry czubek. Pomidory kroimy na ćwiartki i partiami miksujemy w kielichowym blenderze, puree pomidorowe wlewamy do dużego garnka o grubym dnie, dodajemy sól i cukier, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu ok. godziny, następnie dodajemy rozgnieciony czosnek, zioła, utłuczony w moździerzu kolorowy pieprz z zielem angielskim i pieprz cayenne, Gotujemy kolejne 30 minut, następnie dodajemy oliwę, gotujemy od czasu do czasu mieszając. 1,5 godziny gotowania jest konieczna, aby uzyskać głęboki smak i aromat, oraz aby sos się odpowiednio zredukował i stał się gęsty..Zdejmujemy garnek z ognia, miksujemy sos dokładnie blenderem aż uzyska gładką konsystencję. Sos przekładamy do słoików, na wierzch wlewamy po pół łyżeczki oliwy, zakręcamy nakrętki. Słoiki wstawiamy do garnka z gorącą wodą, wyłożonego bawełnianą ściereczką, nie mogą się słoiki dotykać, przykrywamy pokrywką, zagotowujemy wodę i pasteryzujemy słoiki 15 minut.


    PS. Nie zawsze łatwo dostać pomidory Lima, ja lokalnie długo szukałem, następnie sadziłem sam - jest trochę kapryśny bo bardzo wiotki ma krzak...

    Jak ktoś używa proszę podzielić się wrażeniami i opiniami o tym bajerze. Mi zajęło ogrom czasu znalezienie idealnego przepisu na ciasto, do tego sos z domowych pomidorów z ziołami i nie skromnie powiem, że domowa pizza wychodzi lepsza niż we wszystkich lokalach, które próbowałem (Edytowano)
  2. Awatar użytkownika emajs
    U mnie G3 spisuje się świetnie. Chwilę zeszło żeby dojść do perfekcji w przygotowaniu ciasta i sosu pomidorowego, ale teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć że było warto. G3 jeździ z nami na wakacje i dopiero wtedy moim dzieciom włącza się wyobraźnia odnośnie tego jaka pizze albo coś zupełnie innego można zrobić do jedzenia. Moje dzieci mówią, że pizza w moim wykonaniu jest zdecydowanie lepsza niż te w pizzeriach a to dla mnie dużo znaczy. (Edytowano)
  3. Awatar użytkownika DobraZmiana
    Timozz08/09/2020 14:20

    Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej …Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej w piekarniku. Ale za taki pieniądz chyba warto.


    Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kamieniem.
  4. Awatar użytkownika Idiokracja
    Dobre wpisy, jak będzie trzeba wejść na forum o tematyce latarek albo pizzy to wejdę na Peppera :-).
  5. Awatar użytkownika Joey
    apacz108/09/2020 21:06

    Nie mogę zrozumieć, a dlaczego nie upiec pizzy w piekarniku?


    Ponieważ pizza jako produkt w swej istocie niesłychanie prosty, w rzeczywistości jest produktem niezwykle skomplikowanym, gdzie na końcowy efekt ma wpływ praktycznie wszystko - począwszy od temperatury wody (zawsze zimna), kończąc na czasie jaki przed wypiekiem ciasto spędziło w lodówce i poza nią. Znaczenie ma też czy ciasto zagniatamy ręcznie, mikserem czy szatkujemy w termomixie (tego unikamy) O temperaturze otoczenia, wypieku, czy mące to już nie wspominam.
  6. Awatar użytkownika ziachu
    Autor
    Ciekawostka, sprzedawca polinkował peppera i allegro jak wysłałem zapytanie o wysyłkę.
    Pisownia oryginalna.

    "Aaaa czyli to Pana sprawka co do mojej nocki z pakowaniem heh Nie będę ukrywał że sprzedaż wskoczyłą mi o kilka set % [...]. Wielkie dziękuję za pomoc. Paczka już do Pana wyszła. Odrobię się tylko z kolejnych zamówień i uzupełnie nr wysyłek. Otrzyma Pan paczkę gratis. Wybaczy Pan za pytanie, czy ma Pan dzieci ? Pytam, ponieważ mam ogromny asortyment dla dzieci. Pozdrawiam "

    Miło tak jakoś mi się zrobiło, więc się dzielę

    P.S. Paczka dziś do mnie doszła, zaraz unboxing i pierwszy rozruch
  7. Awatar użytkownika ec301
    Ten piec to zło!
    Co tydzień robię pizze, znajomi nie chcą zamawiać tylko ja im robię, mąkę już kupuję w workach jak cement po 10kg, a jak kupiłem wagę jubilerską to mnie wszyscy wyśmiali, a teraz odszczekują...
    No nie przypuszczałem że tak to będzie wyglądać. Raz jeszcze dzięki za okazję
  8. Awatar użytkownika Timozz
    DobraZmiana08/09/2020 14:25

    Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kam …Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kamieniem.


    Nie koniecznie. Robię w piekarniku i jak widzę efekt z pieców kopułowych bez modów to w większości przypadków mają blade bandy. Jest filmik na YT gdzie człowiek krok po kroku moduje piec kopułowy i za każdym razem robi pizze. Dopiero po ostatnim modzie efekt jest konkretny.
  9. Awatar użytkownika Diabeł
    emajs08/09/2020 14:32

    U mnie G3 spisuje się świetnie. Chwilę zeszło żeby dojść do perfekcji w prz …U mnie G3 spisuje się świetnie. Chwilę zeszło żeby dojść do perfekcji w przygotowaniu ciasta i sosu pomidorowego, ale teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć że było warto. G3 jeździ z nami na wakacje i dopiero wtedy moim dzieciom włącza się wyobraźnia odnośnie tego jaka pizze albo coś zupełnie innego można zrobić do jedzenia. Moje dzieci mówią, że pizza w moim wykonaniu jest zdecydowanie lepsza niż te w pizzeriach a to dla mnie dużo znaczy.


    Jeśli potrzebujesz drugiej opinii, podaj adres.
  10. Awatar użytkownika polczlowiekpolcebula
    sarinek10/09/2020 23:04

    A Przepis na ciasto?:)


    1kg mąki
    620g wody zimnej
    0,5g drożdży
    30g soli
    wyrobić, 4 godziny w temperaturze otoczenia, wyrobić kulki, do pojemnika, 48h w lodówce, wyjąć na 4h, uformować placek, dodać składniki i piec na max możliwej temperaturze
  11. Awatar użytkownika maverick22
    Czekam na opinie też myślałem nad zakupem tego cuda.
  12. Awatar użytkownika Timozz
    SkubiDoo08/09/2020 14:22

    bez modów tzn?


    Wymiana grzałki na mocniejszą, zabawa z termostatem, nowy kamień oraz izolacja żeby się to nie spaliło.
  13. Awatar użytkownika wojtek.k93
    Ja od siebie polecam szukać spice caliente (kupiłem w grudniu za 280 z Amazon.it) plus mody- Ok 320 zł. Po opanowaniu i przerobieniu




    z 15 kg maki takie efekty5049949.jpg (Edytowano)
  14. Awatar użytkownika Joey
    SokoleOko10/09/2020 00:29

    Ahh, jak pięknie. Odezwał się facet, ale pojedźmy po kobietach Mama obi …Ahh, jak pięknie. Odezwał się facet, ale pojedźmy po kobietach Mama obiadów nie gotowała? Czy niedobre? Do większości dań taki "autopilot" w zupełności wystarczy. Podobnie jak nie jest Ci potrzebna wiedza na temat działania silnika spalinowego do jazdy samochodem.A przy cieście na pizzę i takiej ilości zmiennych/niewiadomych - panie facecie - i tak ostatecznie skończy się na tym, że jak się uda zrobić dobre, to wtedy się dorobi teorię dlaczego się udało. Przepis się zapisze i się będzie go dość sztywno trzymać. A dopóki się nie uda - będzie kombinowanie "a może woda? a może mąka? a może zła temperatura?"


    urządzenie ze wstawki jest sprzętem bardziej dla pasjonatów, ale dla ignorantów, którzy szczycą się swoją niewiedzą w temacie, na pepperku też mamy dużo ciekawych ofert - bardzo proszę tu na przykład

    pepper.pl/pro…031
  15. Awatar użytkownika ziachu
    Autor
    Jakby ktoś byłby zainteresowany jakie mody można zrobić, to napisze instrukcję że zdjęciami.
    Póki co nie przekładałem jeszcze tylko grzałki, ale jestem coraz bliżej takiej decyzji. Może ktoś podzielić się zdjęciami lub filmem w tym temacie? To co na YouTube trochę mało dokładne, albo źle szukałem.

    Aktualnie mam takie zmiany:
    - przesunięcie momentu włączenia (pozwoliło dojść do 425 stopni) (0 PLN)
    - kamień biscotto (170 PLN)
    - zdjęcie blokady termostatu (temperatura ile dusza zapragnie, ale trzeba ostrożnie) (0 PLN)
    - izolacja wywietrzników (taśma aluminiowa gruba, chyba 10 PLN)
    - deflektor (jeszcze nie testowany) (miska stalowa 10 PLN + diax do jej wycięcia, tacki alu 28cm 2x 1 PLN

    Prezentacja:
    6889976-bK6kg.jpg
  16. Awatar użytkownika Timozz
    Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej w piekarniku. Ale za taki pieniądz chyba warto.
  17. Awatar użytkownika Ooskix
    Kmagiczny08/09/2020 14:27

    Jak ktoś używa proszę podzielić się wrażeniami i opiniami o tym bajerze. Mi …Jak ktoś używa proszę podzielić się wrażeniami i opiniami o tym bajerze. Mi zajęło ogrom czasu znalezienie idealnego przepisu na ciasto, do tego sos z domowych pomidorów z ziołami i nie skromnie powiem, że domowa pizza wychodzi lepsza niż we wszystkich lokalach, które próbowałem


    Jest szansa, że podzielisz się tym cudownym przepisem ?
  18. Awatar użytkownika bobi82
    ziachu08/09/2020 15:08

    Jedna uwaga: jest dużo klonów gorszych i lepszych (tak jak ten z linka). T …Jedna uwaga: jest dużo klonów gorszych i lepszych (tak jak ten z linka). Tutaj jest bliźniak identyczny jak G3 (tylko inne napisy), nawet pokrętła mają takie same wytłoczenia (a wiadomo, że i tak wszystko z Chin). Co do pizzy, to ja chciałem do klasycznej, nie neapolitańskiej. Do tej drugiej jest dedykowany model G3 G10032 (nie wymaga modów).


    Classica jest do zrobienia w zwykłym piekarniku, który jest o niebo bardziej uniwersalny niż te kopułowe. Masz swobodę co do rozmiaru, temperatury, możesz zrobić napoletanę kombinując z uchylaniem drzwi, zrobisz pizzę z blaszki, foccacię.
  19. Awatar użytkownika Marcin_Miszewski
    Świeżo kupiłem G3 ferrari, za 270 z ibooda. I pierwsze co grzałka z dołu poszła na górę, pozbyłem się wszystkich plastików, wywaliłem termostat, minutnik. W sumie to zostały same kopuły i grzałki dołożyłem sterowanie moca. ale różnica nieporównywalna... Neapolitana lepsza niz to co do tej pory jadłem. (Edytowano)
  20. Awatar użytkownika landlord
    Nie polecam wchodzić w ten temat. Kupujesz piecyk za grosze, modujesz za drugie tyle z placka na placek jest niedosyt. Kupujesz Effeuno i dopiero jest satysfakcja. Lepiej olać temat, albo od razu kupić F1.
Awatar użytkownika